Statul Islamic a comis cele două atacuri cu bombă din Egipt de duminică, în ziua Floriilor, soldate cu cel puţin 36 de morţi şi peste 100 de răniţi, a anunţat agenţia de presă afiliată grupării jihadiste Amaq, relatează Reuters.

”O grupare care aparţine Statului Islamic a comis cele două atacuri în biserici din oraşele Tanta şi Alexandria”, potrivit Amaq.

Două atentate cu bombă au vizat duminică două biserici creştine copte din Egipt – unul soldat cu cel puţin 27 de morţi în oraşul Tanta, iar celălalt soldat cu cel puţin 11 morţi la Alexandria, înaintea unei vizite a papei Francisc îmn Egipt pe 28 şi 29 aprilie.

Primul atentat a avut loc cu puţin înainte de ora locală 10.00 (11.00, ora României, în plină sărbătoare a Floriilor, în Biserica Mar Girgis (Sf. Gheorghe) din Tanta, un oraş situat la aproximativ 100 de kilometri de Cairo, în Delta Nilului.

Câteva ore mai târziu, altă explozie a avut loc la Biserica Mar Morcos (Sf. Marcu) din Alexandria, soldată cu 11 morţi şi 35 de răniţi,scrie news.ro

3 COMMENTS

 1. Omenirea se duce in groapa rapid.

  Oricum off topic- legat de Trump si tot ce s-a intamplat in ultima perioada este la fel de grav, de fapt foarte grav!. Am urmarit multi analisti americani -multe opinii avizate si profesioniste, iar opinia lor este exact ce am spus si eu si milioane de oameni – Trump a pierdut a fost invins , a devenit captiv sub presiunea mediei si warmongers.
  warmonger: a person who wants a war or tries to make other people want to start or fight a war —
  Din pacate tot omenirea are de suferit din asta. Adica NU doar americanii ci toti. Iar asta ar trebui sa ingrijoreze pe f. multi, din pacate insa unii nu realizeaza consecintele extrem de grave la nivel mondial.
  Se stie si deja destui de multi din media americana au inceput sa spuna adevarul : Siria gas attack -false flag.
  Cel mai bun comentariu /analiza pe care l-am auzit : Paul Craig Roberts

  Paul Craig Roberts ‘It’s OVER For Trump Anti Russian Neocons Are In Charge Business As Usual ‘

  https://youtu.be/lGQBMeOa1uE

  Discuta cineva la noi asta la modul serios si spunand adevarul?. In timp ce toata lumea fierbe de situatia asta si gravitatea ei, Romania zici ca e mama surzilor, mesteca stiuca lui Dragnea si ce mai face Udrea sau alte specimene din circul dambovitean, pe bune?. Cat de tampiti suntem?, de parca Romania ar fi o insula izolata pe tot pamantul asta, unde ne mancam linistiti mamaliga si mestecam seminte, iar America e undeva departe pe luna, nu pe pamant.

  Dormim in continuare ca si cum nimic nu ne afecteaza, excelent!, vom vedea consecintele astea pe pielea noastra si atunci toti deontologii de 2 lei si politicienii farisei vor tipa din gura de sarpe cum????? noi?????, nu se poate, aha e o criza, e nasol, asta e ….vine din America , romanii, hai iar luati-o voi peste bot ptr. ca, ce sa vezi? ghinion, tarile slabe si sarace trag mereu si platesc costurile dementei unora- si sunt puse la colt.

Leave a Reply