Colegele mele Oana Stancu si Dana Grecu au adresat aseara la Sinteza zilei critici aspre primului ministru Victor Ponta pentru lipsa exercitarii autoritatii constitutionale si democratice, prin ministrul justitiei, asupra procurorilor. Ministrul justitiei Robert Cazanciuc este o persoana foarte apropiata premierului.

ponta-cazanciuc-5847396-mediafax-foto-marius-dumbraveanu

Iata articolul invocat :

ARTICOLUL 132: Statutul procurorilor
(1) Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei.

Definitia “autoritatii” potrivit DEX : AUTORITÁTE, autorități, s. f. 1. Influență general acceptată a unei persoane, a unei organizații sau a unei instituții în diferite sfere ale vieții sociale. 2. (Jur.) Pu­tere, drept de a emite dispoziții, de a impune ascultare. 3. Organ al puterii de stat competent să ia măsuri și să emită dispoziții cu caracter obligatoriu. ♦ Repre­zentant al unui asemenea organ al puterii de stat. 4. Prestigiu de care se bucură cineva sau ceva. ♦ Persoană care se impune prin cunoștințele sale, prin prestigiul său.

Victor Ponta a declarat ca nu vrea sa procedeze ca Traian Basescu si regimul sau, controlind justitia si pronuntandu-se favorabil sau nu pentru un caz sau altul.

Eu cred ca acesta articol din Constitutie este destul de clar.

Nu de putine ori am mai adresat critici in emisiunile de la Antena 3 si pe blog in legatura cu neaplicarea acestei prevederi constitutionale. Mi-am exprimat de multe ori nemultumirea si cred ca ati vazut asta. Am mai spus si o repet : actuala majoritate parlamentara si guvernamentala se teme de Traian Basescu, desi acesta le ofera saptamina motive serioase de a fi pus in genunchi. Din punct de vedere politic si nu numai.

Cred ca aceasta ezitare e perceputa de electorat ca un semn de slabiciune, chiar de complicitate. Ma refer si la faptul ca explozivul caz Iacobescu n-a avut parte de nici o reactie, nici o declaratie, nici o cerere oficiala din partea vreunui reprezentant al coalitiei majoritare.

Pe linga multe alte compromisuri facute cu adversarul, acesta din urma (ce accentueaza grav neaplicarea art. 132 din Constitutie) va afecta destul de serios sansele candidatului Victor Ponta la prezidentiale.

93 COMMENTS

 1. sub autoritatea ministrului justitiei nu inseamna sub ordinea ministrului justitiei,se face aceeasi confuzie pe care o face domnul Basescu voita sau nu cind spune ca presedintele desemneaza,el punind semnul egal intre desemnare si numire

   • BATRANUL de la Bucuresti:

    In ziua de 22.03.2011, la ora 10.08, Anghel Sandu, zis Bercea ia legătura cu soţia sa Stela:

    A.S.: Să îi dai o sută de mii lui Felix să umble pentru mine.

    Stela: Dar până acum nu a vrut să ia niciun leu de la mine. (…)

    ANGHEL SANDU: Dar acolo la apă unde ai fost tu cu Maci ce ai făcut?

    STELA: Şi ăla a spus că este bine! Şi eu diseară mă duc acolo. (…)

    ANGHEL SANDU: Şi nu ai mai discutat cu el.

    STELA: Am vorbit cu ăla, ştii tu, bătrânul din Bucureşti.

    ANGHEL SANDU: Cu omul nostru?

    STELA: Da! Şi a spus să mai merg la el împreună cu fetele.

    ANGHEL SANDU: Hai, du-te!

    – See more at: http://www.obiectiv.info/stenograme-in-scandalul-bercea-mondial-mircea-basescu_45040.html#sthash.FYp7QhTo.dpuf

   • STELA: Am vorbit cu ăla, ştii tu, bătrânul din Bucureşti.

    ANGHEL SANDU: Cu omul nostru?

    STELA: Da! Şi a spus să mai merg la el împreună cu fetele.

    ANGHEL SANDU: Hai, du-te!

    STELA: Eu plec mai pe seară acolo la el şi dimineaţa îl întâmpin la poartă când intră în curte.

    ANGHEL SANDU: Să nu te duci fără cinci sute de mii la el. Şi îi laşi banii acolo, nu îi iei înapoi, îi spui că am spus eu să nu mai iei niciun ban înapoi.

    STELA: Nu ştii că am mai fost şi nu a vrut să mi-i primească.

    ANGHEL SANDU: Banii îi laşi la femeia lui. Să nu mai plece avocatul de lângă… tine până nu vorbesc cu tine.

    – See more at: http://www.obiectiv.info/stenograme-in-scandalul-bercea-mondial-mircea-basescu_45040.html#sthash.FYp7QhTo.dpuf

  • Cu totul de acord. Articolul din constituţie ar putea fi considerat ambiguu, dar – nu mă îndoiesc – se completează cu prevederile legislaţiei specifice, la care doamnele Grecu şi Stancu ar trebui să se refere. Procurorii gestapovişti trebuie să fie scoşi din sistem, dar cine îi poate scoate, altul decât cel care i-a numit? Aş fi recunoscător doamnelor Grecu şi Stancu dacă ne-ar spune, dincolo de paraponul pe care îl au pe Ponta, cum văd dumnealor acţiunea pe care ar trebui să o iniţieze ministrul justiţiei, pentru ca ciracii pramatiei, canaliei şi şarlatanului să dea socoteală pentru abuzurile de care se fac vinovaţi. Şi să nu mă ia cu parlamentul, cu majoritatea etc., repet – ce ar trebui să facă ministrul justiţiei în actualul context legislativ? Le mulţumesc anticipat.

