Continuarea de o manieră nesustenabilă în ceea ce priveşte raportul cerere – ofertă ar putea duce la o situaţie care să necesite ajustări sau corecţii economice foarte dureroase, a declarat, joi, prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Florin Georgescu, la şedinţa organizată de Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului.

”Dacă se continuă de o manieră nesustenabilă în ceea ce priveşte raportul cerere – ofertă se poate ajunge, nu la o situaţie ca în 2008, dar la o situaţie care să necesite apoi nişte ajustări, nişte corecţii economice foarte dureroase şi care pot fi distribuite în raport cu orientarea politică a celor care operează acele ajustări de o manieră care să tensioneze şi mai mult relaţiile din societate. Ceea ce nu este de dorit. Atunci, traducerea noastră se referă la următoarea situaţie, anume: sunt trei obiective care se doresc a fi realizate concomitent, după părerea mea cam de toată lumea, dar care nu pot fi aplicate în acelaşi timp. Ceva trebuie sacrificat. Aşa numita trinitate imposibilă care e şi în domeniul monetar şi în cel fiscal”,a spus Georgescu citat de hotnews.

Potrivit acestuia, un prim lucru ar fi creşterea puterii de cumpărare, pe care şi-l doreşte societatea.

10 COMMENTS

 1. Eu cred ca trinitatea imposibila e Dragnea-Olguta-Valcov. Asta daca ne referim la ce spune BNR. Altfel, mai e si Iohannis-LCK-SRI

 2. Întrebat de ce s-au tipărit în 2017 mai mulți bani decât în 2016 Isărescu a grăit:
  „Cea mai mare parte din creştere este că au crescut depozitele, oamenii au economisit mai mult.”
  Ce depozite au făcut oamenii în bănci? De coji de ouă și mere poloneze! … Afirmația ar avea logică doar dacă oamenii au economisit mai mult, dar la saltea, nu în bănci! Ceea ce pare verosimil ținând cont că un depozit într-o bancă nu-ți aduce neapărat profit. Pentru sume relativ mici, comisionele de administrare depășind dobânda la depozite.

 3. Trebuie sa strice cineva si sarbatorile astea! Lumea Crestina este in post si nesimtitii astia se trzesc din somn si nu mai pot de grija economiei si a tensiunii sociale. Isarescu a constatat ca a vandut mai putin vin ca anul trecut si este ingrijorat(a fost pacalit de daea)iar georgescu nu gaseste leustean . Cand prietenarii lor fura tac malc cand cumpara si romanul ceva de sarbatori urla.ca din gura de lupica: a crescut consumul nesustenabil. Sa se uite mai bine in farfuria lui si sa vada ce risipa se face acolo. Dar nu se poate uita ca domnii cu bani multi.din bnr au plecat prin desert sa serbeze de doua ori . Sa vorbeasca georgescu la congresul pcr sau psd nu acum de sarbatori. Nea georgescule treci la somn bre pe bani multi si sa iti stea cozonacul in gat. La multi ani!

 4. Cred ca singura si unica reusita in guvernul Ponta,a fost colaborarea pentru scurta perioada cu acest profesionist finantist,care a prioectat real toata perioada guvernarii Ponta! Poate nu observati,perioada basista se mentine in domeniul drepturilor si a veniturilor pe familie, la ora actuala desi au fost votati in masa cei de la psd! E grav daca baza fiecarui partid politic e “reforma” limitarii nivelului de trai cat mai jos posibil si punerii in genunchi pentru moarte lenta si sigura a conationalilor romani! De fapt,ce si cum se vrea sa ajunga Romania si natiunea?!

 5. Asa e, degeaba cresc salariile si pensiile, daca puterea de cumparare scade. Prefer sa ramana veniturile pe loc, dar sa fie traiul mai ieftin. Ce-ar fi ca oul sa fie 10 bani, painea 50 bani, laptele 1 leu, utilitatile cateva zeci de lei, nu sute ca acum? Printr-o politica fiscala competenta si cu interes fata de cetateni ar fi posibil. Nici un guvern nu s-a preocupat ca nivelul de trai sa creasca odata cu puterea de cumparare, toti s-au repezit sa mareasca veniturile cu cateva procente. Legea salarizarii marca Vasilescu e un fiasco, o tzeapa electorala ce va ramana in istorie.

 6. Ps. Papa la Roma spala si pupa picioarele detinutilor, Regina Angliei imparte bani la saraci si nesimtiti astia arunca cu ura si vrajba printre romani. Preafericite Daniel tamaiaza putin BNR ca a pornit prin miriste si ramai fara miei!

 7. Domnule Radu Tudor, până la urmă contribuțiile la fondurile de pensii private au scăzut sau nu? La finalul anului trecut, dna Vasilescu, cea cu care ați muncit la legea salarizării, spunea că aceste contribuții nu vor scădea. Acum cu legea salarizării, ne-am lămurit, dar cu contribuțiile, care-i treaba? Dacă românii spun c-au scăzut, bănuiesc că așa este, nu poți să mai ai încredere în niciun guvernant, cu atât mai mult în cei de la Antena, după ceea ce-am văzut la legea salarizării bugetarilor.

 8. Dl Florin Georgescu trebuie ascultat cu mare atenție. Este MF care a reușit să salveze economia după Guvernarea Boc.
  Dl Florin Georgescu a demonstrat că este un economist care stăpânește politica fiscală, monetară.
  Dl Liviu Dragnea trebuie să înțeleagă că politica fiscală nu trebuie să încalece politica monetară. Politica monetară poate fi influențată în mod pozitiv/negativ în funcție de politica fiscală promovată exclusiv de Guvern.

  • Nu doar georgescu, majoritatea din bnr si finante impreuna cu haremul de la belina trebuie ascultati cu stetoscopul si encefalograful . Crezi ca au certificate de angajati ca oameni sanatosi? Sunt atat de bolnavi si plini de ei incat au imbolnavit si economia nationala

Leave a Reply