In afacerea CupruMin, vinduta de Guvernul Ungureanu cu 0,2 miliarde Euro, apar amanunte extrem de interesante. Statul nu a luat in calcul nici un cent din valoarea uriasa a zacamintului de la Rosia Poieni.

Ziarul Financiar : “Preţul de vânzare a fost determinat prin raport de evaluare întocmit în conformitate cu standardele ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România-n.r.), pe baza aplicării metodei activului net corectat şi a cash-flow. În evaluare nu a fost luată în considerare valoarea zăcământului, ci valoarea activelor societăţii şi cantităţile de minereu cuprifer estimate a fi exploatate în condiţiile efectuării investiţiilor tehnologice şi de mediu preliminate de către conducerea societăţii prin intermediul unui plan de afaceri.

Din zãcãmântul de la Rosia Poieni, exploatat de Cupru Min, se pot extrage circa 0,9 mil. de tone de cupru evaluate în prezent la 5,6 mld. euro, dar si circa 36 de tone de aur, care valoreazã în prezent 1,5 mld. euro.”

Adica un o companie romaneasca avind un zacamint de peste 7 miliarde de euro a fost vinduta cu 0,2 miliarde. Si acesta e considerat un mare succes…

Comentarii? 

 

66 COMMENTS

 1. Costa mai mult sa bagi la “racoare” niste “baieti destepti” si oaresce ministri care semneaza contracte decat sa dai gratis un zacamant celui care vine cu punga mai mare… Eu asa am inteles din explicatia dl. blanculescu…

 2. Din aceasta afacere un singur lucru este clar. S-a vandut un zacamant unor necunoscuti si care nu au nicio o legatura cu mineritul. Este ca si cum ai vinde o centrala nucleara unei firme specializate in agricultura.

  Nu m-ar mira daca peste cateva luni acea firma fantoma va vinde la randul ei acelasi zacamant cu vreo 8-10 miliarde euro.

 3. Atentie!! Contractul este de prospectiune: adica vor fora si vor face HARTA ZACAMANTULUI. Conform acestui contract ei nu stiu ce gasesc si abia dupa ce termina studiile vor prezenta potentialele zacaminte si modul in care intentioneaza sa faca EXPLOATAREA. Deci nu merge teza d-lui Blanculescu. Hi hi. Succes.

 4. eu nu inteleg de ce nu se intampla nimic. presedintele ungariei si-a dat demisia. presedintele germaniei si-a dat demisia. presedintele sarb a demisionat. si nu pentru lucruri atat de grave.

  la noi de ce nu isi de nimeni demisia dupa dezvaluirile astea. sper ca dupa schimbarea guvernului sa fie demis presedintele, si condamnat pentru toate abuzurile.

  iar premierul mru sa fie condamnat pentru tradare.

  ca sa nu mai zic de toti ceilalti care “sug sangele poporului”

  • Nu se intampla nimic pentru ca stam in casa si suntem peste 15 000 000 de oameni. Cati au iesit in strada pana acum ? Cateva mii. De aceea Base & CO stau linistiti.

  • Păi, nu-ţi este clar faptul că, ăia erau PREŞEDINŢI nu ORGANIZATOR DE GRUPURI MAFIOTE !!! Până nu-l luăm noi la goană cu măciucile pe el şi pe ciracii lui, nu se va mişca nimeni !!

 5. Prin lege nu se poate face nimic pentru a opri asta?-Primul ministru poate fi actionat in justitie pentru semnarea acestui contract?-Contractul poate fi blocat in justitie sau mai exploicit prin intermediul justitiei.Cine a mai participat la licitatie? Daca lucratorii de la CupruMin au participat la licitatie ei pot face contestatie.-Este valabila o licitatie cu un singur participant?

 6. Va transmit un mesaj din partea primarului comunei Chiesd, judetul Salaj, d-l Catana Ioan, cu rugamintea de a citti in direct mesajul. ” Astazi 04.04.2012 in sala mare a Consiliului Judetean Salaj , in prezenta d-lui L. Borbely si a d/lui ministru L.Bode au fost semnate 6 contracte de finantare pentru apa si canalizare pentru 6 primarii din care 4 primarii UDMR si 2 PDL. Primaria comunei Ileanda si Asociatia de dezvoltare Simion Barnutiu din care fac parte comuna Bocsa si comuna Chiesd nu au primit finantare din totalul de 8 comune prezente. De ce ? Primaria Ileanda , Bocsa si Chiesd sunt primarii PNL si PSD. Va multumesc ‘”

 7. Reiau mesajul meu mai vechi catre toti cei care fura, vand si/sau dau plocon moca mari bucati din bogatiile NOASTRE, mesaj adresat de asemenea celor care cumpara pe un pret de nimic, sau pur si simplu vin sa ne jefuiasca desi stiu ca nu au nici un drept sa faca asta:

  DE CEEA CE NU ESTE AL VOSTRU N-O SA VA BUCURATI, BA CHIAR VETI AVEA MARI NECAZURI!

  ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!

 8. Maestre, da politica ignora interesul national incapand cu “lovilutia” din 1989 care in esenta sa a fost un act de tradare nationala – cel mai mare din istoria nostra. Sa ne amintim ca si liberalii au vandut BCR sub nivelul patrimoniului si au clamat ca este cea mai reusita privatizare. De asemenea tot ei, liberalii, au dat comunitatii maghiare din Romania ceea ce nu a avut niciodata in istorie, si anume centrele istorice ale tutror oraselor din Ardeal. “Batranul edec” a adus minerii in Bucuresti ca sa planteze flori, a infrant astfel orice opozitie populara si a inceput linistit vanzarea Romaniei. Asadar nici un om serios nu mai poate avea incredere in aceste partide care s-au rotit la guvernare si au facut acelasi lucru: au tradat interesul Neamului Romanesc si al Statului Roman. Actuala guvernare a facut si altceva si anume a inceput un genocid al multimilenarului neam romanesc, al nostru cei ce suntem parintii rasei albe, aici unde se afla principalul canal energetic al Terrei. Este Maestre si un razboi magic al carui sfarsit il vom vedea in curand, deoarece Cavalerii Luminii vor invinge.

 9. Domnule Radu Tudor,
  Va rog sa studiati si dezbateti in cadrul Antenei 3 urmatorul subiect :
  efectul letal al anveloparii blocurilor. Izolatia rezultata in urma anveloparii blocurilor duce la cresterea semnificativa a nivelului de radon (gaz radioactiv provenit din dezintegrarea radiului, radiul provenind la randul sau din dezintegrarea uraniului), mult peste orice limita acceptata. De exemplu, in Marea Britanie limita maxima acceptata in constructii este de 200 Bq/cbm (200 de bequereli pe metru cub). Expunerea la un nivel ridicat al radonului duce la imbolnavirea de cancer pulmonar a locatarilor, imbolnavire ce se produce intr-un termen de timp relativ scurt de la inceperea expunerii.
  Ganditi-va ca toti romanii care azi locuiesc in blocuri anvelopate sunt expusi la cancer pulmonar, rata de imbolnavire fiind de 98,2%.

 10. Normal ca nu l-au luat in cont.Orice persoana poate verifica VALOAREA (estimativ) a zacamantului printr-o metoda foarte SIMPLA.Verifica ,ce cotatie are cuprul,dar si celelalte resurse (in cantitati mai mici e adevarat) ,ce se extrag odata cu acest zacamant.
  Se poate verifica,cotatia cuprului pe bursa si stiind cantitatea (aproximativa bineinteles ),se afla VALOAREA ZACAMANTULUI.Verificati si dumneavoastra acest lucru,e simplu.Intrebarea mea,e de ce nu au facut-o si cei din guvern.
  Un raspuns,ar fi pentru ca ,acest contract,conform legislatiei din Romania,TREBUIE sa fie secretizat ,cel putin pe ceea ce inseamna topografie,geografia locatiei dar si alte detalii tehnice privind zacamantul ,DAR DOAR PE ACESTE ASPECTE ALE DATELOR ,NU PE TOT CONTRACTUL ,se poate observa CLAR ,VALOAREA zacamantului respectiv.
  Trebuie precizat si faptul ca odata cu rezidurile,din timpul exploatarii si nu numai se obtin si cantati ( e adevarat mici,dar cu o cotatie mare ca si VALOARE ) ,din alte materiale precum :AUR,WOLFRAM,etc.Mai sunt si altele ,dar cei care au semnat contractul le stiu deja ,iar dumneavoastra jurnalistilor,va este mult mai usor sa aflati EXACT ,ce alte resurse si cantitatile extrase pana in acest moment si ce se mai poate extrage ( bineinteles estimativ ) din acest zacamant.

 11. O alta problema e TRENDUL crescator al acestor resurse .

  TRENDUL ACTUAL DE CRESTERE arata ca se poate dubla in 5 ani .