   • Ministrul justitiei poate solicita raspunsuri scrise ale sefilor responsabili . Aceste raspunsuri scrise nu sunt oferite presei si sicietatii civile datorita basismului sefilor numiti de Basescu la propunerea lui Ponta . Raspunsurile scrise asuma raspunderea juridica a celor care se intocmesc adica Kovesi raspunde daca a spus ca Base are imunitate totala si se constata ca Koveis mintea prin decizie a CCR favorizand infractorul Basescu

  • Foarte corecta observatia doamnei Maria (comentariul de la ora 12;25)! Domnule Tudor,incercati sa nu cadeti in capcana talibanismului confuz al doamnei Grecu – daca procurorii ar fi in subordinea vreunui ministru,fie si al celui a mediului sau a premierului,ar insemna ca una dintre puterile statului ,una dintre cele definite ca separate,s-ar subordona net unei alte puteri a statului, ceea ce este de Africa secolului al XIX-lea sau de Ukraina,all the time… Desigur separatia nu este neta,exista un sistem de contraponderi ,la noi dezechilibrul intre puteri s-a creat in momentul in care o persoana,un mafiot,a luat “sub protectie” justitia… Adica inclusiv CSM,care este organismul ce poate si trebuie sa faca ordine in ograda proprie. Apoi,prin mecanisme perfide si insidioase care s-au intins in timp,acelasi om a amestecat procurorii cu structurile lor puternic ierahizate, cu judecatorii,le-a conferit acelasi statut…Daca Ponta ar incerca sa se comporte la fel,s-ar alege praful,tot asa cum dorinta unora de a intra in jocul lui basescu,intr-n carusel al marlaniilor si mitocaniilor,al unei intreceri si anume “care-i mai smeker?”
   ar provoca cam acelasi rezultat! Or,standardele foarte joase,pana la nivelul gunoiului uman, la care ne indeamna basescu trebuie distruse definitiv.
   Nu copiindu-l dintr-o alta directie se va face asta!
   Eu personal regret ca doamna Stancu a intrat in acest joc,este un mare jurnalist,poate se va reculege si se va pune la punct si cu unele subtilitati minime ale unui sistem institutional pretins democratic.
   Asta nu implica,desigur,ca un ministru complet lipsit de personalitate,anost,absent,precum domnul cazanciuc trebuie sa stea acolo,pe post,ca un jalon al prostiei…

    • La Multi si Fericiti Ani sa ne traiesti si sa ramai asa cum esti acum! Multa putere de munca si mult curaj in continuare, draga Radu Tudor!

    • Si eu dezavuez asta. Totusi, va reamintesc foarte situatii in care o corectati pe Dana(pitesteanca de-a mea). Uneori este mult prea patrunsa (n-am gasit alta rima !!) de filozofia puterii presei in stat.
     I-as sugera amical sa-si concentreze eforturile pe o campanie agresiva de a reaminti populatiei de faptele penale ale lui Basescu care incepand cu 22.12.2014 pot deveni dosarepenale.
     Consider ca in sfertul ala de ora de publicitate inutila 19.45-20.00 sa bagati rubrica pe care v-am sugerat-o: “TRAIAN PENALU`”.
     ESTE VITAL CA BASESCU SA FIE JUDECAT si sa nu mai ocupe niciodara vreo functie.
     Multumesc!

   • bravo! o taritura a transformat tara intr-o taratura.

    evident a avut teren fertil.

    dar este doar parerea unora dintr-e noi, putini.(nu ma refer la ref de demitere a sconsului,o fractie din aia ce au votat pt demiterea jegului sunt constienti de ce a facut imbecilul asta)

    aci e de zbatut treaba,ce a fost mai intii:oul sau gaina?
    ,”standardele foarte joase,pana la nivelul gunoiului uman, la care ne indeamna basescu trebuie distruse definitiv.”
    dar oare gainarul asta ne indeamna?
    iti aduc aminte ca a fost votat cu spume,de 2x.
    ce sa m-ai zic, in 2009 era ales cu manele de biruinta, dupa ce pusese tara in cap cu hotia manelismul si prostia iesita din comun.

    dasca este sa ne ghidam dupa principiul democratie,atunci totul este in regula.
    asta e poporul frate!basau si clanul sau este cel mai bun produs.
    iar alternativa,”avengerii” nostri din fostul USL
    sunt cum ai zis:un jalon al prostiei.si hotiei adaug eu.
    ii face basau in foi de vitza caacaaaaaci TOTI SUNT SANTAJABILI din asa zisii nostri “justitiari”luptatori antibasiti

   • Ar fi bine sa nu reinventam Limba Romana. La Facultatea de Drept se dadea examen de admitere la Limba Romana (nu cunosc situatia de acum) tocmai pentru a formula corect si a intelege corect legile. Domnul Radu Tudor a procedat corect citand din dex despre AUTORITATE.Este extrem de clar, fara loc de ambiguitati ce inseamna autoritate. Interpretarea permanenta a legii dupa bunul plac al fiecaruia prin tot felul de conotatii colaterale a dus la haosul in care se gaseste sistemul de justitie din tara asta.

