Vicepreşedintele băncii de stat, CEC Bank, jigneşte incalificabil românii care au datorii la instituţiile financiare. 
Mirela Iovu se arată dezamăgită de faptul că metodele brutale folosite în antichitate împotriva datornicilor nu mai sunt valabile acum, ba chiar, odată cu aprobarea legii falimentului personal, celor care nu pot să îşi mai plătească creditele li se mai dă o şansă.
Pentru a salva afacerile de la faliment, poate este bine să avem, aşa, un mic semn de întrebare faţă de onestitatea celor pe care îi finanţăm. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi cum erau trataţi faliţii în Roma Antică. Faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai era obiceiul legării de un catarg în piaţa publică sau purtarea datornicului pe străzi. Există şi închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat. Şi noi, în Codul Civil de la 1864 aveam închisoarea datornicilor. Dar, în decursul anilor s-a ajuns de la uciderea debitorului, până la acordarea unei a doua şanse, în 2014“.
Mirela Iovu a fost avansată în funcţia de vicepreşedinte al CEC de către Radu Gheţea. Înainte de asta, a fost director al Directiei Juridice si de Conformitate.
Mandatul acesteia, dar şi al lui Radu Gheţea, a fost prelungit până la momentul în care BNR va aproba noua coducere a băncii de stat. Pentru preluarea postului de preşedinte a fost propus Enache Jiru, însă Banca Naţională nu şi-a dat încă acordul în privinţa numirii.
Mirela Iovu face parte din comitetul de conducere ce a aprobat creditul de un milion de euro pentru familia Basescu de la banca statului, CEC.

45 COMMENTS

 1. Băncile sunt cele care salvează afacerile profitorilor bancari, a patronatelor(că se impune de afară/banca mamă generală), acel curs valutar leu-franc elveţian nu trebuia tratat în halul în care a fost, pentru că nu este niciun contract între cele 2 părţi: românia-elveţia, din start trebuia ca acest şef să ia apărarea românilor care, involuntar au căzut în plasa celor care au acceptat introducerea pe piaţa românească a francului elveţian privind creditele. Poporul nu ştie, nu este informat şi de aceea îl pune în capul listei de încredere în sondaje.
  Isarescu lucreaza impotriva intereselor Romaniei si cetatenilor ei deoarece de peste zece de ani bancile straine ce activeaza la noi prin filialele lor scot anula zeci de milarde de euro din tara fara sa plateasca macar 1 euro impozit statului roman. Daca Isarescu se gandea la interesel tarii de mult ar fi trebuit sa opreasca acest mega-jaf, fie prin obligatia acestor banci de a investi 60% acesti bani la noi sau de a plati impozite de pana la 50% pe banii scosi ilegal din tara. Cu atat mai mult cu cat o mare parte din imprumutul de la FMI tota la aceste scursale ale bancilor din vest s-a dus, bani care au fost scosi din tara si pentru care romanii trebuie sa plateasca mega-dobanzi la dobanda.

  http://documentare.rightbe.com/documentare-online-2/tax-free-tour-calatoria-scutirilor-de-impozite-documentar-2013

 2. Ce nu stie d-na Iovu este faptul ca-n antichitate jocul economico-financiar era mult mai “curat” sau nu depindea de atatia factori ca-n ziua de azi, iar poate stimata doamna inca se crede in orinduirea sclavagista.

  • Ce vina are aceasta iovu ca vorbeste numai prostii? De vina sunt cei care au numit-o acolo langa gheta, finantatorul lui basescu. Oare poti fi promovat in functii cu salarii nesimtite numai daca esti din anturajul politic, aflat la putere? Pentru ce au trecut sute de ani din antichitate si pana astazi, pentru ce omenirea a evoluat si s-a dezvoltat continuu? Ca o tipa plina de cinism sa ne trimita la executii ca in Roma antica. Pentru ca ea pune mai presus de o viata, o datorie catre banca. Poate ne spun imbuibatii astia din banci, cum a fost posibil fenomenul Bancorex, ce s-a intamplat cu portofoliul de credite neperformante de la Banca Agricola, cu creditele neacoperite de la BRD. Si atunci poate spunem si noi poporul, sa se aplice legea din Roma antica, dar pentru ei care au distrus sistemul bancar si noi il platim acum. Si nu numai noi, dar si generatiile viitoare.