  Ori guvernul trebuie sa gandeasca strategic in perspectiva nu doar in baza pretului pe timp de criza.

  Compania care a cumparat

  DREPTUL ASUPRA MINEREULUI STRATEGIC

  ESTE DOAR UN INTERMEDIAR .

  DECI STATUL A VANDUT UNUI INTERMEDIAR.

 12. Romania este o colonie occidentala locuita de cetateni de diferite categorii.
  cei mai privilegiati sunt maghiarii care primesc pe banda rulanta cetatenie maghiara , chiar daca nu stiu unde este Ungaria.
  astfel acesti cetateni romani de etnie maghiara au privilegiul de a circula liber in Canada si SUA.

  viitorul pe care ni-l traseaza USA si UE este o camera de gazare.
  cei mai mari dusmani ai Romaniei sunt USA si UE.

 13. Valoreaza mai mult Radule pt ca acolo se afla si 30 tone Aur dar si 73 de tone de Vanadium si asta bine cotat pe bursa.Branculescu nu este decat o paitata un lobbyst.Lobbyul nu este decat o HOTIE ADICA O MITA spalata si trecita la capitolul legal.De ce crezi ca l-a luat Ungureanu langa el?Pai spionul agent dublu are menirea sa puna in practica si jaful Aurului de la Rosia Montana..Si mare lucru ca Branculescu sa nu fie coleg cu Ungureanu.
  Ca .,Cuprul de la Cuprumin zacamantul valoreaza dupa Branculescu asta doar 1 si ceva miliarde Euroi ?Este un mincinos.Pai hai sa analizam logic.Deci o Companie infintata acum cateva luni plateste 200 milioane sa zicem pe 1,5 miliarde valoarea Cuprului ca zacamant.Firma asta fantoma vinde zacamantul si dreptul de exploatare la 400 milioane pt ca bisnitarii astia nu sant extractori si prelucatori de Cupru.Deci din 1,5 miliarde scadem 400 milioane si ramane firma care se va ocupa cu adevarat de extragrea Cuprulu la un zacamant cu o valoare de 1,1 miliarde de Euroi.Din astia trebuie sa plateasca dividente, masinaria ,utilaje forta de munca ,impozite.Deci hai sa fim seriosi de aici se vede ca valoarea acestui zacamant e cu MULT mai mare.

 14. 1_pentru domnul Blănculescu: 900.000 tone ( de care pomenea în emisiune ) x 8570 euro/tona cupru = 7.713.000.000 euro. Nu-i ies la socoteală câteva milarde bune, vreo 6 şi ceva, dar aşa e cu analiştii financiari, se mai înşeală şi ei. Oricum, 6 mld sunt în marja de eroare.

  Tot pentru domnul Blănculescu. Barrick Gold plăteşte forajele şi după ce primeşte rezultatele se retrage din licitaţie, licitaţia nu s-a ţinut până ce Barrick Gold nu a primit rezultatele forajelor. Probabil s-a retras pentru că nu merita investiţia. Asta lăsa să se înţeleagă şi domnul Blănculescu, vezi Doamne, zăcămintele de Cu ar fi foarte mici. Apare Roman Copper care este o corporaţie fondată de banca de investiţii Bayfront Capital Partners. Bineînţeles că Bayfront, bancă de investiţii, nu poate fi un paravan.

  2_aici: http://www.cuprumin.ro/despre.htm se vorbeşte despre 1 miliard de tone minereu cu un continut mediu de 0,36% Cupru. Doar şi-au lăudat calul?

  3_vânzarea Cuprumin s-a datorat credibilităţii guvernului Ungureanu, spunea domnul prim ministru care a descoperit poziţia neutră dar interesată totodată în privinţa Roşia Montană.

 15. Ma uit la Cristian Preda si vad ca nu ii strica “pedeapsa cu moartea” a lui Prigoana. Vorba Elenei Udrea: orice om care a o facultate e un intelectual. Domnul acesta este profesor universitar, deci are si doctoratul. Si asta imi aduce aminte de o replica din piesa Gaitele, de Alexandru Kiritescu: “Pacat de doctoratu’ ala!”