   • Prietene Popescu,daca salariul tau lunar ar sta (vorba lui Mischie) in virful pixului ministrului justitiei,cui crezi ca te-ai subordona ? S-au ai fi total independent?
    Nici daca ti-ai plati singur salariul,tot ai avea la 25 ale lunii un “silent partner” care iti ia minim 40% din iincasari (lichiditate 100%) !
    Las-o mai moale cu independenta justitiei si discursurile de “om responsabil”,ca este un discurs de consilier care traieste din banii altora(daca ai fi fost “consigliere” aveai un altul sigur).

  • Și-atunci,cum ar trebui,totuși, să-și exercite ministrul justiției autoritatea,sau măcar să și-o manifeste,față de tagma procurorilor,mai ales în cazul abuzurilor evidente ale unora dintre ei ?!

   • Ce ghinion pe Ponta ! Cand sa mosteneasca si sa foloseasca si el sistemul lui basescu adica Dictatura judiciara prin care e condusa Romania pe baza de dosare si catuse, iata ca vine un procuror care a indraznit sa-si faca meseria sa ii strice smenul….

  • FELICITARI SI RESPECT pentru procurorul Eugen Iacobescu !
   Un om cu adevarat curajos. Mai rar asa ceva.
   Dezvaluiri extraordinare despre mizeria asa zisului sistem judiciar din Romania.

   RESPECT EUGEN IACOBESCU !

 2. I:La Mulți Ani !
  II:emisiunea de aseară se încadrează la ȘOC-ȘOC-ȘOC !!!am crezut că Premierul va întrerupe legătura,Oana era,ca și noi,revoltată de pasivitatea Premierului! Emisiunea de aseară ne-a arătat cum stă treaba în politica românească,nu mai avem nici o așteptare din această zonă,s-a văzut clar CLAR !Suntem fără ȚARĂ,fără viitor,retragerea Academicianului Giurăscu a însemnat mult pentru mine.
  Concluzie :Noi Ai Cui Suntem?Noi cu cine votăm?
  Copii noștri mai AU ȚARĂ NATALĂ,STAT SUVERAN ȘI INDEPENDENT ?
  Cumplit de dureros!!!Mare decepție,mare cât Everestul !

  • da, un dialog surd. ponta nu va mai lua nici 30% la prezidentiale. nu mai avem pe cine vota. Imi poate propune cineva o persoana valida? ghise nu va lua nici el multe voturi…

 3. Adevarat graia Dana: toti sint santajabili si santajati,toti sint corupti pina in maduva oaselor(poate 1-2 exceptii).

  • Pai are curaj cineva sa se ia de familia ponea acum cand deja duicu e bagat la beci?Ca sa faci dreptate lui iacobescu trebuie sa o iei la bani marunti pe ponea .Daca o atingi pe ponea poate vorbeste despre manevrele lui duicu pe la guvern.Ca sa nu mai zic ce laudata este ponea de ponta si de cazanciuc :Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi că MJ a avut în 2013 discuţii cu şefii parchetelor pentru a selecta cei mai buni procurori pentru Ministerul Public, iar soţia şefului IPJ Mehedinţi, Elisabeta Ponea, avea o experienţă de şase ani ca procuror şef şi putea fi unul dintre candidaţi…..Si acum vreti ca ponta si cazanciuc sa faca ceva contra lui ponea?Wake up guys!!!!! Va minţim ca la MTO !!! OR M TI OU !!!!Cam asta e sloganul prezidential a lui ponta de cand a semnat pactul de coabitare cu basescu.

 4. Bravo Oana Stancu si Dana Grecu! Asa va vreau! Ba vreau ceva mai mult. Vreau sa candideze Oana Stancu la prezidentiale (exista precedentul Mircea Diaconu de la alegerile europarlamentare, hai, ca se poate!), mai ales ca o sa candideze si duamna Monica Makovei. Nu mai conteaza ca cineva n-are experienta, vrem MACAR un om curajos, un om dintr-o bucata, un om curat, un om care sa ne reprezinte pe noi, cei multi, noi care vrem sa se termine odata cu sistemul mafiot si gastile lui. Si-o sa vedeti ce-o sa iasa.

 5. e mult spus ca majoritatea parlamentara se teme de tb … pur si simplu NU vor sa faca nimic pentru ca le convine asa cum se intampla acum.

 6. “batranul” este Vasile Blaga. Liderul PDL local – capatana – asa se adresa la partid cand vorbea de seful PDL. “Batranul a zis sa boicotam, etc”. Din duba la DNA, Berea spune “este si Blaga bagat…” vedeti secventa cand spune de soferul lui Kovesi si cei 200 mii euro, la final striga de Blaga, de 2 ori. Nimeni nu a mai vorbit de el, doar de celelalte 2 nume si sofer.

 7. God Bless Oana Stancu.Bine ai revenit pe ecrane.Buna atitudinea oanei fata de ponta si de minciunile si prosteala facuta de ponta aseara la tv ,mircea a avut si el o pozitie excelenta si anume cand vorbeste ponta el se uita pe tavan si numara becurile din studiou ,cu alte cuvinte mircea si oana nu mai sant dispusi sa il cautioneze pe mincinosul de ponta,restul colegilor mai au timp sa se convinga si ei ca ponta e un cacialmist si ca e mana in mana cu basescu si va prelua regimul basescu fara nici o problema. Vezi cazul reduceri CAS ponta in loc sa actionez esi sa convoace parlamentul imediat in sesiune extraordinara ,va astepta inca 40 de zile pana in septembrie special ca basescu sa aiba timp dupa sa trimeata legea la CCR ,CCR va examina legea prin octombrie,un prilej ca ponta sa se dea victima ca el vrea CAS redus dar nu poate de basescu si sa il votati pe ponta presedinte ca el lupta cu basescu omul negru si babaul.Eu fac pariu ca ponta va face orice sa nu cheme parlamentul din vacanta si va trage de legea asta cu CAS pana la alegeri si ca la 1 octombrie nu va intra in vigoare aceasta lege.

