Am vazut la Antena 3 o foarte interesanta si necesara dezbatere in Parlamentul European in legatura cu situatia din Romania. Citeva remarci :

– opiniile social democratilor (Swoboda) si ale liberalilor (Watson) n-au avut o tenta atit de pregnanta de atac politic si la persoana precum ale popularilor

– Monica Macovei vrea cu orice chip sa o intreaca pe Elena Ceausescu la concursul “cea mai nesuferita romanca din ultimul secol”

– cel mai revoltator detaliu este ca in speech-ul comisarului european Viviane Reding (PPE), n-a fost mentionat nici o secunda votul romanilor, adica rezultatul la referendumul din 29 Iulie. 8,5 milioane de voturi, din care 7,4 milioane pentru demiterea lui Basescu, au fost ignorate ca si cum n-ar fi existat. Desi erau cel mai important aspect al dezbaterii privind situatia din Romania. Nimic nu este mai relevant pentru democratie decit votul popular. Restul, toate, sunt secundare

– am vazut citiva europarlamentari romani care s-au hotarit sa vorbeasca in sfarsit mai transant. Poate dezbaterea de azi e si pentru USL o lectie ca orice vrei sa faci din punct de vedere politic, trebuie sa comunici si sa explici ca totul este legal si constitutional. Altfel te plingi dupa aceea ca adversarii tai au umplut piata cu intoxicari si cred cei de la Bruxelles ca dai “lovitura de stat parlamentara” (Apropo, concept mai penibil ca asta n-am auzit. Si e spus de un comisar european !).

 

48 COMMENTS

 1. SCEPTICISM

  Cu diplomaţi români făcuţi la normă ,
  În politica externă, suntem mici ;
  Şi mi-e greu să cred că se transformă ,
  Javra ordinară … într-un licurici .

  • Emil Constantinescu:
   Într-o declarație stupefiantă, chiar după revenirea ilegitimă a președintelui Băsescu în funcție, doamna Reding continua să vorbească despre o «lovitură de stat parlamentară», în disprețul votului a 7,4 milioane de cetățeni reprezentând 87% din numărul votanților.”

  • Dar diplomatii UDMR, facuti tot in Romania, de ce nu sunt la norma si de ce stiu sa castige tot ce vor ? Pentru ca se lupta pentru un tel, se lupta pentru o idee. La noi, fiecare vine cu ideea lui… mai ales aceea de a face cariera cica… Pai faci cariera pe un morman de cadavre ? Dar cand n-ai cu cine n-ai. La noi politicienii sunt defapt patroni… smecherasi… basisti… etc

 2. 1. statele-natiune eufemism totalitar | 12 Septembrie 2012 14:45
  statele-natiune eufemism totalitar

  Formula asta de “state-natiune” a fanaticilor trotschisti barosu-reding et alias, este un eufemism pentru federatia totalizata intr-un singur stat(ceva incompatibil cu structura si cultura autentic europeana), cu legi suprastatale IREVERSIBILE SI NECONTROLABILE, bazate, printre altele, pe langa ce vedeti mai jos, pe legile tratatului de la Lisabona care legalizeaza pedeapsa cu moartea si trasul in masele infometate si rasculate.
  ASTA ASCUND ACESTI MANCATORI DE CAVIAR PRIN INFOMETAREA COPIILOR NATIUNILOR EUROPEI!
  RAREFIEREA NATIUNILOR, INTRU INSCLAVAGIREA LEGALIZATA A BIETILOR OAMENI inconstienti de ce se intampla, DECISA PESTE CAPETELE LOR: adica tratarea lor in caini, asa cum ii invata religia lor, ca doar comunismul nu-i decat o religie !
  Ce vrea buldogul lui barosu, REDING, SA FACA PANA IN 2020

  http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/reding/eufuture/index_en.htm

 3. Negura nămolului băsist băltind atât amar de timp a mânjit multe minți prin Europa care nu contează decât pentru urechile lui Băsescu, slugoii băsiști atacă agresiv ca viezurii africani alias ratel, când miere prin Europa când testicole autohtone. Va fi surpriza vieţii lor, şi azi e un început dar e. 7,4 milioane au votat România fără Băsescu presedinte, nu altceva. Băsescule, nu te mai vrem de foarte mult timp, ar trebui să ți se înșurubeze-n cortex ca să știi cu fiecare zi când calci ilegal, fraudulos pragul Cotrocenilor și nu pe cel al garajului acolo unde ar trebui să fii acum.