 3. Off-topic:

  Dl. Radu Tudor,

  E f buna initiativa dvs. prin care ati inceput sa triati masiv mesajele, adica sa spamati la greu. Astfel, se constata ca v-au mai ramas cateva comment-uri la fiecare articol postat, in general pana in zece, in timp ce pe vremuri se adunau si vreo 60 si ceva de comentarii.

  O singura mentiune si anume, daca ati tria si comentariile scrise cu greseli gramaticale cred ca nu ati mai ramane cu absolut nimic!

  Toata stima si spor la treaba in continuare! Multa sanatate!

 4. Sa vedem ce se intampla in ROMA ANTICA cu cei care marsaveau banul public,caci si atunci exista asa ceva, caci si atunci se plateau impozite si taxe de toate felurile ,si sa i se aplice si zarghitei asteia aceeasi pedeapsa.

 5. Ce spunea presa de specialitate (Wall Street), in iunie 2011, despre Mirela Iovu:

  20 Jun 2011, Finante – Banci
  Mirela Iovu nu va mai fi vicepresedinte al CEC Bank

  Mirela Iovu nu va mai fi vicepresedinte al CEC Bank
  Ministerul Finantelor Publice a decis saptamana trecuta sa nu-i prelungeasca mandatul Mirelei Iovu pentru functia vicepresedinte la CEC Bank, au declarat surse bancare, potrivit Mediafax.

  Reprezentantii ministerului au confirmat ca Iovu nu va mai ocupa postul de vicepresedinte al institutiei de credit.

  La inceputul lunii mai, Ministerul Finantelor a convocat AGA la CEC Bank pentru a-l numi pe Andrei Stamatian in pozitia de vicepresedinte al bancii, dupa ce BNR nu i-a dat aviz pentru functia de prim-vicepresedinte, unde avea in atributii domenii pe care nu a activat.

  Anterior, BNR nu a dat aviz nici pentru Andrei-Razvan Micu, consilier al ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, care era propus ca vicepresedinte in locul lui Cristian Tudorancea.

  http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/105358/Mirela-Iovu-nu-va-mai-fi-vicepresedinte-al-CEC-Bank.html?gclid=Cj0KEQjw-46sBRD7x6P0stibwbsBEiQAoMi4ZgNBB8TH-deKJEJgIXRNXEwV0_d52MFofW4aEq-s7b4aAiQW8P8HAQ

 6. Spuneti-i lui Mircea Badea pentru ca am vazut ca nu a inteles, ca singurele modalitati de a creste masa monetara nationala si de a avea mai multi bani fizic in tara, e sa ii aduci din afara prin exporturi, vanzarea de bogatii si resurse naturale etc. De aceea, banii trimisi sau adusi in tara de romanii care muncesc in strainatate contribuie la cresterea masei monetare nationale a Romaniei prin infuzia de valuta rezultata.

  Astfel, indiferent cati bani castigi (M. Badea spune “produci”) din diferite munci prestate in tara ta la care platesti si impozite, masa monetara nationala nu se schimba. Ea doar se redistribuie in diferite sume pe care le castiga angajatii din Romania.

  Poate intr-un final, va intelege si Mircea Badea despre ce e vorba!

  P.S. Sunt chestiuni care se invata in ASE, anul I la finante-banci, adica nu iti trebuie f multa scoala.

