Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în contextul cercetărilor care s-au desfăşurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt. Astfel, luni au fost ridicate documente de la mai multe instituţii şi au fost făcute audieri în acest caz.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus, în 28 iulie, începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în contextul cercetărilor care s-au desfăşurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt.

În cursul zilei de luni, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au efectuat acte de urmărire penală în această cauză, constând în ridicarea unor documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt şi I.P.J. Dolj, efectuarea de audieri şi alte activităţi investigative.

Activităţile vor continua şi marţi.

Opt poliţişti – cinci ofiţeri şi trei agenţi – sunt cercetaţi pentru modul de intervenţie în perioada de la dispariţia fetei de 15 ani din judeţul Olt, până la prima percheziţie la domiciliul suspectului, care a avut loc vineri. În ceea ce-l priveşte pe agentul Vasilică Florescu, de la IPJ Olt, cel care a discutat de două ori cu Alexandra Măceşanu, conform MAI, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune cu privire la situaţia de fapt reţinută în sarcina lui, scrie news.ro

3 COMMENTS

  1. Sa se verifice si apelurile efectuate in acele zile negre de cei implicati in ancheta. Exista posibilitatea ca vreun complice din politie sau procuratura sa fi avertizat criminalul cand se afla la farmacie.
    Sau poate au crezut ca fata e sechestrata de vreo retea locala de trafic si s-au temut sa nu deranjeze.

Leave a Reply