  Textele de mai jos apartin M. Eminescu:
  “” Ar fi trebuit, zicem, să începem prin a ne plânge de justiţie, fiindcă un delapidator,un hoţ dovedit, trimis înaintea justiţiei şi achitat sau liberat prin ordonanţă de neurmărire, este o mare încurajare, un puternic îndemn pentru alţi hoţi, pentru alţi delapidatori.

  Dar încã un alt fenomen care nu poate fi trecut cu vederea — acesta e emigrarea populației din România în Bulgaria, în Serbia, chiar și în Basarabia, sãvîrșitã chiar în urma legii rurale, la care locuitorul nu e îndemnat decît prin consideraţia gãsirii unui trai mai bun și mai ușor. Aceastã emigrare, sãvîrșitã fie chiar în proporții cît de mici dintr-o ţarã ca România, dovedeşte mizeria în care se aflã populaţia agricolã şi constituie o condamnare a stãrii actuale de lucruri.
  Regimul libertãții — astfel precum e în România ― izbutește la esploatarea în modul cel mai uzurar a celei mai principale clase, a populaţiunii agricole, la sãrãcirea, la mizeria ei, iar prin aceasta se micşoreazã puterea statului, veniturile fiscului și avuția naționalã în genere.

  Aceastã creștere a numãrului crimelor și delictelor dovedește o micșorare a simțului moral și împreunã cu aceasta alterarea simțului dreptului. Și desigur cã instituțiile publice nu funcționeazã astfel ca încrederea sãteanului în ele sã se întãreascã sau sã esiste. Esploatat și schingiuit de multe ori de fiecare funcționãraș, cu o justiție cu forme de procedurã nepricepute de el, judecat și condemnat fãrã sã fi avut cunoștinþã de terminele judicãrii, strãmutat în mod arbitrar de pe pãmînturile primite în virtutea legei rurale, fãrã ca de multe ori reclamațiile sã fie ascultate din cauza influenței arendașului sau a proprietarului, sub asemenea împrejurãri ce idee trebuie sau poate sã aibã sãteanul de stat!””

 4. Viviane Reding zicea ca a fost si comisar pentru telecomunicatii. Ce sa inteleg, ca este o telefonista priceputa la justitie sau o judecatoare priceputa la telefoane?!

  • Este antropolog, care a cochetat putin si cu jurnalismul.
   Dar cred ca este cel mai bun antropolog dintre juristi, si cel mai bun jurist dintre antropologi. Altfel nu ajungea unde este.

   • Catre Livia: Doamna Reding este extraordinara, mai ales cand danseaza pe muzica lui Banica jr., si avand in vedere ca inca este cald afara poate fi socotita drept o veritabila “baba in calduri”, si dansa vrea sa danseze si sa suga la licurici, mai ales atunci cand acesta clipoceste, insa recent licuriciul lui Basescu s-a facut mic, arata ca o patlagea uscata, trebuie sa vina Udrea cu stropitoarea sa o mentina dupa vara secetoasa din Romania. Da chiar, Basescu sa se ocupe cu seceta, nu spunea ca este o problema? Iar matale Livia ar trebui sa-ti schimbi casa de toleranta, daca stii ce-i aia pentru ca a lui Basescu acum este chiar pe linia de tramvai, v-a venit vremea ,pijamalutelor !

  • Nu, e doar o mincinoasa. Sa spui ca guvernul Romaniei a incalcat Constitutia e o minciuna. Dovedita de faptul ca nimeni, nici ea si nici Barroso nu au put sa spuna exact ce articole de lege au fost incalacte.

