Peste 300.000 de euro vor fi cheltuiti pentru amenajarea casei de protocol de la stat in care va locui Traian Basescu. Vila se afla in cartierul Primaverii in care a locuit Nicolae Ceausescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu este în curs de mutare în vila RA-APPS de pe strada Gogol, dar durează până când acesta îşi mută “blugii, peştele de cristal, leul şi toate celelalte”, aşa cum se întâmplă la orice om “cu agoniseală mare”, a afirmat premierul Victor Ponta.

El a precizat că reprezentanţii Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) l-au informat că reparaţiile la această vilă sunt finalizate.

“Înţeleg că se mută, dar, ca la orice om cu agoniseală mare, durează. Vă daţi seama cât a strâns el, până mută blugii, până mută toate, peştele de cristal, leul şi toate celelalte, durează. RA-APPS – i-am întrebat doar – mi-a spus că şi-a terminat treaba la reşedinţa din Gogol, 2. Acum, mută omul'”, a spus Ponta.

În luna februarie, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, să îi fie atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu spre utilizare ca reşedinţă.

Băsescu nu s-a mutut muta însă imediat, deoarece imobilul necesita unele reparaţii şi lucrări de renovare.

Legea stabileşte că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui în exerciţi, de pază şi protecţie, precum şi de folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

Legea mai prevede că locuinţa de protocol nu poate fi reşedinţa pe care titularul a avut-o ca preşedinte în funcţie.

14 COMMENTS

 1. de ce nu evacuezi infectia, domnule Ponta? cu jandarmii, luat de bracinari si aruncat afara, ca ultimul gunoi.

 2. E aberanta aceasta suma de 300.000 de euro data de RA-APPS, nu are cum sa coste renovarea unei vile mai mult ca de 2 ori constructia ei??? Stati de vorba cu orice inginer constructor si o sa vedeti ca am dreptate. Aici avem un caz tipic de deturnare de fonduri, cine stie ce mahar s-a renovat si el resedinta pe banii astia???

  • Bunicii mei aveau o vorba: m-ai pacalit o data, bravo, sa iti fie de bine ca te-a dus capul! Dar daca mai incerci si a doua oara, eu te bag direct in aia a ma-tii!

 3. sper ca vila lui roman sa ii aduca aceeasi soarta:sa se desparta de nevasta si sa se mute impreuna cu amanta[lenuta udrea] la…. puscarie!

 4. Jenant ca acest premier care si-a batut joc de doi presedinti ai ROMANIEI mai are tupeul de cocalar sa mai glumeasca dupa ce el a contribuit si facut acest circ ! Mai rar asemenea specimen de mitoman conducator de guvern european.

  • @Camelia basisto, la cat s-a batut joc Basinescu Traian de tara asta nici intr-o cocina de porci n-ar merita sa stea. Doar pentru el ar fi bine sa se reintroduca pedeapsa capitala ca sa nu mai cheltuiasca statul bani cu intretinerea lui in vila sa puscarie.

 5. **300.000 euro modernizari in noua casa de la stat pentru Basescu**
  OK. I se oferă absolut totul, dar:
  – Cum rămîne cu dosarele de infractor deschise?
  – Cum justifică dreptatea prin lege aceste instituţii care, se pare, că au dreptul de a face dreptate prin lege?
  – Cum se împarte dreptatea atîta timp cît impunerea prin forţă şi intimidare este practica legii în această ţară?
  – Cum se imparte dreptatea prin lege dacă tot ”nevinovaţii”, în mare parte sunt adunaţi şi faultaţi intenţionat şi la vedere?
  – Cum să mai ai încredere în”angajaţii unei instituţii”=vorba lui băsescu, dacă motivaţiile şi motivările sunt dubioase pe suspiciuni?
  – Cum să ai încredere în angajaţi dacă tot ceea ce înseamnă justiţie se face pe alese?
  Posibil să fie un cod impus de pe la marile puteri, dar asta nu e dreptate prin lege în România, pur şi simplu este implementat un haos dominat şi controlat de infractori pedepsiţi sau nu!!!

Leave a Reply