 16. Ah si ce-i mai important .Acest zacamant isi poate inzecii valoare prin prelucrarea Cuprului in produse finite .,tevi,tabla,cabluri electrice,bobinaje,motoare electrice.Si sa creeze mii sau zeci de mii de posturi de munca .Asa unii iau grosul si Romanii pe din dos .Si saraci si someri.Asa s-a facut cu gazele ,petrolul,paduriile, Aurul ,sistemul energetic etc etc.AM AJUNS O COLONIE ,FRAIERII UE .Redevente de 4 la suta mai rau ,mult mai rau ca in Africa,Ce fata a facut Blanculescu cand ai zis ca va trebui sa dea cu subsemnatul.Nici nu a mai zis nimic.Pacat ca USL-ul nu va face nimic in cazuriile astea.

  • trebuie sa faca,asta e conditie de baza.

   usl trebuie sa-i intre bine in cap

   ca nu toleram lasarea in libertate a tradatorilor astia sau adunarea lor pe masura ce parasesc basina si facuti disparuti in adancurile usl continund sa roada la temelie viata noastra.

   romannnnlor le-a ajuns!!, inca o reeditare a regimului basit sau emanat ii va face sa se duca in parlamentul ala si sa-i linseze pe toti si sa-i dea foc.. apoi “marea zbenguiala”va incepe in toata tara,se dechide sezonul de vanatoare la gusati si dezlegare la jaf si foc

 17. Da un sg. comentariu: “patriotul tradator”! Un nou concept in politica romaneasca! Cu asta cred ca am spus tot!

 18. Fara comentarii, in lipsa unor documente palpabile. Raul, a fost oricum facut.
  Poate odata si odata, vom afla adevarul gol golut, prin vocea celor ce vor fi chemati in fata instatei de judecata. Pentru toate aceste faradelegi ar trebui introdusa pedeapsa cu moartea, pentru crime impotriva propriei tari, se numeste altfel.

 19. Radule ce comentarii sa facem?Nu de comentarii avem nevoie, avem nevoie de sirene, catuse, percheziti, retineri….daca Ceausescu a fost condamnat pe nedrept (ptr.acest capat de acuzatie)pentru subminarea economiei nationale, guvernarilor Basescu, Boc, Ungureanu ce ar trebui sa li se intample?

  • Asta ar trebui sa fie intrebarea pusa opozitiei de catre toti jurnalistii, de fiecare data cand membri marcanti ai acesteia s-ar afla in platoul televiziunilor.

 20. In comuna Bucuresci sat Rovina pe un perimetru de cativa km societatea SAMAX se ocupa cu ,,GAURITUL” pamanului.Baga astea la greu cu zi cu noapte.De ce nu se spune nimic despre ce se intampla si aici, o sa fie poate mai grav decat la ROSIA MONTANA.

 21. Romania sta pe niste bogatii imense si se dau pe nimic..Ce am aflat pana acum e nimic ce o sa aflam de acum .Dar toate se fac pe ascuns .

 22. Am o intrebare normala . Ce poate fi facut sau mai poate fi facut dupa 20 de ani? Iarna asta daca romanilor le mergea prost plecand de la logica predata in liceu ar fi trebuit sa se adune cu totii . Prin urmare prin deductie logica constatam ca romanilor le merge bine .
  Rezumand . Avem doua posibilitati . Fie privatizam tot cum au facut statele puternice, de exemplu Marea Britanie prin vocea prim ministrului David Cameron a facut pasi spre privatizarea serviciilor de politie . George Osborne ministrul de finante a declarat in Camera Comunelor ca bugetul Marii Britanii este facut pentru a face din tara un loc bun pentru a face afaceri , reducerea taxelor,taieri in carne vie pe orice segment al societatii.Statul social apune nu mai poate fi sustinut .
  A doua posibilitate este un sistem de tip chinezesc , o tara doua sisteme . Romania este mereu cu doi pasi inapoia vremurilor . Astazi, nu mai are nici industrie, nici piete de desfacere si nu este o tara puternica financiar .
  Cei care au furat cat au putut pana cand vor mai fura? Ori vor pleca de pe Otopeni urgent cum au facut milionarii greci fie vor constientiza ca nu mai au ce sa fure . Dar haideti o data sa ne adunam de pe drumuri ce trebuie in tara asta, sa vina Divinitatea sa ne trezeasca? Nu intelegem ca nici un partid nu a dorit binele national NICIODATA?! Ce dorim sa devenim o tara de tip sud american vanduta globalistilor ? O tara bananiera ?
  Este de asemenea adevarat ca evaziunea fiscala a depasit 80% in 2011 . De asemenea este adevarat ca mai mult de 30% din forta de munca lucreaza la negru . Statul roman nu mai exista de facto iar cei care vor prelua puterea vor ajunge in conditia Greciei .
  Ca popor ne trebuie un lider nu un paravan care sa se termine cu escu . Destul cu escu ar trebui sa alegem un lider,un om de stat , nu o paiata un om de paie . Cineva cu adevarat un dac . Poate sint nebun dar atat timp cat exista tari demne mai mici decat Romania cum este Japonia, Israel nu vad de ce trebuie mereu dar mereu romanii sa pupe talpi .

