Compania petrolieră britanică BP, responsabilă de poluarea produsă în Golful Mexic în 2010, a stabilit să achite despăgubiri de 18,7 miliarde de dolari Administraţiei federale din Statele Unite şi autorităţilor din cinci state americane, informează BBC News online.

Departamentul american al Justiţiei a confirmat acordul, explicând că este vorba de cea mai mare despăgubire din istoria Statelor Unite.

O explozie la o platformă petrolieră a BP produsă pe 20 aprilie 2010 a provocat moartea a 11 muncitori, iar petrolul s-a scurs trei luni în Golful Mexico, generând pagube majore în statele Alabama, Florida, Louisiana, Mississippi şi Texas.

BP riscă şi o amendă pentru dezastrul ecologic produs.

Iata ce spune site-ul descopera.ro

Explozia platformei petroliere Deepwater Horizon si ulterioara deversare de petrol in Golful Mexicului este de-acum unanim considerata drept cel mai grav dezastru ambiental provocat de om din istorie. “Mareea Neagra” ameninta sa inghita intregul Golf, intreaga coasta meridionala si sud-orientala a Statelor Unite si a Mississippi, si este pe punctul de a se propaga in toate oceanele lumii. Potrivit celor mai “negre” previziuni, aceasta catastrofa va continua sa ucida timp de multe generatii, transformand cel mai probabil intregul Golf Mexic intr-o zona moarta. Animalele, viata omului, pana si industriile, toate risca potential daune permanente si distrugerea.

http://www.descopera.ro/stiinta/6427819-tragedia-din-golful-mexic-cel-mai-mare-dezastru-ecologic-din-secolul-xxi

 

 

5 COMMENTS

  1. Să Plătească!Oricum pentru cei responsabil ăsta e mărunțiș!La pușcărie și cu ei!

  2. suna foarte tare dar un asemenea dezastru are pret ?In fine decat nimic …..noi suntem obisnuiti sa luam nimic si suma ca si valoare ma inspaimanta .In fine ce e corect e corect ,dar nu pot sa nu ma intreb daca vom trai sa vedem si la noi corectitudine .

  3. E dezastru arătat doar pe o linie(ceea ce le convine lor să arate), marele dezastru este făcut în ţările musulmane unde este cea mai mare catastrofă umanitară şi tot din cauza americanilor!

Leave a Reply