Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, susține că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o schimbare radicală în ultima lună și sugerează că a fost forțat din alte zone să facă aceste mișcări. Zamfir a declarat că Tăriceanu a avut întâlniri pe ascuns cu Ludovic Orban și Raluca Turcan, de la PNL.

”Este halucinant ca un președinte de partid, de o asemenea magnitudine, să anunțe pe Facebook alianță cu un alt partid, să anunțe ieșirea de la guvernare.

Asta a fost prima chestiune. Domnul Ponta a dezmințit, domnul Tăriceanu a retras acel mesaj. După asta, am ajuns la momentul uluitor în care domnul Tăriceanu și-a retras candidatura, brusc. Întreg partidul a fost năucit de această mutare. Pe lângă asta, am avut și două evenimente foarte netransparente alianța cu Ponta și anunțarea candidaturii lui Mircea Diaconu. Toate astea în numai o săptămână.

În acest moment, ALDE se desprinde de o guvernare pentru care ți-ai asumat niște măsuri, este și meritul tău. Te rupi de Guvernul în care ai lucrat și am întrebat și eu public și în partid: cu ce sunt mai frecventabili Ponta și Tudose. Te desprinzi de PSD-ul original, așa cum este este PSD-ul pe care îl știm de atâta timp, să te agăți de colacul Pro România?

Pe domnul Tăriceanu îl știam un om echilibrat, un om care cântărește mult înainte de luarea unei decizii, dar acum uitați-vă că în numai o lună s-au întâmplat atâtea: te desparți de partener, te logodești cu Ponta și te întâlnești pe ascuns cu Orban și Turcan.

Tăriceanu este acum într-un avion cu copilotul Ponta, dar el este piratul care a deturnat avionul. Principalul câștigător al întregului scandal este Victor Ponta. El a reușit să fragilizeze coaliția de guvernare, a reușit să deturneze ALDE și acum el este stăpân.

Acum văd că doamna Dăncilă ne-a propus alianță pentru alegerile locale și parlamentare, ori domnul Tăriceanu nu ne-a spus asta. Acum spune că nu are încredere în Dăncilă, dar ai încredere în Ponta?

Senatorul Daniel Zamfir, cât va sta în ALDE va face tot ceea ce depinde de el să nu se realizeze alianța cu Victor Ponta și trebuie să încercăm să salvăm partidul.”, a spus Daniel Zamfir, la Antena 3, citat de stiripesurse.ro

6 COMMENTS

 1. NU CRED CA SE MAI POATE SALVA CEVA DIN ALDE ..DACA LE IAU PSD-EII SI SEDIILE DE PARTID PE CARE LI LE-AU PUS LA DISPOZITIE ..VOR FACE INTRUNIRI DOAR IN SUFRAGERIILE MAI MARI …

 2. da, dl Zamfir s-a “luptat cu abuzurile”.
  nu-l deranjează pe dl Zamfir că stă la masă cu fost șef SIE (și aici mă refer la Meleșcanu).
  da, marele adversar al “alianței ALDE – Pro România pentru candidatul independent M. Diaconu” (și aici mă refer la Meleșcanu) uită că în 2014 a acceptat funcția de Min. de Externe pentru “organizarea votului în diaspora”.
  Și dl Zamfir uită aceste lucruri.
  Dl Zamfir uită că dl Meleșcanu a votat în Parlament ca bugetele serviciilor secrete să nu fie tăiate spunând că el a fost șef SIE și cunoaște problemele sistemului.
  Dl Zamfir are idei puține și fixe – problema domniei sale este că reușește să se contrazică.
  Îi spun dl Zamfir să citească “acordul dintre ALDE – Pro România” – în acord se scrie cât se poate de clar că este doar o alianță electorală pentru candidatul independent M. Diaconu.
  Să înțeleg că nu este de acord cu dl M. Diaconu?
  Cred că onest din partea dl Zamfir ar fi să spună că domnia sa acționează după cum dictează politica editorială a postului unde soția lui lucrează. Este mult mai decent să fie onest.
  Dacă analizăm politica editorială a postului tv vom constata că Orban, Turcan, Ponta, etc au fost “ținte” mediatice.
  Aștept campania electorală și promit să arăt informații prețioase despre psd-iștii, jurnaliștii care timp de 2 ani ne-au tâmpit cu statul paralel. După ce public informațiile aștept să văd fermitatea dl Zamfir.
  Apropo, poate îi spune cineva dl Zamfir că doamna Gavrilescu a încheiat protocol secret cu SRI în anul 2017. În următoarele zile arăt adevărata față a oamenilor care s-au luptat și încă se mai luptă cu statul paralel.

 3. De parca Zanfir n-a jucat niciodata la doua capete. Eu vad un partid de traseisti care au jucat pe cartea Tariceanu fiind convinsi ca acesta nu va pleca niciodata de la placinte si acum s-au vazut lasati intr-un ofsaid cat ei de mare. Nu ca Tariceanu s-a aruncat in gol, a plecat la Ponta pt ca acolo era un loc liber in cabina de comanda. Asta inseamna ca a ramas si cu PSD, viitorul PSD cum s-o numi el, a ramas cu un varf de picior si in zona tampon, cea care duce spre liberali. Nu-l invata Zanfir sau Melescanu pe “draga Calin” cum se fac miscarile astea, e doctor docent in oportunism. Sa nu uitam ca Tariceanu a mai venit o data langa Ponta sa faca USL 2.0 dupa ce combatuse public formarea USL 1.0 in forma de atunci, cand Crin il lasase la vestiare. De asta fuge cel mai mult Tariceanu, sa nu fie ignorat in vreo combinatie, sa nu fie lasat la vestiare ori Dancila tocmai asta vroia sa faca. Una e sa te lase Crin sau Dragnea la vestiare si alta … Veorica.

  • după ce PNL l-a dat afară pe dl Zamfir s-a urcat în barca ALDE. nu l-a deranjat pe dl Zamfir prezența celor 2 foști șefi SIE.
   nu l-a deranjat pe dl Zamfir să promoveze legi declarate de CCR neconstituționale / el poate să emită prostii pentru că jurnaliștii de la A3 îl promovează non-stop.
   nu l-am văzut pe dl Zamfir că începând cu 2015 activitatea SRI nu a fost verificată (în timp ce el se luptă cu statul paralel).

   • Dl Zamfir este unul din numerosii invitati ai tururor partidelor : PSD, PNL, ALDE. Daca vreti reintroducerea cenzurii, spuneti direct. Dar nu acuzati o televiziune ca invita politicieni diversi la dezbateri tv

Leave a Reply