Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că va anunţa miercuri, după consultări în partid şi cu aliaţii de la ALDE, ce decizie ia în privinţa nominalizării propunerii de premier şi a adăugat că nu doreşte un ”război politic” pe acest subiect.

“Nu am de gând să pornesc niciun război politic, niciun război inutil. (…) O să anunţ miercuri lucrul ăsta, dar voi lua o decizie după ce mă consult în prealabil cu colegii mei din partid şi, bineînţeles, cu colegii de la ALDE, care să ţină cont de dorinţa mea unică de a se pune în practică programul de guvernare, care este foarte aşteptat”, a spus Dragnea, întrebat despre decizia pe care o va lua cu privire la premier, având în vedere că legea nu îi permite lui să ocupe o funcţie în Executiv.

Liviu Dragnea a subliniat că pentru propunerea pe care o va face va avea în vedere ca persoana care va fi propusă să îi garanteze că va fi pus în aplicare programul de guvernare al PSD.

”Decizia şi propunerea pe care o voi face la Cotroceni va avea ca argument un singur obiectiv al meu: cel care va conduce Guvernul să mă asigure, să-mi dea garanţia şi mie şi românilor şi, evident, preşedintelui, că programul de guvernare care a fost votat de aproape 50% din populaţie după redistribuire va fi pus în aplicare. Adică este capabil să gestioneze o echipă guvernamentală care va fi monitorizată atent.  Pentru că acest Guvern nu va fi pe persoană fizică, el nu este născut din spuma mării, el este născut, va fi născut din voturile pe care românii le-au dat pe 11 decembrie”, a declarat liderul PSD.

Dragnea a mai spus că fiecare ministru din viitorul Guvern va fi monitorizat de către partid şi va fi obligat să plece din funcţie dacă nu va îndeplini obiectivele din programul de guvernare.

”Orice membru din echipa guvernamentală va fi monitorizat atent. Eu am prezentat câteva termene clare pentru câteva măsuri importante. Lună de lună fiecare ministru va fi analizat dacă a respectat programul de guvernare, pentru că este pentru prima oară când un program de guvernare, dincolo de sursele financiare, are şi calendarul de implementare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca noul Parlament marţi, în 20 decembrie, la ora 12.00, iar pentru miercuri, 21 decembrie, va convoca consultări cu partidele politice, care se vor întinde şi pe parcursul zilei de joi, scrie news.ro.

 

4 COMMENTS

 1. E cale lunga pana miercuri, totusi n-avem incotro si trebuie sa asteptam. Pana la urma PSD trebuie sa faca o nominalizare.

 2. Calin Georgescu, sper
  lovitura ar fi mortala pentru neamt da nu stiu daca PSDul ar digera o asa mutare colosala… tare ma tem ca nu pot iesi din logica activului de partid.
  Daca ar avea o relatie beton cu Dragnea, care sa ii asigure spatele, neamtul o sa fie natura moarta pina la prezidentiale, cind ne lasa si se face dealer bmw la el acasa

 3. Acest magazioner fara niciun pic de creier a pierdut alegerile castigate nu de PSD ci de Antena 3 si publicul ei care au dat un vot de blam sistemului securist si mascaradei “anti-coruptie” si asa zisilor tehnocrati.
  Aceata gaina care se crede strateg nu mai apuca sa anunte nimic e terminat si el si partidul de gaini care toata ziua mesteca: Dragnea o sa va spuna, Dragena stie, Dragnea o sa anunte, Dragnea numeste primul ministru ….bla bla..bla
  Aceasta mascarada jalinica a marelui mister o sa se termine cu acoperitul Ciolos pentru ca astia de la pSD sunt prosti, dar prosti… prosti de mor.
  Acum inteleg de ce si-a batut joc basau de ei 10 ani. Nici nu era grau. Fetele lor de prosti o cer.

  • Singurii batuti in cap care Mai stau cu ciolos in gura sunt usr-istii Lui plicusor Dan.dar astia sunt deja pierduti in neantul politicii: nu cred ca apuca craciunul 2017.

Leave a Reply