 8. Pe principiul: daca nu pui presiune pe justitie ca sa scape Voiculescu noi nu te mai sustinem domnule Ponta si ne incordam un pic muschii acum la TV (est icomplice, esti slab, etc.) ca sa ti se faca frica.

 9. Uitati ce se intelege prin cuvintul “autoritate”, conform multor dictionare explicative ale limbii romane :
  ” AUTORITÁTE, autorități, s. f. 1. Influență general acceptată a unei persoane, a unei organizații sau a unei instituții în diferite sfere ale vieții sociale. 2. (Jur.) Pu­tere, drept de a emite dispoziții, de a impune ascultare. 3. Organ al puterii de stat competent să ia măsuri și să emită dispoziții cu caracter obligatoriu. ♦ Repre­zentant al unui asemenea organ al puterii de stat. 4. Prestigiu de care se bucură cineva sau ceva. ♦ Persoană care se impune prin cunoștințele sale, prin prestigiul său. [Pr.: a-u-] – Din fr. autorité, lat. auctoritas, -atis.
  Sursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

  AUTORITÁTE, autorități, s. f. 1. Drept, putere, împuternicire de a comanda, de a da dispoziții sau de a impune cuiva ascultare. 2. Organ al puterii de stat competent să ia măsuri și să emită dispoziții cu caracter obligatoriu. ♦ Reprezentant al unui asemenea organ al puterii de stat. 3. Prestigiu de care se bucură cineva sau ceva. ♦ Persoană care se impune prin cunoștințele sale, prin prestigiul său. [Pr.: a-u-] – Din fr. autorité, lat. au[c]toritas, -atis.
  Sursa: DEX ’98 (1998) | Adăugată de ana_zecheru | Semnalează o greșeală | Permalink

  autoritáte (a-u-) s. f., g.-d. art. autoritắții; (instituții, persoane) pl. autoritắți
  Sursa: DOOM 2 (2005) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

  AUTORITÁTE s. 1. for, organ. (~ățile superioare de stat.) 2. putere, (astăzi, rar) stăpânire. (Reprezentantul ~ății.) 3. v. putere. 4. (la pl.) v. oficialități. 5. (înv.) stăpânire. (Cârmuiește cu deplină ~.) 6. dominare, dominație, hegemonie, putere, stăpânire, supremație, (înv.) puternicie, stăpânie, tărie, țiitură, (latinism înv.) potestate. (Și-a întins ~; se afla sub ~ romană.) 7. v. calitate. 8. ascendent, considerație, influență, înrâurire, prestigiu, reputație, respect, stimă, trecere, vază, (înv.) înrâurită, (fig.) credit. (Se bucură de o mare ~.) 9. v. somitate.
  Sursa: Sinonime (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

  AUTORITÁTE1 f. 1) Drept, putere de a da dispoziții, de a impune cuiva ascultare. 2) Influență, prestigiu unanim recunoscut. A avea ~. A se bucura de ~. [G.-D. autorității] /<fr. autorité, lat. autoritas, ~atis
  Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

  AUTORITÁTE2 ~ăți f. 1) Persoană care se impune prin prestigiu, prin cunoștințele sale. O mare ~ în chimie. 2) Organ sau instituție de stat care reprezintă puterea politică și administrativă. ~ățile locale. [G.-D. autorității] /<fr. autorité, lat. auctoritas, ~atis
  Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

  AUTORITÁTE s.f. 1. Putere sau drept de comandă, de a porunci, de a fi ascultat. 2. Putere politică sau administrativă într-un stat; cârmuire; organ al puterii de stat. ♦ Reprezentant al puterii de stat. 3. Influență, ascendent, ascendență, prestigiu (prin merite sau calități personale); persoană care se bucură de această influență, de acest prestigiu. [Pron. a-u-. / cf. fr. autorité, it. autorità, lat. auctoritas].
  Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

  AUTORITÁTE s. f. 1. putere, drept de a comanda, de a da dispoziții, de a impune ascultare. 2. organ al puterii de stat competent să ia măsuri și să emită dispoziții. ◊ reprezentant al acestei puteri. 3. influență, ascendent, prestigiu. ◊ cel care se bucură de această influență, de acest prestigiu; somitate. (< fr. autorité, lat. auctoritas)
  Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

  AUTORITÁTE, (2, 4) autorități, s. f. 1. Drept, putere de a comanda, de a da dispoziții sau de a impune cuiva ascultare. 2. Putere politică sau administrativă într-un stat; cârmuire; instituție, organ al puterii de stat. ♦ (Concr.) Reprezentant al puterii de stat. 3. Prestigiu; trecere, vază, considerație. 4. Persoană care se impune prin prestigiul sau cunoștințele sale. [Pr.: a-u-] – Fr. autorité (lat. lit. au[c]toritas, -atis).
  Sursa: DLRM (1958) | Adăugată de lgall | Semnalează o greșeală | Permalink

  autoritáte s. f. (sil. a-u-), g.-d. art. autorității; (instituții, persoane) pl. autorități
  Sursa: Ortografic (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

  autoritate f. 1. puterea sau dreptul de a comanda: autoritatea părinților; 2. administrațiune publică, guvern: reprezentant al autorității; autoritățile civile și militare, magistrații, funcționarii și ofițerii superiori învestiți cu autoritate; 3. fig. influență morală, considerațiune: ei se bucură de o mare autoritate; 4. autor cu greutate, persoană de încredere: e o autoritate; 5. sentimentul unui autor: autoritatea lui Cicerone.
  Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink "

  Nu vad nici o legatura intre definitiile de mai sus si atitudinea ministrului justitiei sau declaratiile premierului Ponta in interventia la postul Antena 3. Oare chiar are sau reprezinta ministrul Cazanciuc vreo autoritate? Si daca da, asupra cui? Dar el stie oare?

