Președintele Klaus Iohannis a primit o scrisoare din partea Congresului SUA, semnată de 13 congresmani republicani, prin care este îndemnat să se asigure că demersul Coaliției pentru Familie de modificare a Constituției își urmează cu rapiditate pașii legali, scrie stiripesurse.ro.

Scrisoarea a fost trimisă pe 7 decembrie 2016, însă nu a fost făcută publică la momentul respectiv din cauza campaniei electorale.

Cei 13 semnatari din partidul președintelui ales Donald Trump sunt: Tim Walberg (Michigan), Jeff Duncan (Carolina de Sud), Trent Franks (Arizona), Gregg Harper (Mississippi), Vicky Hartzler (Missouri), Jody Hice (Georgia), Randy Hultgren (Illinois), Steve King (Iowa), Steve Pearce (New Mexico), Peter Roskam (Illinois), Mark Walker (Carolina de Nord), Daniel Webster (Florida), Ted Yoho (Florida).

„Suntem bucuroși să aflăm că pe 20 iulie 2016 Curtea Constituțională a României a aprobat inițiativa cetățenească de modificare a Constituției în vederea amendării articolului 48, pentru definirea căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie. Am aflat că peste trei milioane de cetățeni români au semnat o petiție pentru susținerea modificării Constituției.

Privim acest lucru ca o demonstrație a maturității democrației românești, așa tânără cum este, având în vedere că nu cu mult timp în urmă România era încă un stat comunist și cetățenii săi erau împiedicați să-și exercite drepturile constituționale și civile. Înțelegem că următorul pas înainte de supunerea la vot a modificării Constituției, într-un referendum, este adoptarea acesteia de către Parlament.

Domnule Președinte, vă scriem pentru a vă încuraja să vă folosiți autoritatea cu care ați fost investit ca președinte al României pentru a vă asigura că această chestiune este supusă cu promptitudine votului în Parlamentul României. Semnăturile arată că o mare parte din populația României consideră necesară reafirmarea unui model tradițional de familie, care a rămas neschimbat de milenii, uniunea între un bărbat și o femeie.

Pentru că familia este instituția fundamentală a societății, suntem încrezători că vă veți asigura că dreptul poporului român de a decide printr-un referendum soarta celei mai importante instituții din istorie, familia și căsătoria, este respectat pe deplin.

Profităm de această ocazie pentru a reafirma faptul că cetățenii Statelor Unite apreciază prietenia profundă a poporului român și sperăm să continuăm această prietenie într-un viitor prosper”, se arată în scrisoarea congresmanilor americani.

https://media.stiripesurse.ro/other/201612/media-148207677123257100.pdf

 

3 COMMENTS

  1. Din 2015 pe intreg teritoriul SUA sunt permise casatoriile LGBT. Ma indoiesc ca acesti republicani or scris asa ceva din proprie initiativa sau ca stiu istoria Romaniei.

  2. o mica intrebare: familia traditionala e formata din sotie, sot si amanta mai tanara, angajata pe pile la stat? sau sot, sotie, fosta sotie, fosta sotie, fosta sotie si fosta sotie?
    Intreb pentru ca asa am vazut cativa politicieni, sustinatori ai familiei traditionale, niste exemple de moralitate si cinste demne de urmat.

Leave a Reply