Sa ai atatea spitale vechi, atata lume bolnava, aglomeratie in toate sectiile importante, probleme atat pentru medici cat si pentru pacienti si sa nu atragi miliarde de euro fonduri gratuite pentru spitale noi – asta mi se pare o crima !

==============================

Comisarul European pentru Dezvoltare Regionala, Corina Cretu a criticat fostii si actualii ministrii din Romania, dar si pe alti fosti si actuali reprezentanti ai autoritatilor romane pentru ca de aproape un an nu au trimis Comisiei Europene documentatia necesara pentru a atrage fonduri europene pentru Sanatate si pentru managementul deseurilor.

 “Vorbim foarte mult de bani dar banii nu sunt totul. Capacitatea administrativa conteaza mai mult decat fondurile europene in sine. Banii sunt necesari dar nu suficienti pentru a solutina in mod corespunzator problemele din Romania. (…) Pana acum Romania a indeplinit 14 din cele 22 de conditionalitati stabilite de Comisia Europeana, dar se inregistreaza intarzieri in domenii ca achizitiile publice, sanatatea si managementul deseurilor.

Pentru urmatorii ani 280 de investitii sunt prevazute pentru a fi facute in unitati sanitare si ambulatorii de specialitate in sate si orase; pentru 65 de unitati de urgenta in cadrul spitalelor judetene si pentru 3 spitale regionale. Am avut, domnule ministru Dragnea si doamna Sevil Shhaideh, ceremonia de aprobare a programului operational regional pe urmatorii ani in 23 iunie 2015. In cadrul acestui program se prevede infiintarea a trei spitale regionale. Este un proiect pentru care ne-am batut pentru a obtine cate 500 de milioane de euro pentru fiecare spital regional. Sunt foarte trista ca in martie 2016 sa vad ca nici macar amplasamentele acestor spitale nu au fost determinate iar cele 500 de milioane de euro alocate din fonduri europene pentru aceste spitale asteapta inca la Bruxelles.

Niciuna dintre aceste investitii nu pot fi implementate din cauza faptului ca nu a fost intocmita pana acum harta infrastructurii sanitare care sa prezinte nevoile clare in domeniul sanatatii si am avertizat asupra acestui lucru toti ministrii si toate autoritatile cu care m-am intalnit pana acum.

Situatia este similara in cazul managementului deseurilor. Avem investitii de 380 de milioane de euro pentru dezvoltarea managementului deseurilor dar si in acest domeniu nu exista inc aun plan national”, a spus Corina Cretu.

Comisarul european a exprimat si alte ingrijorari legate de absorbtia fondurilor europene si a avertizat ca pana la 3,4 miliarde de euro sunt inca expusi riscului de a fi pierduti daca Romania nu ia masurile necesare in urmatoarele luni.

“La sfârșitul anului 2015, România a reușit să evite dezangajarea din Fondul European de Dezvoltarea Regională și din Fondul de coeziune, dar există încă o sumă substanțială, din datele Comisiei Europene între 2,6 și 3,4 miliarde de euro este o sumă expusă riscului în funcție de ce facem ca România în următoarele luni și de eventualele corecții pe care le-ar putea aplica autoritatea de audit.

Pentru noul cadru financiar 2014-2020 suntem cu totii ingrijorati pentru corecta realizare a proiectelor si deschiderea sesiunilor de proiecte. Aceste lucruri trebuie sa devina o realitate in ciuda faptului ca este un an electoral. Pentru ca 2016 sa nu fie un an pierdut atunci cand vorbim de absorbtia fondurilor europene”, a spus Cretu citata de stiripesurse.ro.

 

23 COMMENTS

 1. Draga Radu .. toti POrcii se pregatesc cu Grohaituri de Campanie … vor locuri ptr copiii ptr pitzipoance care le ofera servici sexuale la locul de munca .. ce dracu crezi ca mai conteaza .. 1,5 miliarde … Eu cred ca totusi ei .. cauta o cale sa puna laba pe cati mai multi din banutzii aia … Cred FERM ca Linsajul Public este solutia ptr politicienii (curve) Romani .. cum si nevinovatul General de Carton .. a devenit deranjat de Media .. el Nevinovatul .. acum agreseaza prin BodyPufuletziSteroizati jurnalistii .. si uite asa isi atrage ura mai apriga a populatiei 🙂

