Azi este 29 martie 2018.

Acum 14 ani, mult mai tinar si mai plin de sperante, eram la Washington.

Am trait ca jurnalist momente unice.

In astfel de clipe realizezi cat de privilegiat esti in aceasta meserie frumoasa.

DMG 010

La Baza Andrews a US Air Force

Am fost acolo, pe 29 martie 2004, cand Romania a depus instrumentele de ratificare la Tratatul de la Washington, documentul fondator al Aliantei Nord Atlantice.

DMG 021

La Casa Alba

Ceremonia ce a avut pe peluza din fata Casei Albe ramane una din cele mai frumoase amintiri din cei 25 de ani de presa.

DMG 048

Si intalnirea cu seful Pentagonului, Donald Rumsfeld, care a glumit si a facut o fotografie cu mine, pe care o pretuiesc mult.

DMG 076
Aderarea Romaniei la NATO a fost sustinuta de absolut toate fortele politice romanesti si de o majoritate covarsitoare a populatiei romanesti. Securitatea acestei tari, protejarea teritoriului ei de tot felul de atacuri si pericole – au reprezentat o dorinta veche si arzatoare a romanilor. Ea s-a indeplinit la 29 martie 2004.

DMG 025

Aderarea Romaniei la NATO a reprezentat cea mai puternica ancora a revenirii tarii noastre in sistemul de valori occidentale. Acolo unde isi incepuse destinul odata cu intronarea lui Carol I, in 1866. Perioada 1947-1989 a reprezentat o pauza neagra in istoria Romaniei, prin impunerea cu ajutorul tancurilor sovietice a doctrinei bolsevice, comuniste, nedorite si nespecifice acestui popor european.

Pentru mine, ca jurnalist roman, momentul 29 martie 2004 ramane unul special si emotionant.

PS : Barney, simpaticul catel al presedintelui George W. Bush,
ne-a tinut si el companie cateva minute pe holurile Casei Albe

DMG 026

https://www.antena3.ro/actualitate/radu-tudor-pentru-mine-ca-jurnalist-roman-momentul-29-martie-2004-ramane-unul-special-si-emotionant-462376.html

 

10 COMMENTS

 1. “Azi este 29 martie 2016”. Data este pana la urma irelevanta, cel mai important este inca amintirea (vie a) celor traite acum 14 ani si nu este de ici colo.

 2. Fiecare zi din viata noastra este speciala. Un eveniment care a fost generat de mintea omului si posibil oricand se poate repeta. In Romania traiesc inca ,,oameni” care au chinuit oameni pentru un zambet imortalizat intr-o fotografie nevinovata alb-negru sau sepia si nu la Casa Alba. Oamenii acestor locuri sunt precum vremea.

 3. Si totusi nu se vad deloc anii trecuți adică deloc deloc..nu stiu ce sau cum faceti dar mie imi pare ca acum 3zile ati facut pozele:)eu nubvad nicio diferenta fata cum sunteți acum.

 4. Nu ati imbatranit deloc. Va tineti tare din toate punctele de vedere. ( profesie si tinerete). Felicitari! Unul dintre putinii jurnalisti independenti chiar daca lucrati la a3 !

 5. Felicitari pt tine!
  Mai jos, link in care Rumsfeld spune ca nimeni de la Washington HABAR Nu A AVUT in a anticipa ce se va intampla DUPA ce vor ataca Irakul in 2003.
  Poate daca intelegem istoria ne dam seama ce trebuie sa facem. Sau de fapt, sa NU mai facem. Nu de alta da se prevad noi conflicte.
  https://youtu.be/4Z3z7DvoA-M

Leave a Reply