Presedintele Romaniei a declarat, intr-un interviu acordat Pro tv, ca USL nu este partid politic si ca, potrivit Constitutiei, cistigarea alegerilor trebuie facuta de un partid pentru a primi mandatul de prim ministru. Basescu a mai sugerat ca isi doreste o guvernare PDL-PNL dupa alegerile parlamentare din Noiembrie.

Cum comentati faptul ca Traian Basescu nu vrea sa respecte litera si spiritul Constitutiei? Si ca nu vrea sa recunoasca votul popular prezumat a fi cumulat majoritar de USL? Credeti ca presedintele va fi alungat de la Cotroceni in Decembrie, ca o consecinta a faptelor sale neconstitutionale?

 

 

100 COMMENTS

 1. USL castiga alegerile. Presedintele nu recunoaste votul. Presedintele va fi alungat prin votul parlamentului si al poporului. Presedintele se pare ca tine mortis sa continue incalcarea principiilor democratice si sa-si asigure un viitor sumbru dupa alungarea lui din postul de dictator. Presedintele este naiv si se crede miezul din fanta si Ceausescu se credea si am scapat de el,vom scapa si de Basescu….depinde de el cum se va face divortul,in liniste sau cu scandal. Lectie pentru Presedinte care spre rusinea noastra dupa doua mandate tot ii pica greu democratia : in dictatura NU asculti de vointa poporului,vointa ta este lege pentru ei iar el poporul este sluga ta pe care o calci pe gat de cate ori ai tu chef,in democratie asculti de vointa poporului te supui acestei vointe o respecti si esti angajatul poporului a celor care iti platesc leafa, casa si haleala..

 2. Asta este Constitutia,la art. 103 spune ca “Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.” Am doua comentarii,primul legat de “in urma consultarii”, care lasa loc de interpretari.Nu se spune clar,negru pe alb ca partidul cu majoritate absoluta da primul ministru.Adica eu nu vad o consecinta imperativa pentru presedinte ci doar asa…ca la romani,trebuie consultat respectivul partid.Al doilea comentariu il am vis a vis de faptul ca nu va reusi nici un partid sa aiba majoritate absoluta si atunci poate nominaliza Basescu pe oricine, daca USL va avea majoritate,nu va trece nici un guvern propus de acesta.Eu personal am indoieli ca USL-ul va rezista tentatiilor puterii.Sper sa ma insel insa

  • Nu vezi din cautza de basism fundamentalist. Daca un partid are majoritate, ii dai guvernarea ca asa-i in democratie, dar noi suntem in Somalia si incercam sa interpretam un text dupa bunul plac al unui odios.

   • majoritate inseamna 50 + 1, stai linistit nimeni nu face atata, usl nu ia mai mult de 40

    • S-o crezi tu. Cei care tot comenteaza ca tine, ma fac sa votez USL-ul, chiar daca nu am votat niciodata PNL, PSD, PDL sau UDMR.

     • Cel mai corect ar fi sa votam toti, sa scapam de UDMR care face politica prin santaj, urmarind anumite interese anti-nationale! Pana acum nu am vazut niciun parlamentar, senator sau primar de la UDMR anchetat si condamnat….si sunt destui care ar trebui sa fie in puscarie!

   • Eu mi-am spus parerea,dar unii sunt prea limitati.Nu tin sa demonstrez ca nu sunt basist,daca asta vad unii e treaba lor.Eu vorbeam strict pe textul Constitutiei si din pacate acesta lasa loc la interpretari si ii permite lui Basescu sa faca ce face si i-a permis si in 2008 sa numeasca premier pe cine a vrut.Cand va disparea din text “majoritatea absoluta” va fi altceva,pana atunci va putea numi pe cine doreste,dar daca USL-ul va ma fi si dupa alegeri va putea respinge in Parlament.Simplu.Numai ca in 2008 si PNL si PSD au vrut la putere cu orice pret.Vom vedea daca anul acesta se va schimba ceva.

 3. @mai, manton: Tu stii de ce Constitutia este supranumita Legea Mama? Deoarece ea de fapt este baza in care toate celkelalte legi trecute printr-un parlament se inscriu sau nu in spiritul si mlitera Constitutiei. In temeiul acestui prioncipiu, in Romania exista Legea Partidelor politice care nu da loc la interpretari. Punct (sau, ma rog, cum zicer imbecliu’ de chiombila Point.)

  • fraiere, constinutia e clara, nu face nici un partid 50% + 1, atunci decizia de prim min e la presedinte ! legea partidelor e apa de ploaie, nu poate bate constitutia, asa ca poti sa citesti legea partidelor, a asociatiilor de locatari, a vanatorilor si pescarilor, etc…pana iti vine acru

   • @ha,ha esti mai prost decat tigla crapata de pe casa. Unde mama dracu’ ati citit voi asa ceva si cine dracu te-a invatat pe tine imbecilule ca o lege poate fi “batuta” de Constitutie, atata timp cat legea este facuta in temeiul Constitutiei, altfel ea nefiind constitutionala este nula. Ba, unde va gaseste, ba chiombu, ciumpalacii dracului ca sunteti atat de prosti incat bubuiti mai tare decat artileria navala a lui Nelson la Trafalgar. Bou de bou, nici actuala Curte Constitutionala, oricat de obedienta i-ar fi zbanghiului nu ar putea sa dea o decizie favorabila cjhiombului in cazul in care alianta USL castiga 50%+1 din voturi. Imbecililor.
    Domnule Tudor si ceilalti colegi de blog scuzati-mi agresivitatera dar datorita unor cretini ca acest pupincurist nesimtit a ajuns Romania unde este acum.

    • Sper ca nu eu sunt “boul de bou”,dar oricum fiecare este liber sa isi spuna parerea chiar si bou fiind.Eu am oarece pricepere in ale dreptului,dar si asa nu spun ca am dreptate absoluta.As dori sa invite d-l Radu Tudor in emisiunea sa specialisti in drept sa ne lumineze ce spune legea in cazul aliantelor politice.Mai concret daca USL castiga 50%+1 ce se intampla.parerea mea este ca vor fi atatea interpretari cati invitati in emisiune,tocmai pentru ca legile noastre sunt atat de ambigue,incepand cu Constitutia

   • @Mai mantoane, voi chiar sunteti capiati in disperarea voastra ! Ia d’aci bimbilicule nu ti-ar mai muri decat chiombu inainte:
    CAPITOLUL V
    Asocierea partidelor politice
    Art. 28.
    (1) Partidele politice se pot asocia pe baza unui protocol de asociere, constituind o alianta politica. (2) In protocolul de asociere a partidelor politice intr-o alianta politica trebuie sa se mentioneze denumirea integrala si denumirea prescurtata ale aliantei politice, precum si ale partidelor politice componente, semnul permanent al aliantei, obiectivele aliantei, modul de organizare si factorii de decizie.
    (3) Prevederile art. 5 alin. (4) se aplica in mod corespunzator.
    (4) Semnul permanent al aliantei politice poate fi unul propriu acesteia sau poate fi preluat de la unul dintre partidele politice componente.

    Art. 29.
    (1) Pentru inregistrarea aliantelor politice se depun la Tribunalul Bucuresti urmatoarele documente:
    a) cererea de inregistrare a aliantei politice, semnata de conducerile executive ale partidelor politice componente;
    b) protocolul de asociere;
    c) denumirea integrala si denumirea prescurtata ale aliantei politice;
    d) descrierea semnului permanent;
    e) semnul permanent sub forma grafica alb-negru si color, in anexa la protocol.
    (2) Procedura prevazuta la art. 18 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator.

    Art. 30.
    (1) Pentru aliantele politice prevederile art. 20-22 se aplica in mod corespunzator.
    (2) Aliantele politice ale caror cereri de inregistrare au fost admise se inscriu in Registrul aliantelor politice.

    Art. 31.
    In cazul in care alianta politica se va prezenta in alegeri cu liste comune, candidatii trebuie sa faca parte dintr-un partid politic membru al aliantei.

    Art. 32.
    (1) Partidele politice pot realiza si alte forme de asociere cu formatiuni nepolitice, legal constituite, cu scopul promovarii unor obiective comune.
    (2) In protocolul de constituire a formelor de asociere prevazute la alin. (1) se vor mentiona denumirea, semnul permanent – daca este cazul -, organizatiile aliate, obiectivele asocierii, modul de organizare si factorii de decizie si acesta va fi depus la Tribunalul Bucuresti, pentru a fi inscris in registrul altor forme de asociere a partidelor.

    Art. 33.
    Partidele politice membre ale aliantelor politice sau ale altor forme de asociere isi pastreaza personalitatea juridica si patrimoniul propriu.

    Art. 34.
    Orice modificare in componenta aliantei politice sau in protocolul de asociere se comunica la Tribunalul Bucuresti pentru inregistrare, potrivit prevederilor art. 28 si 29.

    Art. 35.
    Obiectivele aliantelor politice, precum si modul lor de organizare trebuie sa se conformeze prevederilor art. 2 si 3, cu exceptia participarii cu candidati in alegeri, care este optionala.