 23. @Simi .Si la mine in sat in urma cu peste 15 ani o companie Americana a gaurit pamantul de a inundat ogoarele oameniilor .Tin minte ca aveau jeepuri Toyota.Ce au gasit daca au gasit nuami ei stiu .Si ticalosii de politicieni care fac totul pe ascuns precum CURVELE.La colt de strada si pe intuneric.

 24. si baba ta de Iliescu ce-a facut? Ne-ati bagat in ue, ca niste milogi ce sunteti fata de holera sionista de la Bruxelles.

 25. Recent am fost la un interviu pe Aleea Zorelelor nr 9a, Militari, Bucuresti la o vila galbena/portocalie cu inscriptia SOLAR DIAMOUND pentru postul de “consultant pe problema accesari Fondurilor Europene”. Mi s-a solicitat o suma de 500 de RON petru scolarizare de catre domnul director Gheorghe Popilean, un cunoscut om de afaceri controversat-putin spus care mi-a garantat un salariu de 3000 RON. Precizez ca nu am fost pacalit de aceasta oferta care este tentanta avand in vedere ca a trecut o buna perioada de timp de cand nu mai lucrez si avand o usoara experienta in accesarea acestor fonduri. Mi-e scarba de acest om batran(aprox. 75 de ani) care profita de naivitatea oamenilor si de lipsa lor de locuri de munca, om care reuseste mereu sa scape de lege si sa profite financiar de oricine poate. Acest om pretinde de asemenea de o taxa de consultanta a dosarelor pt IMM-uri si banuiesc ca si alte organizatii cerandu-le o taxa de consultanta de 500 de RON, dupa care mai percepe si alte taxe pt a depunde dosarul de peste 1000 de Euro pentru a “da drumu’ la dosar”, dar in realitate nu trimite nici un dosar si nimeni nu este finantat “nerambursabil”.

 26. O sa va las mai jos si cateva adrese web pentru a vedea exact cine este acest om si ce metode practica: o bibliografie a unui recidivist(http://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Popilean ), un forum in care oamenii descriu practicile inteligente prin care el profita de naivitati (http://reflectiieconomice.zilisteanu.ro/2010/09/atentie-la-inselatoriile-legate-de.html?showComment=1333556933976#c4346567379797744435) si chiar o descriere pe catavencii (http://www.catavencii.ro/Teparii-romaniei-despre-colapsul-greciei_0_1738.html#)

 27. Mentionez ca am postat cu acest nume doar pentru a imi pastra anonimatul. Am postat ce face acest om deoarece in istoria lui a pagubit prea multi oameni care si-au cladit afaceri cu sudoarea fruntii, au muncit oameni pentru acest tepar care nu au fost platiti niciodata. Cred ca in cazul lui chiar daca are o varsta inaintata merita sa infunde puscaria si nu in ultimul rand, m-am saturat de oameni care ne escrocheaza devenind plini de bani in timp ce oameni competenti si muncitori din Romania ajung la sapa de lemn.

 28. Comentarii…

  hmm…

  Cifrele sunt irelevante de la un punct incolo in ceea ce priveste acest tip de “commodities” ca sa ma “bloomerguiesc” in limbajul blanculescian.

  Cifrele se foloses in a calcula valori “ESTIMATIVE” iar matematica arata ca au fost vandute, ma scuzati concesionate, “marfuri” in valoare estimata de miliarde de euro in schimbul a 200 de milioane de euro “IPOTETICI”. Adica TEAPA, am picat de fraieri si ne mai si mandrim cu asta. Asta nu e nici concesionare cu atat mai putin vanzare, asta se cheama asa:

  1. J A P C A
  2. S M E N
  3. P R A D U I A L A
  4. P R O S T E A L A
  5. T R A D A R E / S U B M I N A R E

  Incep sa ma satur de comentarii.

