Liderul PSD, Victor Ponta, afirmă că i-a rugat pe membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor să voteze juridic, nu politic, în cazul său şi că a primit asigurări în acest sens inclusiv din partea liberalilor, care însă ulterior au votat tot pe baza “ordinului” copreşedintelui PNL Alina Gorghiu.

“I-am rugat pe colegii mei ca pentru o singură dată – o singură dată, mai mult nu – să nu voteze politic, ci juridic, că e comisia juridică. În plen, sigur, votul este politic. Mi-au dat toţi dreptate, mi-au spus colegii liberali că aşa e, că am dreptate, după care cei 7 liberali au votat tot cu ordinul de la Gorghiu. Nu pot decât să spun că sunt un pic dezamăgit”, a spus Ponta.

Întrebat în ce sens membrii liberali din comisia juridică i-au dat dreptate, Ponta a răspuns că toată lumea ştie că implicarea în propunerea şi numirea unui ministru în Guvern nu este conflict de interese.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, solicitarea privind începerea urmăririi penale a premierului Ponta, votul înregistrat fiind: 18 “împotrivă”, 7 “pentru” şi o abţinere.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese urmare a numirii lui Şova ca ministru.

6 COMMENTS

 1. Dl. Radu Tudor,
  Sa nu uitati sa il intrebati va rog pe f marele sociolog nea Marius Pieleanu cum crede el ca a recuperat “neamtul” Iohannis cele 3 milioane de voturi intre cele doua tururi de scrutin, ca doar nu suntem toti tampiti ca sa credem basmele cu mobilizarea internautilor de pe facebook, lucru pe care l-am constatat ieri cand in urma unei mobilizari similare s-au strans in p-ta Victoriei vreo 2-300 de indivizi.
  Sa nu uitati sa il intrebati pe f marele sociolog nea Marius Pieleanu si despre marja de eroare de 20% pe care au avut-o toate casele de sondare a opiniei publice in evaluarea rezultatelor alegerilor prezidentiale, care pentru al doilea tur de scrutin il dadeau drept favorit pe Ponta cu 10% procente inaintea lui Iohannis, dupa votare iesind castigator Iohannis cu 10% procente inaintea lui Ponta si recuperand astfel 20% procente fata de ceea ce fusese prognozat in toate sondajele.
  Poate ne spun totusi SRI&STS&SIE care sunt niste institutii pline de patrioti care apara tara, poate ne spun ei despre ce a fost vorba, desi va dati seama ca nu mai este cazul, ca ne duce si pe noi doxa ca doar nu mai suntem la gradinita, am crescut mari intre timp. La gradinita mai sunt probabil cei din servicii, care la mintea lor ei ne considera pe noi ca am fi chiar in halul asta de tampiti. Bafta. Sal
  P.S. Daca lasam aceste lucruri nelamurite facandu-ne ca nu le observam sau ca avem lucruri mai importante de discutat, atunci sa nu ne mai miram de atmosfera pur damboviteana in care ne complacem si ne scaldam precum niste mistreti satisfacuti ca au gasit o balta plina cu laturi in care sa se racoreasca.

  • “f marele sociolog nea Marius Pieleanu” – te dai ironică, sau ce? Formularea este de prost gust! Şi întrucât se pare că ţi-ai găsit singură răspunsul plauzibil atunci când te-ai reorientat către SRI, STS şi SIE, de ce nu le ceri tu “serviciilor” confirmarea acestuia?
   Iar chestia cu mistreţii şi lăturile… puteai să o laşi baltă.

   • Eu cred ca ti-ai gasit tu prostia proprie pe care sa ti-o vomiti pe-aici! Du-te tu si cere-i dovezile despre cele 3 milioane de voturi recuperate intre cele doua tururi de scrutin cu ajutorul carora si-a luat tara inapoi neamtul Iohannis. Si mai ales, sa nu uiti sa ii ceri si dovezile despre mobilizarea tinerilor internauti feisinterbucisti, ca sa poti sa iti faci si tu lumina in voma din ciorba creierului tau congestionat. Flit

 2. La fel va fi şi mîine! certitudine 100%! oftica şi mojicia vor urla pînă le crapă venele la jugulară şi vor face de rîs ţara asta din cauza clămpănirii non-stop aiurea!

 3. Membri pesede sau mai bine zis alonata de la putere il apara pe ponta…a fost normal un vot politic…deci manipuleaza ponta la greu…sunt prea corupti si realizeaza ca fara ponta ajung si ei dupa gratii

 4. Alte aiureli PNL cum ca vor forta supendarea premierului prin trimiterea sa in judecata. Sa puna mai intai mana pe carte. In ipoteza tot mai plauzibila ca se va respinge solicitarea de incepere a urmaririi penale, nu se poate emite rechizitoriu.

Leave a Reply