In contextul neintelgerilor din coalitia PNL-USR-UDMR pe teme importante precum cresterea alocatiilor pentru copii, PNRR si desfiintarea SIIJ, un subiect interesant se contureaza in viitorul apropiat.

Considerata o formatiune aflata in stransa legatura cu institutiile anticoruptie si unii procurori, USR a lansat doua atacuri puternice asupra PNL in ultima perioada :

  • contractul de salubrizare al Sectorului 1, de 400 de milioane de euro cu firma Romprest, despre care primarul Clotilde Armand a spus explicit ca este un caz de coruptie si ca PNL este autorul contractului dar si cel care lupta pentru mentinerea lui in vigoare, cu gravele consecinte pentru locuitorii sectorului 1, sufocati de gunoaie
  • afacerea terenul ROMEXPO, pe care liderii USR au calificat-o drept un tun de jumatate de miliard de euro pe care PNL vrea sa-l dea bugetului Romaniei.
    Aceste veritabile bombe, de aproape 1 miliard de euro, pe care USR le pune sub scaunul PNL, vor avea probabil consecinte politice dar si judiciare serioase asupra liberalilor.

    Nu este exclus ca USR se revitalizeze politic pe fondul unor dosare anticoruptie facute pentru unii lideri PNL, cu plangeri chiar din partea partenerilor de guvernare.

    Unele dintre ele au fost deja depuse.

    #PNL, #USR, #dosare

 

 

1 COMMENT

Leave a Reply