Citesc in Le Monde ca 13 milioane de copii din Orientul Mijlociu nu pot merge la scoala din cauza razboiului din tarile lor. E o cifra ingrozitoare, care-mi ofera perspectiva dramelor ce se vor perpetua in acea zona a lumii pe fondul lipsei de educatie.

In tot acest timp, tari extrem de bogate, precum Arabia Saudita, Kuweit, Qatar, Oman si multe altele se uita indiferente la tragedia propriilor co-religionari.

Cateva miliarde de dolari sunt pentru ele un mizilic. Ele insa finanteaza fiecare o factiune favorabila ei, pun banii jos pentru arme si incurajeaza razboiul. Mentalitatea tribala si prejudecatile arhaice cu substrat religios fac si azi ravagii in lumea islamica.
In loc sa finanteze pacea, educatia si asistenta sanitara in zonele de conflict din Orientul Mijlociu. E imposibil ca ONU sau UE sa aiba vreun cuvant in pacificarea zonelor macinate de razboi sau fundamentalism islamic cata vreme ISIS, Al Qaeda, Bachar al Assad si alte entitati ori persoane de acest gen primesc sprijin si sunt finantate chiar din interiorul lumii arabe.
Noi preluam doar o parte din efectul cauzelor descrise mai sus, prin valuri de imigranti ce fug disperati din calea mortii batatorita cu sarg in tara lor de teroristi sau dictatori dementi.
 
PS : Din acesti 13 milioane de copii fara educatie vor proveni disperatii, saracii, imigrantii si chiar (putini dar siguri) teroristii de maine. Cercurile influente din lumea islamica isi stimuleaza propria neputinta, intr-o viziune sectara incompatibila cu lumea moderna. Criza lor interna ramane durerea noastra de cap externa.

9 COMMENTS

  1. Aceasta este o stire care ingrijoreaza. Privarea de educatie nu duce la nimic bun. Asa cum aminteati duce catre saracie, migratie si terorism.

  2. Si daca ai curajul sa spui ca islamul e cea mai retrograda religie imediat vin marxistii manjiti pe la gura de corectitudine politica si te fac in toate felurile: nazist, rasist, xenofob, …etc.

  3. Cel puţin 13 milionane. Ştiţi a cui e vina şi din ce cauză. Şcolile sînt distruse de război şi spaima zilei de mîine este infiorătoare. Se vrea: sclavi şi muncitori neplătiţi peste tot, oameni care nu cer drepturi, oameni fără personalitate, oameni care se mulţumesc cu o felie de pîine întro zi lucrată, oameni uşor de manipulat şi de prostit! Tu ca om trebuie să alegi destinul: viu sau mort!(să spunem lucrurilor pe nume şi adevărul viitorului copiilor şi nepoţilor noştrii, să nu-i mai minţim că nu e normal, ei trebuiesc pregătiţi pentru o etapă de viaţă îngrozitoare)!
    La noi intenţionat s-a vrut(a se citi impus ştiţi clar despre cine este vorba) analfabetizarea din cauză că românul vrea să înveţe şi vrea permanent să fie înaintea oricui, românul are inteligenţa în sînge dar o valorifică strict în scopuri personale(buzunarul propriu). Cînd ajunge românul în străinătate şi are diplome reale, legale, cu studii la zi, toţi strîmbă din nas, moaca li se schimonoseşte vizibil şi dau din colţ în colţ, se împedică în diplome şi multe ţări sînt obligate prin lege să recunoască diplomele, doar dacă absolventul/omul cere recunoaşterea studiilor şi diplomelor. Românul cu studii şi munceşte în străinătate în baza studiilor este permanent supus şicanelor, dar dacă ştie amănuntele legii se poate juca cu psihicul frustraţilor care urăsc inteligenţa şi diplomele de studiu. În majoritatea ţărilor studiile liceale sînt echivalentul facultăţii din România pentru că baza e profesionala sau studiile la distanţă plătite pentru profesia de viitor cu practică la locul demuncă. Facultăţile sînt destul de costisitoare şi mulţi nu merg la studii înalte directe. Tot în străinătate mai sînt cazuri în care parcurgi tot ce înseamnă studii per-profesie şi nu te angajează nimeni tocmai din cauza studiilor de performanţă cerute pe teritoriul lor şi trebuie să nu spui că ai studiat ca să ai un loc de muncă! este realitate!

  4. Jandarmul mondial domene , doarme linistit. Este un esec personal al lui Obama . Å primit premiul Nobel , pentru ce ???

  5. Asta se intampla intotdeauna cand SUA si alte state interfereaza in problemele interne ale altor tari. Prin ajutor dat rebelilor sirieni Obama a prelungit conflictul din Siria, si a favorizat aparitia ISIS. Un adevarat fiasco pentru Obama! Nici pe viitor nu sunt sanse cu americanii … daca ajunge Trump va fi razboi nuclear, daca ajunge Clinton va continua aceeasi politica falimentara. Trista a ajuns lumea asta …

  6. Toate evolutiile din ultimii ani urmaresc un flux ce incepe a se contura vijelios cu o forta distrugatoare. Demonizarea islamului este din ce in ce mai agresiva. Distrugerea monumentelor istorice din patrimoniul universal, decapitarile, atentatele, fiecare detaliu isi are rolul sau. Acum, prin declansarea acestei catastrofe umanitare, se urmareste radicalizarea islamistilor, care vor fi confruntati in curand cu un val crescand de agresiuni din partea europenilor, la randul lor exasperati de consecintele acestei invazii si din ce in ce mai mult impinsi pe panta extremismului fascistoid. Totul se desfasoara gradat, pas, cu pas. Consecintele genereaza urmari, iar urmarile rabufniri. Se contureaza un conflict sangeros, o ciocnire a civilizatiilor, o confruntare religioasa. Mai tineti minte citatul “Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc” ?

    • Vai de capul tau! Ori habar n-ai pe ce lume traiesti, ori traiesti din emiterea de baliverne!

Leave a Reply