Trebuie sa o recunosc : printre pacatele presei este mediatizarea excesiva a esecurilor din lumea medicala. Si a lucrurilor negative, in general. Aici e un cerc vicios, pentru ca publicul prefera subiectele critice, nu cele pozitive.

In lumea medicala, esecurile sunt minoritare, dar stridente.

In schimb, cand o minune medicala se petrece, uitam sa elogiem aceiasi reprezentanti ai unui sistem pe care-i criticam non stop, fara menajamente. E adevarat, scriem o stire. Dar e rece si nu are angajamentul emotional generat de o informatie negativa.

Asadar, sa ne iertati. Va pretuim. 

Si spunem jos palaria pentru minunea de mai jos…Pentru ca e o minune. Copil a fost readus la viata, era in pragul mortii. Si a fugit de linga ea purtat pe brate de medici si asistente. 


Copilul care a căzut în fântână în urmă cu două săptămâni, în comuna Balta Sărată, a ajuns cu bine acasă, fiind externat dintr-un spital din Capitală.

Băiatul a fost externat, miercuri, din spitalul Grigore Alexandrescu și a plecat spre Balta Sărată împreună cu părinții, dar a ajuns la domiciliu doar alături de tatăl său deoarece mama, însărcinată în luna a noua, a intrat pe drum în travaliu și a fost nevoită să se oprească la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, unde a născut o fetiță.

“Avem o fetiță de trei kilograme și jumătate. Ne așteptam să nască. Chiar ne-am grăbit. De aceea am și întârziat. Despre băiețel, medicii au spus că este bine, sănătos. Ne-au dat analizele. Eu le mulțumesc pompierilor și medicilor — că mi-au ajutat copilul să se facă bine. De când am plecat de aici am stat numai lângă copil. Am strigat la el ‘Dănuț, tati, te rog eu mult deschide ochișorii!’ A deschis ochișorii și s-a ridicat în fund. Fără el nu puteam să mai trăiesc”, a declarat, pentru AGERPRES, Vasile Pascu, tatăl copilului.

În urmă cu două săptămâni, copilul în vârstă de un an și opt luni a căzut în fântâna din curtea casei într-un moment de neatenție a mamei. Echipele de intervenție de la ISU București-Ilfov, ISU Olt și Dolj au încercat mai bine de zece ore scoaterea lui la suprafață.

6 COMMENTS

  1. De ce vă învinuiţi fără motiv?
    Realitatea din teren e cu totul alta şi nu e paralel cu ceea ce spuneţi şi arătaţi voi pe micile ecrane! ”Reforma” politică ce implică numirile e cea mai proastă alegere posibilă! Cei care dau examene habar nu au în domeniul respectiv şi pică pe bandă rulantă! Numirile politice distrug funcţiiile dar şi instituţiile în sine cu urmări dezastruoase!
    Chiar nu se vede nimic la orizont de vă asumaţi greşelile altora?!

  2. si ar trebui sa sustineti probelemele din alte domenii decat cele din penitenciare , deoarece hotii ne-au adus in situatia actuala in care se afla romania

  3. Se vede omul care-si iubeste tara si vrea porosperitate bunăstare si fericite pt poporul sau…frumos articol si eu cred exact la fel..

  4. Felicitari tuturor cadrelor medicale de la “Grigore Alexandrescu” pentru eforturile facute zi de zi pentru salvarea copiilor si in special a celui cazut in fantana. Sunt de toata lauda.

Leave a Reply