  • Bai karnat,catastrofa ce esti,dupa ce ca habar nu ai de ecuatia de gradul doi,acum te-ai bagat si pe economie s-o faci varza.Ce spui tu este valabil oarecum pentru zona euro.La noi masa monetara ramane, teoretic,mereu aceeasi,aportul de valuta din exterior mentine sau mareste cursul leului,marire care ridica si valoarea reala a salarizarii si care,intr-o economie concurentiala normala ar trebui sa duca la scaderea preturilor.Practic insa,cand vine mai multa valuta,scoate Isarescu lei in plus pe piata si o cumpara iar cand este mai putina,vinde valuta si cumpara leii ca sa mentina cursul si sa impiedice jocurile speculative.Dar de unde sa stii tu, panarama blogului ce esti.

   • Nasule, la mintea si cultura ta economica, paste vaca pe asfalt! Mai bine pune mana si invata sa scrii, ca esti de scoala generala atat cu terminologia, cat si cu gramatica. Adica, esti parnae! Pa

   • @paris: Ai rezolvat ba pana la urma ecuatia de gradul un-doi-trei-patru, palaria si rahatu’ care iti dilata capu’? Sau studiezi inca tabla adunarii ca sa fii sigur ca nu o confunzi cu tabla de pe casa! Sa scrii ai invatat sau inca mai studiezi la niste “chesti”? Decat sa o “caci, caci …”, mai bine o caci direct ca sa fii sigur ca nu te oparesti! La creier.

   • Nea @paris: Asa dupa cum ar fi trebuit sa stii la cultura ta economico-financiara de exceptie, cantitatea de moneda aflata in circulatie nu este constanta nici teoretic si nici fizic.
    Cantitatea de moneda aflata in circulatie este influentata de operatiunile pe piata deschisa (open-market) ale bancii centrale pe vanzarea si cumpararea de titluri ale pietei monetare, cat si prin modificarea ratei de baza (rata dobanzii percepute pentru creditele bancii centrale) sau a ratei de rescont (percepute pentru scontarea titlurilor prezentate de banci).
    Economia Romaniei este controlata de Guvern, nu de BNR! In sistemele parlamentare, prim-ministrul intocmeste un buget iar Parlamentul il aproba.
    De controlul salariilor si preturilor nu se ocupa BNR-ul, ci se ocupa guvernul si acesta o face pentru a controla inflatia. Salariile sunt in raport direct cu productivitatea.
    P.S. E o reala satisfactie sa intru in discutii cu somitati de teapa ta! Pa.

 7. Aceasta individa este numita politic așa cum se întâmpla in toate instituțiile de stat. Evident instituția CEC este o dovada vie a promovării incompetenților si nesimțiților ce nu au nici un respect fata de cetățenii acestei tari.
  Disperata doamna Iovu ar trebui sa își depună demisia așa cum a făcut-o si Domnul Rus dupa ce a făcut afirmații jignitoare la adresa cetățenilor acestei tari, dar evident nu o va face datorită obrazului gros si îmbuibării…
  Si când ma gândesc la faptul ca mai este si plătită cu O GRĂMADA de bani ca sa “ne lumineze cu râgâielile intelectuale” ale domniei sale, mi se face si mai sila!
  RUSINE SA VA FIE DOAMNA IOVU!!!
  Știu ca nu va este, ca ne-am obișnuit cu toti Politrucii si marionetele politrucilor “plantați” peste tot pe considerentul culorii politice si nici intr-un caz al competentelor – marionete si semidocți aroganți si fuduli nevoie mare.
  Va mulțumesc Domnule Radu Tudor pentru aceste postări care sa ne mai pună la curent cu realitățile țărișoarei acesteia in care trăim.
  RESPECT!

 8. Sper ca madama asta sa nu mai fie angajată niciodată nicăieri. Poate așa îi va veni mintea la cap și în același timp va afla și ea cum este viața unui cetățean care din mare nevoie a apelat la
  camatarii cu acte în regula care se numesc bancheri și care nu au avut decât profit cu ajutorul autorităților noastre foarte -competente-!