    Art. 36.
    Daca nici unul dintre partidele politice participante la scrutin nu a obtinut majoritatea absoluta in Parlament, partidele politice cu reprezentare parlamentara pot constitui coalitii pentru asigurarea guvernarii. Coalitiile nu sunt supuse inregistrarii, iar protocolul de constituire va cuprinde numai dispozitii privind asigurarea guvernarii si a sprijinului parlamentar.
    Cu alte cuvinte USL, inregistrata si recunoscuta ca alianta la tribunal are exact aceleasi drepturi ca oricare alt partid politic inscris in alegeri. In plus, daca va depasi pragul de 50%, basescu poate doar sa le aplice un “oral” prezidential deoarece chiar in izmene de coalitie, fara sa fie nevoiti sa se inscrie la tribunal, au dreptul la a da guvernul. Vorba unui mare vorbitor de engleza de bazar arabesc, nu-i dau numele, persoana importanta, POINT.
    sa fii iubit
    marcus

 4. Scaparam De Dracu’ Si Am Dat De Taxu’ ! (Jos Basescu!)

  Nu credeam ca voi spune vreodata in viata vietilor mele ca am nostalgii legate de guvernul Boc. Iata, insa, ca in conditiile guvernului format din progeniturile portocaliiilor, acesti adevarati “soimi ai patriei” din epoca basita, condusi de spionu’ lu’ peste prajit, conditii in care astia tac si in loc sa faca, nu fac nimicuta, ba mai mult, asista cum Oul a ajuns sa fie mai scump decat gaina, motorina mai scumpa decat kerosenul pentru avioanele de vanatoare, iar legumele importate de prin Siria si alte celea asemanatoare, pentru sume derizorii, se vand in pietele romanesti si de zeci de ori mai mult decat pretul de achizitie, adicatelea specula pe fata, ei bine, parca mi-e dor macar de circariile defunctului guvern Boc Cel Mic Si Fara Minte.
  Unde sunt vremurile cand Boc iesea pe sticla astazi si ne spunea, editand fraze de fraze invidiate chiar si de EBA, ca suntem in recesiune, pentru ca maine acelasi Boc sa ne anunte fericit ca am iesit din recesiune cu conditia ca poimaine sa ne anunte din nou ca suntem in recesiune?
  Unde sunt momentele de antologia umorului, cand ministrul de la Interne cu bacalaureatul luat tarziu, dar foarte tarziu se producea “branconand” prin ucidere de omor limba romana, avandu-l complice pe ministrul fara bacalaureat de la Invatamant, care cand vorbea il scotea pe academicianul Graur din mormant pentru a bate in usa la Radio Romania in vederea reluarii emisiunii sale privitoare la folosirea corecta a limbii romane?
  Unde este ibovnica nationala care angajata major in activitatea de turism personal, descindea din troici, imbracata intru umilirea boboreanului adus la nivelul de muritor de foame, pentru inaugurari de partii, telegondole, piscine, terenuri de fotabal etc. surse directe de finantare pentru toaletele de firma purtate si platite din banul public?
  Sau cand aceeasi duduie asista salivand la concursuri de salvamaristi virili si foarte sumar imbracati pentru ca apoi, cu orgasme intrerupte de inundatiile din tara, sa mearga la fata locului pentru a imparti copiiilor ciocolata prin geamul limuzinii si batranilor biciclete dotate cu sisteme de navigatie GPS?
  Unde este raspopitul din jacuzzi a carui singura sarcina la Externe a constat in modalitatea cea mai pe fata de a fura voturile romanilor din diaspora, in rest canci politica externa?
  Si-au umplut buzunarele si au plecat, lasand la schimb, ce? Niste baietei si fetite cu cas de import la gurite, numiti si croiti cu un singur tel: sa fure cat mai vartos la alegerile din acest an.
  Cu Bocu’ mai faceam haz de necaz, aveam garantat cel putin circul, daca painea ne fusese smulsa de la gura, “ne” radeam de ne prapadeam cu el ba la cosit, ba la dezapezit, ba cand se ascundea si-l lasa pe chiomb sa ne anunte taierea salariiilor, ba la cate si mai cate.
  Astia, in afara de faptul ca ne-au anuntat ca “gainile sunt organisme vii care fac oua” si ca nici gand sa fi iesit din recesiune, cu altceva nu s-au mai produs, la toate intrebarile legitime dar stanjanitoare ale romanilor, Cel Ungurean raspunzand prin scoaterea la ianintare a purtatorului lui de vorbe, care ne spune: nimic!
  Si atunci nu este normal sa ti se faca dor si sa regreti zapezile de altadata ale Bocului si gastii sale de trogloditi penali?
  Oricum eu pe langa toate astea mai am un dor. Si anume sa-i numar ouale lui Nastase pe care de bine de rau, dupa ce le numaram aveam bani sa le si cumpar in timpul guvernarii sale, decat sa admir ca tampitu’ ouale de aur ale lui Basescu care au ajuns mai valoroase decat “Closca cu puii (proveniti din oua) de aur” din tezaurul de la Pietroasa, sau decat cele mestesugite de marele bijutier Faberge pentru tarii Rusiei.

  • Doamne fereste sa reinviem guvernu’ bocu ! Asta e strategia de partid: schimba ceva rau cu ceva si mai rau ca sa-l dorim pe primul…Fura 25 % din salarii, da inapoi 10 % si vei fi preamarit….

 5. Ne mai mira ceva, Presedintele Republicii Romania nu respecta nimic, Constitutia, propriul popor, pe nimeni, in schimb imparte “stele” si-n stanga si-n dreapta.
  Crede ca, se inconjoara numai cu oameni de incredere.
  Niciodata sa nu spunem niciodata, mai ales presedintele care este foarte sigur pe domnia sa.
  Cred, din ce in ce mai mult ca presedintele va pleca, numai si numai alungat si dupa ce jandarmii, vor fi “sacrificat” cateva mii de cetateni, lucrurile nu le vad deloc in roz.
  Peste tot, legea nu este respectata, va fi foarte greu sa ceri ordine si respectarea legii cand lucrurile vor fi de necontrolat.
  Deocamdata se fura (asa putin), pe toate palierele societatii, in momentul in care acest “izvor” va seca, iar mita politica, de trust, de societate comerciala va inceta, atunci sa te tii natie.

 6. Nu stiu de ce se comenteaza atat pe subiectul asta…
  Eu cred ca in momentul cand USL va castiga alegerile acest personaj va uita ce a spus in 5 minute…la fel ca si cu demisia…si va desemna pe cine vrea USL numai ca sa-l lase sa-si termine mandatul.
  Omul e un jucator de poker…si unul foarte slab…doar ca a avut niste adversari si mai slabi ca el,si niste complici care au renuntat la orice urma de demnitate si care si-au schimbat numele in Isaura.
  Trebuie vorbit serios daca omul mai are toti boii acasa…cineva care se contrazice singur atat de des,sau care are schimbari din astea de 180 de grade de la o luna la alta, are cu siguranta probleme mari la caput.

  • În ianuarie 2012, Crin Antonescu striga la mitingul de la Arcul de Triumf: „Mâine, parlamentarii USL îşi dau demisia!”. Nu şi-au dat-o nici până azi.În martie 2012, Dan Grigore anunţă că-şi dă demisia din CNA pentru că liderul PNL l-a numit „un om fără onoare”. În trei zile, demisia marelui pianist este realitate.Inutil să mai spunem cine are onoare şi cine nu în această ecuaţie.

 7. Omul asta chiar e bolnav psihic! 😐 Nu vreau sa sune prea tragic sau ceva de genul, dar ne conduce un dezaxat! E un pericol pt. tara asta si pt. noi!

 8. @marcus
  Nostalgii ? Am nostalgie dupa perioada copilariei, in rest, dupa capi de guverne actuale, nu prea.
  Imi vin in minte totusi, cateva nume: Ion C. Bratianu, Maniu, Iorga, Goga, Calinescu, Maurer, iar mai incoace, in zilele noastre, Roman, Stolojan, Isarescu, Nastase, Popescu-Tariceanu, adevarate personalitati, prim ministrii care si-au exercitat functia, in vremuri grele si tulburi pentru Romania.

 9. Poporul asteapta ca cineva din afara sa le rezolve problemele Cetatenii sunt apatici ,nu-si cer drepturile se multumesc cu putinul si dorm mai departe SOMN USOR NATIUNE –VA MERITATI SOARTA

  • la bugetul de stat ? la milogeala ! astea sunt drepturi ? esti destept, faci afaceri, bani, nu stai cu mana intinsa la stat ca milogul ! asa ca la munca vere

 10. Foarte bine.Asa sa si faca.Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.Cand a vandut flota cand a fost ministru transporturiilor si a pus la dispozitie garnituriile de trenuri mineriilor, cand si-a folosit influenta de primar in cazul Luxten pt ,,heba,, ,cand a facut toate matrapalzacuriile unde a fost PROCURATURA,JUSTITIA,Iar partidul aflat la putere ghici ghicitoare care ,il apara facea-u pe prostii.Acul le-o trage.