 2. Să fim serioşi, au altceva mai bun de făcut! Am convingerea că ni se ascund multe acţiuni sau o o manipulare crasă prin aceste vorbăieli necesare pentru vocaliză, probabil se tem de pierderea cuvintelor vocabularului personal sau în cel mai rău caz, să nu le anchilozeze maxilarul! Aveţi materialul aici: http://www.antena3.ro/actualitate/heliportul-spitalului-universitar-din-bucuresti-transformat-in-parcare-344140.html
  Mă tem că am dreptate cam în tot ce scriu privind externele. Scrisei de manipulare şi şantaj ca fapte în sine, ce se practică cu brio între marile puteri! Uşor, uşor, se dovedeşte a fi realitate: http://www.antena3.ro/externe/uniunea-europeana/franta-ameninta-marea-britanie-in-cazul-iesirii-din-ue-vom-permite-imigrantilor-sa-treaca-in-regat-344130.html
  Pînă cînd?
  Pînă-şi ating scopurile cîndva dosite şi acum ies la iveală!

 3. Ce pazesc toti astia cu MBA-uri la pachet ?
  Cand intrebi pe cate-un manager sau mare minte luminata iti spune ca are MBA. Si ? Nu se simte nicio finalitate a acestor studii mai pe nicaieri.

 4. daor iasiul nu stie unde sa fie amplasat spitalul regional, daca nu se hotarasc ministerul va alege el. inca nu e foarte tarziu si ministrul a avut intalniri cu cc.
  o mare parte din vina e a administratiilor , dar si de la guvern ar trebui sa vina initiative si sa le impuna primariilor anumite directii, chiar si fortat.
  proiectele in privinta administrarii desurilor iarasi revin primariilor. pai domnul dragnea ,care vrea sa isi pastreze clanul pe functii, are un rol cel putin la fel de mare ca cel al ministerului, daca nu mai mare, sa-si bicuiasca membrii de partid primari. la fel si cei de la pnl trebuie sa faca la fel.

 5. Hai ma! Cum e posibil asa ceva? Cel mai bun “fost” prim-ministru de la Decebal incoace si al sau cel mai bun ministru al sanatatii au fost in stare de o asemenea crima?

  Asta e un atac mortal la Ponta & Banicioiu!

 6. absolut normal pentru romania.in primul rand din banii europeni este foarte greu de furat.nimeni nu vine la licitatii pentru profit mic.toti vor preturi nesimtite si impart cascavalul cu primarii,prefectii samd.in al doilea rand se construiesc clinici si spitale private intr-o veselie.daca statul construieste si reabiliteaza spitale gratuite cine dracu se mai duce la privati?aia nu au investit miliarde ca sa stea cu ele goale.si asa multe din ele sunt muzee.

 7. inca mai este timp, si dancu a declarat ca e in desfasurare proiectul, dar declarati ca sunt incompetenti. colegul razvan dumitrescu mi se pare chiar absurd/penibil pe tema asta.

 8. După zicerile vechi: NU MINŢIŢI POPORUL CU…CALCULATORUL: I.N.S. şi A.E.P.!
  Ce scriu scriitorii în statistici la INS şi AEP?
  **AEP ne informează că „Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 2 martie este de 18.275.109, cu 3.107 mai mulţi faţă de ultima informare publică realizată de AEP pe această temă, pe 3 februarie”**
  CUM ADICĂ? *01 ianuarie 2016 populaţia României era de 19.473.624*
  Cine-i interesat de ”manipularea” prin scris practicată de angajaţii instituţiilor cu drept de scriere şi publicare, recomand citirea acestui material, inclusiv celor care se ştiu sau se recomandă organe de anchetă!
  http://www.cotidianul.ro/registrul-electoral-umflat-cu-2-milioane-de-romani-277227/
  Poate fi contactat şi omul care avuse acţiunea în judecată privind referendumul din 2012, nu cred că omul are intenţia de a minţi prin acte, pentru a vă convinge mai ales că în ultimul an de zile au fost decese aproape pe bandă rulantă!
  Această întrebare trebuie să fie pe buzele tuturor celor interesaţi de adevăr!