  • Domnu’ Cornel,lasati DEX-ul de pe telefon,incercati cu “L’esprit des lois” , a lui Montesquieu… Asta e un tip care a scris cu mai mult timp in urma despre separatia puterilor in stat iar in legatura cu sistemul de contraponderi,de control reciproc al puterilor in stat (ceea ce inseamnna ca separatia nu este neta…) spune ceva de genul: “..oricine detine o putere,este tentat sa abuzeze de ea. Pentru ca acest lucru sa nu se intample,este necesar ca puterea sa intalneasca puterea…”
   Tocmai de aceea,pentru ca simte nu pentru ca stie,basescu vrea sa distruga parlamentul si sa se transfome,el insusi,in sursa de putere in stat.. Unii dintre privitori ii canta in struna din ratiuni diferite…

 10. Ponta nu are nici un interes in schimbarea sistemului ticalos pt ca vrea sa-l preia cand va fi presedinte… Daca ar fi vrut sa faca ceva s-ar fi indreptat spre desfiintarea numirilor politice in justitie, insa posibilitatea ca el sa numeasca pe vine vrea, unde vrea, este o posibilitate foarte tentanta pt el.

 11. Ma refer la cazul procurorului Iacobescu, cum de este posibil ca el sa fie abuzat in serviciu, de sefii lui ierarhici? Peste astia, cine mai este? Unde a fost minstrul justitiei, cand s-au comis astfel de fapte!
  Dupa parerea mea lucrurile sunt foarte grave. Justitia a devenit un mecanis scapat de sub control. Mai apara soscietatea civila cineva! Sigur NU!Justitia functioneza cu doua viteze, una pentru zona politica la c-da, pentru mari interese materiale si beneficii direct in buzunarul inaltilor si una pentru gainarii si retardatii de duzina.
  Sistemul se adapteaza pe rand oricarei grupari politice, Piramida asta nenorocita a ierarhiilor pare de nezdruncinat !
  Nimeni din sistem nu a miscat un deget pentru Iacobescu ! Singura societatea civila care a reactionat, mass media, dvs!
  Veti vedea cum acesat sistem, il va albi pe Nastase cat de curand, vor urma si altii, dar Basescu va garantez ca nu va vedea parnaia !
  Aici se vede abilitatea serviciilor, sunt flexibile, trec de partea celor care sunt la putere, mimeaza la un momentdat detasarea pentru a astepta succesiunea la putere, ii recupreaza pe toti ! Si toti raman in SISTEM SI CARE ESTE NUMAI AL LOR !

 12. NU va afecta deloc sansele lui Ponta, care nu are contracandidat. S-a ocupat Antena 3 de asta.
  Ponta va fi presedinte. Sunt curios cum veti reactiona cand PSD-istii isi vor da arama pe fata. Veti (aici nu ma refer neaparat la dvs, ci la cei care de aproape un an toaca PNL) trece de “partea poporului” ca si cand nimic nu s-a intamplat sau macar vor aparea niste cuvinte de genul “imi pare rau” sau “am gresit”.

 13. de mult si multi am observat ca Ponta nu serveste la A3 decat la dumneavoastra in emisiune sau la Gadea unde ii sunt servite replsper ca zicile pe tava si sunt ocolite subiectele sensibile ale zilei,si fuge ca dracu de tamaie de Oana Stancu ,Oana Stanciulescu sau Dana Grecu,care de multe ori i-au pus in fata minciunile si incompetenta.Sper ca jurnallistele mai sus-mentionate sa-si pastreze verticalitatea si obiectivitatea fata de toate nevertebratele astea nevolnic ajunse vremelnic la ciolan,ca in rest cam rasfirati ziaristii independenti

 14. Pentru cele 2 “doamne”:

  Ministerul Public a fost instituit, prin art.131 şi art.132 din Constituţia României, ca o magistratură componentă a autorităţii judecătoreşti, având rolul de a reprezenta în activitatea judiciară interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.
  Procurorii au, ca şi judecătorii, statut constituţional de magistraţi, prevăzut expres în art.133 şi art.134 din Legea fundamentală. Astfel, potrivit art.133 alin.(2) lit.(a) din Constituţie, Consiliul Superior al Magistraturii este compus din două secţii, una din 9 judecători, iar cea de a doua din 5 procurori, aleşi şi unii şi ceilalţi în adunările generale ale magistraţilor.
  În acelaşi sens, Curtea Constituţională reţine că procurorii sunt numiţi în funcţie, ca şi judecătorii, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii şi că acelaşi organ al autorităţii judecătoreşti îndeplineşte rolul de instanţă de judecată în domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor şi procurorilor.
  În sfârşit, Curtea constată că statutul juridic constituţional al procurorilor este identic cu cel al judecătorilor în ceea ce priveşte incompatibilităţile stabilite în aceiaşi termeni în art.125 alin.(3) şi, respectiv, art.132 alin.(2), conform cărora funcţia de procuror, ca şi aceea de judecător, este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior.
  Aplicând principiile constituţionale evocate, legiuitorul a stabilit, prin Legea nr.303 din 28 iunie 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, norme identice sau similare privind incompatibilităţile şi interdicţiile aplicabile funcţiilor de procuror şi de judecător, admiterea în magistratură şi formarea profesională a judecătorilor şi procurorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor, accesul procurorilor la funcţia de judecător şi al judecătorilor la funcţia de procuror, drepturile şi îndatoririle judecătorilor şi procurorilor, răspunderea juridică a acestora.
  (Decizia CCR nr.866/2006)

  • Daca citati si art.132,alin.1 era altceva.Rezulta clar ca vorbim de o incalcare explicita a Constitutiei,legea fundamentala.