  • prietene, inca nu ti-a trecut cu flota si cu minerii? Vazi ca raspunsul este in alta parte, mai studiaza si tu, doar nu esti un tonomat.

 11. Declară că nu va recunoaște votul?!… ”decât în fața Marii Adunări Naționale și a reprezentanților poporului”

  Vopsiți zidul de la Târgoviște!
  Ăsta nu merită altceva.

 12. Basescu iar s-a autonumit sef al statului .

  Daca tot face pe scrupulosul privind termenii din constitutie atunci sa stie ca un reprezentant nu este sef ci doar reprezentant .

 13. Cred ca presedintele trebuie admirat , nu hulit pentru ca este ambitios si consecvent in ceea ce face. N-a respectat niciodata Constitutia ! De ce ar face-o vreodata?

 14. Sa presupunem prin absurd ca o alianta castiga 90% din voturi.Presedintele ce va face? Va chema la consultari numai partidele celelalte care reprezinta numai 10%?
  Quod erat demonstrandum!

 15. Despre basescu poti sa spui ce vrei,starea lui de nesimtire si onoare,,,, aruncand periodic jigniri poporului prin pareri ca el este totul ,,,marele conducator,,, este o mare gaselnita de hhhhhhha ituri si nimic mai mult ,cum scoate o vorba ,cum spune o prostie , nu mai ia nimic, nimeni de la basescu. Degradarea lui fizica si intelectuala in cadere libera v-a face sa fie luat de mana si dus>>>>>>>>>>>.

 16. basescu vrea sa sparga pnl cu orice pret..zice ca Antonescu e rau dar el vrea sa se alieze cu PNL..gluma proasta…Radu uite un fost P.C.R-ist care din pacate a murit http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=221&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1
  sa mai zica cineva ca nu suntem condusi de fosti turnatori la securitate…membrii pd apar cu facultati incepute prin 2008 cand au ajuns deputati senatori..mare majoritate au obtinut diplome la 30,40 de ani…diplome la universitati foarte slabute…basescu i-a facut din plutonier general..din asistent medicat..doctor..din ospatarite profesori universitari…din tractoristi secretari de stat..nu-i asa ca frumos..vedeam la wiliam branza ca are aptitudini in ‘Internet Tools’ hahahaha asta ce o mai fi? o fi vazut la browser scris Internet Tools si l-a copiat crezand ca da bine la prosti…suntem de mai marea rusine…acesti indivizi se intalnesc cu omologi de-ai lor din alte state..cu studii serioase..sa luam un exemplu:ritzi care pana in 2007 nu trece nimic la studii..se intalneste cu un parlamentar din germania..ce opinii pot sa schimbe respectivi? de toata jena…basescu azi:daca intra dan diaconescu in parlament o sa colaborati cu el a fost intrebat..si a raspuns ca nu e exclus…astia nici limba romana nu o cunosc apoi alte limbi?..si asa ne facem de ras in ue cu eba si cu gigi care nu stiu sa lege doua cuvinte decat daca citesc dupa foaie..de unde sa stie ei engleza? germana,franceza…daca ii ajuta boc cu aviara gripa..apoi basescu ce engleza scoate..daca il auzi crezi ca te uiti la tom si jerry

 17. Ghici ghicitoarea mea! A cui diagnoză seamănă ca două picături de urină cu cea a „personalității antisociale” din:
  Manuel diagnostique et statistique de troubles mentaux
  Ed. Masson, Paris 1996

  Criteriile de diagnoză ale „perso¬nalităţii antisociale”:
  1. Dificultatea de a se conforma normelor sociale şi de a respecta un spirit civic prin repetarea unor acte ilegale şi represibile.
  2. Minciuni repetitive, utilizarea de şiretenii şi înşelătorii în vederea profitului personal.
  3. Impulsivitate, dificultatea de a defini un plan pe termen lung.
  4. Iritabilitate, agresivitate indicată mai ales prin atacuri fizice sau verbale.
  5. Nepăsare totală pentru binele sau securitatea celorlalţi.
  6. Iresponsabilitate constantă în munca sa sau în onorarea obligaţiilor sale, sociale sau financiare.
  7. Absenţa remuşcării, indicată prin indiferenţă faţă de suferinţa, furtul sau proaste tratamente suferite de celălalt.

  Pentru a pune diagnosticul de „personalitate antisocială”, trebuie să se observe la pacient cel puţin trei dintre cele şapte criterii din listă, precizează psihiatrul canadian Paul de Sutter, la p. 34 a ediţiei în limba română a cărţii Aceşti nebuni care ne guvernează, Ed. Tritonic, Bucureşti 2008.
  Personajul la care vă gândiți le îndeplinește pe toate 7.
  În ceea ce priveşte întrebarea: ce este un psihopat?, Paul de Sutter precizează că: „Un psihopat se caracterizează şi prin tendinţa de a înşela pentru profit sau pentru plăcere. Adesea este dispus spre iritabilitate sau agresivitate şi, în sfârşit, el nu simte remuşcări pentru necazul provocat altora.”

 18. Abia aici a fost sincer. Cand, pe lumea asta ori pe orice alta lume, o sa lase marinaru’ puterea din mana, fie si numai ca sa mearga la buda? O sa ne frece si pe noi si partidele, de-o sa ne treaca toate apele. Nu mai poate el de votul nostru ori de constitutie! Pe masura ce trece timpul, o sa devina tot mai incapatanat si mai nesupus. Cat priveste datul jos in decembrie, sa fim seriosi, gata, s-a fasait protestul, iar el stie si forteaza nota. Sa nu uitam ca s-a declarat jucator. In patologia proprie, isi va juca soarta fie si cu pistolul pe masa, si cand zic pistol, nu ma refer la arma ci zic din punct de vedere politic! Vom trai momente unice si pline de farmec!

 19. Intrebati-l va rog frumos pe Crin Antonescu cand il aveti invitat, sigur sa si raspunda, daca are incredere 100% in Ponta, nu neaparat in PSD ci in Ponta? Pentru ca votez cu USL (dupa o lada de lamai) mergand pe mana lui Antonescu si tin minte toate lucrurile spuse public (la televiziuni cel putin) de catre dansul! Multumesc!

 20. Domnule asta ne tot spune ca el este seful statului, e bolnav, nu e seful nostru , el este vremelnic doar un presedinte, ca ala de asociatie de bloc platit din banii locatarilor (locuitorilor)!

 21. DOAR SCENARIU:
  USL castiga majoritatea parlamentara. se valideaza alegerile. urmeaza consultari…..in cateva zile de la validare palamentari USL, cumparati/santajati (operatiunea poate incepe din momentul in care sunt desemnati ca si candidati in colegii) bucata cu bucata demisioneaza si devin independenti. serviciile si-au facut “treaba” si omul lor (SIE?) ramane la putere cu o majoritate in jurul PDL (eventual cu independentul-SIE Ungureanu premier)
  NU DOAR PLAUZIBIL, CI 99,99% SIGUR!

  Concluzie: suspendarea e prioritatea. Si anume PANA LA ALEGERI

 22. Intodeauna au fost probleme cu bonavii de paranoia sau dementa. Toti presedintii Romaniei de pina acum au avut probleme de sanatate mintala. Presedintii au fost o rusina nationala. Nu ne-am putut mindri cu personalitati deosebite.

 23. Umilitul Basescu sa ne explice diferenta dintre “Alianta D.A” si “USL”. Atunci mergeau aliantele, acum nu mai merg?

  • Sa ne explice Base, cum poate un partid care nu a fost ales niciodata, adica are 0% procente de vot, este la putere alaturi de PDL. Acela fiind UNPR, bineinteles.

 24. Căci dacă ai cunoscut umilirea, domnule BĂSESCU, și ai răspuns cu aceeași monedă a umilinței aruncată asupra celorlalți atunci vei fi iarăși umilit.

  Este o parte a vieții care are și o cauză și un efect.

 25. dEMNTA FURIOASA NU SE LINISTESTE DECIT CU DULCELE GLONT AL PATRIEI PENTRU EL SI CEI APROPIATI….DAR EU CRED CA CEI APROPIATI IL VOR PREDA PERSONAL CA SA SCAPE EI DE GLONTUL PATRIEI CEL DULCE …NUMAI CA NU VOR SCAPA NICI EI …DEJA JOCURILE SINT FACUTE …SI NU MAI ESTE DECIT O CHESTIE DE TIMP…TIK TAK…TIK TAK….!

