Actorul britanic Michael Caine, în vârstă de 90 de ani, recompensat cu două statuete Oscar, a spus că se retrage din actorie după lansarea în cinematografe a celui mai recent film al său, informează Reuters.

”Tot spun că mă voi pensiona. Ei bine, mă voi pensiona acum”, a declarat Caine pentru postul de radio BBC într-un interviu difuzat sâmbătă.

”Mi-am dat seama că am jucat rolul principal într-un film şi am avut cronici incredibile… Ce pot să-mi doresc mai mult?”, a spus actorul.

Two-time Oscar winner Michael Caine announces retirement from acting

Caine joacă în pelicula ”The Great Escaper” alături de Glenda Jackson, actriţă care a murit în iunie, la scurt timp după încheierea filmărilor. Filmul este inspirat din povestea reală a unui veteran din cel de-al Doilea Război Mondial care fuge dintr-un azil pentru a participa la festivităţile dedicate Zilei Z în Franţa.

”Singurele roluri pentru care mai sunt eligibil acum sunt bărbaţi de 90 de ani. Sau poate 85”, a declarat Caine pentru BBC. ”Aşa că m-am gândit că m-aş putea opri aici”.

Michael Caine Officially Retires from Acting: 'You Don't Have Leading Men at 90'

Michael Caine a fost recompensat cu două Oscaruri pentru ”Hannah and Her Sisters” (1986) şi ”The Cider House Rules” (1999), ambele pentru cel mai bun actor în rol secundar. A mai jucat în pelicule precum ”Alfie”, ”Get Carter” şi ”Educating Rita”, scrie Agerpres.

Michael Caine's Life in Photos

 

Leave a Reply