 15. Stancu și cu Grecu,respect maxim.Când coabitezi cu Băsescu mai pățești și nasoale din astea.TREZIȚI-VĂ!Ponta=Băsescu să facă ce vrea

 16. Oricand sunt nelamuriri cu privire la probleme NECLARE, sa se faca apel la analistul Bogdan Chireac care va elucida totul intr-un stil specific. Numai ca ar fie bine sa fie in apropiere si Mugur Ciuvica…:-)

 17. La multi ani , d-nul Tudor!
  Ministrul Justitiei nu poate interveni in activitatea procurorilor dar prin parghiile legale ce le are,ca ministru si ca membru de drept CSM ,ar fi putut lua macar o pozitie publica.
  Acest ministru chiar exista ? Si daca exista vreau si eu sa stiu ce activitati desfasoara, ca in interiorul sistemului tot aceleasi dureri de cap…

 18. Isi apara presedintele prin parghiile pe care le detine? Simplu de aflat. Cate mandate de siguranta nationala sau emis de cand a inceput scandalul bercea-basescu?

  Mai mult ca sigur exista mandate de siguranta nationala pentru: toata familia Bercea, avocatul lui Bercea si colaboratorii lui, Antena 3. Vor sa gaseasca toate filmarile. Parlamentul poate afla de la SRI, DIICOT sau alte institutii sub acoperire?

  Exista si o explicatie pentru Bercea. De ce nu au reusit sa-l scoata nimeni din puscarie si cat va mai sta?

  Nu l-au putut scapa deoarece dupa perchezitia facuta de Iacobescu, clanurile din sistemul judiciar au intrat in panica, descoperind carnetelul lui Bercea, si au decis sa-l puna la “naftalina”.

  Asa ca Bercea daca nu “ataca” va avea viata lunga… la racoare.

 19. Hehe…nu se face Justitie la Antena 3, nenea Tudor. Mai bine nu te mai agita si cauta-ti o destinatie de vacanta unde sa te detasezi putin. Poate reveniti putin pe calea impartialitatii dupa ce va intoarceti.

 20. Domnule Radu, la multi ani si sanatate!

  Trebuie sa va marturisesc ca sunt confuzat – cand DNA il ancheteaza pe mircea bãsescu, e de bine si tota lumea vrea sa se faca dreptate si ca dosarul sa se extinda pana acolo unde trebuie, pana la marele ciclop bãsescu. Pe de alta parte, daca il ancheteaza pe profesorul Voiculescu, atunci DNA e numit bãsist – nu vorbim de acelasi DNA, de aceeasi Kovesi, acelasi nevertebrat Cazanciuc… ??

  Ce se intampla, exista mai multe factiuni in cadrul justitei, cu unii procurori controlati de basescu si altii controlati sau controlabili de altcineva? Daca justitia e controlata de basescu sau de la Bruxelles, dece i se mai cere lui Ponta sa o controleze la glezne? Oare are puterea sa o faca, chiar daca ar vrea, folosing pârghiile constitutionale? Oare mai exista in justitia asta si niste oameni onesti care nu sunt in buzunarul ciclopului si care pot sa fie orientati pentru a cerceta in directia care trebuie, la clanul bãsescu si familia si caracatita din jurul lui?

  Recent, Ponta s-a grabit sa anunte ca defapt el a numit si sustinut-o pe Kovesi, nu bãsescu… Dece a numit-o daca nu o poate controla, sau daca se stia ca e om de casa de-al lui bãs? In concluzie, eu cu cine mai votez? Hâc!

  Alt lucru pe care l-am observat e ca unii colegi de-ai d-voastra, Mihai Gâdea si Mugur Ciuvica i-au cam luat apararea lui Ponta in contextul (in)actiunilor justitiei, in contrast cu atacurile Oanei Stancu si Danei Grecu. Si pe d-voastra v-am vazut ca in ultima vreme nu mai sunteti pe aceeasi lungime cu doamna Stancu de multe ori. Mi se pare ca exista un anumit rift in politica generala a postului, care cred ca ii confuzeaza pe telespectatorii dumneavoastra… N-am mai vazut asa degringolada interna in opinii de cand s-a destrãmat USL-ul! Urmeaza cumva un nou cutremur de o magnitudine similara? E legat de recentele zvonuri despre o posibila racolare a lui Mihai Gadea de catre Ghitã TV sau de o posibila condamnare finala a profesorului Voiculescu in august??

 21. ponta a incalcat legea cu lista lui Barosso ,la coabitare si la negocierea politica a procurorilor basisti cu Basescu deci el ne minte cand spune ca nu-i permite legea sa ceara ca DNA sa nu mai sfideze opinia publica .