 26. Daca USL castiga alegerile (Doamne ajuta!), Basescu va zbura din Cotroceni cu urme de talpi de pantofi pe turul pantalonilor lui prezidentziali. Va fi una din cele mai frumoase zile din viata mea ziua in care il voi vedea aterizand pe boccelutzele pe care si le-a carat personal din casa din Mihaileanu!!… boccelutze pe care ii doresc din suflet sa si le transporte, tot personal, si la penitenciar…

 27. Sunt vorbe de claca cu scopul de descurajare – “Votati voi ce vreti, eu fac ce ce vreau!”.
  Ideea este ca nu se poate…. Suntem membrii UE. Cata lipsa de democratie ar exista, astazi, in UE, mi-e greu sa cred ca se va accepta un adevarat razboi civil in interior… Pentru ca demonstratiile de la Atena sunt mici copii pe langa ce ar iesi in cazul in care intr-o tara membra nu s-ar tine cont atat de flagrant de vointa electoratului. Votantii USL vor iesi sa-i dea jos cu forta si, logic, se ajunge la razboi civil daca astia nu pleaca…. Credeti ca un asemenea scenariu s-ar putea petrece?
  Nu vreau sa accept raspunsuri ca – or sa tradeze niste parlamentari, sau lumea va accepta plecata o astfel de batjocora, pentru ca romanii sunt asa si pe dincolo.
  Sa fim seriosi – o multime de oameni nu ies pe strazi astazi pentru ca-si pun sperantele in democratie si alegeri….Dupa, in cazul in care se trece peste vointa exprimata prin vot, orice scenariu va fi valabil – deci si razboiul civil.

 28. Parca vorbea de vointa poporului, acu’iar si-a schimbat ideea?
  Si cand a respectat Base, Constitutia? Legile le respecta selectiv( numai cand ii convine) si asta de cand facea afaceri ilegale( bisnita) ca marinar…
  Dar cea mai mare jignire pe care am suportat-o ca simplu cetatean este cand Base a declarat ca s-a simtit umilit ca mi-a fost presedinte. Ii aduc aminte ca intradevar nu exista notiunea de “abdicare”( probabil se crede rege) dar exista notiunea de “demisie”. Insa, daca nu-si da demisia ca sa nu mai suporte saracu’ aceasta umilire, cred ca acest interviu este praf in ochi pentru presa ca sa nu mai rascoleasca noile afaceri electorale, milioane de euro date la firme de partid, iar autostrazi si borduri, panselute si reabilitari….

 29. Domnule Radu Tudor!

  Intrebati-l pe domnul profesor Daniel Barbu, ce parere are despre ascensiunea lui Dan Diaconescu cu al sau Partid al Poporului? Este reala aceasta ascensiune si nimeni nu prea vorbeste de ea. S-ar simti bine intr-o tara condusa de acest domn, cu partidul lui? Ii pun aceasta intrebare deoarece vad ca ataca in mod egal si puterea si opozitia.

 30. O tot ascult, d-le Tudor, pe Doamna Renatte Weber, si are foarte multa dreptate! Are o logica imbatabila a faptelor! Insa, eu ma intreb ca o proasta, nu a stiut toate aceste lucruri in momentul in care l-a girat pe Traian Basescu, devenindu-i consilier?!!! Zau, e aberant si chiar mai imoral si mai “c……..c”, decat e TICALOSUL acela de-si spune “seful statului”!
  Uitati ce e! Lucrez in presa locala, cea care, dupa principiile Dvs., e aservita! Insa, eu NU l-am votat pe Traian Basescu! Nici in 2004 si nici in 2009! N-am participat la acea nebunie in masa (la care chiar si Antena3) a aderat, fiindca eram o jurnalista de provincie, aservita si nenorocita, asa cum ne-ati calificat de nenumarate ori Dvs. sau colegii Dvs.! Stiti de ce? Fiindca, asa netrebnica cum ma considerati, stiam ce se intampla in 1999, la mineriade, cand Traian Basescu apare, la CNN, BEAT, anuntand suspendarea transportului feroviar in Valea Jiului! Ati cautat acele imagini in arhive?! In 2009, l-am votat pe Geoana, in al doilea tur, doar ca sa nu-l legitimez pe TICALOSUL de BASESCU! Public, am militat impunerea votului uninominal, dar in termeni logici si perfect decenti, ca sa nu platesc din buzunarul tatalui meu amenda! Concluzia?! Avem vot uninominal si parlamentari precum alin popoviciu sau talmaceanu, ma rog, cum l-o chema pe individul acela!!! Sa nu amintim de aritmetica, pe care pana si eu an priceput-o, dar ii “scapa” greu celui de-al treilea om in stat!!! Inainte de a deveni complet incoerenta, ca umare a multutudinii problemelor din ultimii sase – sapte ani, invitatii Dvs., precum Doamna Weber, au un raspuns?! Sau chiar Dvs.?!

 31. offf… oameni rai… se leaga de un suflet pur si sensibil de mimoza! N-au decat sa moara romanii in chinuri din diverse cauze (principalmente din cauza lui si a marionetelor lui), dar hai sa nu-l mai atingem pe mimoz cu cuvinte dure, pentru ca uite cum sufera si plange pe la diverse televiziuni, ca un copil mic si inocent. Baaaasescutura tzara de tine, purice care esti! Ajunge cat sange ai supt! Putem sa ne scarpinam de tine, sau te simti umilit?

 32. Ciudatul fan liberal Marius Pieleanu sustine ca de frica suspendarii va numi oricum premier USL si deci trebuie lasat sa se joace la butoane pana la sfarsitul lui 2014!
  Dl Pieleanu uita ca nu are de loc firea coabitarii, uita strambele bagate zilnic guvernarii lui Tariceanu, uita ca acum poporul cunoscandu-i naravul il vrea de maine suspendat-decum sa il mai rabde aproape 3 ani !
  USL nu poate dezamagi poporul, suspendarea e primul pas al restabilizarii populatiei si Romaniei, e garantia unei guvernari cu noima.
  Daca ar avea bun simt patriotic, parlamentarii puterii ramasi singuri cuc in parlamentul puterii ar putea declansa ei primul pas al restabilizarii !Au oare bun simt patriotic ?!

 33. Am o singura intrebare: ce s-a intamplat cu frauda electorala dovedita la alegerile precedente? E cineva in puscarie? PDL va fura voturile masiv, deja se pregateste asiduu, si nimeni nu va face nimic dupa numaratoare. Indiferent de lipsa de popularitate a presedintelui si guvernului din urna va iesi tot “cine trebuie”. Nu cred ca Basescu l-a urecheat pe MRU, parerea mea este ca face joc de glezna pentru a-i conferi lui MRU credibilitate in fata electoratului indecis si nu numai. Tugulanul care-l uraste pe Base din rarunchi va spune “a, il critica Base, uite ca premierul vrea sa faca si Base nu-l lasa”, deci premierul e bun, ne mareste salariile, promite locuri de munca (cu pretul cianurii, cui ii pasa?).

  Poate va castiga USL si ma insel. Numai ca la diagnosticul meu eu nu mai cred de mult in minuni.

  Maria Calin, bolnav de cancer si fara medicamente

 34. Se pare ca a devenit ceva normal pentru presedintele Basescu sa nu respecte nici un fel de reguli, nici macar regulile bunului simt. Chiar daca, prin absurd, i s-ar permite rolul de presedinte-jucator, nu admite nici macar ca exista “regulile jocului”, regulile oricarui joc ce trebuie respectate.
  In plus, se pare ca presedintele, care ar trebui sa fie al nostru, al tuturor, si al fiecaruia in parte, face tot felul de afirmatii contradictorii. Si… oare cum s-ar fi simtit daca ar fi primit el insusi calificativele de “gaozar”, “tiganca imputita” si altele asemenea?
  Si stiti ce ar trebui, dupa umila mea parere? Tinand cont de afirmatia sa ca a suferit tot felul de umilinte din 2007 incoace, ar fi un pretext ideal sa fie atacat mai abitir, fatis si din toate partile… Sa vedem cat rezista pana-si da demisia…

 35. Si… spropo de titlul articolului… Oare cum l-o fi numit pe tariceanu prim ministru, recunoscand ALIANTA DA ca fiind majoritara in parlament?

  • foarte simpu Cristina. DUpa consultari a constatat ca exista o majoritate in parlament : Alianta D.A. + PUR. Daca anul acesta alianta USL va avea majoritatea, va numi un prim ministru propus de aceasta, fara prea multe vorbe. Insa, daca USL ( aliat postalegeri cu eventuale ale grupuri parlamentare ) nu va avea majoritatea in parlament, atunci inseamna ca exista o alta majoritate, ceea ce va insemna ca aceasta va propune presedintelui un candidat. Este foarte simplu, asa s-a intamplat si in 2004 cu D.A.+PUR. Indiferent cat il injuram pe presedinte, acesta, deocamdata, nu a incalcat constitutia, cat am fi vrut noi sa exageram. Deci, hai sa mergem la vot si sa asteptam dorinta romanilor si compromisurile partidelor.

   • “Presedintele Romaniei a declarat, intr-un interviu acordat Pro tv, ca USL nu este partid politic si ca, potrivit Constitutiei, cistigarea alegerilor trebuie facuta de un partid pentru a primi mandatul de prim ministru. Basescu a mai sugerat ca isi doreste o guvernare PDL-PNL dupa alegerile parlamentare din Noiembrie.” (Am citat din articol…)
    Deci, daca alianta USL castiga alegerile, chiar daca, conform legii, va propune un candidat la functia de prim-ministru, presedintele nu va lua in seama propunerea, intrucat dupa parerea domniei sale alegerile ar trebui castigate de un partid si nu de o alianta pentru a forma singur guvernul. Si asta chiar daca situatia ar fi similara celei de atunci cand alianta DA a castigat alegerile si prin urmare a format guvernul condus de Tariceanu. La paradoxul acesta ma gandeam…

 36. Bla bla si iarasi bla. Se da si el balena (umilita) in borcan, si tine pep talk-uri la pedelisti sa nu rupa flancul.
  E ca in bancul ala cu Stefan cel Mare inconjurat de dusmani: in dreapta turci, in stanga turci, in spate turci, deci … Inainte, ostenii mei!

