Multumesc colegilor de la Jurnalul national pentru acest articol, telespectatorilor si colegilor din Antena 3 care mi-au transmis mesaje.

“Sunt la vârsta la care muncesc 10-12-14 ore pe zi, funcţie de evenimente. A-ţi permite orice poate suna ca o provocare, ca o mică obrăznicie la adresa vieţii. Sunt destule realizări, pentru că am îndrăznit. Îmi permit în viaţă atât cât consider necesar, nu fac excese. E foarte important să poţi menţine echilibrul, să nu cazi în extreme, ca apoi să regreţi. Traiul zilnic e suficient de tumultuos şi provocator ca să mai caut eu altceva. Sunt multe şi semnificative împliniri până la 44 de ani, drept pentru care am o satisfacţie bine echilibrată în mine însumi. Binele meu este în egală măsură important cu binele celor din jurul meu, familia în primul rând.

Câte mai sunt de făcut? Oricine ar putea răspunde că ar vrea să mai realizeze încă foarte multe. Obiective profesionale şi personale. Ca fiecare dintre noi, am gânduri şi dorinţe destule. Încerc să-mi dozez dorinţele şi ambiţia pentru a nu depăşi posibilităţile reale. Realizarea lor nu depinde însă numai de mine. Să fim sănătoşi, încrezători şi cu speranţa că împlinirea va veni.

Datoria faţă de noi înşine e constantă. Ce gândim, cum ne comportăm, cât de mult reuşim să ne controlăm, să-i respectăm pe cei din faţa noastră, să ne păstrăm calmul, să fim exigenţi, să nu acceptăm minciuna şi abuzul, să dorim binele şi nu răul. Am câteva datorii faţă de mine însumi, dar încerc să reduc datoria în fiecare zi. Păstrez în mine eventualele nemulţumiri sau neîmpliniri. Ar fi anormal să nu existe.

Cel care dă îngăduinţă nu e timpul. Dumnezeu e cel care ne iartă, ne dă speranţe, ne trezeşte brusc, ne dă câte un semn, ne supune încercărilor. Îmi doresc îngăduinţă de la Dumnezeu şi mă rog zilnic pentru sănătatea mea şi a celor dragi, în speranţa că şi împlinirea dorinţelor ar avea loc undeva, acolo, sus, pe o listă.

Mă întrebaţi dacă era bine la 30 de ani? De cele mai multe ori realizez că nu e nici o diferenţă, alteori îmi dau seama că pentru o decizie sau două, aş întoarce doar pentru 10 minute ceasul înapoi cu 14 ani. Să schimb pe ici pe colo câte ceva şi să vin repede înapoi. E un joc interesant să te gândeşti mereu ce-ai fi făcut atunci dacă aveai curajul şi experienţa de acum. Uneori însă poate fi periculos. Te poate umple de frustrări. Aşa că mai bine să trăim prezentul şi să sperăm că viitorul va fi bun pentru noi şi cei dragi.

Fericirea are gust de… Echilibru între împlinirile din viaţa personală şi cea profesională. Vreau neapărat să spun că atmosfera de la Antena 3 este extraordinară, e o înţelegere deplină între noi. Audienţele mari nu sunt întâmplatoare, efortul e uriaş. Uneori simţi că te doboară oboseala fizică şi psihică, dar satisfacţii există zilnic, de la tabelul cu audienţe până la mesajele numeroşilor telespectatori şi relaţia foarte bună între membrii echipei. Meseria aceasta de jurnalist, în diversele ei ipostaze – realizator, moderator, analist – îmi oferă multe împliniri. Şi îndrăznesc să cred că se poate şi mai mult.

Există în toate un echilibru, o stare a normalităţii. Sunt mai puţin decât mi-aş fi dorit într-un sens, mai mult decât mi-aş fi imaginat în altul. Să fim sănătoşi, să ne păstrăm credinţa şi să facem cât mai mult bine în jurul nostru. Cu aceste trei elemente, privesc înainte cu speranţă.”