 22. Interventia lui V. Ponta la ” Sinteza Zilei” a fost absolut dezolanta: o dezamagire totala. Inutil orice comentariu, ma tem ca intuitia mea profunda despre personajul politic Ponta, se va adeveri. Nu inteleg insa la ce capat joaca Ponta, sau la cite capete joaca.

  • @Monica,

   Măi doamnă, dumneata nu ai proprietatea termenilor. Spui, o dată, că ”interventia lui V. Ponta este o dezamagire totala” și mai apoi ”ma tem (aiurea-n tramvai temerea câtă vreme…) “intuitia mea profunda(probsistă, probabil) despre personajul politic Ponta, se va adeveri”. Deci Ponta, despre care credeai că a făcut multe, multe rele este o…. dezamăgire cee ce înseamnă …noaptea minții. Dumneata ai vreo urmă de gândire logică?
   Am trecut peste o altă aiureală din articolul anterior din puțul gândirii dvs. profund viciate de angoase, drept pentru care voi comenta aici pentru că_cu personaje ca dumneata bântuite de spaime construite timp de zece ani, și mai bine, de către băsescu nu se mai poate face nimic temeinic. Mult rău , da, dar bine în niciun caz.
   Așa cum am văzut în articolul ” Iacobescu, procurorul abuzat” – Monica on said: July 24, 2014 at 07:48 ” A disparut si putina libertate de a exprima(aici ns) un punct de vedere vis-a-vis de tema propusa”, sunteți , se pare, speriată de bombe,de…comunisti, de securisti, de fsn-isti, de baroni, de moguli ba, de ceva vreme, și de antena 3 și asta urmare diatribelor lui băsescu de la alegerile din 2004 care au lăsat urme inclusiv liberalilor cu care împreună au dat palme acelui copil. Și nu glumesc, binențeles.
   Faptul că sunteți trimisă la ”coșul de gunoi”(așa cum reproșați d-lui Radu Tudor considerând acest fapt o cenzurarea de tip stalinist a ceea ce scrieți dvs.) v-a speriat, am văzut, rău de tot. Dar ați observat, probabil, că această cenzurare(cum îi spuneți dvs.) s-a întâmplat prea ….instantaneu, deci acest lucru nu reprezintă în nici un caz o cenzură umană. Și mie mi s-a întâmplat ”fenomenul” de vreo câteva ori inclusiv că nu o pot și nu am putut-o scrie acolo. Am repetat alteori însă procedura și a…intrat. Nu căutați vinovați aiurea. După câte ați constatat nu v-a cenzurat nimeni atunci când ați și spus-o că ați fost, lucru gravissimum, cenzurată.

 23. O dedicație pentru guvernatorul Ponta de la Florin Salam Si Roxana Printesa Ardealului :

  Hai dottore la Putere
  Umple tara de lichele
  Pe basisti si mafioti
  I-ai păstrat misto pe toti

  Hai pontache la putere
  sa bagi tara la belele
  Procurorii sa-i aduni
  Sa te știe de jupan !

 24. Oameni buni, m-am săturat de căinăreala politicienilor!!! de complicitatea prin slugărnicie ascunsă, încît ei nu sunt vinovaţi, ei nu au cum să facă la modul real, ceva!!! ei, doar atît fac: se plîng de neputinţă, dacă nu pot, să plece, să-şi dea demisia, să fie schimbaţi pînă găsim cîţiva oameni demni, onorabili, care fac, mişcă ceva şi nu se plîng, nu se caină că vor fi anchetaţi dacă fac ceva bun în favoarea poporului!!! nu sunt în scaun, pe acele funcţii toată viaţa lor!!! de asta nu are loc niciun om demn, că se au unii pe alţii şi legea au făcut-o ca să nu poată intra alţi oameni, pentru a nu fi distrusă colcăiala lor,,mafiotă” !!! Dobriţoiu m-a enervat urît, la emisiunea lui Răzvan,,dacă nu eraţi dumneavoastră presa, nu se mişca nimic”, dar ei, la ce mai ocupă scaunul şi încasează venituri plus bonusuri lunare, dacă nu sunt în stare să facă nimic, vă pune pe voi jurnaliştii, să faceţi ceea ce trebuie să facă ei(voi fiind nişte oameni care lucraţi la privat, nu păpaţi fondurile statului degeaba ca ei, voi aveţi foarte multe riscuri pînă şi anularea-rezilierea contractelor de muncă, ei, niciun risc), stau de-şi clocesc ouăle la locul de muncă sau pe unde au afaceri-majoritatea, plătiţi şi bonificaţi regeşte din bugetul statului, D-E___P-O-M-A-N-Ă ca milogii(cerşetorii, cerşesc la colţul străzii, la cap de pod, în faţa bisericilor, în staţiile de autobuz, în gări, deci prestează ceva)…

 25. LA FEL CUM A ZIS SI MIRCEA BADEA – NU IL VOI VOTA PE VICTOR PONTA LA PRESEDINTIE – E FRICOS SI PERVERS – II PLACE COABITAREA

