Potrivit unui comunicat oficial, ANAF a realizat in primul semestru venituri bugetare de 96,07 miliarde lei, in crestere cu 4,8% fata de programul bugetat (+4,37 mld. lei) si cu 8,82% (7,78 mld lei) fata de aceeasi perioada a anului trecut, evolutie sustinuta de incasari mai mari la TVA, impozit pe profit si pe venit.

Pe scurt, Romania are la buget 1 miliard de euro in plus in 2015 fata de 2014. Masurile de relaxare fiscala si-au spus cuvantul, in sensul bun. Chiar daca trendul e pozitiv, suma e oricum prea mica in raport cu marile nevoi ale Romaniei : infrastructura rutiera catastrofala, salarii nepermis de mici in sanatate, sanatate, locuri de munca insuficiente. Si altele…

 

12 COMMENTS

 1. Plîng Blejnar şi pdl-iştii că nu mai au ce fura. Dacă nu se schimba guvernul şi dacă nu se luau măsuri drastice pentru limitarea corupţiei şi a furăciunilor ajungeam ca grecia, am convingerea asta.

  • Ar fi bine sa ajungem ca Grecia: grecii nu au taiat pensii si salarii, grecii nu accepta ca ambasadorii lui Merkel sa vina la ei in parlament si sa le spuna ce legi sa voteze si ce nu, grecii nu accepta sa fie numiti corupti ca tara pentru ca asta inseamna denigrarea tarii si asta este un lucru odios, grecii nu accepta sa plateasca ei oalele sparte ale crizei financiare in timp ce nemtii au profitat de ea. Dupa cum crezi numai lucruri bune, deci ar fi bine sa fim ca ei.

 2. Da,asta arata si de ce sufera Iohannis ca nu are “guvernul lui” si este atat de grabit si disperat sa puna cat mai repede mana pe atata banet.Cum ar mai pradui Iohannis si gasca lui de basisti “mormanul” bugetar la foamea de lux si excursii pe care o au,caci de trei ani au suferit, traind din amintiri de pe vremea lui Boc si Udrea.Si dupa ce or sa praduie tot, or sa spuna fraierilor natiunii ca guvernarea actuala a mintit si ca ei nu au gasit si nu au preluat niciun ban.Doar au mai facut basistii vrajeli d’astea si in trecut, iar banu’ s-a dus,nu l-a mai cautat nimeni.

 3. atunci daca nu o putem cheltui pe suma aia in plus , sa o punem in banca si traim din dobanzi. adevarul e ca nici nu stii pe ce sa o cheltui: sa utilezi 100 de spitale cu de toate si sa le renovezi, sau 1000 de scoli, sa faci 100-200 km de autostrada, sa impaduresti 1 milon de hectare. doar complicatii cu solutiile astea. mai bine-i ti pentru batranete.
  eu zis sa fie folositi in educatie, sa avem niste generatii mai bune ca astea, care stiu cum sa cheltuie un buget si sa poata dezvolta tara asta.

 4. Nu se poate spune decat ca este un inceput bun. Nu se poate face primavara peste noapte.
  Oare ma intreb de ce se inghesuie asa de tare pedelacii la putere ? Odata sa pape banii, iar a doua sa bage din nou Romania intr-o criza inchipuita, iar atunci in ape tulburi sa se apuce de furaciuni monstruoase.

 5. Inca un motiv pentru care securistii vor sa-l dea jos pe Ponta. Face lucruri bune si deranjeaza.

 6. Radu cand te uiti pe EXECUŢIA BUGETULUI GENERAL CONSOLIDAT si vezi ca Impozitul pe profit a scazut cu 0.6 % nu ti se aprinde un beculet ?Totul e bine si frumos dar economia scade in profit si creste somajul de la 6.7 la 7,4 in primul trimestru din 2015? Cheltuielile de capital scazute cu 24,8% si ne miram ca nu avem investiti publice in infrastructura gen autostrazi ,spitale regionale, campusuri mari universitare,cale ferata etc etc.Tot asa sa ne bazam la buget pe venituri din taxarea munci si a produselor nu o sa facem mare branza daca ne bucuram ca din salari de mizerie, tva si accize toate pe spinarea cetateanilor au venit ceva banuti in plus la buget.De gradul de colectare nu mia zic ca ma doare capul media ue e de 45% si noi colectam 31,7 anul trecut cu 1,2% mai putin decat estimarea guvernului introdusa in buget .Si culmea anul trecut ponta se mai lauda ca are excedent bugetar dupa ce a ramas cu bani de investiti in buget .In rest sa auzim de bine si la vara cald.

 7. Lidl si Kaufland (miliardarii germani Schwartz) au primit $900 mil. subventii din bani publici pt.a se extinde in Europa de Est. Corporatiile ar fi scris pe aplicatie ca vor sa asigure noi piete de desfacere pt.producatorii locali si sa hraneasca la preturi mici oamenii saraci din Europa de Est.
  Cele doua banci – vai, atat de preocupate de oamenii saraci din Est – sunt International Finance Corporation din Banca Mondiala si Banca BERD. De asemenea, nimeni nu controleaza daca ce au promis au si facut, caci e secret! (“[D]ata on how many jobs were created and how the company’s expansion has affected local producers was commercially sensitive information and therefore confidential.”)
  Jurnalistii au constatat ca in Piata Gorjului magazinele Lidl intravilane fac concurenta neloiala producatorilor locali pe care promiteau de fapt sa ii ajute in cererea de imprumut.
  …Si inca o data d-l Serbanescu se dovedeste ca le cam stie.
  theguardian.com/business/2015/jul/02/lidl-1bn-public-development-funding-supermarket-world-bank-eastern-europe

Leave a Reply