(www.jurnalul.ro)

35 COMMENTS

 1. Intai de toate sanatate, apoi noroc si … un gand cald si senin, viata lunga alaturi de cei dragi. La multi ani!

 2. Din ce am inteles eu e caz de La multi ani! Sa va fie bine cu sanatate si intelepciune. Nu stiu daca lista de datorii o sa fie mai scurta pana la urma, dar va urez din tot sufletul sa nu acumulati altele la fel de mari sau mai mari, chiar daca va va invita vreo conjunctura. La multi ani!

 3. Sa inteleg ca astazi ati implinit 44 de veri la buchetul vietii, ca sa folosesc o exprimare pompoasa.
  Va doresc cel putin inca pe atat, avand in vedere echilibrul dvs., cu sanatate, realizari pe masura maturitatii dvs profesionale, odihna, multa impartialitate si nu in ultimul rand LA MULTI ANI !

 4. Cum o dai tot… 44 . Cum ai vrea nu poți ”întoarce” anii așa cum fac eu. Acum am …26 pentru că pot. Adică pot ”s-o întorc” așa cum se zice c-o fac cei din orașul ”hoaței naționale”.
  Să fiți fericit pentru că această stare presupune deja că le aveți pe toate. La mulți ani !

 5. Încă o rază de soare caldă adăugată la multele mai mult sau mai puţin înourate în cei 44 ani. LA MULŢI ANI!!! cu multă linişte în suflet şi în jur, cu multă sănătate, multă putere şi dragoste pentru cei care te merită!!! Aceşti ani vor fi de neuitat, că doar sărbătoreşti 44,,de pahare”, implinite. Încă odată: La Mulţi Ani!!! vreau să rămîi cu noi şi peste 50 de ani, dar, să nu uiţi de familia ta.

 6. Nu ştiu dacă urarea de “La mulţi ani!” este cea dătătoare de speranţe, atâta timp cât ea denotă dorinţa de îmbătrânire.
  Eu vă doresc mulţi ani cu sănătate! În acest caz, şi dacă aţi avea o sută de ani şi aţi fi sănătos, tot de bine e. Aţi atins apogeul vârstei prolifice în toate cele, aşa că daţi-i mai departe!

 7. LA MULTI ANI!
  MULTA SANATATE SI PUTERE DE MUNCA. Sunteti si veti ramane in continuare moderatorul meu preferat!

 8. La Multi Ani!
  Vezi, ai grija si de sanatate, ca dupa 40 unele incep sa sciirtie:-)
  In rest, tot inainte!

 9. La multi ani! Sa continuati tot asa, sa aveti aceeasi verticalitate de care ati dat dovada pina acum. Va ureaza unul de 41 (ani).

 10. Domnule Radu Tudor,
  Cu ocazia implinirii frumoasei varste de 44 de ani, va doresc multa sanatate, bucurii si indeplinirea tuturor dorintelor. Fie ca Dumnezeu, care vi-a dat aceste minunate daruri, patriotismul si credinta, sa va ajute si in continuare.LA MULTI ANI OM MINUNAT !

 11. La multi Ani! Sa va achitati de datoriile fata de Dumneavoastra despre care amintiti, sa va pastrati echilibrul normalitatii si sa puteti sa realizati ce va doriti!

 12. Multi ani cu sanatate si asa cum va stim,cu coloana vertebrala dreapta! De cand este antena3 mai avem si moi oarece sperante ca ADEVARUL inca nu a disparut din Romania.Sunt batrana,dar mi-as dori sa vad macar cateva cazuri mari de coruptie rezolvate.Nu este normal ca un inginer de profesie(adica eu!!)sa traiasca din 500lei pensie,iar niste analfabeti cu doctorate sa foloseasca masinile de numarat banii pentru a-si contabiliza averea.Sa va ajute Dumnezeu !

 13. deveniti “batran si intelept” : )
  pesemne de aia ati ajuns si PSD-ist in ultima vreme
  Bravo! felicitari.
  [ironic..]

Leave a Reply