Spania si Romania sunt cele doua mari state europene ce nu recunosc Kosovo. Spania reafirma ferm acest important demers. Sper ca si Romania sa ramana tare pe pozitie.

 

—————

Spania susţine integritatea teritorială şi suveranitatea Serbiei şi nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo, a declarat miercuri, la Belgrad, ministrul de externe spaniol, Jose Manuel García-Margallo, potrivit Tanjug.

Aflat într-o vizită în capitala sârbă, García-Margallo a remarcat, după întâlnirea cu omologul său sârb Ivica Dacic, că 2016 marchează centenarul relaţiilor diplomatice sârbo-spaniole, subliniind că sprijinul Madridului pentru integritatea teritorială a Serbiei este un pilon esenţial.

De asemenea, Spania susţine demersurile Serbiei în vederea aderării acestei ţări la Uniunea Europeană, a spus oficialul spaniol, care a ţinut să precizeze că există potenţial pentru dezvoltarea relaţiilor economice dintre Madrid şi Belgrad.

Nivelul cooperării economice dintre Serbia şi Spania este foarte scăzut, a afirmat la rândul său Ivica Dacic. Valoarea schimburilor economice bilaterale a fost anul trecut de 340 de milioane euro.

Spania a investit peste 125 de milioane de euro în Serbia începând din 2005, inclusiv 40 de milioane de euro în donaţii, şi există potenţial pentru consolidarea acestei cooperări, a accentuat şeful diplomaţiei sârbe.

“Spania a fost mereu alături de Serbia, pe care a susţinut-o în lupta împotriva independenţei, declarate ilegal, a Kosovo şi cu privire la integrarea europeană, iar acest lucru nu trebuie să-l uităm niciodată”, a declarat Dacic.

Pe agenda discuţiilor dintre cei doi miniştri s-au mai aflat combaterea terorismului şi criza migranţilor în Europa

5 COMMENTS

  1. Spania si Romania nu vor accepta niciodata sa recunoasca state seraparatiste de gen Kosovo pentru ca se confrunta la randul lor cu puternice curente separasiste si autonomiste pe propriile teritorii (ex Catalunia, Tara Bascilor, Tinutul Secuiesc). Celelalte puteri europene care nu sunt familiarizate cu acest fenomen trateaza cu superficialitate subiectul si privesc prea ingaduitori la tot felul de bucatele care vor sa rupa un stat unitar.

  2. “Statul” ilegal Kosovo.
    Ce putreda mi s-a parut toata propaganda anti-sarba din 1996 dar ce putreda mi se pare acum dupa ce am vazut “lovitura de stat” din 2012 in Romania si cum se dezlantuie propoaganda universala cand trebuie.
    Facatura anti-sarbeasca mi-a deschis ochii ca something is fishy in paradise…

Leave a Reply