Conflictul politic din Romania se manifesta si prin dorinta presedintelui Klaus Iohannis pentru declasarea unui referendum national pe tema anticoruptiei.

Procedura a fost declansata, maine Parlamentul Romaniei fiind chemat sa avizeze prin vot sau sa respinga dorinta presedintelui. Avizul Parlamentului este consultativ.

Guvernul este obligat sa organizeze referedumul, dar presedintele inca nu a stabilit care va fi intrebarea pentru consultarea nationala.

Primul ministru a declarat zilele trecute ca organizarea acestui referendum va costa 50.000.000 euro.

Klaus Iohannis :
Trebuie să alegem dacă vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, cu stat de drept şi justiţie independentă, sau vrem să fim o naţiune slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a-i salva pe câţiva din situaţii dificile. Românii vor putea decide ce cale vom urma la referendumul pe care îl voi convoca”.

18 COMMENTS

   • Sa mearga!
    Il cheama acasa.
    Are mamare cioco si cafea.
    Gaseste el niste meditatii de dat prin germanica. :))

  • Si nu va întrebați care e motivul real pt care nu il demit?
   Sau chiar credeti gogomania cu “Suntem responsabili”? 🙂

 1. Care e intrebarea reala?
  Asa poate gandi un presedinte de tara? Asta nu are pic de creativitate!
  Ce este scris pare o manipulare mizerabila caracteristic ocupantului bugetar de lux, turistul extravagant!

 2. Parlamentul poate doar sa isi dea cu parerea, recte consultativ. Evident, va fi pro. Inca nu sunt lamurit, sunt cativa cetateni care spun ca nu se poate formula un referendum pe legislatie sau pe fiscalitate dar nu pot sa iau o informatie de buna pe nemestecate.
  Presimt totusi ca acest referendum va fi o insulta directa la adresa inteligentei mele si din revolta voi vota IMPOTRIVA a ceea ce va vrea Iohannis sa raspund.
  Cine e e dispus sa raspunda la caragialisme tip “Nu-i asa Georgescule ca…?” sa fie sanatos.
  De asemenea cred ca adevarata miza a acestui demers e alta, interesant pentru mine este deci NU care va fi intrebarea la referendum ci DE CE se vrea acest referendum (?). In textul legii 3/2000 ar trebui sa fie raspunsul.
  In alta ordine de idei, inteleg ca un spital regional costa 300.000.000 iepuroi… daca o sa dam 50.000.000 pe o abstractie inseamna ca am luat-o razna cu totii.

 3. …,,voi cântări cu mare atenție,,..vorba unui inteligent neamț de origine germană și…nu voi merge la referendumul inițiat de președinte…plec la…,,șchii,, cu familia…

 4. “Sunteti de acord ca organizatii supranationale (precum UE, ONU, etc) sa poata hotari ca Romania sa primeasca pe teritoriul national o cota obligatorie, reinnoita permanent, de persoane provenite din Orientul Mijlociu, din Africa si din Asia, pentru a conlocui cu populatia autohtona care traieste de secole in Romania?” (DA/NU)

  Aceasta e intrebarea pentru care merita si trebuie sa se faca referendum. Nu prostelile lui Johannis.

   • Totul e sa se puna intrebarea la vot. La noi cvorumul este de 30% si se va face f.usor.
    Norica Nicolai ne-a avertizat ca cei din UE vor incepe sa decida cu majoritate simpla, ceea ce inseamna ca Vestul Europei ne-ar putea dicta sa primim niste oaspeti, —permanenti si din ce in ce mai multi. (Population replacement.)

