Dupa ce am vorbit si scris ani de zile de mafia PDL care a patronat (printre altele) si ANRP, unde au fost facute plati dubioase de sute de milioane de euro unor mafioti cu drepturi litigioase, a binevoit si DNA sa se miste.

Crinuta, pupila lu’ Nelutu, a fost luata in sfarsit in vizor…  Mafia din PDL incepe sa fie anchetata, acum, cand taticul lor Basescu se pregateste sa plece bogat si linistit la terenurile si casele lui. Ioan Oltean este o figura centrala a acestui partid care striga necontenit ca doar la PSD este coruptie. Hai, sa vedem, cat de ampla va fi aceasta investigatie a DNA fata de informatiile si documentele explozive furnizate de ani buni de zile de colega mea Oana Stancu in emisiunile ei.

 

nelutu image-2012-04-20-12044644-46-crinuta-dumitrean

Fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean şi Alina Bica au acţionat concertat şi s-au susţinut una pe cealaltă în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, iar activitatea acestora şi a celorlalţi şapte membri ai comisiei a fost “abuzivă, infracţională”, potrivit procurorilor DNA.

Crinuţa Dumitrean a fost adusă luni la DNA cu mandat, pentru a fi audiată în dosarul în care este acuzată şi Alina Bica, privind despăgubirile pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, aprobate în 2011, când Dumitrean era preşedintele Comisiei Centrale de Despăgubiri.

Procurorii DNA au pus în miscare, în 20 noiembrie, actiunea penală fată Nicoleta Crinuţa Dumitrean, preşedintele Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor la data faptelor, fiind suspectată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă func?ionarul a ob?inut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte al ANRP Crinuţa Dumitrean nu a putut fi audiată până în prezent, întrucât a fost plecată din ţară.

Anchetatorii susţin că, în 15 martie 2011, Crinuţa Dumitrean şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor – Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru – au aprobat în unanimitate raportul întocmit de societatea de evaluare desemnată, SC Business Evaluator SRL, reprezentată prin evaluator Emil Nuţiu, privind soluţionarea dosarului de despăgubire al lui Gheorghe Stelian, pentru un teren agricol de 13 hectare din zona Plumbuita, în Sectorul 2 al Capitalei, a cărui valoare a fost supraevaluată cu peste 61 de milioane de euro.

Potrivit informaţiilor din documentele anchetatorilor, de dosarul de despăgubire privindu-l pe Gheorghe Stelian s-a interesat şi Crinuţa Dumitrean.

Într-o declaraţie dată anchetatorilor care instrumentează cauza despăgubirilor se arată că, la nivelul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, Crinuţa Dumitrean şi Bica Alina, reprezentanta Ministerului Justiţiei la data faptelor, “acţionau concertat, iar în situaţia în care una dintre ele nu era de acord cu vreun dosar, era susţinută de cealaltă”.

În respectiva declaraţie se mai arată că raportul de evaluare a fost introdus în şedinţa comisiei din 26 februarie 2011, dar întrucât valoarea foarte mare, de aproximativ 380 de milioane de lei, a ridicat suspiciuni membrilor CCSD, s-a hotărât chemarea evaluatorului.

“Astfel, Alina Bica, reprezentanta MJ, a făcut această solicitare care a fost aprobată de CCSD. Alături de acest dosar, au fost solicitate clarificări şi pentru alte dosare fără relevanţă, doar pentru a crea o aparenţă de exercitare cu responsabilitate a atribuţiilor ce îi reveneau. La şedinţa din 15.03.2011 a fost prezent şi evaluatorul care a întocmit raportul de evaluare. În cadrul acestei şedinţe, Bica Alina a făcut un elogiu profesionalismului evaluatorului, considerând că raportul de evaluare este corect întocmit, iar suma stabilită era justificată (…) Or, potrivit probelor administrate în cauză, evaluatorul a folosit metoda tehnică de evaluare a comparaţiei, dar nu a unor  loturi similare de teren şi metoda tehnică a parcelări dar nu prin analogie, deoarece nu erau asemănătoare loturile comparate, iar aceste împrejurări oferă indicii puternice de conivenţă infracţională între cei implicaţi”, potrivit documentelor anchetatorilor.