  Cautionati 20-30 de pdl-isti de mana a 2 a, rasturnati regimul si cu restul la Jilava. Sau la mina. Sau la plutonul lui Prigoana. Acum 20 si ceva de ani l-au impuscat pe unul cam pe aceleasi capete de acuzare…macar ala era patriot in prostia lui.

 29. mircea badea – ministrul turismului

  ciutacu la interne

  razvan dumitrescu – sef la SRI

  oana stancu – Pocuror sef la DNA

  ciuvica presedinte la senat

  radu tudor la aparare

  ursu la invatamant

  gadea la culte

  niels la finante

  dana grecu – prim ministru

  DA DOAMNE….EEE… !

 30. Preda ca si MRU sunt din aceeasi scoala cu Basescu. Aceeasi agresivitate, mascata sub poleiala elitista, atunci cand sunt la inghesuiala sau cand trebuie sa raspunda la intrebari stanjenitoare. Singurul om de care golanii astia stiu de frica este Crin Antonescu care le da peste bot cu biciul ironiei, la care ei datorita IQ (vorba lui Badea) nu au replica. De aici si atacurile la care este supus Crin din partea lacheilor din presa. Gadea este din alt aluat si trebuie sa renunte la genul asta de interviuri, cu oameni care nu au nimic de spus si multe de ascuns. Sau sa-i dea pe mana lui Badea.

 31. comentarii?hm

  doar; Basescula.. puscarii /puscarii/ puscarii/ Basescula puscarii/ puscarii/ puscarii.
  nu la brutarie.
  de fapt locul rahatului asta si a cloacei de viermi ce palpita in jurul lui e in STREANG.APOI LA GROAPA SI VAR PE EI…sau ceva facut cu ei ca nici in pamantul asta nu pot fi ingropati il infecteaza,,trimisi in spatiu.cat mai curand cu atat mai bine pt. tara.

 32. In emisiunea “La ordinea zilei”, domnul Schnecker spunea ca si in Marea Britanie, extractia de minereu este privatizata si ca nu este de stat. Bun. Sunt firme frantuzesti sau germane care extrag zacamintele din Marea Britanie ? Daca tot se dau aceste idei pe piata, sa se dea exemple, pentru ca lumea crede orice se spune la televizor. Cand domnul Ungureanu a spus ca fostul ministru Vosganian dorea sa vanda Cupru Min pe 18 000 000 de euro, iar acesta din urma declara ca nici nu s-a pus problema aceasta, au fost oameni care nici macar n-au auzit ceea ce a spus domnul Vosganian, ceea ce le-a format o parere conform careia “uite ce a facut Vozganian, vezi ? Ungureanu face o treaba mai buna.” De aceea lumea voteaza cum voteaza si Basescu se gandeste ca PDL-ul mai poate face procente ce pot schimba soarta majoritatii din Parlament.

 33. blanculescu ii dadea cu intrebarea “stiti cat se scoate azi,stiti cat sescoate azi?”pai daca e unul cu o galeata si un harletz ca atat a ramas din din toata exploatarea,prin grija “statului”,atat e nene.. ce relevantza are pt. dimensiunea depozitlui si valoarea lui?
  si cica Nuse vinde!nu se vinde!se concesioneaza!si 4% redeventa din asta!mare realizare nene mare!
  bine i-ai zis,”d-voastra mergeti din gresala in gresala de juma de ora”.asta clar e un smen basit de 2bani dupa modelul emanat si mai imbecil ca doar e in epoca asta basita,nu avem ce discuta.spanzurarea basaului atat e de discutat,ce sirma alegem.

  • de cupru.
   aa,am ascultat emisiunea ca aseara n-am putut sa o vad pe toata..tare! Adi Ursu,aluia:”..ma rog,d-voastra aveti bindalbergu mai mic..”>>>hahahaha,ala nu s-a prins

 34. Infect oras Constanta !!!…. UN ORAS MIZERABIL !!!!
  Am fost in delegatie la unitatea militara de acolo si e un cosmar mizeria asta de Constanta !!!!!
  E bine ca Mazare face filmari si face pe mascariciul cu bereta aia de cretin pe cap , dar n-ar fi bine sa aiba grija si de infectia asta numita Constanta ???????????
  De-aia ne-au ales americanii : suntem ieftini si primitivi !!!
  PERFECT !!!… sunt de acord cu exploatarea tampeniei !

  • Ce treaba are infectia din Constanta cu exploatarea Cupru Min. Te mai dai si ofiter. Pai de aia il slujiti pă Băsălău cu atata ardoare si devotament.