 5. Cred ca tampitii de la Cotroceni au avut tot Weekend-ul sa se gândească la o întrebare concretă de tip “vreți un parchet specializat anti-mafia?”ceva ca s-o liniștească pe Koveși ca nu rămâne fara slujba (evident, daca ideea lui Pruna prinde, șefia ii va reveni automat lui K) si sa-l spele la fata si pe ilustrul presedinte schior, adept al democrației participative de tip atenian (!) Atunci Parlamentul va trebui sa aprobe, chiar daca e un nonsens si-i da un șut curtea constituțională de nu se vede presedinte cu consilier. De altfel, afacerea tricolorul–de-a dreptul pioniereasca, nu știu cui i-a venit o idee asa de trăznită–a dovedit ca elanul tineresc s-a cam moleșit, in parte si din pricina contra-mitingului, modest, de la Cotroceni care a ‘ciupit’ ceva din publicul spectator, asa ca referendum-ul risca sa se “abroge”chiar de către autorul lui, ca si nefericita de ordonanță 13. Mare păcat ca ne-am procopsit cu-asemenea cretin in capul statului!

  • @Cristina Gorgos,
   .
   Eu nu pot fi de acord cu dvs. cu ceea ce spuneți în final. Eu și alții ca mine NU NE-M PROCOPSIT. Dacă dvs. și joshanniștii v-ați procopsit cu ăsta e treaba dvs. , GHINION, vă deplâng, dar nu-i băgați în aceeași oală pe toți, și pe cei din Piața Victoriei, și pe mine și pe cei de la porțile Palatului Cotroceni pentru că, așa cum spuneți dvs, e MARE PĂCAT. E ca și cum nu știu ce păcate am făcut eu și alții ca mine că au greșit…alții. Alții, adică nenorociții ăștia care ne-au nenorocit, din nou, ca și-n 2004 cu aducerea la putere a lui băsescu, și care, corect spus, NE-AU PROCOPSIT cu unul mai sinistru(și nu cretin) decât ăla.
   În altă ordine de idei, și vorbind de băsescu, eu nu pot fi de acord nici cu afirmația ”de circotecă și miștocăreală” cu băsescu la tribuna Parlamentului, referitor la acele replici intre șefii camerelor și băsescu la tribună, cei trei purtând un dialog uman deloc încrâncenat, un (di)alog dintre niște oameni cu păreri diferite, deloc proști, chiar dacă unul, se știe, este o mare șulfă. Până la urmă, acesta-i Parlamentul. Se discută pro, se discută contra, cu replici mai acide cu insinuari. Vi-l imaginați pe joshannis, pe turcan , gorghiu sau mișu voicu, purtând un dialog ca acesta, cu astfel de replici? Chiar cu un băsescu care nu place multora, inclusiv mie, dar una-i una, alta-i alta, au fost replici inteligente, spontane, deloc citite, și uneori savuroase.

 6. Nu e şantaj!
  O întrebare/mai multe dar decente:
  – dacă vă cere să vă puneţi ştreangul în gât: vă puneţi?
  – dacă vă cere să omorâţi populaţia din ţară: executaţi?
  – dacă vă cere ca bugetul statului să fie doar pentru el: executaţi?
  – dacă vă cere să închideţi România ca stat: executaţi?
  Mare atenţie la…capcane!

 7. CUM ESTE IN “” CREIERUL “” TOVARASULUI , BANI CU NEMILUITA ,DOAR PENTRU EL SI POFTELE LUI!!! ASA CUM A CHELTUIT MILIOANE DE EURO CU VILA IN CRE ST. LA AMERICANI SE SCHIMBA TOT INTERIORUL CASEI ALBE IN TREI ORE , PENTRU URMATORUL PRESEDINTE SI LA NOI A DURAT UN AN JUMATE, BANI CHELTUITI DIN MUNCA POPORULUI MURITOR DE FOAME.

 8. Dupa ce , nu m-a intrebat nimeni,daca vreau ca Romania sa adere la NATO si UE (probleme de interes national ,cu adevarat ) , vine ASTA ,nici nu pot sa-l numesc altfel,si ma pune sa platesc pentru o intrebare de genul ,apa este uda , ca deh,el este VODA

Leave a Reply