  (n.trad.: Előre, bátor katonák, ca sa priceapa si udemeristii)

 37. In primul rand antena 3 pentru mine este singura televiziune, restul sunt doar nulitatii, insa uneori sunt indignat de invitati si majoritatea chiar poate au alta treaba. Ca de exemplu in emisiunea unde a fost invitata Doamna Weber alaturi era un alt domn cu ochelarii plimbator pe la diverse Emisiuni fie la Antena 3 fie alta televiziune.
  Persoane ca distinsul domn imi lasa un gust amar dat fiind faptul excelenta deontologie pe care doreste sa o afirme, insa domnul ” profesor ” de meserie ar trebui sa stea la catedra si sa educe asa cum trebuie tinerele generatii pentru a face ceva in tara asta.

  In Romania exista 2 clase, prima clasa a deontologilor care uneori sunt pe langa subiect s-au chiar nu isi au locul, si a 2 a oamenii care ar trebui sa propuna solutii sa se implice.

  Majoritatea domnilor invitatii precum si maestrul cu “ochelarii” chiar nu am retinut numele insa nu o sa ma obosesc in viata asta, au ceva cu Basesc- asta e foarte bine, insa cand isi aduc aminte de legendarul Ceausescu au un dispret.

  Asadar e o chestie pe care am vrut de mult sa o spun CLAR TARE SI RASPICAT, sunt unul din omuletii care au luat contact cu aceasta planeta si nefericirea de a ma naste in Romania in 90, deci nu am prins regimul.

  Bun, acum din cate am auzit baiatul ala asa prostut, cizmar, carpaci s-au cum mai este numit a oferit CASE, LOCURI DE MUNCA, O INDUSTRIE DEZVOLTATA, O INFRASTRUCTURA, lucruri pe care dupa 90 nu au mai fost oferite.

  Cat despre Politica pe scurt, la 22 de ani sunt interesat de politica, imi place acest fenomen insa sunt foarte constient ca NICIODATA un tanar simplu care in curand va termina o facultate nu isi va expune ideile pentru a reface Romania, atat timp cat exista deontologi, politicienii avari si corupti.

  Poate ca e timpul sa vina Regalitatea la putere e singura solutie, noi “noua generati” oameni educati, oameni simpli fara apartinenta politica ( pentru ca nici un partid nu merita ) niciodata nu vom putea face ceva in tara asta.

  Toate cele bune.

  P.S. Multumesc tuturor realizatorilor din Antena 3 pentru profesionalism.

 38. An primul rand apreciez Antena3 pt tot ce face si as fi de parere ca toti care sant an guvern sa treaca prin legea care sa declare tot ce au facut an acesti ani si sa justifice.Iar an privire la Presedinte si-a batut joc de antreaga tara si nu numai el sant multi si anainte si se stiu si nu se face nimic,de geaba a fost omorat Nicolae Ceausescu

 39. Lumea n-ar trebui sa astepte pana in decembrie.A spus clar ca nu va recunoaste votul daca USL va casiga alegerile, si face referiri la Constituita pe care el insusi nu o respecta.O aminteste in discutii dupa cum”ii cade lui bine”Ar fi bine ca oamenii sa continue protestele in primavara, nu sa mai astepte ca el sa incerce sa isi consolideze pozitia.A spus ce intentii are, este clar.
  Tu stii cu ce om avem de-a face.Si pentru ca tot s-a simtit umilit, ar indicat sa nu mai spuna ca nu “abdica” si sa isi ia frumusel valiza, sa lase locul liber pentru un Presedinte adevarat caruia sa ii pese de romani si de tara.
  Radule, sa ai o zi frumoasa.

  Gabriela B

  • scuze ca ma bag asa aiurea dar erai cumva iacbmrat in tricoasul ala roz prespalat cu care ai venit la meci???ma intreb si eu ca sa vad cam care ar fi cauza rateului ?? .sau cumva erai proaspat spalat pe cap si-ti statea paru ca de obicei adica nicio diferenta la cu casca si fara casca???zic ca sa-mi dau seama zic????!!!!sau o fi fost de vina bala aia care-ti atarna usor in coltul gurii matii de sadic?:))))

 40. Ma intreb de citiva ani pina cind vom mai suporta un asemenea presedinte: fara onoare,fara educatie si fara pic de empatie?!Chiar nu se poate face nimic?

 41. Cand presedintele a spus ca el nu abdica, s-a referit la faptul ca el nu face ca Regele Mihai, sa abdice. Asta a vrut sa spuna. De aici se poate intelege ca el considera ca USL este o alianta comunista, pentru ca stie ca PDL va pierde alegerile si ca USL va urma la guvernare. Asta cred eu ca este ideea lui, total aiurea, bineinteles. Romanii trebuie sa se prezinte in numar mare la vot, ca PDL si UDMR sa iasa din Parlamentul Romaniei, pe care, aceste doua organizatii nu-l recunosc.

 42. In 85, eram pe o nava aflata in doc uscat la reparatie in C-TA si atunci M-AM CUTREMURAT de ce mi-a fost dat sa vad si sa aud:doi ofiteri( unul doi si celalat trei, veri primari se “gratulau” cu cele mai groaznice apelative)in legatura cu “afacerile” pe care le facea capitanul cu cel sef cu navigatia si cambuza…cel de-al treilea crescuse cu mine si era dintr-o familie super onorabila si NU-L MAI recunosteam CE DUR VORBEA…de ce zic asta fiindca la doi ani era “unul” care defecta pe cheiul din ANVERS in bratele lui “BABICU”…azi mare om de afaceri in BELGIA ,dar care la alegerile din 2009,MA “SFATUIA” sa-l aleg pe “TORTIONARUL”sau din portul de adoptie…Radule,usor sa afli exact despre ce ofiter e vorba(ask pe g-rl.DOBRITOIU ca-i nasu’sau). Din 85′ am inceput sa AM O RETINERE URIASA fata de TACMA navigatorilor,asa ca BASE e doar o alta HAHALERA si din pacate NU E SINGURA…ce sa RESPECTE un asa INS,doar PUTEREA GROBIANA si lovele…

 43. eu nu inteleg un lucru? de ce totul ce se intampla la noi in tara sunt numai vorbe si nu fapte? absolut nici o atitudine?in sensul: ies la iveala atatea mizeri,oamenii vor sa il dea jos pe Presedinte,opozitia vrea sa il dea jos pe presedinte etc….dar nu se intampla nimic?absolut nimic!!!coruptii,ilegalitati scoase la iveala si nimic…se merge mai departe ca si cum nu s-a intamplat nimic!!!vocea poporului nu conteaza dar ce mai conteaza la noi in tara???? sa ne fie rusine la TOTI in ce hal a ajuns tara nostra lasa-ta de strabuni si ce lasam mostenire la nepotii nostri???

  • Stefania, care sunt oamenii aceia care doresc sa il dea jos pe presedinte? Cei care sunt platiti sa strige zilele acestea in diferite orase si promovate de tv-uri, dand impresia ca toti romanii doresc asta? Presedintele unei tari democratice este ales democratic si schimbat tot democratic, altfel se numeste lovitura de stat si nu cred ca vrem asta. In 2009 l-ati ales pe actualul presedinte, atunci in 2014 il puteti schimba. Problema insa este falsa, nu presedintele face politicile in romania, oricat am exagera noi, avem parlament care ar trebui sa faca asta, la nivel local avem consiliile judetene, primarii (care au tot cerut si obtinut autonomie locala). Voi cereti schimbarea presedintelui insa nu va uitati deloc la parlament. Acela este locul unde trebuie sa ne uitam. Parlamentul are puterea de a schimba guvern, legi si a face altele noi. Ce face parlamentul? Joc de glezne. Face legi la televizor si da vina pe presedinte, ca el este vinovat ca nu avem legi, culmea nu?!

   • UNANONIM…vorbesti ca sa nu adormi….presedintele poate fi schimbat mai devreme de 2014 democratic prin votul parlamentului si ulterior al populatiei. Pentru cultura ta parlamentul la ora actuala nu functioneaza,opozitia este in greva parlamentara avand girul majoritarilor tu daca doresti sa stai si sa astepti legi de la un parlament in criza nu ai decat sa astepti. Cat despre democratia asta Romaneasca pe care o strigi tu in care amaratul este legat pentru furtul unui ou iar Base si banda lui pentru jaf este batut pe umar si felicitat…sa fim seriosi,nu tine prosteala cu mutatul atentiei spre parlament. Democratia nu inseamna libertatea de a jefui si a nu pati nimic asa cum au inteles pdl-istii. Este terminat la fel ca cei pe care ii pupiindos base si haita lui.