 35. Oare, nu este nici o legătură între numirea lui Ungureanu ca premier şi apariţia intempestivă a firmelor străine dornice ca să cumpere rapid de tot bogăţiile naturale ale României ?! Oare, flăcăul ăsta de la SIE – sau alţii de pe acolo – nu le-o fi făcut din timp niscai propuneri interesante ” pentru toată lumea !” determinându-i astfel ca să dea năvală siguri pe ei la o aşa pleaşcă la care nici măcar nu îndrăzneau ca să viseze pe vremea lui Ceauşescu ? Deci, între Ungureanu şi veneticii ăştia, oare, chiar nu este nici o legătură anterioară ? Oare, Băsescu chiar este totalmente străin de asemenea prezumate aranjamente ?
  Păi, dacă afacerica asta a cuprului este chair aşa de avantajoasă pentru statul român, de ce contractul este secret şiu totodată, de ce nu se dă publicităţii numele firmei concesionare şi al acţionarilor acesteia ?? Poate, nu avem motive reale ca să ne îngrijorăm pentru lipsa acestor informaţii, însă, avem obligaţia reală ca să ne alarmăm rău de tot datorită acestei secretizări banditeşti – ori stupide ! – fiind vorba despre averea ţării şi nu despre izmenele lui Ungureanu !!! Ce putea Băsescu să ne aducă în locul lui Boc, altul decât făcut şi instruit la umbra lui !!!
  Dacă acest contract şi anexele HG-ului sunt secrete, atunci, cum de şi-a permis Blănculescu să dea public în vileag atâtea detalii nepublicate până atunci ?!

  • Blanculescu are o mare problema, un conflict de interese: este consultantul guvernului si al firmei care a licitat !

 36. Foarte tare Adi Ursu la emisiunea de ieri. Daca il mai invitati pe Blanculescu a 100 oara, cred ca o sa va uitati singuri la emisiune. Omul fragmenteaza toata emisiune,intotdeauna vine cu misiune si e obositor de urmarit.

 37. Dle Radu Tudor, cititi postarea lui Mircea Geoana pe blogul sau, legat de CupruMin. Sunt informatii noi, foarte interesante.

 38. va trimit cateva date interesante despre evaluatorul firmei ,,cuprumin,,LIDIA CANDEA,,:director s.c.evaluar srl(alba iulia-str.zorilor280);s.c.blasius;inco consulting(evaluatori-colaborare);administrator s.c.agronatura srl( ferma7-hamei,sat aurel vlaicu/geoagiu,judet hunedoara-asociati italieni)ce a fost falimentata prin neplata datoriilor la diverse firme(somatie plati in instanta) si neplata arendelor pe terenul agricol contractat de la diversi particulari;administrator la s.c.manager srl-lichidator judiciar la uzina ardealul/alba iulia si administrator la metalurgica/aiud,firme care au fost falimentate cu scandal si distruse complet.Din cele prezentate, se poate constata ce rol duplicitar la jucat LIDIA CANDEA in subevalurea cuprumin,pentru vanzarea sa dubioasa!

 39. Ziarul Financiar: Polonia sfidează criză după criză şi îşi construieşte un drum sigur spre elita economică europeană

  Polonia a fost singurul stat din Uniunea Europeană care a reuşit să evite Marea Recesiune eco­nomică, iar în ultimul trimestru al anului trecut a înregistrat cea mai mare creştere a PIB-ului dintre ţările comunitare.
  Săptămâna aceasta compania minieră KGHM, controlată de stat, a preluat cu aproape trei miliarde de dolari un rival canadian devenind astfel unul dintre cei mai mari producători de cupru la nivel mondial.

  De asemenea, anul acesta Polonia găzduieşte Campionatul European de Fotbal. Veniturile atrase de competiţie nu vor acoperi, probabil, prea curând cheltuielile făcute, dar investiţia va avea cu siguranţă rolul unui propulsor pentru turism pe termen lung. La capitolul turism statul este competitiv cu marile centre europene datorită preţu­rilor reduse, efect al faptului că statul nu face parte încă din zona euro.

  Investiţiile vor sprijini totodată industria şi exporturile prin dezvoltarea şi moder­nizarea infra­structurii.

  Care este secretul Poloniei? Unul ar fi puterea cererii interne, care în caz de slăbiciune poate fi acoperită cu exporturile competitive datorită faptului că Polonia are o monedă care fluctuează liber.

