Evolutia politica din Europa devine complicata, pe fondul problemelor generate de efectul imigratiei, dar si de turbulentele comerciale generate de unele decizii ale presedintelui SUA Donald Trump. Din ce in ce mai multe vesti ingrijoratoare. Daca Germania isi adanceste instabilitatea, efectul pentru Europa va fi imprevizibil. Mai ales pe fondul neintelegerilor dintre Franta si Italia.

Situaţia în coaliţia guvernamentală condusă de cancelarul Angela Merkel este extrem de tensionată, a apreciat miercuri lidera Partidului Social-Democrat german (SPD), Andrea Nahles, care a lăsat deschisă problema unor posibile noi alegeri, transmite Reuters.

”În toate dosarele, inclusiv politica privind migraţia, avem o situaţie foarte tensionată în coaliţie. Ne nemulţumeşte faptul că în această săptămână încă există un blocaj şi este neclar ce se va întâmpla”, a spus Nahles după o discuţie de patru ore cu Angela Merkel şi cu reprezentanţii Uniunii Creştin-Sociale, aliatul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate.

Întrebată dacă se pregăteşte de noi alegeri, lidera SPD a răspuns: ”Nu ştiu. Ca sa fiu sinceră, aşteptăm să vedem”.

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat marţi că o soluţie europeană la problema migraţiei nu va fi convenită la Consiliul European din 28-29 iunie, dar a precizat că ea va continua să caute să obţină încheierea unor acorduri bilaterale.

”Nu va exista o soluţie privind întregul pachet privind azilul, adică pentru toate cele şapte directive, până vineri”, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă comună cu noul premier spaniol, Pedro Sanchez, aflat într-un turneu diplomatic ce a inclus Parisul şi Bruxellesul şi va continua la Lisabona.

”Din acest motiv, am vorbit despre a lucra împreună cu ţările care doresc, în legătură cu toate dimensiunile politicii de migraţie – premierul spaniol a vorbit despre dimensiunea externă, eu am abordat dimensiunea internă şi în acest spirit vom avea discuţii suplimentare în următoarele zile”, a spus şefa executivului de la Berlin, scrie Agerpres.

https://www.dw.com/ro/se-dezintegreaz%C4%83-guvernul-de-la-berlin/a-44360261

8 COMMENTS

  1. Cea mai ingrijoratoare situatie este la noi in tara, dictatorul paranoic dragnea inca conduce Romania, prin forta, prin dispret , prin intimidare, prin violenta!

  2. Chiar dacă șobolanii s-au baricadat in bulgarul lui Ceaușescu afara oamenii strigă “Nu-l salvati” Nu este vorba de Dăncilă…este vorba de prea condamnatul.

  3. ma tem ca la reuniunea asta va sari Romania in ajutorul Germaniei si al Italiei si, contra unor banutzi, se va oferi sa ia iarasi sute si mii de africani si arabeti.
    Din pacate, solutia mi se pare probabila pentru ca ar conveni si lu Iohannis, care-si serveste tutorele, si Guvernului, care se va iluziona ca se va pune un pic bine cu nemtii si mai si face rost de bani pentru prietenii politici din teritoriu (se ofera cam 65 de euro pe zi per refugiat comunitatii/primariei locale din care vreo 20-30 de euro revin celui care ii gazduieste…casa-masa… sa te tii pensiuni/case/azile/ferme/cabane astfel inchiriate, sa te tii furtisaguri din banii astia…)

  4. Stiti ceva? Mai un “sictiiiir” grosolan cu repetitie pentru acesti pupati in cur cu multa blandete si drag! Ba prostituatelor politice si numitii politic care-i pupa-n cur pe nemturieni,terminati odata cu pupatul ca veti ajunge un gunoi in gata oricaror natiuni,si va relatez un moment cam dur intampinat ieri! Autocarul nemturiei a transferat un posibil infractor in cel romanesc, schimband traseul si individul nu era pe lista initiala cu nume si prenume, asta dupa ce am trecut de granita nemtureasca si la controlul elvetian,socant, 2 ore de asteptat si control cu cainele! Pana la urma acel individ a fost incatusat si am plecat mai departe cu destula intarziere!
    Nemturii fac ce fac pe ascuns dar cu stirea marilor capi si romanii calatori in alte tari,trag ponoasele si chiar romanica,ca tara! V-ati stricat la caput sau c strigeti natiunea cu buna stiinta, sustinand alte entitati care au interes “FAC PRIN ORICINE DOAR PENTRU MINE”!?!

Leave a Reply