    • Hmmm, ma tem ca tot lovitura de stat se numeste. Presedintele nu a incalcat nicio constitutie, Curtea constitutionala a transat o data in 2007 faptul ca presedintele este jucator. Faptul ca presedintele ar fi corupt iar ma tem ca nu o pot spune eu sau tu. In democratie un judecator hotaraste acest lucru. Dupa cum se vede la tv-uri judecatorii au prins curaj, la fel si procurorii. POate din aceasta cauza unii doresc ca presedintele sa plece? Sa fie mai multa liniste?

 44. Hai Sictir, Javra Ordinara, Da-ti Demisia Cat Mai Poti!

  “Basescu isi plange de mila: Sunt jignit de dimineata pana seara

  Administratia prezidentiala
  Traian Basescu: Functia de presedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinta a vietii mele.

  Presedintele Traian Basescu a declarat, in timpul emisiunii „Dupa 20 de ani” de la Pro TV, ca de cand se afla pe scaunul prezidential a primit numai jigniri din partea oamenilor, simtindu-se satul de felul in care il trateaza lumea.

  Basescu, judecat pentru ‘genocid moral’

  “In prima zi in care am plecat de la Cotroceni, plec din viata politica. Mi-a ajuns. A fost, cel putin in ultimii ani, din 2007 pana acum, a fost cea mai umilitoare perioada din viata mea, jignit de dimineata pana seara, de tot soiul de oameni, pe televiziuni, prin adunari publice”, a spus Basescu, potrivit mediafax.

  Basescu, de la ‘Tiganca imputita’ si ‘Pasarica’ la ‘Mai, caraghiosule!’

  Seful statului a continuat declaratia spunand ca, pentru el, functia de presedinte a reprezentat cea mai mare umilinta a vietii sale.

  Basescu despre pensii: Pot sa planga cat vor, nu sunt bani

  “Am compensat totul cu ceea ce se numeste misiunea functiei. Doamne fereste, nu e o misiune sfanta. E misiunea functiei, un presedinte trebuie sa inghita, dar trebuie sa va spun ca totul are o limita”, a continuat presedintele, punctand faptul ca a fost un om demn care si-a facut meseria cu placere si demnitate, insa incepand cu anul 2007, s-a lovit de dimineata pana seara, de tot felul de jigniri care nu au facut decat sa-l umileasca, scrie gandul.

  Intrebat daca s-a gandit vreodata sa renunte la functia pe care o are, Traian Basescu a raspuns succint: “Presedintii nu pot sa abdice”.”

  Sa vezi si sa nu crezi! Ditamai golanu’ din varful tarii a fost jignit in fiecare clipa a statului sau cu sezutu’ in jiltul de la Cotroceni. Sincer sa fiu nu pot sa zic ca n-ar avea dreptate, eu unul, in tot ce-am scris despre el in toti acestiu amar de ani, am scos in evidenta, intr-o maniera destul de colorata, zic eu, caracterul infect al acestui personaj care a impins Romania inpapoi in Epoca Fanariota, personaj fara mama, fara tata si la propriu si la figurat, in stare de orice marsavie si/sau tradare, inclusiv tradarea de tara, pentru a-si satisface el un ego bolnav de bolnav, zamislit pe un fundament valoric egal aproape cu zero, model pe care a vrut si a reusit sa-l impuna si unei anumite parti a societatii romanesti.
  Intrebarea insa care in mod firesc trebuie pusa la o asemenea afirmatie este: cine a inceput tot acest circ national, de nudizare axiologica a limbii romane si de promovare a atributelor mahalalei mioritice in viata de zi cu zi a romanilor, batandu-si efectiv joc de valorile morale ale neamului inclusiv cele crestine, betivind, precurvind, jurand stramb pe Biblie, mintind de sa inghete apele, furand la greu, promovand un nepotism de neam prost pe care nici Ceausescu nu l-a dus intr-o asemenea faza, practicand favoritisme cu rasplata sexuala, folosind in vocabular de derbedeu portuar in relatiile publice cu presa si nu numai etc.?
  Ce-ar fi vrut stimabilul? Romanu’ sa taca si sa inghita toate mitocanismele siu badaranismele sale, sa intoarca si obrazul celalalt si sa zica “mai arde-mi una, stapane” si sa cada in genunchi pentru a-i pupa varful imineilor?
  Nu este suficient ca populatia manelizata si semianalfabeta a acestei tari si-a gasit in el modelul si ratiunea de a fi motiv pentru care s-a bulucit la spaga electorala ca sa-l mai voteze o data?
  Chiar si declaratiile acestea facute in cadrul unui interviu pe un post public de televiziune nu dovedesc altceva decat faptul ca noi in toti acesti ani de regim basescu nu am avut un presedinte la Putere, ci o spalatoreasa de cartier, care cum isi ducea rufele la rau, cum se plangea tovaraselor de modul in care dupa ce barbat-su, beat mort, o bate si-o pune in geam sa rada la vecini, in final ii cere si favoruri sexuale perverse de fata cu copiii.
  Ca sa fii presedinte de tara cu un comportament vadit dictatorial si dupa ce ai facut prapad in tara pe care ai adus-o la dezastru economic si social in timpul cat i-ai fost conducator, sa vii si sa te lamentezi ca ultima bocitoare platita, ca nu te respecta poporul inseamna ca ai grave probleme cu bibilica cu alte cuvinte, ori esti imbecil de dai in gropi, ori nebun de legat. In opinia mea si una si alta.
  Asa ca fata de toate jelaniile prezidentiale de cea mai joasa speta produse in acest interviu cetateanul cu drept de vot , marcus ii transmite presedintelui jucator, Basescu Traian:
  -Hai sictir, javra ordinara, dovedeste macar o data ca ai ceva coloana vertebrala si demisioneaza pana nu te-or suspenda boborenii de cel mai inalt candelabru al Parlamentului Romaniei.

 45. FIIND VORBA DE BANI DE IMPRUMUT CINE VA PLATI ACESTI BANI DE MITA ELECTORALA ? GHICI GHICITOAREA MEA . ASA CUM TAXA AUTO A FOST DOAR AMANATA 1 AN , ASA SI CU ACESTE MARIRI TEMPORARE DE SALARII .

 46. am inteles Cristina. Problema este ca , in absurdul constitutiei, presedintele are dreptate. Daca un PARTID (nu alianta politica) castiga cu 50+1 % voturi in parlament presedintele ia la cunostina numele candidatului (adica nu poate interveni in alegerea candidatului). Daca, insa, un partid castiga alegerile, in sensul ca are cele mai multe locuri in parlament, dar nu are majoritatea absoluta (50+1), nu poate sa isi impuna premierul decat, daca (si aici intervine frumusetea consitutiei noastre) face o alianta care sa aiba 50+1 din parlamentari si presedintele “considera” ca acea alianta poate sa aiba candidatul pt premier, in urma consultarilor. Dealtfel, constitutia are un pic de intelepciune, daca consideram ca partidele sunt si ele intelepte. Aici ma refer la faptul ca presedintele, intelept si el, consulta partidele iar in urma acestora intelege ca se poate forma o alianta majoritara pentru sustinerea unui guvern ( in speta noastra USL, care nu va castiga majoritatea absoluta) si va fi obligat de intelepciunea constitutie sa accepte premierul USL-ului. Pentru ca, spiritul (ah, ce nu imi place chestia cu litera si spiritul, spiritul asta este cel care da loc la interpretari idioate) constitutiei noastre este acela de a face institutiile fundamentale, legislativ, executiv si judecatoresc sa functioneze, nu sa se blocheze. Deci, pentru a nu le bloca, presedintele va fi obligat sa accepte majoritatea formata post alegeri.

  • In 2008, PNL a avut 20% iar PSD 33%, deci impreuna 53%. De atunci au fost in opozitie iar PDL la putere. Ce au facut s-au erodat de nu obtin prste 50%? Sau aveti ordin pe unitate sa infestati blogurile cu tema asta?

   • Doreleeeee, daca in 2008 ar fi avut cat spui tu, ar fi obtinut ce isi doreau, prin vot. Insa, din fericire nu au avut.

  • In primul rand, nu avem de unde sa stim daca un partid/alianta va obtine sau nu majoritatea absoluta. In conditiile in care votul va fi tot uninominal ca si la precedentele alegeri, va cantari mult nu doar partidul ci si (sau mai ales!) candidatul respectiv. Si (crede-ma pe cuvant!) sunt destui candidati USL cu “priza” la populatia din anumite colegii. Si mai este cel putin un factor determinant: nemultumirea oamenilor, pe care nu ai de unde s-o estimezi precis, si care va duce, posibil, la o puternica dorinta de schimbare ce va determina o parte din electorat sa nu mai voteze cu PD-L.
   In alta ordine de idei, tine cont ca USL-ul este o alianta formata PREELECTORAL, ca atare, daca va obtine majoritatea absoluta (jumatate plus unu!), aceasta majoritate poate fi considerata, foarte bine, ca si obtinuta din start si nu prin jocurile facute in parlamentul nou format pentru a se forma o alianta postelectorala care sa poata sustine viitorul guvern.