Procurorii susţin că activitatea Comisiei Centrale de Despăgubiri din care au făcut parte cele nouă persoane a fost “abuzivă, infracţională”, întrucât prin intermediari s-a intervenit la aceştia pentru ca dosarul de despăgubire al lui Gheorghe Stelian să fie soluţionat favorabil acestuia, iar în acelaşi scop, evaluatorul ar fi primit până la 100.000 de lei pentru a supraevalua terenul.

Totodată, în documentele citate se mai arată că omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni “pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP” în vederea soluţionării dosarului lui Gheorghe Stelian.

Anchetatorii prezintă în acest sens o declaraţie a unei persoane care afirmă că Gheorghe Stelian a cumpărat de la un anume Dino Sinigalia, în 2010, drepturi litigioase pentru terenul de 13 hectare din zona Plumbuita.

“După aceea, Dorin Cocoş a garantat că totul va fi bine ?.După ce s-a nominalizat un evaluator, GS i a dat un plic cu bani ?.100.000 lei.. La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, ?valoarea totală a terenului a ajuns la aproximativ 377.000.000 lei, ?i Dorin Cocoş a cerut 10.000.000 Euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluţionării dosarului?. Cocoş Dorin, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 10.000.000 euro”, a mai spus persoana audiată de anchetatori, citată în aceleaşi documente.

Şefa DIICOT Alina Bica a fost arestată preventiv, sâmbătă dimineaţă, printr-o decizie luată de instanţa supremă. Bica este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian. Alina Bica era atunci secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al comisieri din ANRP care a aprobat despăgubirile.

Aceeaşi măsură preventivă a fost luată pentru Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, care au făcut parte, şi ei, din comisia care a acordat despăgubirile, şi cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nuţiu. Cei trei sunt acuzaţi tot de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar este urmărit penal, pentru abuz în serviciu, deputatul UDMR Marko Attila, procurorii DNA cerând Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea acestuia.

De abuz în serviciu este acuzat şi un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit în ianuarie preşedintele PNL Sector 1, în cazul căruia procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar.

Remus Baciu a fost condamnat într-o altă cauză, în aprilie, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru că a primit 270.000 de euro spre a a urgenta dosare de restituire de proprietate.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despăgubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Anchetatorii susţin că Gheorghe Stelian, ar fi împărţit cei 61 de milioane de euro cu oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Adrian Andrici, acţionar la CS Universitatea Craiova, şi Gabriel Gheorghe. Astfel, Gheorghe Stelian ar fi luat 46.288.238 de euro, Vişoiu – 7.035.812 euro, Andrici – 4.196.800 euro şi Gheorghe – 4.196.800,2 euro.

Valentin Vişoiu, acţionar la societăţile CNCD SA, Conarg SA, Conarg Real Estate SRL, este arestat la domiciliu, fiind cercetat şi în dosarul de corupţie al primarului Piteştiului Tudor Pendiuc, pentru dare de mită, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Pe 15 octombrie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului agricol în suprafaţă de 13,0535 ha, din zona Plumbuita.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru mai multe afaceri cu imobiliare. De la el ar fi cumpărat Elena Udrea, în 2006, un teren în zona Floreasca din Bucureşti, pentru a construi locuinţe. Totodată, Udrea a mai cumpărat un teren pe malul lacului Griviţa, tot pentru un proiect imobiliar, după ce a făcut un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Proiectul neavând succes, Udrea a vândut terenul şi creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.

Principalul beneficiar, Gheorghe Stelian zis Stelu e in continuare bine-mersi, ceea ce ridica inca foarte mari semne de intrebare asupra anchetei DNA.

