Antiterorismul are o istorie interesanta in Romania, cu amanunte prea putin cunoscute publicului. Dar cu o traditie a profesionalismului subliniata mereu de aliatii nostri. Azi se implinesc 40 de ani de la infiintarea USLA, devenita mai apoi Brigada Antiterorista, azi Directia Generala pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din SRI. Cel care s-a identificat cu aceasta structura speciala dupa decembrie 1989, cel mai longeviv comandant al unitatii, generalul Ion Stefanut, a postat un mesaj :

15 Decembrie 1977! Data infiintarii Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista, structura de elita a sistemului de Securitate al Romaniei!

Calomniata odios la Revolutie, de o mana de criminali tradatori de neam si tara, unitatea a pasit in noua Romanie cu blazonul neprihanit, continuand sa-si indeplineasca misiunile de maxima importanta pentru Patrie!

Unitatea a fost de fapt, in toate vremurile, in grup, mai mic sau mai mare, de oameni dedicati total misiunilor lor de lupta, care au pus mai presus de orice Tara! Unii au murit in misiune. Sa ne plecam in fata amintirii lor cu respect si recunostinta! Ei sunt vrednici sa poarte titlul de martiri. Cinste lor!

Implinim 40 de ani de existenta fara motive sa ne rusinam de faptul ca am apartinut sau apartinem acestei unitati!

LA MULTI ANI!

————————————————————————-

PS din partea autorului blogului

 

3 COMMENTS

 1. Atat de departe s-a mers cu lasitatea imediat dupa decembrie 1989, incat martiri precum Trosca si colegii sai, cat si asi ai spionajului si contraspionajului au fost si sunt in continuare priviti cu neancredere, de unii chiar cu ura. Bine ca a fost decorat Laszlo Tokes ! Cand vom intelege oare si noi ca pe timp de pace, un stat, o tara se apara cu serviciile de informatii, politia si alte structuri din sistemul de securitate nationala ? Ca au fost si sunt cozi de topor si in aceste structuri, este povestea padurii cu uscaturi.

 2. La multi ani si din partea mea! Este nevoie de ei fara sa le fie rusine ca exista si ma bucur ca exista. Ce nu inteleg este cine ii opreste sa ii prinda pe teroristi? Chiar si zilele astea multi ,,protestatari” violenti se incadreaza in lege:
  Terorismul reprezintă ansamblul de acţiuni şi/sau ameninţări care prezintă pericol public şi afectează securitatea naţională, având următoarele caracteristici:
  a) sunt săvârşite premeditat de entităţi teroriste, motivate de concepţii şi atitudini extremiste, ostile faţă de alte entităţi, împotriva cărora acţionează prin modalităţi violente şi/sau distructive;
  b) au ca scop realizarea unor obiective specifice, de natură politică;
  c) vizează factori umani şi/sau factori materiali din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, populaţiei civile sau al oricărui alt segment aparţinând acestora;
  d) produc stări cu un puternic impact psihologic asupra populaţiei, menit să atragă atenţia asupra scopurilor urmărite.
  Au disparut fabrici,uzine, insule,paduri….munti….si teroristi nu exista. Ce trebuie sa se intample ca sa fie priponit un terorist gras?

Leave a Reply