Extras din postfata cartii : NATO, 70 de ani de aparare si securitate euroatlantica, semnata de Mircea Geoana :

2019 marcheaza si aniversarea a 70 de ani de la infiintarea Aliantei Nord-Atlantice si a 20 de ani de la primul val de extindere de dupa terminarea Razboiului Rece. Momente de celebrare dar si o invitatie la o evaluare lucida a provocarilor pe care, individual si colectiv, va trebui sa le infruntam si sa gasim taria sa le invingem. Si nu sunt putine provocarile de tot felul, in interiorul si in exteriorul Aliantei. Poate mai periculoase sunt cele din interior, pentru ca, uniti, nimeni nu poate reprezenta un adversar pe masura NATO.

Astazi, divergentele apar nu doar intre aliatii principali, apar si in opiniile noastre publice, atat de usor de influentat si manipulat in era retelelor sociale si a fake news.

(…)

Institutul Aspen Romania a avut privilegiul sa il aiba pe Radu Tudor ca invitat si participant activ la numeroase conferinte si dezbateri internationale. La Aspen Security Forum, Bucharest Forum, Constanta Danube – Black Sea Economic Forum sau la Ploiesti Energy Summit, Radu reprezinta o voce importanta si credibila a conversatiei despre multiplele fatete ale securitatii nationale si ale intereselor Romaniei in concertul regional si transatlantic. Interviurile sale cu liderii Aliantei sunt momente remarcabile de jurnalism profesionist, intr-un peisaj media intern si international tot mai radicalizat si incapabil de dialog autentic.

Sunt convins ca acest volum va fi urmat si de altele, pe masura ce conversatia despre noul echilibru in relatia transatlantica si pe plan global avanseaza, iar incertitudinile si imponderabilele abunda. Acum 70, 20 sau 15 ani, liderii acelor momente fauritoare de istorie au fost capabili sa ofere popoarelor lor cele mai importante ingrediente din viata si succesul unei natiuni: pace, securitate, o viziune strategica despre viitor si un scop comun. Vor fi liderii de azi, si mai ales cei de maine, capabili de acelasi lucru? Ne vom da probabil seama la urmatoarele aniversari de cifre rotunde ale ”celei-mai-de-succes-aliante-din-istorie”. Si de a carei succes depinde in atat de mare masura si destinul noastru ca natiune libera, democratica, respectata si eventual prospera. (…)


Cartea poate fi comandata aici :

http://www.meteorpress.ro/carti-1630-NATO._70_de_ani_de_aparare_si_securitate_euro-atlantica.php
Leave a Reply