   • :), inseamna ca suntem de acord. Acelasi lucru sustin si eu. Daca USL va obtine 50+1 procente din parlamentari nu au nevoie de prietenia presedintelui. Isi vor impune premierul. Daca nu au insa, atunci este alta poveste, mai complicata, mai in “spiritul constitutiei” (brrr, urasc cuvantul asta)

 47. L-aţi văzut pe Ceauşescu ce demn a murit?! Cam ce faţă credeţi că ar avea acest căcăcios de preşedinte care vărsa lacrimi de crocodil la “dragă Stolo, ruşine Dinu Patriciu”, în faţa unui pluton de execuţie, pe care i-l doresc din suflet?! De-abia aştept reintroducerea pedepsei
  capitale, referendum şi executarea acestui criminal al propriului popor. Alde Videanu, Berceanu, Popoviciu, Hoară, Anastase, Plăcintă, creTinel, Udrea, Cocoş şi
  alţii, mai pot aştepta, totuşi nu prea mult. Ce-i aia, închisoare pe viaţă?! Adică să-i mai şi hrănesc după ce şi-au bătut joc de mine atâta amar de vreme?! În ziua de azi, pentru mjoritatea român’lor ar fi mai bine în puşcărie decât în libertate, referindu-mă strict la condiţiile de hrană, întreţinere, tratament şi nu numai.

 48. Ca sa raspund in primul rand la tema propusa, dupa care, putin mai jos, voi ”detalia” pe aceeasi tema, consider ca in acest caz se trag ponoasele unor capcane, ”mai vechi”, in care a cazut opozitia actuala parlamentara. Mai intai, atunci cand cu propunerea „celor 322” privind formarea unui guvern de tehnocrati, condus de primarul Klaus Johannis, s-a spus de catre Incrucisator ca : „el nu va numi un premier dacat daca este „rodul” unei asocieri de partide inscrise la tribunal”. Urmarea a fost crearea USL . Acum ce zice „acelasi”, intorcand-o, ca-n orasul ”hoatei din parlament”,cu 180 grade: „ eu nu voi numi premier dacat pe cel ce reprezinta partidul cu cel putin 50% alesi in parlament (caz nemaiintalnit intr-o democratie europeana, dar ce spune el, da bine la prostime)”. E o mizerie de nedescris. Trebuie sa fii dus grav cu capu’ sa gandesti asa, si, ca asa, daca o spui tu, te va crede lumea . Se incalca si spiritul si litera Constitutie si-n primul si in al doilea caz prezentate de Incrucisator, majoritatea , ca rod, fie si prin absurd, a 7 partide cu pondere intre 5si 10% tot majoritate este si votul ei depasind procentul 50% , in parlament, impune premierul. Daca i-o spui in fata „nenorocitului”, care a nenorocit o tara, asta-m vrut sa spun, vin tot felul de „lighioane”, analisti, comentatori si juristi chiar si institutii si-tzi spun ca ”el” are dreptate, ca tu esti nenorocitul care nu intelege si ca, daca are cineva o vina, sunt ”nenorocitii” aia care au facut (si votat) Constitutia si ca ea, Constitutia are hibe, nu el e HIBA.
  A mai spus-o cineva si o repet si eu – ”Constitutia nu a fost facuta pentru oameni ca acesta”. Cei care au gandit-o sint oameni si ei si nu s-au gandit in ruptul capului ca o sa fie la modul acesta interpretata si apoi violata si de catre cineva de la acest nivel( ca la guvernu’ Poc, „constitutionalistu’ lu’ peshte prajit”, tentativa de violare a esuat cred ca de vreo 70000 de ori, bashca, altele trecute cu vederea de o ”curte portocalie” ). Smecheru’ tot smecher e!- El n-a facut-o inca, o sa zica, doar a spus-o, si intentia pentru afirmatii de felul asta, ha,ha,ha… nu se pedepseste. Numai inalta tradare este pedepsita, dar are cineva forta si curajul sa le puna cap la cap si sa demonstreze ca faptele comise in ultimii 8 ani conduc la o asemenea acuzatie Si se mai spune ca el a jurat sa respecte Constitutia?. El ar trebui sa fie „ultimul” care sa vorbeasca sau sa-si foloseasca parghiile pentru modificarea Constitutiei, oricat de multe hibe sau ”anacronisme” ar contine si oricat de rapid s-ar impune atari modificari.
  Revin la ce spuneam in legatura cu vinile opozitiei.
  Nu stiu, dar prea multe chestii de prostit pe prosti a mai nascocit mintea, intr’adevar diabolica a Incrucisatorului. Acum inteleg, poate mai clar, faptul ca opozitia, la toate “strambele” bagate, s-a uitat mai intai ca “vitelul la poarta noua”, dupa care s-a repezit ca berbecii cu capu in zid mergand pe DRUMUL indicat de Incrucuisator. Cum pot fi numite decat greseli majore , faptul ca tinte false cu nemiluita au fost urmate “deamboulea” de opozitie, intarind, in aceasta perioada, rolul Dictaturii in detrimentul Democratiei.
  Ne-am trezit ca zicem, am mai spus-o in alt context , cel cu jandarmii lu’ peste prajit si lupta lor “inegala” cu usl-asii, sau mama naibii ce erau, ca nu avem mijloace democratice sa luptam cu “intrusul”.
  Este vorba de un film in care “o democratie consolidata , de prin anii 2036, sau cam asa ceva, a fost pusa intr-o situatiei delicata de catre psihopatul Simon Phoenix (Wesley Snipes), care-si batea joc de lege si autoritati, pentru ca acele autoritati, in cazul actual, romanesc, fortele democratice reprezentate cert de opozitie, se lamenteaza si spun(ca-n film), cum ca mijloacele democratice nu le permit anihilarea , cum spuneam, a intrusului. Cum s-a vazut, de catre cine-a vazut filmul, a fost necesara o forta pe masura care, intr-un sfarsit, i-a gasit antidotul pe masura „nemernicului”, personajul pozitiv, Spartan (Sylvester Stallone). Filmul se numeste DEMOLATORUL si este de actualitate Romaniei. Singura diferenta, intr’adevar mare, este faptul ca personajul „negativ” nu avea atati adepti , ca la noi.
  Opozitia, reprezentata majoritar de USL, trebuie sa gaseasca ceva care sa se simta ca este opozitie. Sa iasa in strada. Sa iasa si sindicatele. Sa iasa si presa. Pentru ca asa cum UE inchide ochii la samavolniciile actualei puteri, mi-e greu sa cred ca se va da de ceasul mortii daca , in Romania, vor iesi in strada, repet, pentru salvarea democratiei, partidele din opozitie, sindicatele si presa iar prin „lupta democratica” in strada, sub forma mitingurilor si grevelor, sa puna pe fuga actuala putere.
  Vorbind de incoerente care acum isi vad roadele:
  (Cei care care or zice ca, uite domle basistu, cum da el in opozitie , saraca, le spun de pe acuma ca s-au „demascat” , in felul asta n-ar putea sa gandeasca, intradevar, decat unii cu asa ”tare” . Aici intra si DD-istii si UNPR-istii.)
  Nu mai spun cine le-a spus, mi-e sila, dar le-a spus, si acum se vad consecintele:
  1. Dom’le sint prea prea multe 2 camere ale Parlamentului . Era sezizabil de la o posta populismul ideiii, dar, cica „romanii o doresc” – Opozitia, draga de ea, n-avem alta, a pus ”botu’’ si a zis DA. Cu toate ca au fost foarte multe voci , din mediul politic sau ale intelectualitatii „sanatoase”, nu de la intelectualii subtziri ai puterii, in niciun caz, ca e o mare diversiune.Tema falsa.
  2. Dom’le sunt prea multi parlamentari, muschii mei ar vrea sa fie 300 de parlamentari(ura numarul de 322 si, poate, sa nu mai fie vreodata vorba de 322, asa a decis), nici mai mult nici mai putin(de unde-a scos numarul asta sau cat s-ar economisi din reducere ?- nu ne-a spus nici pana astazi.).Tema falsa.
  3. Dom’le , vot uninominal (cu toate motivatiile inepte, cum ca l-ar reprezenta mai bine pe cetatean ”un asha ceva”, sau , cum domnule sa votam liste ?sa faca ce zice partidu’ )- Opozitia, sa nu mai zic cum am zis mai sus,cu ” botu’”, cu toate ca ar trebui s-o zic, dar binevoitorii ar zice: dom’le lasa-ne cu obsesia asta, a zis DA . Tema falsa.
  Motivatii: In primul rand s-a vrut, prin tema asta „placuta urechilor prostimii”(M.Badea ii spune altfel) , SLABIREA PARTIDELOR, ele ne mai avand parghii asupra parlamentarului care acum, vezi dom’le, el reprezinta vointa celor ce l-au votat de la orase si sate(transformandu-l intr-un soi de sub-consilier local, deci fara posibilitatea de a vota direct in consiliu , ci influentand consilierul local prin trafic de interese, ei zic cica, bune, si care sa raspunda in timpul mandatului daca are sau nu, apa, canalizare, drumuri etc.etc). Vad ca da bine la public cand parlamentarii , la TV sant luati la rost de tot felul de fatuci ”obraznice ” cu intrebari care se vor ”nimicitoare” : Domnule parlamentar X, dar dvs. ce-ati facut( si urmeaza functie de problematica zilei) : cu inundatiile, sau cu inzapezirile, sau cu drumurile sau cu canalizarea din circumscriptia dvs. si pentru care v-a votat lumea?. Unii intra chiar telefonic, fara sa fie intrebati si dau raportul. Penibil. Ce?. Hei-rup-ismul asta care ne anima. Vezi –doamne, noi toti dar in special ziaristii si parlamentarii trebuie sa ne pronuntam, dar mai ales sa le stim pe toate.
  S-a dat liber in felul asta si traseismului politic care in aceasta perioada, pentru actuala putere, este ”mana cereasca”. Si mai este o treaba foarte grava. Noi, prin acest mod de a gandi alegerile, nu mai putem promova parlamentari care sa fie profesionisti, in diverse domenii, evident, legislative, pe care numai partidele ii pot angrena in acest efort, uneori cu greutate si care pot fi necunoscuti electoratului , ci ”banditi” locali cu multi bani si cu o anumita notorietate, care sa fie indragiti de ”romani”.
  4. Dom’le , vot intr-un singur tur de scrutin. Uneori si aici opozitia a zis DA. Tema falsa.
  Se expun doua idei false: Una care spune ca: domnule, daca trei candidati au cate 24% in primul tur, aia trebuie sa piarda si sa castige cel cu 28% . Nu se tine cont de reprezentativitate , de faptul ca, printr-un al doilea tur, 51%, intotdeauna, estemai mult decat 28%. Ca este mai scump cu doua tururi, ce sa-i faci? democratia costa.
  Si a doua: cum domnule ala de pe locul trei sau patru a intrat in parlament si cel de pe 1 sau doi ( care la randul lor au reusit ” dar fara loc” , cum era o vorba, odata), nu au intrat?. Raspunsul este si este dupa parerea mea corect: Pentru ca asa a vrut partidele. Pentru ca asa ar fi democratic, dupa parerea mea, sa votam partide si doctrine si sa avem incredere in partide care l-a ales, la redistribuire pe cel de pe locul 5 dintr-o circumscriptie si nu 2, dintr-o alta, sa-l reprezinte in parlament.

