1 Mai 2014.

Romania are 20 de milioane e locuitori. Cu 5,5 milioane de salariati – 1,1 milioane la stat, 4,4 milioane la privat si 5,5 milioane de pensionari. Diferenta intre 20 si 11 milioane o reprezinta populatia intre 0 si 18 ani, somerii, cei ce muncesc la negru. Si cei plecati afara la munca.

Ceva opinii?

 

 

 

 

 

43 COMMENTS

 1. Intre cei 9 milioane sunt foarte multe femei casnice, liber-profesionisti, agricultori, someri si angajati fara forme legale… Din cite stiu eu minorii sunt vreo 3 milioane, si cam tot atitia sunt cei plecati in strainatate, restul de 3 milioane sunt in categoriile enumerate mai sus 🙂

  • Si cu cei 3 milioane plecati din tara ce facem? Raman toti in tarile in care au plecat? Sunt angajati oti cu forme lagale astfel incat sa beneficieze vreodata de pensie de la statele unde muncesc?
   Si de ce ne miram? Este vreunul care posteaza pe aici sa nu cunoasca cel putin o persoana apta de munca si care s-a pensionat anticipat pe caz de boala? Sau cati nu dintre voi nu cunosc persoane care s-au pensionat aticipat la varsta de 40 (sau mai jos) profitand de celebrele “odonante” ?
   Avem 5,5 milioane de pensionari? Din astia, doar 25% au vartsa de peste 60 de ani! Restul sunt profitori ai demagogiei si populismului politicienilor sau lacomiei doctorilor din comisiile medicale!

   • Da adevarat INSA in tara asta de cind ma stiu sumele colectate referitor la pensii indiferent ce procent au avut si cind au fost colectate nu s-au dus catre un loc aparte bine stabilit unde puteau sa faca pui(ca in alte tari) ci s-au dus la bugetul comun si au disparut….de aia se tot pling guvernantii ca nu sint bani de pensii…..daca erau intr-un cont aparte faceau dobinda,puteau fi investiti in ceva aducator de profit(nu cum s-a investit fondul de pensii in Caritas -si unii au cules roade )….dar traim in Ro-Mania si viitorul este bun: se va trai normal si bine in anul 3562 (sint foarte optimist)

 2. Mai puneti:
  – 1-2 milioane someri neasistati financiar, care nu apar in evidente
  – cateva sute de mii cu cetatenia Romana din Republica Moldova
  – cateva milioane de romani care sunt prin lume fara a fi luati in evidentele statelor in care domiciliaza
  Cred ca iese diferenta dintre populatia Romaniei cu drept de vot si populatia de la recensamant

 3. Ideia este ca romanii din strainatate sa-si exprime intentia de vot inscriindu-se pe liste anterior exercitarii dreptului de vot.In ziua votului se va sti exact cati romani ar putea vota in afara granitelor,inclusiv pe locatii… De era asa, in Franta in urma cu ceva ani, mai putea Baconscy sa-l puna pe Basesecu in locul lui Geoana?
  Domnule Tudor,
  va rog sa-i spuneti lu Sova sa repare ceea ce a stricat:a luat din puterea Parlamentului si a intarit pe cea a Curtii Constitutionale. Raposatul Iorgovan spunea ca in final Parlamentul este suveran si peste el nu poate trece nimeni… pai mai, Sova,ce a fost in capatana dumitale cand ai propus ca Parlamentul nu poate trece peste o decizie a Curtii Constitutionale chiar daca voteaza aceiasi lege a doua oara?

 4. Radule ,ca sa fim corecti, NU SUNT 5,5 MILIOANE DE PENSIONARI. sUNT DOAR IN JUR DE 3 MILIOAME DEOARECE DIFERENTA O REPREZINTA …ASISTATII SOCIAL SUB DIFERITE FORME. DACA TOT O TINEM LANGA CA SUNT 5,5 MILIOANE DE PENSIONARI VOM CREA O ATMOSFEREA NEGATIVA IN RANDUL ANGAJATILOR SI MAI ALES A TINERILOR (care oricum ii doare in basca de batarani).iN REST CIFRELE CARE SE VEHICULEAZA IN PREAJMA ALEGERILOR….sunt de tot rasul. Nu sunt in stare(indiferent cine a fost la putere) sa faca o situatie clara. DAR MA TEM CA TACIT EXISTA O INTELEGERE INTRE TOATE PARTIDELE ……PENTRU CA DEZORGANIZAREA ORGANIZATA E CEA MAI BUNA.

   • INS-ul spunea ca au scazut preturile si ca puterea romanilor de cumparare a crescut, cand defapt preturile crescusera cu o zi inainte. Asa ca statisticile nu mai conving pe nimeni. Au ajuns sa fie si ele un instrument pentru aburirea oamenilor si implicit pentru a isi face mendrele vanzatorii de tara care ne conduc de 24 de ani.

 5. Horii si mafiotii basisti impreuna cu sts au de unde sa fure si sa jongleze cu cifrele.Asa isi va duce la indeplinire planu de a extiroa Romania de pe harta lumii si va deveni premier.

