Ziua Z, de la Zegrean. Care inaintea sedinte a pronuntat in fata presei cuvantul magic “schimbare”. Daca vom avea alegeri in 2 tururi, batalia politica pentru locale se relanseaza total.

=================

Curtea Constituţională decizie miercuri dacă alegerile locale într-un singur tur sunt sau nu constituţionale. La sosirea la sediul CCR, preşedintele Augustin Zegrean a dat un semnal important cu privire la decizia ce urmează să fie luată, scrie stiripesurse.ro.

Lăsând gluma, Zegrean a explicat pe scurt ce înseamnă reprezentativitate, lăsând să se înţeleagă că alegerile într-un singur tur nu ar încălca principiul reprezentativităţii din Constituţie. “Reprezentativitate înseamnă cel mai bun dintre cei care au participat la alegeri”, a explicat preşedintele CCR.

Zegrean a vorbit şi despre recomandarea Comisiei de la Veneţia de a nu se modifica legislaţia electorală cu mai puţin de un an înainte de alegeri. “Ei spus să nu se modifice legea electorală cu cel puţin un an inainte, dar asta nu ştiu dacă ar fi o schimbare care ar afecta alegerile. Comisia de la Veneţia spune că fiecare stat este liber să-şi aleagă sistemul de vot”, a declarat Zegrean.

Întrebat dacă recomandările Comisiei de la Veneţia sunt obligatorii, preşedintele CCR a răspuns: “Dumneavoastă ţineţi cont de recomandări sau de directive?”

2 COMMENTS

  1. Deci, cum va spuneam, avocatul Alinuta a pierdut iar ! Cabinetul ei de avocat a pierdut si procesul cu cabinetul Sova care a castigat reprezentand Rovinari.Da ” la noi in Romania cei ce castiga procese reprezentand statul sunt cercetati iar cei ce pierd banii statului sunt lideri !

    • Cred ca trebuie sa se treaca la cercetarea “cercetatorilor” pentru ca si de la multi din ei vin toate nenorocirile si in multe porcarii sunt amestecati si unii dintre ei.

Leave a Reply