 

19 COMMENTS

 1. Foarte bine.
  Retineti insa ca justitia nu se face la televizor. Ceea ce prezentati la TV nu sunt documente, pentru ca scopul acelor emisiuni este de a face rating, nu de a face un act de justitie. Deci valoarea lor e fix valoarea hartiei pe care apare textul.

  • Iata si oamenii din spatele miraculosului iohanis…blaga, oltean, flutur, mutantul falca etc. Locotenentii lui claus.

  • Retinem ca justitia nu se face la TV, nu-i problema 😉 Problema e ca justitia nu se face nici in Justitie, iar regizorii din Justitie par mai buni decat cei din televiziuni 🙂

 2. mai au destul de mult de muncă cei din dna, trebuiesc luaţi toţi pentru a începe să aibă poporul încredere totală în ei. acte la vedere şi scos tot la licitaţii, toate bunurile celor dovediţi hoţi, excroci!!!

 3. Poate ca dupa Crinuta….. urmeaza si LENUTA UDRUTA !

  Mai aflam insa si faptul ca pe data de 18 Decembrie(!?) Bashescu Traian va merge la Consiliul European…..
  Ce-ar fi daca pana atunci Bashescu ar fi trimis deja la garajul din vara anului 2012 ????? Ar fi macar partial(suspendare) un act de dreptate fata de cele 7,5 mil de voturi exprimate in 2012….

 4. AGA, mai apoi CA, firme parazite din fostele camera de comert, legislatia, restitutium integrum, fondurile de despagubire, sistemul juridic => acestia reprezinta ‘’Cioclii Romaniei de dupa ‘89’’ si a mii de drame inabusite de nepasare si uitare ! Toti cei atinsi de aceasta napasta, si-au cautat singuri rezolvare, fie mergand la munca afara sau reinventandu-se aici, in tara !
  Este tributul lor de sange, prin care Romnia a rezistat ! In ce hal de lacomie au ajuns infrastructurile de putere, s-au atoprotejat intre ele, cata netrebnicie, cata lasitate ! Nu sunt cuvinte, care sa descrie ceea ce au facut timp de 25 de ani ! Nu au nici un fel de scuza ! Poate huzureala a inceput sa li se termine, ramane de vazut !

 5. Cel mai important este ca, indiferent de ce se intampla pe esichierul politicii romanesti, la toate posturile de propaganda merg in continuare salariile! Asta poate ca este cel mai important.

  • Posturile propagandiste au existat, exista si vor continua sa existe nu din cauza politicienilor, ci din cauza cetatenilor “intelectuali”, “greu” de manipulat. Nu-i prost cine manipuleaza. E prost cine se lasa manipulat 🙂

 6. Dl. Radu Tudor,

  Eu in primul rand inainte de a il suspenda pe Basescu sau de a aresta pe oricine, eu in primul rand as suspenda orice acord de imprumut cu FMI-ul, incercand sa relansez economia etc., desi n-avem cu cine, ca ne-am numit in toate posturile numai comedianti si incompetenti (directori, directorasi, sefi, sefuleti, ministri, oameni politici etc.).

  Pentru noi ca tara asta e cel mai important! Bafta

 7. bine… iohanisneiohanis…sa zicem xca ar fi vointa.se fac sacrificii intre ei de dragul %&^%* cam asa ceva,lakei,nimicuri,in 2 saptamani nu mai auzi de ei ca de fratilii mircia .

  ideea este
  cum poate fi destructurat sistemul lui bashescu dupa 10 ani de baseala foarte puternica ? mmmmmbaaaaaaaaaaaaa.da . asa e .mmmmbaaaaaaaaa.asta e raspunsul.mba.

  cum bre?astia sunt un sistem .ei cu asta isi “castiga painea”!

  mai am der zias o idee important de gandirt pt rumani da n am timp acuma

 8. toate fosilele basiste si-au luat sub aripa pupile sa le creasca…criza andropauzei e sindrom basisto-portocacaliu, vezi cazul basanului ca prim exemplu pt pedelaci

 9. Elevii de clasa I şi a II-a nu au nici acum manuale după care să înveţe. Acestea nu au ajuns în şcoli, întrucât licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei pentru tipărirea lor a fost contestată.