 9. Se vede clar faptul ca lupta dintre facțiuni (sa le zicem politice) care a dus la impunerea guvernului “meu” a suspendat activitățile curente ale guvernării (Ponta), cele deja puse in mișcare fiind stopate de așa-zisa lupta anti-corupție/brațul înarmat al “revoluției Johannis”. Probabil, planul ‘revoluționarilor” era sa cucerească puterea la vârf mult mai repede decât s-a întâmplat urmând ca DNA sa stingă ultimele focare de rezistența (parlamentari, primari, șefi PSD regionali) in timp util, adică cel puțin cu un an înaintea alegerilor locale pentru a se curăța drumul PNL & Aliați spre eșaloanele inferioare ale administrației. Un plan militar, ca sa zicem așa, făcut cu civili ca sa nu bată in ochiul Europei democratice si-aici a fost greșeala: civilii răspund la ordine doar daca le “iese” si lor ceva din Operațiune iar profesioniștii (DNA) nu se lasa niciodată comandați de civili si încep sa acționeze după capul sergentului care-i conduce, odată lansati in teren. Pe deasupra, o astfel de Operațiune se bazează întodeauna pe o trădare din interior (aliatul american trebuie ca a bătut pe chestia asta in numele experienței sale cu “revolutiile’ din Orient) adica pe o rascoala a “boierilor” PSD impotriva lui Ponta IMEDIAT dupa pierderea de către acesta a cursei prezidențiale, ceea ce nu s-a întâmplat cu tot precedentul Nastase pe care se bazau planuitorii, ceea ce a dus la o nepermisa lungire a războiului si la scăparea din mâna a contingentului DNA.
  Deci, ceremonia de deschidere a pungii cu bani de la Bruxelles invocata de comisarul Corina Crețu s-a făcut cu un partener, Dragnea, care reprezenta un guvern aflat deja in “rezistența ” si evident in imposibilitate de a duce proiectul absorbtiei banilor europeni pana la realizări concrete. In același sens, guvernul “meu” fiind instalat pe baza unui pretext (regretabil, dar tragedia de la Colectiv a servit doar ca pretext pentru “revoluția” începuta cu alegerea lui Johannis) nu are suficientă greutate pentru a prelua angajamentele concrete ale guvernului anterior, lucru care se vede cu ochiul liber din fleacurile de care se ocupă: anularea de doctorate, Wi-Fi la sate fara canalizare, tăierea avantajelor la deținuții politici in scopuri de economisire a banului public, in timp ce lupta “anti-corupție” ii smulge aiurea susținătorii, iar generalii autentici (de armata, de exemplu, fara galoane cucerite pe holurile ambasadelor) încep sa fornăie a furtuna. Cine a luat războiul civil drept un război dus cu civili, la modul literal, a fost un prost, pur si simplu, dovada balmajala creată in toate posturile, de la comanda la ultima santinela uitată împreuna cu găinile in fatza bisericii supravegheata de Webcam din satul natal.

 10. Doamna Cretu, a facut o referire si la “deseurile” negestionate corect, in proportie de 90% si Romania risca penalitati enorme. Ar fi interesant de aflat, despre ce deseuri este vorba.
  Cumva deseurile toxice ale altor tari, pare-se impuse Romaniei, despre care s-a facut vorbire pe ici pe colo, cu o discretie suspecta? Macar sa stim pentru gunoiul cui trebuie sa plateasca romanii.

 11. Eu am o solutie simpla pentru D-na Corina Cretu si nu cred ca dansa trebuie sa critice pe unii si altii, fiind doar o pierdere de timp, asa cum s-a dovedit pana acum si aproape mereu.
  D-na Corina Cretu sa atentioneze “Guvernul Meu” -cu privire la ne absorbtia fondurilor-in scris si pe cale oficiala- trimitand si o copie a acestei atentionari inclusiv mass-mediei.
  Solicitand un raspuns oficial al Guvernului in termen foarte scurt prin mijloacele specifice de comunicare oficiala. Un raspuns PENTRU absorbtia rapida a fondurilor.
  Raspunsul Guvernului, D-na Corina Cretu il va da deasemena publicitatii, in media, ca opinia publica sa stie cat de mult sunt preocupati Guvernantii nostri pentru Sanatatea romanilor.
  Valabil pentru oricare alta situatie unde aceste fonduri nu sunt absorbite la termen.
  Daca D-na Corina Cretu nu primeste nici un raspuns oficial in termen scurt pentru absorbtie, la fel sa informeze societatea romana, astfel incat romanii sa ceara prin Parlament DEMISIA GUVERNULUI, din moment ce nu ii intereseaza DELOC problemele importante care privesc si sunt in beneficiul cetateanului roman.