 5. Pai cum se numeste atunci cand un parlament emite legi sau hotarari care sunt neconstitutionale iar in prealabil desfiinteaza institutia care ar fi trebuit sa controleze de constitutionalitate acele legi? Ma mir ca inca nu stiti, dar Hitler a ajuns la putere si a distrus o lume prin vot popular (populist) si prin astfel de legi si hotarari date de parlamemtul care il sustinea (Merkel stie de ce)

  • Ceva mai comic n-am auzit…deci 6 papagali NUMITI la CCR is mai buni decat 200 si ceva de parlamentari ALESI???ABSURD…mai ales cand cei 6 papagali urineaza pe votul a 8,5 milioane de oameni.
   Si hitler e mort prietene…e istorie…si imi place sa cred ca am invatat lectiile din trecut.
   Nu mai spun ca aceasta comparatie e o ABERATIE.

  • urs 289 , nu te irita , ce a debitat uncetatean ,
   este scos din putul gandirii sale … iti dai seama
   cat a transpirat cand a scris ? …. mai ales ca are
   handicap basist gr.II , saracul …. ignora-l !!!

  • Dar cum se numeste o C.C.R. formata din oameni numiti politic ? Chestia asta o discrediteaza 100%. Deci, care Curte ?

   • pai de ce nu ii intrebi pe cei ce iau numit acolo? 5 sunt de la usl, 3 de la pdl si unul de la udmr. Succesuri, :)!

 6. Domnule Radu Tudor , fac o mica rectificare la comparația Monicăi Macovei cu Elena Ceaușescu……Monica Macovei este reincarnarea perfectă a ANEI PAUKER . Vreau să mai spun că impresia mea se contureaza tot mai ferm pe ideea ca sforile UE sunt mînuite de coruptibili, altfel nu s-ar hizili Basescu azi de la Cotroceni. De aceea toate discuțiile tv. îmi par sterile….Cancerul intereselor este atît de avansat încît ar trebui ca UE să dispară cît mai curînd. SI VA DISPARE UE CU SIGURANTA….O să vedeți…Le-am întors fundul poate unor puteri care urmează să intre în jocul firesc, dupa caderea sau dispariția putregaiului așa zis al democrației. AVEM OAMENI CARE PUSI IN FRUNTEA STATULUI SA GINDEASCA PUTIN SI IN VIITOR..? Din pacate NU ! DEMOCRATIA VA RAMINE CA SI COMUNISMUL DOAR O TEORIE…

 7. Băsescu, miniştrilor francezi: România nu-şi alungă nici un cetăţean de pe teritoriul ei.
  Da da , ete așa învelea…
  Păi a mai rămas vreunul în țară, sunt toți la Paris s-a si văzut la votul din 2009, în rest pe listelele electorale stai așa că suntem 18 mil. mai aveam un pic și votam de la ăl nou născut până la ultimul mort din cimintir. Pe ăsta să-l ierte masochiștii și privighetorile cu cap de pork și limbă ca furculița precum a fomeiii Porra de la “labisimo 1”.

  • Stati linistiti,au incercat sa intre fortat si in ELVETIA dar nu au avut nicio sansa.A uitat basescu cind a spus,citez,, daca nu va convine,puteti pleca din tara” si asa si-au facut la Galati multi rromi buletine anul trecut pt a pleca in moldova peste prut,sau in alta zona in care pot pofita la maxim toate grupurile de rromi.Intrati in baza de date a televiziunii si o sa gasitimaterialul,eu nu am reusit sa il gasesc ca sa vi- pun direct la dispozitie. FELICITARI SI REZISTENTA LA TOATA ECHIPA DE ANTENISTI !

 8. Asa va pati in viitor presedintele masa-verde ! Doar e ilegitim ! E adevarat ca tanti si-a depasit atributiile !

 9. “romanii persecuta romii” este un postulat al” sistemului” :
  cu postulate d’astea au lucrat si comunistii precum lucreaza si sistemul fascist actual care sufoca orice discutie cinstita si la doctorate in apus – stiu unul d’asta la KULeuven, Belgia!
  Orice antropolog serios stie ca tsiganii in general refuza sa-si trimita copiii la scoala!
  De ce?
  Ca fetele sa ramana analfabete si sa se indeletniceasca cu vanzari si specula,total supuse masculului,tot analfabet, sau pentru ca ai lor copii sa fie trimisi la cersheala, “sa produca”!
  Si produc!
  Un jurnalist BBC a facut un film despre tiganii romani cershind in Londra,constructori de viloaie cu turnulete in Romania -a trebuit sa si-l plateasca singur -era prea bun iar BBC-ul il vroia blocat!
  A constatat, filmandu-i, ca-si chinuiau copii foarte mici cu cersitul, si ca-i lipseau voit de scolarizare pe ceilalti, trimisi la cersit in loc de studiu.
  Un bulibasha a explicat jurnalistului revoltat de exploatarea copiilor astfel:”asha am trait de doua mii de ani, asha vom trai si de acum inainte”!BASTA!

