Un milion de americani au primit deja prima doză de vaccin anti-COVID-19, a anunţat miercuri directorul principalei agenţii federale de sănătate publică din SUA, informează AFP.

“Statele Unite au încheiat astăzi o etapă preliminară, dar crucială. Autorităţile locale au raportat acum că peste un milion de persoane au primit prima lor doză de vaccin anti-COVID-19”, a comunicat Robert Redfield, în contextul în care săptămâna trecută au fost distribuite trei milioane de doze.

Dr. Moncef Slaoui, consilier principal în cadrul programului guvernamental de imunizare, a declarat însă reporterilor că obiectivul imunizării a 20 de milioane de persoane până la sfârşitul anului “probabil nu va fi atins”.

Statele Unite îşi propun să imunizeze 100 de milioane de persoane până la sfârşitul primului trimestru al anului 2021 şi alte 100 de milioane înainte de sfârşitul celui de-al doilea trimestru.

Două vaccinuri, produse de Pfizer / BioNTech şi Moderna, au fost aprobate până acum pentru distribuire de către autorităţile sanitare din Statele Unite, care au început campania de vaccinare pe 14 decembrie.

Imunologul Anthony Fauci a estimat că dacă operaţiunea de vaccinare a populaţiei americane va decurge fără probleme, SUA ar putea ajunge la un nivel de imunizare de 70-85% până în vara anului 2021.

Potrivit estimărilor expertului, persoanele prioritare, cele care trăiesc în casele de bătrâni, personalul medical, lucrătorii din domeniile esenţiale sau persoanele cu risc ar urma să fie vaccinate până în luna martie sau începutul lunii aprilie.

Totodată, căsătoriile ar putea fi reluate în mod normal până în iunie sau iulie 2021, a mai lăsat să se înţeleagă dr. Fauci, scrie Agerpres.

 

2 COMMENTS

  1. Si, trebuie sa se laude? Aha, fac publicitate cel putin la fel de in forta ca europa sa se vanda vaccinurile?! Au recunoscut manevra chiar sefii de la aceste institutii fabricante! Citez:”ar trebui sa se faca publicitate mai intensa la vaccinuri, europa de est a facut publicitate in forta si de am ajuns la acest coeficient de vanzari”! A fost interviul pe CCTV, EURONEWS, BBC, interviul a fost luat de un jurnalist nemturian, restul teve-urilor l-au preluat si difuzat saptamana trecuta!
    In alta ordine de idei si optiuni, suntem in ajunul Craciunului ortodox: Craciun cu bucurie-n suflet, cu binete si vitalitate plus uriasa dorinta de a fi sanatos si rezista in fata terorii din toate partile!
    Craciun linistit cu bucurie!

  2. Chiar ai reusit sa imi strici seara de craciun, Radu! Ai uitat ca fiecare are dreptul sa decida ce e bun pentru viata lui? Ai uitat de vaccinurile pentru col uterin care nu au fist acceptate de femei si le-au repartizat fetelor pana la majorat dar problema si mai grava, au fost bagate la baieti ca vaccin, tot sa le foloseasca!? Culmea in Romania!, descoperire socanta: baietii romani au col uterin! Ai uitat de vaccinul pentru gripa normala, cea de iarna cand In fiole nu era continutul real pentru tratarea acelui tip de gripa? Ai uitat cati cetateni s-au plans de tratamentele ineficiente si scumpe inghitite prin recomandarile medicilor din listele impuse la retete?! Si pot argumenta destule! Asa ca, nu mai arunca tu cu ceea ce iti vine la gura spre cei care nu accepta sa se vaccineze! Fiecare traueste si se trateaza pe turta si buzunarul lui! Are in buzunare sau in cont, de bine, daca nu…asta e politica criminala pe baza de mita contra viata cetateanului in Romania! Apropo, de ce te arunci tu la inaintare cu cerinte pentru cetatean cand noi avem vechime in ceea ce inseamna vaccinuri, plus ca mai avem informatii putin cam sigure in acest domeniu de la profesionistii reali care respecta cetateanul cu ceea ce inseamna viata! Ai grija, se da publicitatii exact ce se doreste, ma abtin sa spun altfel.
    Craciun cu bine!

Leave a Reply