  Suntem satui sa asteptam la infinit si sa pierdem ceea ce de fapt este DREPTUL NOSTRU si ca cei responsabili sa nu isi miste fundul rapid!, sa MUNCEASCA exact pentru ce sunt platiti si pusi in functie sa faca!.
  Am asteptat DESTUL!

 12. Si, n-are dreptate aceasta stimabila doamna C. Cretu, Radu Tudor? Pai …………. la asa ministri incompetenti din guvernul Ciolos (acesta fiind un alt incompetent)……. fara cuvinte! Pe mine, un amarat de sociolog, somer neindemnizat caci n-am bani sa dau sa ma angajeze vreun patron corupt, traficant de influentza, etc.,licentiat la UVTimisoara (deci, invatzamant de stat), cine dracului sa ma angajeze? In ziua de azi se cauta numai incompetentza………… ori eu, imi pare rau dar sunt destul de competenta! Va motivez competentza mea de sociolog, ok: In 2001 am luat licenta……. pana in 2005 am fost incapabila fizic si cognitiv, in urma suferirii unui traumatism cranio-cerebral acut inchis, ca urmare a unui accident de circulatie la Mihailesti, GR, deci langa Bucuresti! In fine, dupa o lunga perioada de recuperare neuro-motorie in mare parte la dr. Babut Corneliu (Masloc), rezultata cu un final neasteptat (recuperare nemaintalnita, dupa 6 ani) si pentru medicii neurologi, ultima evaluare facandu-mi-o celebrul doctor neurolog Ples, din Timisoara, mi-am reluat activitatile zilnice: (doua puncte, da?)1) in 2006 am redactat raportul unei cercetari sociologie privind transparenta decizionala, la firma SC Datmaek SRL, unde am fost angajata ca sociolog, raport publicat de ziarul local Agenda Saptamanala 2) Am lucrat la Asirom Timisoara, ca operator de date, cu o performantza uluitoare pentru seful meu de birou, 3) In 2014 am fost citata ca martor intr-un proces penal de catre Parchetul Timis, unde am explicat in sedinta publica, completului de judecata ce inseamna termenul psihiatric “paranoia partial”…. 4), 5) alte realizari profesionale in cadrul MAI
  Ok, domnule radu Tudor, v-am expus experientza mea de viatza, pentru a vedea ce inseamna sa ai oameni incompetenti pe diverse resposabilitati, in timp ce oamenii competenti (ma scuzati de aprecierea profesionala corecta pe care mi-a facut-o si neurochirurgul dr. Ples)stau pe bara caci n-au PCR(Pile, Cunostinte, Relatii) si nici bani sa se angajeze! Ca tot suntem aici, vreau sa va aduc aminte si sa faceti ceva daca puteti sa scapam de acest secretar vesnic din Primaria Timisoara: tovarasul Cojocari Ioan, care este Dumnezeu angajarilor in primaria, castigatorul campionatului la luat spaga! Daca acest fapt se stie inclusiv de rectorul Universitatii de Vest Timisoara, intreb si eu eu ca fraiera: cine il tine in bratze pe acest nenorocit Cojocari IOan? Chiar nu-l poate distruge nimeni din sistem? De ce? Etc., am mai multe sa va spun din Timisoara, domnule Radu Tudor! Voi reveni si in zilele urmatoare, pentru ca am mare incredere in capacitatea dvs. om corect! Va doresc toate cele bune! Clara, Timisoara