 6. Astea sunt statistici , după ureche ca să spunem așa. Pt că cei care ar trebui să țină într-adevăr o evidență clară nu au făcut-o și nu o fac nici măcar acum.
  Mai este puțin pînă la alegeri, după referendum ponta a promis că se va rezolva situația ,dar evident că , după ce s-au văzut la putere , nu I-a mai interesat nimic.
  Acum se va face iar tam-tam pe acest subiect un timp apoi după obiceiul romanesc , se va pune batista pe țambal.
  Probabil nici în 2050 nu vom ști exact cîți suntem ,deși tehnologia avansează în ritm alert.

 7. probema trebuie rezolvata .dar dupa cum bine am vazut si stim deja nimeni nu vrea rezolvare toat lumea vrea ceata .de ce oare .
  .

 8. PCM-ul unguresc a cerut sa faca un miting (sau ceva de genul asta ), pe 1 DECEMBRIE 2014 , la Sf. Gheorghe , in legatura cu autonomia teritoriala. Eu propun ca fiecare judet sa trimita cate 1000 de romani la Sfantu-Gheorghe,tot pe data de 1 DECEMBRIE,2014, ca sa participe tot poporul la sarbatoarea nationala a Romaniei. Si atunci vom hotara de comun acord,cu totii,problema autonomiei teritoriale si a limbii lor regionale. Ce parere aveti dle Radu Tudor?

 9. Daca CONDUCATORII/GUVERNANTII/PONTA nu comenteaza ,atunci noi ce putem comenta.Noi suntem dor slugi,ne supunem la tot ce decid ei si suntem multumiti fiindca ne tolereaza …pe post de slugi.

 10. Romani Total Urban Rural Bucuresti In afara 41 jud. granitelor
  plus
  Bucuresti

  An 1948 15.872.624, 3.713.139, 12.159.485 1.025.180

  An 1956 17.489.450, 5.474.264, 12.015.186 1.177.661

  An 1966 19.103.163, 7.305.714, 11.797.449 1.366.648

  An 1977 21.559.910, 9.395.729, 12.164.181 1.807.239

  An 1992 22.810.035, 12.391.819, 10.418.216 2.067.545

  An 2002 21.680.974, 11.435.080, 10.245.894 1.926.334

  An 2012 ciudatenii

  Satul romanesc sufera din toate puntele de vedere, l-am cam distrus incepand din 1948 incoace din toate puntele de vedere, culminand cu distrugerea numerica. Cei care vor veni la putere trebuie sa aiba in primul rand gandire romaneasca pentru a intelege ca fara sat, comuniunea satului fara taran, Romania dispare, frumusetea neamului romanesc se risipeste in neanutul de confuzii. In sensul asta exlicatiile sunt inutile celor care oricum nu inteleg nici fiindu-le explicat.

 11. Romania, cu circa 11 milioane de vietuitoare,conform spuselor dvstra, care incaseaza de bine de rau niste sume de bani,cu care trebuie sa intretina alte cateva milioane de minori,iar restul dispersati prin lumea larga,sau prin cotloanele ascunse ale economiei romanesti subterane,nu are sanse de dezvoltare normala,iar autoritatile supreme statale nu dau semne in sensul constatarii si remedierii acestei stari de fapt,asadar va trebui sa iasa la iveala un grup sau macar un capabil national care sa coaguleze valorile umane veritabile nationale intru bunastarea natiei romane !

 12. UDMR a informat SUA că vrea ca limba maghiară să devină o limbă regională în România.

  Laszlo Borbely l-a informat pe asistentul secretarului de stat american pentru Europa si Eurasia despre dorinţa UDMR în cadrul întâlnirii pe care oficialul american a avut-o la ambasada SUA cu liderii politici din România.

  UDMR a profitat de poziţia comună a României şi Ungariei privind susţinerea legii limbilor regionale în Ucraiana pentru a extinde aplicarea acestui principiu.

 13. Cu cifrele actuale, dupa listele BEC, fiecarui parlamentar i-ar reveni in medie 30.000 votanti.Facand un calcul simplu, din decembrie 2012 si pana in decembrie 2014 sunt 100 saptamani si pentru numai doua zile saptamanal de stat in teritoriu, fiecare parlamentar ar fi putut verifica din listele BEC pe zi 15o de cetateni cu drept de vot (sau 166 de locuitori). Aceasta actiune “voluntar platita”, insa fara cheltuieli suplimentare de la buget, tinand cont si de relatia votant-ales ar fi putut fi credibila si mult mai aproape de realitate, cu conditia insa ca partidele sa fi dorit acest lucru. E o sugestie valabila si pentru viitor.