 10. Domnule Tudor Marinarul ratat in numele cui vorbeste? S-a infiintat cumva REPUBLICA PDL-aca? Multi dintre simpli cetateni considera politicieni fiid oameni destepti. M-am convins. Nu exista asa ceva. Oamenii politici sunt foarte prosti in realitate. Un exemplu: Cum poate fi numit un om care crede in propriile minciuni?

 11. pe dansa a interesat-o cum s-a ajuns la acest vot ! si asta spune tot ! chiar ne trebuia referendumul asta? si cine ni l-a impus ?

 12. Dar cine da doi bani pe Romania cu asa politicieni servili si pupi-n fundisti?Cine da doi bani pe o colonie si pe sclavi?Nimeni.

  • Colonia ne-am facut-o singuri. Poporul a votat de 22 de ani, poporul a sustinut integrarea in U.E. si poporul umbla cu steagul U.E. pe 1 Ianuarie 2007 bucuros ca a devenit cobaiul altora.

 13. Pacat ca nu s-a gasit nici un europarlamentar roman care sa desfiinteze minciuna sfruntata pe care Cristian Preda a tinut s-o mai puna si azi pe tapet si anume ca guvernantii de acum vor sa ia dreptul de vot al romanilor aflati in strainatate. Sa fi zis careva numai atat: pentru romanii din strainatate s-au organizat peste 300 sectii de votare.
  Iar “marele patriot si nationalist” CV Tudor a trantit cu mucii in fasole lingusind-o pe madam Reding, doar ca sa-si poata plange din nou oful lui de o viata: ca era gata sa fie presedintele tarii, dar i-au fost furate voturile. De parca toti cei care intra in turul II al unor alegeri castiga! A preferat sa linga acolo unde a scuipat Reding, in loc sa-si apere poporul. Ar trebui sa taca dracului din gura si sa nu mai spuna ca este mare patriot!

 14. Emil Constantinescu: “dar nici în visele cele mai urâte nu mi-am imaginat că o minciună atât de sfruntată poate fi «vehiculată» în presa occidentală a anului 2012 și în unele cancelarii europene.”

 15. Sunt un patriot ratacit. Ma doare sufletul cand toti isi bat joc de Romania si sunt si mai mahnit cand vad concetateni de-ai mei, politicieni,chemati s-o apere, care nu dau doi bani pe tarisoara asta si-o intineaza fata de straini.

 16. T_ta asta nomada de Reding sa se duca-n EUROPA mea ! Fanarioata asta face pe smechera cu vietile noastre, dar n-o sa-i mearga. In decembrie o sa ii scoatem politica din cap prin votul nostru. JOS BASESCU !

 17. Domnule Radu Tudor, sper ca romanii au vazut cine sunt defapt parlamentarii europeni. Niste unii, care iau salarii exorbitante si care fac orice ca sa distruga popoarele. Cei mai multi dintre acestia sunt din P.P.E. (Partidul NEpopular European). Cum sa fii un partid european si sa accepti ca UDMR (Fara D) sa faca parte din constructia ta ? Este o utopie. Dar se pare ca cu trecerea anilor, U.E. o ia cam razna… ca la Covasna…

 18. Cand interesele “din afara” sunt ca in fruntea Romaniei sa fie o paiata aservita lor, celor puternici din afara, nu mai conteaza ce vor romanii.

