Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat joi că oamenii au așteptări mari de la Armată și de la alianța din care face parte România, iar 2016 va fi un an “dificil” și “mai intens” decât anul precedent.

“Avem, incontestabil, în față, un an dificil și mai intens chiar decât 2015. Sunt așteptări mari, pe care oamenii le au de la armata lor și de la alianța din care facem parte. Avem o serie de angajamente internaționale majore de onorat, iar evoluțiile din mediul de referință sunt din ce în ce mai puțin previzibile. Termenele sunt scurte, iar exigențele mari. Cu cât incertitudinile mediului internațional cresc, iar capacitatea noastră de predicție pare să scadă în proiecție temporală, cu atât armata noastră trebuie să fie mai ușor adaptabilă. Astăzi, folosirea inteligentă a informației poate aduce avantaje strategice în apărare, mai mari decât o divizie de tancuri. De aceea, se impune să reflectăm serios și curajos la prioritățile și programele noastre pentru viitor”, a afirmat Motoc, la prezentarea bilanțului MApN pe 2015.

El a făcut apel la sprijinul conducerii politice a țării astfel încât proiectele ministerului să poată fi realizate.

“Nu vom reuși decât cu sprijinul continuu al conducerii politice a statului și guvernului, nu vom reuși decât în conlucrare cu colegii noștri din instituțiile sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională și, desigur, nimic nu va fi posibil fără aceeași dăruire, abnegație, anduranță și reziliență de care personalul MApN a dat din plin dovadă în 2015. (…) Vă rog să contați că Armata își va îndeplini pe de-a-ntregul misiunile și sarcinile”, a adăugat Mihnea Motoc.

6 COMMENTS

 1. Cu un asemenea ministru sunt convins ca o sa fie un an dificil pentru Armata romana dupa cum singur ne spune.
  Dar cum zice…<>…ah ce amintiri din tinerete zici ca suntem pe vremea parintilor lui banuiesc ca ofiteri si ei nu-i asa? Desigur nu MApN, dar ce-i rau in asta nu-i asa?
  Apropos cum mai sta cu datoria aia de sute de mii de euro din declaratia de avere? O plateste luna viitoare?
  Si parca numele asta de Motoc imi aduce aminte de CCR de o judecatoare de acolo si de un referendum anulat.
  Vedeti cum politica de cadre merge inainte cu sprijinul continuu al conducerii politice a statului și guvernului…

 2. e clar!tinand cont ca informatia face mai mult decat o divizie de tancuri nici anul asta armia romana nu o sa aiba parte de tehnica noua.se pare ca miliardul de $ in plus la buget se vor duce pe”diverse” si suplimentari la serviciile de informatii ale armatei.dar de fapt ce sa facem cu armament nou?sa ne apere de cine?suntem inconjurati de tari nato sau de state ale caror armate nu pot face fata unor insurgenti separatisti(moldova si ucraina).

  • Eu presimt ca miliardul de cocos va merge catre niste second ( sau 3th) handuri care-i incurca pe altii si nu le vine sa le topeasca, daca tot se poate scoate un banut frumusel pe ele!

 3. cu un asemenea prim ministru e normal sa nu se faca nimic citeam acuma un anunt ca la ghimbav se deschide o linie de productie de elicoptere la care statul roman e total nepasator si indiferent si asta ca sa va provoc la o discutie . La anul se anunta ear ca de procesul de modernizare a fregatelor oamenii astea sint un rau pentru romania nu isi iubesc tara si nu ii intereseaza decit ceea ce vor ei trabuie o curatenie politica facuta poporul roman nu merita sa traiasca in saracie datorita intereselor clientelare a unor politicieni care uneori sunt mai presus de lege Stiti care e mesajul care il transmit oamenilor de rind ca legea e pentru prosti si saraci care nu isi pot permite un avocat

Leave a Reply