 14. Câți dintre cei sub 18 ani muncesc la negru, ca să-și câștige pâinea cea de toate zilele? Aici e o intersecție destul de măricică.
  În plus: câți dintre studenți nu muncesc? Sunt PESTE 18 ani, nu sunt nici muncitori, nici șomeri, nici încadrați altundeva, în enumerarea ta de mai sus…
  Alt aspect: câți dintre cei numărați ca salariați au 2-3 joburi? Câți alții sunt doar administratori/rentieri…, fără să fie în altă categorie?
  Chiar: la pensionari sunt trecuți și cei pe caz de boală? Nu știu sigur asta… Sunt cazuri destule (știu personal câteva) când cei pensionați pe caz de boală sunt proprii lor asistenți social, luând bani și ca asistent, și ca pensionat pe caz de boală…
  În plus: iarăși știu câțiva care sunt ba șomeri, ba pensionari din diverse motive, și cu toate astea lucrează în străinătate în paralel (îngrijitori de bătrâni, de exemplu)… E mai complicat cu clasificările, când le iei la bani mărunți: un pic de colea, un pic de dincolo, se adună 1-2-3 milioane…

 15. Azi e ziua tineretului…care nu are loc de muncă!
  – Tot INS-ul vorbeşte! eu i-aş pune pe liber, desfacerea contractului de muncă, şomaj oameni buni, habar nu au cum sş mai manipuleze:
  http://www.ziare.com/alegeri/stiri-alegeri/orasul-care-are-cu-10-000-de-votanti-mai-multi-decat-locuitori-1296491
  https://romanicablues.wordpress.com/2014/04/16/din-minunile-barladului-in-orasul-primarului-pesedist-titi-din-cei-554-mii-de-locuitori-61-467-au-drept-de-vot/,,
  Alegerile europarlamentare sunt pe 25 mai, în Duminica Orbului, zi de mare importanţă pentru România.”
  Hello!!!
  – Cum sunt 1,1 milioane de angajaţi la stat, cînd de fapt, sunt aproximativ 3 milioane la guvern, în componenţa guvernului, plătiţi din bugetul de stat???
  – 4,4 milioane la privat, care privat, că sponsorul principal al privaţilor este bugetul de stat şi nu sunt 4,4 milioane de angajaţi, poate au trecut pe la privat 4,4 milioane de turişti, foşti calificaţi prin AJOFM, fără asigurarea locului de muncă. Mai mult, sunt enorm de mulţi locuitori plecaţi în afara ţării dar figurează pe listele electorale, cu siguranţă mai sunt morţi înscrişi pe liste, nu pot să controlez pentru exemple(la alegerile aterioare v-am dat exemple, dar şi populaţia ca număr de locuitori, în statistica UE este scris tot 22 de milioane de locuitori la ora actuală).
  – cît despre pensionari, au trecut mulţi în pacea Domnului, nu mai sunt 5,5 milioane de pensionari în viaţă.
  – în statistică nu se specifică cîţi oameni nu au loc de muncă, cei ieşiţi din şomaj fără drepturi(la mîna primarilor), este specificat ca muncitori la negru(nu se prea mai munceşte la negru din cauza protecţiei muncii…decesul e iminent în multe cazuri), dar cîţi sunt ??? Cîţi sunt plecaţi afară la muncă ???
  … minciuni, minciuni, minciuni pentru manipulare, pentru vot, pentru ei…
  Mi-e silă de asemenea…minuni din pix şi de asemenea oameni!

 16. Sincer, nu mă interesează de cei care au plecat afară.

  Nimeni nu i-a ţinut să nu protesteze/revolte, la vremurile respective, pentru menţirea serviciilor şi de la distrugerea industriei.

 17. Cât despre treaba cu cei care muncesc la negru, cu vârstele sub 18 ani, Adam Smith a spus clar că o ţară care-şi pune populaţia tânără la muncă (de la asemenea vârste) nu e o ţară capitalistă, ci una cu îndreptări colectiviste; gen feudalistă, neo-feudalistă, socialistă etc.

 18. O concluzie certa s-ar desprinde cu privire la numarul real al cetatenilor romani cu drept de vot, cei care ar trebui sa figureze pe listele electorale permanente. Cu siguranta nu sunt 18.000.000 asa cum deja apare oficial. Pentru alegerile europarlamentare, desi nu este corect, este in avantajul Romaniei, dar ce ne facem cu faimosul referendum de demitere a lui Basescu din iulie 2012 ?!

 19. Va recomand o pensie privata (celor sub 40 de ani) sau o asigurare de viata (mai ales celor peste 40 de ani). Iar in “butic”-ul meu puteti gasi orice sortiment, orice brand.

 20. Orice opinie, care nu va convine este etichetata basista. Care este opinia dumneavoastra? De ce nu ne spuneti?

 21. Pai , daca suntem 20 mil toti , din care 18,3 votanti , rezulta ca minorii nostri sunt DOAR 1,7 mil ?! IMPOSIBIL !!!!! De aici deducem ca nu suntem atatia cu drept de vot ! Inteleg ca interesul de a pastra aceasta aberanta cifra este de a avea dreptul la mai multi europarlamentari , dar este obligatoriu sa se opereze corectia dupa aceste alegeri , asa incat la cele prezidentiale sa avem cifra reala a alegatorilor .

 22. Da, viitorul nu arata prea bine pentru cei ce vor deveni pensionari peste 20-30 de ani, inclusiv pentru mine.
  Iar cine nu se va gandi de pe acuma la o solutie ca la pensie sa o duca bine va duce viata plina de privatiuni a pensionarilor actuali, poate un pic mai rau.

Leave a Reply