 9. Nu inteleg nostalgia doamnei dupa vremurile in care creditorii primeau bucati din trupurile datornicilor. Ce ar face dansa cu bucati din trupurile celor datornici la CEC? Ca doar nu le-ar manca!? Sper sa se miste mai repede astia cu “reabilitarea”, ca sunt probleme grave la multe mansarde.

 10. Nu ar fi bine sa le aplicam acest tratament celor care ne-au adus la faliment si ne sunt datori? Sa fie taiati basestii in vreo 20 de milioane de bucati?
  Iar duducai asteia i-ar trebui adaugat, nu taiat, niste bun simt.

 11. :))))))) am senzatia ca suntem in interiorul unui vortex al nebuniei colective, fiindca zilnic mai apare cate o dovada, cate un nou caz clinic.

 12. unde o fi citit chestia asta cu falitii?????????in roma antica ,nu stiu,dar stiu sigur ca individa asta a urmat cursuri de urinoterapie cu Gregorian bivolaru….altfel nu se explica afirmatia……..

 13. În lumea islamică cei ce iau dobânzi sunt biciuiți și li se confiscă averea… Pe verificate și în ziua de azi. De ce să mergem până în Roma antică?
  .
  Ce zice doamna de treaba asta?! Băgăm asta și la noi?

 14. Dar cei care ne falimenteaza pe noi ce trebuie sa pateasca? nu spune doamna.Mentionez ca nu sunt datornic CEC.

 15. probabil in Antichitate nu au avut un Basescu care sa lw taie drastic salariile doamna sa nu fiti in sufletul unui datornic care nu mai stie de unde sa plateasca ratele si de unde sa mai gaseasca bani sa traiasca pana la salariu destul bancile ne penalizeaza etichetandu ne rau platnici cgiar daca am platit si mult pe deasupra nici o banca nu ne mai crediteaza si vine de exemplu o operatie pe care esti nevoit sa o faci situatie in care ma aflu si pe care o tot amani ca esti profesor bugetar si pe deasupra copilul iti termina liceul si trebuie sa mergi cu el la admitere la favultate sogur ca te imprumuti de la institutiile nebancare pentru copil si lasi cand se va putea operatia

 16. dat fiind faptul ca intreg sistemul bancar este FALIT din cauza propriei lacomii si hotii fiind intretinut artificial acum de catre “stat” adica furand bani din buzunarul tuturor inclusiv al meu care n-am avut credit si nici o alta relatie cu mafia bancara trebuie SA O UCID SI SA O TAI IN BUCATI PE FALIMENTARA BANCARA MIRELA IOVU???!!!!! PERFECT, CARE E ADRESA TOVARASEI CORPORATISTE MIRELA IOVU??!!! 🙂 🙂 🙂

 17. Zise si ghiftuita asta vorbind despre onestitate,cand ai de toate la nas si acorzi credite preferentiale.cum a facut-o ghetea si cred ca si asta e copartasa ca sunt in haita,cand dau credite de milioane de euro preferentiale,cum i-au dat lui basescu pentru nana si pentru cati alti acoliti, si dau tunuri de euro,milioane grele,nu se mai vaita de tot de romanul sarac care a indraznit sa se milogeasca pentru un credit pentru diferite nevoi,pentru ca pana il iei este o milogeala intreaga si in nesiguranta asta in care traim nu si-l mai poate achita.tot noi,norodul suntem blamati!Daca nu mai ai un serviciu decent nu mai poti sa te tii de el,cine-i de vina?Au dat electorata pentru reesalonare,bancile nici nu vor sa auda,acum cu legea falimentului personal,care vine in ajutorul nostru le pute si ne vor ciopartiti!Bancorexul si alte banci au fost devalizate tot de cei ca asta cu nasul pe sus, care au uitat ca si ei au mancat ciorba de fasole!Stiu asta pentru ca si eu am fost torturata psihic de banca,ne-au dat la recuperatori,insultati,amenintati si degeaba daca n-am de unde n-au ce lua,dau cat pot pana s-or gandi la reesalonare,pielea pe bat n-au cum s-o puna!Camatari ce-si spun banci!Hai augusto in arena sa te dau la lei sa vezi cum e,ca la romani asa e,inversam rolurile,gladiatorul se uita si robii aplauda,daca tot facem acum istoria romana!