   • Asa este, domnule Radu Tudor, aveti dreptate: in primaria Timisoara totul trece prin mana şpăgarului Cojocari, adică niciun angajat actual, din Primăria Timişoara, nu a cotizat la acest scârbos Cojocari Ioan…… ma scuyati dar stiu foarte bine din păropria-mi experienţă, dar şi de la fostul rector al UVTimisoara, care mi-a spus: “Andreea, fara bani n-ai ce cauta la primarie”! Pecizez ca eu sunt foarte buna in profesia mea, accea de sociolog, dovada fiind experientza mea anterioara, publicarea ei in diverse cotidiene, dar si recomandarea rectorului UVT, cu care am lucrat, …….. altceva: depozitia mea de 10 minute intr-o sedintza de judecata, a constituit la luarea unei decizii judecatoresti de catre Parchetul Timisoara, etc. alte activitati profesionale! p.s. Felicitari domnule Radu Tudor, pentru aceasta postare (about mr. Cojocari) si va rog sa o mai faceti………… poate ne scapati si pe noi timisorenii de aceasta pecingine Cojocari, caci nimeni nu-l da jos pe acest neneorocit spagar imputit, scarbos cojocari! Poate reusiti dvs. de la Bucuresti, caci noua acestora din Timisoara ne-a demonstrat ca ne distruge profesional! Are multe pile, cunostinte, relatii, este prews protejat acest neneorocit imputit cojocari pulii belite! Muie in gura sa-i ajunga in stomac de la toti timisorenii pe care-i umileste de multi ani de zile! Domnule Radu Tudor, te rog sa ne scapi de acest imputit cojocari……….. te rog asta pentru ca asupra ta acest nenorocit n-are nicio putere! Asupra mea………….. este de inteles, caci am luat-o in freza, ca si concurent pe un post la Primaria Timisoara, pe un post c de referent social, eu fiind sociolog de profesie! Ia fa-i publica activitatea acestui nenorocit cojocari din Primaria Timisoara! Poate reusesti tu Radu Tudor sa scapi Timisoara de aceasta mortaciune, mumificata din Primaria Timisoara! Te rog sa ajuti timisorenii, caci pe noi ne distruge acest nenoroci8t imputit cojocari, pentru ca suntem din Timisoara! Pana la Bucuresti nu are influentza, iar tu esti si jurnalist! Te rog, Radu Tudor…………… un reportaj cu acest nenorociut cojocari ioan, timisoreanul pu-ii va avea o mare audientza! Scapa-ne de acest dobitoc!

   • Ok, am inteles ca a-ti scris de nenumarate ori, dar…….de ce nu facei si-o plangere impotriva acestuia? Va repet: sunteti departe de Timisoara, nu poate sa va faca nimic, aveti puterea pe care noi timisorenii n-o avem, pentru ca suntem din acelasi oras cu el si ne distruge nenorocitul, cunoasteti Timisoara foarte bine, sunteti o voce a Romaniei, etc.! Va rog din tot sufletul meu de sociolog, de profesor de stiintze sociale, de asistent manager, somer neindemnizat cu 3 licente la stat toate, sa reduceti la tacere angajarile pe pile, conostinte, relatii, comisioane gen cojocari! De ce? Simplu: pentru ca oamenii calificati raman pe tusa, traind din pensia parintilor, pentru ca nu au bani sa dea la angajarte, functionarilor publici cu rang de conducere, acelora care permit sau nu angajarile! Jos toata Primaria Timisoara, in frunte cu nenorocitul ala imputit de Robu! Sa va spun si cine este acest Robu: in 1997-1998, in timpul in care era Rector la Politehnica Timisoara, era un traficant de influentza notoriu, in sensul in care oferea locuri de cazare in camin, studentilor de la UVT, in caminele de la Politehnica din Complexul Studentesc! Eu, studenta la UVT am obtinut un loc in caminul Poli din Complex, apeland la o cunostinta care il cunostea!

 13. Dl radu problema cu accesarea anumitor fonduri este putin mai complexa decat ea este prezentata.Acesti bani pe care si romania trebuie sa-i cotizeze,ii putem accesa doar in anumite conditii mult mai complexe decat vorbeste lumea prin mass-media.Acesti bani care pot fi accesati trebuie sa aiba si un beneficiar adica in traducere libera beneficiile acestor investitii(adica PROFITUL rezultat)trebuie sa ajunga in anumite conturi sau buzunare nu sa ramana in romania(ex. Enel,omv,gdf,telekom si exemplele pot continua).Pe aceasta tema nu o sa puteti discuta la tv 95% niciodata vezi cazul lui dan diaconescu.Este ceva mai amplu ceea ce v-am prezentat si reprezinya punctul meu de vedere.Ca o idee principala banii rezultati din aceste probleme nu raman in tara !!!!

Leave a Reply