Presedintele PSD Liviu Dragnea a postat duminica seara un mesaj pe Facebook. Iata despre ce este vorba :

Din punctul meu de vedere, la prima vedere, exista 2 vesti bune si 2 vesti proaste in legatura cu aceste cifre.
Sa incep cu cele bune, sa nu se ambaleze din nou fanaticii socialisti ca gasesc doar noduri in papura PSD.

 1. Din zecile de miliarde de euro in plus de cand PSD detine neintrerupt majoritatea parlamentara si guvernarea (decembrie 2012 pana azi), cea mai inspirata folosire a banilor dpdv social a fost dublarea salariilor medicilor. O categorie profesionala respectabila, de care depinde viata fiecarui roman, zi de zi
 2. Dupa o veritabila catastrofa in domeniul inzestrarii Armatei Romane in ultimul sfert de secol, din zecile de miliarde de euro incasate in plus prin crestere economica s-au gasit 4 pentru primul si singurul program de nivel strategic : sistemele de rachete Patriot. E cea mai buna veste pe care militarii de cariera ce apara teritoriul national romanesc si contribuie la apararea aliata in NATO au primit- de la politicieni. Rachete performante de 4 miliarde de euro, asta inseamna -potrivit elitei miliitare a Romaniei – o tara protejata pentru prima oara cu o astfel de tehnologie, la un asemenea nivel. Sper ca blocajele din restul programelor de inzestrare militara sa nu omoare speranta militarilor ca ne vor putea apara eficient. Ca tara membra NATO, respectata in Alianta, avem nevoie ca de aer de respectarea acestor angajamente si dotarea Armatei Romane
 3. Incepe prima veste proasta : ZERO KM de autostrada din decembrie 2012 pana azi. Un esec usturator, un examen picat al tuturor liderilor care ne conduc de atatia ani. Daca incepeau de atunci, acum taiau panglici. Fara autostrazi si cai ferate moderne, Romania va ramane ca si acum rusinea Europei in materie de infrastructura, economia va fi puternic afectata pe termen mediu si lung, regiunile istorice romanesti isi vor spori diferentele de saracie, investitii, locuri de munca. Vrajeala cu strainii care nu construiesc desi noi am vrea este pentru persoane cu o capacitate limitata de intelegere…
 4. A doua veste proasta : nici un spital regional nou, nici cu fonduri europene, nici cu fonduri de stat, nici cu imprumuturi, cu nimic ! De cand am intrat in UE, am primit 27 miliarde de euro, am platit 14. 60% beneficiu net. Din 27 miliarde euro, nici un spital. Alte fonduri inca zac la Bruxelles neatrase, noi spitale regionale nu construim. Spre marea tristete a majoritatii romanilor platitori de taxe si impozite si care, slava Domnului, se simt europeni si vor sa ramana asa. Sperand ca si politicienii care-i conduc vor o tara dezvoltata, civilizata, europeana. Ca bani au cu duiumul.

6 COMMENTS

 1. Aici e problema. Ce inseamna “venituri la buget”? Venit bugetar pt cresterile salariale si alte fantezii ale partidului pot veni si prin taierea investitiilor. de aia nu infrastructura, totul se prabuseste in jur. Daca am taiat investitiile si bag banii la consum inseamna ca am cresteri la buget din pix, nu in urma unei economii sanatoase care sa aduca plus valoare. Nu sunt convins ca acest truc este chiar unul legal. Dar cine sa verifice? Toate institutiile le are sub control. Romania este sub controlul lui total.

 2. Cautati mai bine sa vedeti urmatoarele: 1. diferenta dintre PIB nominal si PIB real; 2. rata inflatiei si a dobanzilor; 3. crestere salariala nominala vs. crestere salariala reala. Ar mai fi multe de spus, dar ne minte asa frumos dl. Valcov ca vom realiza cu un ranjet trist ca am ajuns in prapastie cand va fi mult, mult prea tarziu. PS. Domnule RT, dvs. nu veti suferi prea mult, dar majoritatea aia mare, tacuta, votanta de pesede va plati cel mai scump borcanele sparte de elefanti. Magazinul de portelan e numai de distractie! In plus, cum sa va pretind sa intelegeti ce le-a trebuit adevaratilor experti in economie o viata ca sa spuna (cei de calibru real) ca incep sa ‘dibuiasca”? Interesant si minciuni placute in continuare pentru PSD. Restului, mult suicces. Criza nemeritata vine in mod sigur.

 3. Nici un spital regional NOU, asa este, insa noi romanii avem memorie scurta si uitam ca PSD a REDESCHIS 200 de spitale inchise de Traian Basescu si PDL. In cele 200 de spitale redeschise lucreaza aproape 10.000 de cadre medicale si deservesc peste 500.000 locuitori.

 4. Astia fac bugetul pe RAPORTARILE de sune recuperate de ANAF, nu pe sumele REALE incasate. Adica: vine ANAF in conrol (care are inspectori cu suma minima de gasit frauda si taxat contribuabilul) si inspectorul anaf iti gasete (ca sa zica ca si-a facut treaba) ca ai de dat la stat 1.000ron. Tu fiind cu actele ok. Functionaul raporteaza la anaf ca tre sa le aduci 1.000ron. Si uite asa, de la toti, se preconizeaza bugetul: pe ce CRED ei ca o sa vina la buget. Numai ca contribuabilul ori nu plateste amenzile, ori da anaf-ul in judecata (marea majoritate a firmelor mari, cu datorii mari). Si ce sa vezi: se face proces. La care 1. Nu mai dai banii imediat la stat cum credea anaf-ul pt ca este proces sau 2. Castigi procesul (marea majoritate a cazurilor de cand anaf are target) si nu mai dau nimic statului!
  Concluzie: statul s-a gandit (ca prostu) ca ii vin 1.000ron si de fapt ii vin 100ron sau nimic. Can asa se face bugetul in Romania

 5. din cite zile a avut aceasta guvernare (dancila), cite au fost fara atacuri directe ? de fapt, sicane.
  se poate guverna asa ? sau este o tactica de guerila politica a minoritatii. ptr ce ?
  ……………….
  le reprosez si eu, nerealizarea spitalelor regionale, autostrazilor, dar si a……… impotentei politice.
  de ce nu iau exemplu de la ce a facut basescu ? a patit ceva ? s-a intimplat ceva ? doarme nelinistit ? il doare undeva ?
  romanilor asta le-a placut. de ce nu capata ?
  mai tine cineva minte: “ciocul mic. acum’ noi sintem la putere”.

 6. – numărul societăţilor cu participare străină a fost de 219.846 societăți, iar valoarea capitalului social subscris de 47.371.464 mii EURO (sold existent la 30 Septembrie 2018).
  – numărul societăţilor cu participare străină a fost de 215.651 societăți, iar valoarea capitalului social subscris de 46.469.404,2 mii EURO (sold existent la 31 Decembrie 2017).

Leave a Reply