“Vrancea asta nu doarme, văd că își caută de treburile ei. Sunt și eu curios ce vrea să facă. Asta este viața…Deocamdată eu sunt absolut optimist și nu cred că vor mai fi în perioada imediat următoare cutremure de tipul celui de vineri-noapte, ci mult mai mici. Nu sunt Dumnezeu ca să spun, dar știu destul de multe pentru că sunt omul care a făcut partea seismică la Casa Poporului (Palatul Parlamentului n.r.), la Cernavodă, etc. Cutremurele mari nu au loc în fiecare zi, au loc la o anumită distanță în timp. Deocamdată mai e un timp până la un cutremur mare”, a declarat pentru Agerpres prof. Gheorghe Mărmureanu, presedinte de onoare al INFP.

“Tot timpul trebuie să ne așteptăm că Vrancea va produce un cutremur mai mare, dar nu se știe când și care va fi mărimea lui. E greu de estimat. Nu există posibilitatea să faci o predicție. E vorba de statistică, iei o serie de cutremure și depinde de ce algoritm folosești. În ceea ce privește cutremurul din Italia, acesta nu are nicio legătură cu cutremurul produs în Vrancea, sunt lucruri independente. Vrancea acționează altfel față de cutremurul din Italia sau din oricare altă parte a lumii “, a explicat directorul general INFP Constantin Ionescu.

 

5 COMMENTS

  1. Domnul profesor dupa o viata inchinata cercetarii miscarilor telurice, stie ce spune. Din pacate asa cum si domnia sa recunoaste inca seismologia n-a ajuns acolo incat sa se poata prezice cand va fi urmatoarea miscare si magnitudinea acesteia. Asa cum explica dl. prof. Gheorghe Marmureanu, zona Vrancea, cotul Carpatilor este o zona in continua miscare datorita placilor tectonice care apasa in zona sus amintita.
    Important este sa fim pregatiti pentru ce este mai rau.

  2. omul asta e frate geaman cu Vasilescu-Piramidon de la BNR: aceleasi vorbe goale, aceleasi calmante, … ca nu stie nimic, ca nu poate prevedea nimic… pai daca-i asa, ce rost mai aveti, de ce oare mai sunteti platiti? Sa ziceti dupa aia magnitudinea? Am eu o aplicatie gratis care-mi zice… si daca o stiu, la ce-mi foloseste?
    Declaratia asta o puteam da si eu si oricine altcineva, ca oricum nu are nici o valoare: auzi, “Vrancea nu doarme”! Alt poet nedescoperit…

    • Corect,macar daca ti-ar indica noaptea in care trebuie sa dormi in parc.Dar fi destept,ia una da,una ba si ai norocul asigurat 50%.Tot este ceva decat nimic.Iar ziua fugi pe scari pentru ca esti treaz, in forma si mai iute decat cutremurul.:-))

  3. Din informațiile care le am eu , cazurile de rujeolă cu bebeluși morți , s-a ajuns la rujeolă datorită unei stări generale de sărăcie . Mai mult , spun unele sursse destul de credibile că defapt s-a înregistrat numai un singur caz de rujeolă nu 3 . Voi presa ați fost luat drept naivi și cineva e în spatele isterizăriimedia a cazurilor cu rujeolă pentru a avantaj a unor sau unui politician încă n-am suficiente informații să acuz dar destule cât să demasc această falsă epidemie

Leave a Reply