  • @daniel,

   Așa ați spus-o, dragi băsiști ai alianței Defuncte și… Actualizatei (D.A) că nu veți vota USL-ul în ruptul capului după eșuarea și mai ales ”TRADAREA” lui Ponta de la Referendum, ”grețoșenia” aia de alianță (așa cum îi tot ziceați voi) care i-a inclus și pe un… Oprea și pe Nicolicea dar și pe Jiji sau Banias nedându-le, înainte de alegeri, N_I_C_I_O Ș_A_N_S_Ă USL-ului de a trece de 50% . După care , după succesul USL, v-ați încununat și împăunat tot voi meritul de a ajunge ăștia să depășească cu mult peste 50% , respectiv 70% și asta, cică, tot datorită vouă. În condițiile în care speriați de URLETELE voastre războinice post-Referendum ( ce era pe aici de nu mai încăpeam de voi cu lozinca_ ”că cine dracu îi va vota pe ăștia…” la care se adăugau , după caz, și tot felul de blesteme – vezi și cazurile notorii sus-citatul tău M. Badea, Victor Ciutacu și alți ”scârbiți de USL” ) dar și având semnale, așa cum s-a scris și pe acest blog că basescu NU ARE DE GÂND să-l numească premier pe Ponta, ăștia să caute totuși soluții , una fiind cooptarea UDMR-ului (semnat Acordul și de Ponta dar și de antonescu) și alta să racoleze în continuare parlamentari(inclus acest program de racolare ”dreptaci” inclusiv în acordul ACD . Acum, cu această ”scârbă” de Ponta o să-l întoarceți ce să vezi pe…băsescu cum ați facut-o din scârbă atunci cu Geoană în vizită la Vântu când acesta așa cum v-a sugerat băsescu v-a TRADAT cu mogulul . Și atunci, întorcându-i pe băsiști la Putere, prin scârba voastră de Ponta, să nu vă urez creștinește ceea ce v-a urat dintotdeauna același Mircea Badea respectiv ” să vă tăvăliți în chinuri toți cei care l-ați votat pe băsescu (sau nu ați votat pe nimeni ajungând tot acesta să ne conducă 10ani)!. Că ”dăcât” cu partidul stat, cu comuniștii, cu fsn-isti, cu securistii, cu mogulii- și alte lozinci populisto-băsiste, mai bine cu hoții , mincinoșii, abuzivii și tupeiștii alianței D.A așa cum gândiți acum și dintotdeauna. Așa ați ales, dintre ăștia, în 2004, 2008, 2009 și 2012, dintre ăștia, funcție de discernământul fiecăruia veți vota la iarnă.

 26. Ca doar n-o fi prost Ponta sa schimbe legislatia si sa puna justitia pe picioare sa-i salte si pe ai lui. Trece si campania, se musamalizeaza si cazul Basescu, se mai linistesc si aia de la DNA pana la alegerile viitoare cand iar o sa-si aduca aminte de Nastase.

  Constitutia a ramas in pom, atata gargara inainte de alegeri…

 27. din pacate pentru ea oana stancu s-a facut de rusine. cu un limbaj civilizat si fara istericale, cu o cunoastere a legilor ar fi fost credibila. asa insa….

 28. Doar femeile daca mai schimba ceva in tara asta; Si Dana Grecu si Oana Stancu au copii si cu siguranta vor sa lase o lume cat de cat “traibila” pentru ei, barbatii se bat pentru putere, pentru orgolii, pentru imagine. Femeile nu-si mai pot permite asta ascum,instincutul lor de a-si apara pruncul nu le mai lasa timp pentru jocuri politice si mangaieri de orgolii masculine. Se vor bate pentru ziua de maine. Asta vad eu in lupta Oanei si a Danei. Pacat ca noi ceilalti stam si acum si ne uitam la niste mincinosi ticalosi, tineri sau mai putin tineri, aceiasi de 20 de ani, si inca le mai facem jocul, vorbind despre ei sau certandu-se din cauza lor.
  Mie personal a ajuns sa-mi fie rusine de mie insami si sa ma simt extrem de vinovata cand ma uit la nepotica mea.

 29. La multi ani d-le Tudor, sanatate si succes pe mai departe !!!
  Daca Ponta ar incerca sa se comporte la fel ca Basescu sa controleze justitia d-nele Grecu si Stancu ar sari din nou cu replici si jigniri a la Basescu. Aceste doamne au un cui impotriva lui Ponta, fara motive bine intemeiate reactioneaza asa cum stiu dansele. Pentru ca o mare parte din noi ne uitam cu placere la Antena3 dar dezaprobam iesirile de prost gust ale acestor doamne…Oricat s-ar stradui dansele sa ne inoculeze si sa ne dezbine, evident nu vor reusii , asta o demonstreaza sondajele. Nu vor avea succes sa-l promoveze pe Iohannis despre care dansele nu prea vorbesc. Oricum Antonescu fanul danselor le-a demonstrat de ce este in satre iar PNL nu mai exista, acest fapt pare un motiv de frustrare pentru doamnele mai sus mentionate si ca atare se dezlantuie cand este vorba de PSD si Ponta!

 30. Domnule Radu Tudor, spuneti ca si dumneavoastra va e greu sa va uitati la Sorin Rosca Stanescu si la Bogdan Chireac, spuneti ca va e si dvs GREATA DE BUCURIA LOR, DE SATISFACTIA LOR! Si, toate, pentru ca in tineretea si lipsa de experienta de acum doi ani Victor Ponta A TRECUT PESTE SFATUL LUI iON iLIESCU DE A NU II BAGA IN SEAMA CU 50% PE LIBERALI. Dvs va dati seama ce-o fi in mintea oamenilor alora care au urmat sfatul lui Ponta(ma refer la poporul pesedist)si l-au facut pe SRS mare senator? Dupa Basescu era nevoie de putina pace, sa uitam ura, ura asta teribila de zece ani. Va dati seama ce era de ura incepe azi? Ingrozitor, de nesuportat.

Leave a Reply