Un procent de 43,6% din populaţia României trăieşte în mediul rural, în condiţiile în care în statele din Uniunea Europeană procentul este de doar 25%.

Accelerarea dezvoltării economice din mediul rural este esenţială pentru diminuarea sărăciei din România, este de părere profesorul Dumitru Sandu de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti.

„În momentul de faţă, se întâmplă ca oraşele dezvoltate precum Bucureştiul sau Clujul să atragă forţa de muncă tânără, creativă, din zonă, iar impozitele din veniturile lor să meargă la Bucureşti. Întreprinderile pentru care lucrează navetiştii care vin la Bucureşti plătesc taxe administraţiei bucureştene, nu se întoarce nimic în oraşele lor. Or, rostul regiunii era să mi le pună împreună. România are nevoie de mecansime de cooperare teritorială ca de apă“, a spus profesorul Dumitru Sandu citat de zf.ro.

În Germania, doar 24,9% din populaţie trăieşte în mediul rural, în timp ce în Franţa ponderea este de doar 20,7%.

4 COMMENTS

  1. Acest procent de 43,6% din populaţia României care trăieşte în mediul rural, nu mi se pare ingrijorator, ingrijorator este faptul ca in mediul rural se traieste ca acum 100 de ani iar, fotografia postata de Dvs este cat se poate de elocventa. Satul romanesc este populat de oameni de varsta a treia, traiesc in saracie, fara perspective si asa cum aminteam ca in secolul al XIX-lea.

  2. Vai de capul lor! Doar cu sapa, grebla şi furca, plus hîrleţul nu faci recoltă sub nicio formă! Mai ales că mai mult de jumătate din ei sînt la a doua ”tinereţe” cînd puterea fizică te lasă baltă!

  3. Nu ne mai dati exemple din UE, ca madam de doi lei vrea sa fim ca in India. In Africa cati stau la sat, ca asa vrea guvernul sa ajungem?

  4. Anomalii; s-a introdus apa curenta fara canalizare, toata mizeria pe santuri si strazi, o parte din drumurile nationale trec prin mijlocul satelor si s-a interzis circulatia carelor ,carutelor am intrat in mediul lor de viata cu cismele, ne amintim de locuitori satelor numai in ani electorali si ii mintim cu nerusinare. Stimulam nemunca si munca la negru si dam locuitorilor saraci ajutoare sociale nejustificat, mentinem cu buna stiinta crasmele si alcolismul si lasam sate intregi sub teroarea hotilor si profitorilor. TARA NIMANUI se fac retrocedari de pe timpul lui Cuza. Gasca politica facuta la nivelul tari, din parlamentari, procurori ,judecatori , notari,avocati si chiar institutii ale statului au praduit cum au vrut pamantul satelor, sol subsol tot ce a putut lua ,mai bine zis fura.

Leave a Reply