Un bărbat în vârstă de 63 de ani, din judeţul Vaslui, declarat decedat în anul 2016, deşi este în viaţă, a pierdut procesul prin care cerea anularea declarării decesului.

El a menţionat că a pierdut procesul din cauză că a formulat prea târziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronunţarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural.

“În acte sunt mort, deşi trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în ţară”, a declarat bărbatul.

Constantin Reliu a plecat în 1992 la muncă în Turcia, ultima dată vizitându-şi familia în anul 1999. Din cauza neînţelegerilor din familie, el susţine că a rupt legătura cu rudele şi s-a stabilit în Turcia. În anul 2013, fiindcă nu mai primise nicio veste de la bărbat, soţia a solicitat în instanţă declararea decesului acestuia, ceea ce s-a întâmplat în anul 2016.

La începutul acestui an, Reliu a fost depistat de autorităţile din Turcia având documentele de şedere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea în ţară a aflat că este declarat decedat.

Bărbatul spune că doreşte să se reîntoarcă în Turcia, unde pretinde că are o firmă, dar pentru a-şi redobândi identitatea, trebuie să se adreseze din nou instanţei, scrie Agerpres.

https://www.agerpres.ro/justitie/2018/03/15/vaslui-un-barbat-declarat-mort-desi-traieste-a-pierdut-procesul-prin-care-cerea-anularea-decesului–73583

1 COMMENT

  1. Mostra de justitie practicata in multe judete din Romania! Cel putin in zona, e dezastru prin hotararile judecatoresti, culmea, pentru apel, ori esti obligat sa mergi la iasi ori la focsani desi este tribunal in vaslui si totul costa al dracului de mult, nu aproba nici plata in rate a taxelor judiciare. Totul e impotriva cetateanului lipsit devdrepturi dar obligat la executari si nu e bascalie. De prin 2004-2005 am spus si scris ca in 2023-2024 va fi dezastru in tara, ori catastrofe, cutremure, inundatii, sau razboi, viata oribila(daca iti mai amintesti). Traim acesti ani groaznici, nimic dar nicio lucrare pe strazi nu e corecta, nu sunt canale de scurgere pe marginea drumurilor in judet si in tara, desi drumurile se finalizeaza in ceva timp, oribil! Noroc ca nu sunt inundatii in zona, ar fi mizeria de pe pamant. Pare ca zilnic jumulitorii mincinosi din pitica demonstreaza ca nu sunt interesati decat de propriul confort de lux si de functiile ocupate(6-8-10-12-13ocuri de munca per individ, la psd dar si pnl) din care incaseaza gras.

Leave a Reply