 19. Diabolică creatură procuroarea asta comunistă.Eu am o întrebare– Din cîte știu se vorbea cîndva despre o -LEGE A LUSTRAȚEI- care ,din cîte am înțeles făcea referire la faptul că cei care au făcut poliție politică sau au fost cunoscuți drept securiști notorii , nu au voie să dețină funcții politice.Mă înteb deci ,cum naiba a fost numită această M. Macovei ,ministru al justiției, și cum de a ajuns acum europaramentar.SAU ACEASTĂ LEGE NU A FOST PROMULGATĂ? Întreb, pt. că sincer nu știu.Și alt lucru care mă nedumerește…În țara asta există vreo lege care să interzică denigrarea țării , sub orice aspect,și dacă persoanele care cu reavoință o fac ,sau mint ,așa cum e cazul parlamentarilor de la pdl trimiși să repreznte statul și interesele noastre și nu să reprezinte doar partidul politic din care fac parte…li se întîmplă ceva? NU SUNT DE NIMENI TRAȘI LA RĂSPUNDERE ÎN NICI UN FEL ?

 20. Toți, dar absolut toți europarlamentarii pdl…au adus grave prejudicii țării noastre …prin afirmarea unor minciuni ,care cu ușurință se pot dovedi, de oricine este de bună credință…VREAU SĂ CRED ,CĂ ACEȘTI OAMENI ABSOLUT IRESPONSABILI,,,VOR DA SOCOTEALĂ ÎN FAȚA PARLAMENTULUI VOR FI CUMVA SANCȚIONAȚI . .. VĂ ROG DECI RESPECTUOS, DOMNULE RADU,, DACĂ SE POATE SĂ ADUCEȚI ÎN DISCUȚIE ACEST LUCRU ÎN EMISIUNILE DV.. SAU SĂ FACEȚI O PROPUNERE DOMNULUI GADEA ȘI EVENTUAL CELOR DIN PARLAMENT CARE SUNT INVITAȚI LA ANTENA 3 . ——– VĂ MULȚUMESC !!!

 21. Exact despre asta e vb. Nu cred că e doar părerea mea. Acești oameni ,chiar pot fi acuzați de înaltă trădare.Numai că nu știu , s cine ,sau ce for legislativ trebuie să se ocupe de acest aspect.

 22. basescu este bolnav ,ultimul consult cu verdictul –isofremie paranidoida acuta,de asta delireaza,rade ca cei dilii si uita ce zice azi ,ce a declarat la tv ca nu vrea sa se intoarca ca un las la masa verde ,ca nu a lovit copilul in 2oo4 si ca nu a zburat cu avionul lui viktor but teroristul cu arme si ca sa dus anbasadorul haaaa rade nebunul rau sai punem camasa de forta ,sa dus sa pupu curul lui baroso si la viviana cu mina intinsa nerabdator sal pozeze,dar conferinta de presa nu a facut baroso cum se lauda demisul din garaj cred ca ceva rau sau cam lamurit de satana basescu haaaaaaaaaaaaaaaa

 23. Cat de departe credeți ca erau EI dispusi sa mearga? Prin EI ma refer la cei care l-au adus înapoi pe Basescu. Ce puteau face? Sa ne taie banii europeni? Pai oricum nu i-am luat. Sa ne invadeze cu armata? Pai suntem in NATO. Sa întrerupa relațiile comerciale cu România? Pai aici sunt numai firme de-ale lor, basca faptul ca, in caz extrem am fi putut nationaliza câteva, nu? Sa arunce in aer cursul si sa distruga moneda naționala? Pai romanii nu si-ar mai fi plătit apa, gazul, curentul, ratele la bănci si telefonul tot către ei. Plus ca dacă România si-ar fi deschis porțile, pentru China si chinezi, către Europa, cine credeți ca ar fi plâns mai tare? Repet deci, dacă cei doi lideri USL erau hotărâti pana la capăt, CAT DE DEPARTE ERAU EI DISPUSI SA MEARGA?

 24. VOI FACE TOT POSIBILUL SA II STRIC APELE LUI REDING BAROSO MERKAL. NU-MI CERETI SA PRONUNT CORECT NUMELE. NU MAI SUNT EUROPEAN, SUNT DOAR ROMAN SI DUPA ACEEA NEGOCIEM: EUROPA SUA CHINA RUSIA HEZBOLAH CIA KGB ETC.
  CU STIMA
  CRISTIAN VINTILA

 25. CIT DE DEPARTE ERAU DISPUSI SA MEARGA?! NU UITATI KOSOVO IRLANDA UNGARIA TENTATIVELE DE LA TG MURES.

Leave a Reply