  5. Cu voia dvs., ultima pe lista, problema cu care, de altfel, am inceput si-am sa conchid raspunsul la intrebarea: Cum comentati faptul ca Traian Basescu nu vrea sa respecte litera si spiritul Constitutiei?
  USL-ul a reiesit urmare unei capcane intinse cu dibacie, de Incrucisator, cum spuneam mai sus. Toate trei partidele ar fi avut, la alegeri, separat, mai multe voturi. S-a contat pe faptul ca ”noi suntem romani” si indiferent cat de bine se inteleg la varf partidele si ce scopuri nobile urmaresc ele, la nivelul de jos , cat si mai de jos, la cel al psd-istului, liberalului sau conservatorului cu carnet, sau simplu simpatizant , sunt, elegant spus, rivalitati. Asa ca unii, cei mai incrancenati, au cautat altceva, simtindu-se tradati de sefii lor, ne intelegand miza. Nu a contat, sau s-a uitat de catre unii liberali cu sau fara carnet, ca erau sa fie desfiintati in 2005, dupa ce a inghitita o halca din PNL, facand din PD unul mai mare, PDL, de nimeni altul decat de Incrucisator si tot atunci PSD-ul le-a intins o mana. Cred ca la prima motiune, la acea vreme PNL-ul lui Tariceanu ar fi cazut de la guvernare si ce mai ramanea prin parlament, mare parte, ar fi trecut la PDL.
  Ca procentul la alegeri va fi peste 50% in favoarea USL-ului, este aproape sigur, dar trebuie totusi luptat. Pentru peste 60% , pentru o anumita siguranta, inclusiv tinandu-se cont de iminenta frauda, trebuie insa iesit in STRADA.

  • PS: in loc de “…lupta lor “inegala” cu usl-asii” se va citi “…lupta lor “inegala” cu ultrashii. Imi prezint scuze.

 49. Cerintele UDMR au inceput sa ma enerveze. Ei stiu doar separare. Vor separare de romani, in toate. Va rog, daca doriti, sa ii luati la rost pe membri UDMR atunci cand ii mai aveti invitati in platou. Sunt solidar cu protestatarii de la Targu Mures !

 50. Aolö !
  Cata suparare prin zona si pe buna dreptate.
  Nu-l mai umiliti pe presedinte, nu suporta, suporta doar sa-si umileasca propriul popor.
  Totusi este de ascultat si de inregistrat pentru viitorime, ca sa luam aminte mai ales astia, portocalii cu creierele rase.

 51. Da’ PDL e partid politic? Sau o gasca de derbedei care a pus stapanire pa tara si o fura in mod sistematic si organizat? Da’ basescul e om politic? Sau o haimana politica,un jucator care trateaza politica drept o partida de poker jucata la cacealma de niste marinari beti intr-o taverna ordinara numita pdl, la care miza e transarea tarii intre cartoforii cu care sta la masa?

 52. S-a umplut blogul asta de tineret pdl-ist idiot care incearca sa te faca sa intelegi ca degeaba mergi la vot ca tot tatucul lor dictachior hotaraste cine conduce . Eu zic sa nu se mai tina alegeri daca tot sunt imbecili trepanati care il vad pe Basel clona lui Ceausescu si ii pupa poalele satisfacuti ca ei sunt slugi pupincuriste din nascare. Imi pare rau sa va anunt ca daca voi v-ati nascut slugi si va place ca o viata sa traiti biciuiti ca slugile idioate nu toti in tara asta acceptam postura de dobitoci umili. Stiu ca de copii ati fost dusi sa cantati ode sa dati cu var copacii si sa prindeti cocarde in pieptul mizeriilor bolsevice si cu timpul va placut iar acum nu va mai puteti ridica din postura de sluga. Mai scutiti-ma imi vine sa vomit cand citesc abramburelile prin care luati apararea stapanului vostru care va arunca cate un codru de mamaliga prin gratiile custii in care sunteti tinuti. Cum arata Romania la ora actuala nu se datoreaza doar hotilor ce o conduc ci si voua slugilor trepanate care ii pupati in fund. Aparati hotiile lor slugilor ca oricum copii vostri vor fi slugi multi ani pe plantatiile de capsuni din Spania pentru a achita furturile celor pe care ii pupati in fund acum idioti trepanati.

 53. Domnule Radu Tudor acest Presedinte cauta tot felul de chichite pentru a fi luat in seama.USL va lua peste 60% din Voturi si daca il pune Cornila pe Basescu sa nu Numeasca un Prim-Ministru desemnat de USL in secunda urmatoare Basescu e Suspendat si trimis pe mina Poporului sa vada si el cit de bine e Umilit dar pina atunci nu la Umilit nimeni.Noi Romanii trebuie sa fim uniti inpotriva acestui Balaur care este Basescu cu ale lui Capete care sint PD-L,UNPR,UDMR si Minoritatile Nationale.

 54. Care este problema. Daca USL castiga alegerile avand 50%+1 parlamentari ,atunci a doua zi parlamentarii PNL si PC trec la PSD. Dupa ce se voteaza Guvernul trec toti la partidele initiale !!!! Basescule ce parere ai ? Se respecta art. 103 din Constitutie ???

 55. Cine a castigat alegerile parlamentare in 2004 : Alianta DA sau PSD ? Cum a argumentat proaspatul presedinte Basescu numirea primului ministru ? Nu stiu daca e corect ca Basescu interpreteaza Constitutia dupa bunul sau plac… Ar insemna ca foloseste ca baza de plecare Constitutia ! O astfel de abordare este pierdere de vreme …

 56. @UNANONIM.Ce mi-a făcut “preşedintele”?! A participat activ la moartea mamei mele, prin închiderea spitalului
  din Ţăndărei, a participat activ la diminuarea salariului
  meu cu 25%, deşi aveam doar 8000 lei lunar, nemaiputând să-mi plătesc ratele, fiind cât p’aci să-mi pierd casa.
  Ce dracu mai vrei să-mi facă acest dement mafiot şi escroc, ca să-i doresc din suflet moartea?! Oare tu crezi
  că numai eu doresc asta băsescului şi altor lepre care-l
  înconjoară şi-l susţin?! Înseamnă că nu trăieşti pe aceste
  meleaguri, sau dacă da, înseamnă că eşti plin de lovele şi
  afaceri portocalii. În cazul ăsta, să fii sănătos şi să-l
  pupi pe “preşedinte” în băs…

 57. Sorry, am greşit! Am scris greşit 8000 de lei lunar.
  Oricum v-aţi dat seama că era vorba de 800 lei, altfel
  8000 nu putea să însemne “doar”.

Leave a Reply