 18. duduia sa nu uite ca daca nu ar exista datornicii[adica oamenii care fac imprumuturi cu dobanzi nejustificate de activitatea bancii]dumneaei ar cam muri de foame.

 19. “Pentru a salva afacerile de la faliment, poate este bine să avem, aşa, un mic semn de întrebare faţă de onestitatea celor pe care îi finanţăm. Faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai era obiceiul legării de un catarg în piaţa publică sau purtarea datornicului pe străzi. Există şi închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat.
  Dumneaei este convinsă că CEC Bank îi aparține. Unde au ajuns oamenii numiți în funcții de acest popor să muncească pentru el. Poate mai vor un spor,, de bătut câmpii cu grație” ?
  Oare știi ce spui dumneata, ești convinsă că locul tău e acolo ? Cei care au făcut ca prestigiul CEC Bank să scadă ce să pățească ?

 20. Dar pe voi cine va tranșează distrusilor când cereți ajutoare de la stat în numele unei false salvări a societății pe care o jupuiti. Vezi criza financiara din 2008 găino, când fraieri de contribuabili au plătit primele și salariile umflate ale celor ca tine. Ar trebui să fiți tratați ca în Islanda și sa fiți hăituiți pentru greșelile voastre, da vedem atunci dacă mai arunci cu pietre!
  Aștept o replica dacă ai argumente!

 21. doamna are dreptate, decit ca ii reamintesc, cu aceasta ocazie, ca “black Friday” vine din 1869, cind bancherii de pe Wall Steet au fost spinzurati… vinerea… pentru ca nu au putut returna banii deponentilor
  si au fost multe alte ocazii in care bancherii au fost spinzurati sau altcumva omoriti… asa ca atentie cu recursul la istorie ca moneda are doua fete – intotdeauna!

 22. Cacat pe ventilator.Cam asta a facut d-na vice-presedinte.Sa inteleg ca acum simte povara creditelor neperformante (npl).
  Sunt curios daca si creditul “na-na” o atinge la dos.

 23. Ar trebui ca toti romanii care au depozite la CEC sa le retraga, banca urmand sa intre in faliment si sa-i aplicam pedeapsa antica doamnei. Poate asa o sa invete notiunea de responsabilitate…Trist

 24. … pai atunci sa-i ucidem si sa-i taiem in bucati pe Cec-istii care au papat banii de Dacii ai nostrii, la pachet cu banii de inmormantare a bunicilor nostrii, sau pe Bancorex-istii, Albina-istii, Transilvania-istii, ori pe bancherii Internationali ai religiilor!!! O ANUNTAM PE ACEASTA TANTI RETARDA, CA DACA MAINE ROMANII, FALITI DE POLITICILE SORCOVISTE ALE PORCARIILOR DE GUVERNE CE AU DEVALIZAT ROMANIA, SE HOTARASC SA DEA FLIT ,,BANCILOR” – PRIN INVOCAREA EXCEPTIEI DE NECONSTITUTIONALITATE, MUGUREL SI VASILICA VOR LUA TEAPA!!! PAI DACA EI AU PUTUT, DE CE SA NU PUTEM SI NOI???
  DACA ISLANDA A PUTUT, DE CE SA NU PUTEM SI NOI??? CICA ,,Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt, şi apoi arestează toţi bancherii supuşi familiei Rothschild”!!! VIVAT!!!

Leave a Reply