Adrian Zglobiu, bărbatul care, în luna mai, l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, la Constanţa, a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare, urmând să execute 40 de zile de muncă în folosul comunităţii, decizia instantei nefiind însă definitivă.

basescu_-_zglobiu_-_ziua_de_constanta

Magistratii Judecătoriei Constanta l-au condamnat, luni, pe Adrian Zglobiu, la pedeapsa de trei luni de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, amânând aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a sentintei, transmite corespondentul MEDIAFAX. De asemenea, instanta i-a impus lui Zglobiu obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 40 de zile, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, pe baza evaluării făcute de consilierul de probaţiune.

Judecătorii i-au atras atenţia inculpatului asupra revocării amânării şi, pe cale de consecinţă, a aplicării şi executării pedepsei închisorii în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere şi a neexecutării obligaţiei impuse de instanţă ori în cazul săvârşirii cu intenţie sau cu intenţie depăşită a unei noi infracţiuni. În plus, lui Adrian Zglobiu i-au fost scăzute din condamnare ziua în care a fost re?inut de către anchetatori, 25 mai, dar şi perioada internării medicale, de la 29 mai până la 2 iunie, inclusiv.

Magistratii l-au obligat pe Zglobiu la plata către stat a sumei de 2.900 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare – 2.500 de lei din faza de urmărire penală şi 400 de lei din faza de judecată. Totodată, instanta a luat act că persoana vătămată în acest dosar, presedintele Traian Băsescu, nu s-a constituit parte civilă. Decizia judecătorilor nu este definitivă si are drept de apel în zece zile de la comunicare.

În 20 noiembrie, Adrian Zglobiu si-a recunoscut fapta în fata magistratilor si a solicitat să facă muncă în folosul comunităţii. Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, l-a scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică, pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală “Mircea”, la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc în 24 mai, în dana de pasageri a Portului Constanţa.

 

8 COMMENTS

 1. Să o luăm cu începutul, da?
  1. Dl. Voiculescu mai încearcă încă odată dorinţa, cred, a majorităţii poporului, nu cred că vor duce la un sfîrşit acest punct arzător.
  2. În legătură cu campania electorală, returnarea tăierilor din salarii, a fost f. bine, şi cîteva acţiuni extrem de bune, dar pe sănătate sunt două puncte care distrug tot ce au făcut, şi anume:
  – o trimitere la specialist în orice zi a aceleiaşi lună, poate bolnavului i se cere şi analizele, în acest caz, deja a primit la începutul lunii respective o trimitere pentru specialist, medicul nu mai are voie să elibereze o a doua trimitere pentru analize, acestea/analizele trebuiesc făcute cu plată din cauza lipsei a biletului de trimitere!
  – pînă acum cîteva luni, scrisoarea medicală sau referatul de la medicul specialist, era gratuită pentru că aveai trimiterea de la medicul de familie, acum, chiar dacă ai trimiterea de la medic, acel referat sau scrisoare medicală cu recomandare, trebuie să o plăteşti, de la 50 lei la 150 lei, totodată pierzi şi trimiterea pe luna respactivă!!!
  Cum e posibil asemenea piedici prin lege ???
  3. Problema cu energia-gazul furnizat pe centrale proprii, deşi sunt pe autocitire şi economia este destul de drastică, mă aşteptam la asemenea hotărîri după finalizarea campaniei electorale, şi, dacă vor intra anteriorii în guvern(tot din cauza psd-iştilor, plr-iştilor, vulnerabilitatea în care se scaldă la vedere, nehotărîţi permanent, cei care apar pe sticlă vorbesc mai mult aiurea, decît serios), vom fi la pămînt toţi, nu contează nivelul de trai .
  4. Ponta, avea dreptul şi el la un concediu, nu interesează pe unde, dar se vedea clar că muncea non-stop, era mult prea obosit, un om nu trăieşte doar prin imaginea hărţuirii, a hărţuitului permanent, bravo lui, bine că a fost în concediu şi va fi fresh, poate mult mai puternic.
  5. Problema,,Adrian Zglobiu”, nu trebuia pedepsit, este manifestul unui om care este denigrat, considerat o cîrpă de ciolaniaţii scăunari, băse să se mulţumească că a scăpat cu atît!!! La fel şi cu dl. Brădişteanu, pentru ce să-l pedepsească??? Că a profesat meseria pentru care este plătit??? Apropo, cum vor fi pedepsiţi cei care şi-au bătut joc, au jicnit, le-au suprimat drepturile românilor, de această justiţie care a condamnat un om neajutorat, un om legat de mîini şi de picioare prin limitarea nivelului de trai ??? pentru închiderea spitalelor în urma cărora au murit destui oameni cu zile ??? Vedeţi dumneavoastră, că sunt pedepsiţi exact cei care –şi fac meseria/profesioniştii, cei care-şi cer demnitatea, onoarea, drepturile, şi, nu sunt pedepsiţi tocmai infractorii dovediţi, cei care sunt în legătură directă cu infractorii, cei care au probleme de incompatibilitate, cei din fabricile de acte de tot felul…şi sunt destule !!!

 2. …basescu merita ,omul asta trebuia ridicat la rangul de EROU … si basescu nu este singurul care trebuie scuipat …sunt o sleatca intreaga …dar saracul om tre sa plateasca o gramada de bani …o avea de unde ?!

 3. Domnu’Radu sar calu’ si va propun sa nu-l mai primiti in emisiuile Antenei 3 pe domnu’ Chireiac , fiindca lucreaza sub acoperire ! Dvs. cei de la A3 nu v-ati convins pana acum ? Domnule , e strigator la cer ce se intampla in tara aceasta !

  Cu stima !

  Vasile Mironeasa

 4. Vreau și eu să-l scuip pe Băsescu! Pot să-i dau și-o castană? Așa, din fundu’ silozului… Trebuie să-i fiu recunoscător c-am trăit bine 10 ani, nu? Băsilă, hai la tetea, cică-cică-cică…!

Leave a Reply