  Ministrul Remus Pricopie admite că sunt ceva probleme cu manualul de limba română pentru clasa I, dar că celelalte manuale vor fi distribuite începând de azi……România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa investiţiei în educaţie, arată un studiu făcut public luni de UNICEF România…….ASTEA SUNT MAI IMPORTANTE, NU CREDETI ? DE CRINUTA SI DE ALINUTA NU SUSPINA NIMENI……COPII ASTIA CREDETI CA SUNT MANDRI CA SUNT ROMANI ?

  • mai @Colghete, dar cei care au contestat si su blocat noile manuale pe motiv ca nu sunt pe placul lor, nu te oripileaza?Afla ca acesti ticalosi sunt mafiotii basisti ai manualelor vechi de 10 ani,care s-au vazut pusi pe liber dupa ce 10 ani nu au facut nimic nou ci au stat si au papat bani din tiparire si drepturi de autor.Pai pana cand?

  • Nu Colgate, de copii astia nu suspina nimeni. Si mai ales, de ce ar suspina PSD sau PNL-PDL? Peste ani, copiii astia vor trebui sa puna stampila unde “trebuie”, in urma campaniilor electorale realizate pe Facebook.

   Profesorii trebuie saraciti si umiliti ca sa nu isi mai faca treaba bine, iar copiii trebuie lipsiti de educatie ca sa poata vota “bine”

 10. Doamne!!! …de unde a mai scos-o şi pe madam numita? Care , după moaca vizibilă, numai de parada modei este bună, pentru manevre între ei, de ţifnă, ironie, aroganţă!!! Băse: îi felicit pe cei 2 prim miniştrii!!!, ăsta ori face mişto de cei 2 care au depus jurămîntul, ori o face pe ,,prostu”!!! Cît despre Bogdan Aurescu, eu am văzut pe ecran, tipul omuli de care are nevoie ţara, tipul omului onorabil, demn, drept(nu ştiu dacă are coadă ascunsă). Ponta, trebuie să găsească acest gen de oameni, nu toate resturile care umblă după funcţii şi măgării. Am văzut de mlt timp la aceste adunări nişte ,,butoaie grase”, ,,talani mai ceva ca porcii graşi pt. crăciun”!!! …unul din ei este dublul unui om care munceşte din greu, 50 kg la dublu, chiar şi la triplu!!! …mă gîndesc, că peste 5-6 luni de zile sau un an de zile, va fi şi această madamă pe traseul DNA-ului, poate mă înşel…

 11. Acesta este “PNL nou” al lui Antonescu și Iohannis.

  Unul a inițiat fuziunea cu – citat – “secta” și “crescătoria de paraziți”, iar celălalt a definitivat-o.

 12. Publicitatea negativa este tot publicitate. Si uneori este chiar mai eficienta… Daca Justitia va continua sa fie scena unor reglari de conturi, Crinuta, Alinuta, Lenuta, “Profesorul” si altii ca ei vor deveni “role models” pentru tinerii romani.

  Nu stiu daca jurnalistii constientizeaza asta. Pe de alta parte, daca si ei ar inchide ochii in fata atator ilegalitati, statutul nostru de “sclavi” ar deveni legal si oficial. Suntem prinsi in capcana. Cel mai trist e ca ne meritam soarta.

 13. Cum ajung toate fufele astea, cu studii precare, semidocte, fara cultura de specialitate (de generala nu mai vorbim) sa conduca institutii importante ale tarii? Cred cu tarie ca trebuie sa ai o vasta experienta in domeniu (asta ar trebui sa fie o conditie) ca sa obtii un asemenea post

Leave a Reply