  Polonia are, de asemenea, legături puternice cu Germania, cea mai mare economie europeană, şi o forţă de muncă tânără şi receptivă la nou.

  De asemenea, regulile bancare le interzic băncilor străine să ia capital de la subsidiarele poloneze pentru a acoperi pierderile în altă parte.

  Printre cei mai mari producători de cupru din lume

  Printre cei mai mari producători de cupru din lume
  KGHM a cumpărat în totalitate printr-o preluare amicală compania canadiană Quadra, care va fi delistată de pe bursa din Toronto, dar care are în vedere lansarea unei oferte publice iniţiale în perioada 2014-2016 pentru a strânge fonduri pentru noi achiziţii. Quadra reprezintă cea mai mare achiziţie străină făcută de vreo companie poloneză, scrie The Wall Street Journal.

  Directorul executiv al KGHM Herbert Wirth a declarat că grupul polonez ar putea încerca şi alte preluări dacă apar oportunităţi atractive.

  În urma achiziţiei, producătorul minier deţine acum depozite de metale şi mine în Polonia, Germania, Canada, SUA, Groenlanda şi Chile.

  În 2010, producţia combinată a KGHM şi Quadra de 526.000 de tone ar fi făcut din cele două companii al optulea mare furnizor de aluminiu din lume. Până în 2018, KGHM intenţionează să ajungă la o producţie de 635.000 de tone de cupru.

  Achiziţia plasează, de asemenea, grupul polonez pe locul cinci în lume în funcţie de depozitele de cupru deţinute. Cuprul este unul dintre cele mai importante metale folosite în industrie.
  FACETI CUNOSCUT OAMENILOR CE SE INTAMPLA INTR-O TARA NORMALA LA CAP.

 40. ATENŢIE !! – Băsescu, Ungureanu şi gaşca lor NU SUNT PROPRIETARII ZĂCĂMINTELOR NATURALE ALE ROMÂNIEI, ei TREBUIE numai să le administreze în numele şi pentru ţara care îi plăteşte pentru asta şi pe care sunt obligaţi să o reprezinte şi să-i protejeze interesele !! In atari condiţii certe şi de netăgăduit, toate zăcămintele de cupru, petrol, gaze şi tot ce mai este în subsol, sunt proprietatea ŢĂRII şi ei nu au absolut nici un drept ca să dispună de ele aşa cum vor, închiriindu-le, vânzându-le ori înstrăinându-le în orice fel. Nu mai amintesc de absurditatea de a nu face public contractul pretinzând că ar fi secret !! Secret faţă de ţara ale cărei bunuri ei le vând fără ca să-i ceară acordul prealabil şi mai mult, sfidând voinţa naţiunii faţă de această mârşăvie ?! Cine este această firmă înfiinţată cu puţin timp înainte ? Cine sunt acţionarii ei şi cine stă în spatele operaţiunii ? Cine sunt cei interesaţi în operaţiune ? Cum garantează această firmă respectarea obligaţiile contractuale de mediu şi a condiţiilor ecologice de exploatare şi nu în cele din urmă, cum ne asigură ei de acoperirea eventualelor riscuri ale operaţiunii de exploatare, precum şi garanţia de bună execuţie contractuală ? Care este echivalentul valoric al acestor îndatoriri şi în ce bancă au depus ori vor depune respectiva sumă la dispoziţia României ? Au fost ele prevăzute ca atare în contract ? Dacă nu, atunci cine trebuie să răspundă în faţa ţării pentru acest abuz grav săvârţşit în paguba avutului public ?
  Până la urmă, pe cine serveşte în realitate acest Ungureanu ? Nu cumva el este continuatorul străinilor care au urmărit mereu distrugerea economiei româneşti iar acum o face în complicitate cu Băsescu ?

 41. vizavi de afacerea CupruMin,am senzatia ca vorbiti ca sa va aflati in treaba,ma refer la dragii nostrii moderatori….a-ti vazut vreun contract?stiti exact despre ce este vorba?…..NU CRED….dar vorbiti….daca nu se intampla lucrul acesta,vai….stimati telespectatori,avem un zacamant de cupru in valoare de….si statul nu face nimic….acum ca s-a dat….vai….stimati telespectatori,s-a dat….vedeti ce a facut statul roman?…Noua ne place sa tipam ,sa ne agitam ,cred ca din totdeauna am fost asa,nu am stiut niciodata ce vrem,noi ca tara,ca natie…

Leave a Reply