Zi decisiva : BNR anunta rata inflatiei. Functie de acest indicator, vom putea afla cu cat cresc pensiile de la 1 ianuarie 2023.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, prezintă luni, într-o conferinţă de presă, Raportul trimestrial asupra inflaţiei.

Banca Naţională a României menţiona, săptămâna trecută, într-un comunicat de presă, că rata anuală a inflaţiei este aşteptată să mai crească temperat spre finele anului curent, iar apoi să intre pe o traiectorie descrescătoare graduală, ce coboară la nivelul de o cifră în semestrul I 2024.

În octombrie, rata anuală a inflaţiei a coborât la 15,32%, de la 15,88% în septembrie, în condiţiile în care preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 20,58%, cele ale mărfurilor nealimentare au fost mai mari cu 14,37%, iar serviciile au fost mai scumpe cu 8,31%, conform datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna august, guvernatorul BNR anunţa că prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an este estimată la 13,9%, iar pentru finalul lui 2023 la 7,5%, scrie Agerpres.

#Isarescu, #inflatie, #BNR, #Romania, #RaduTudor

Leave a Reply