romania_ue_reuters

Europenii nu au încredere în UE şi nici în principalele sale instituţii, indiferent că este vorba despre Parlament, Comisie sau BCE, românii fiind cei mai încrezători, potrivit unui studiu publicat luni de către Comisia Europeană (CE), cu două săptămâni înaintea alegerilor europene, relatează AFP.
Potrivit acestui sondaj Eurobarometru, 59% dintre europeni mai degrabă nu au încredere în UE, în timp ce 32% mai degrabă au încredere în Uniune. Alţi 9% nu au o opinie pe această temă.
Estonia şi România sunt ţările în care cetăţenii au cea mai mare încredere (58%). Invers, 81% dintre greci şi 74% dintre ciprioţi nu au încredere în această asociere. În Portugalia şi Spania, alte două ţări afectate dur de criză, 70% şi, respectiv, 67% dintre cetăţeni nu au încredere în UE.
În Franţa şi în Germania, o majoritate a cetăţenilor – respectiv 63% şi 59% – nu au încredere în UE. În schimb, 28% dintre francezi şi 31% dintre germani afirmă că au încredere în Uniune.
Instituţiile europene nu sunt nici ele ocolite de această neîncredere. Astfel, 53% dintre europeni nu au încredere în Parlamentul European (PE), în timp ce 34% au încredere, iar 51% nu au încredere în Comisia prezidată de către José Manuel Barroso, în timp ce 33% au încredere. În privinţa BCE, 54% dintre europeni nu au încredere în această instituţie cu sediul la Frankfurt, în timp ce 31% afirmă că au încredere în ea.
În schimb imaginea UE este uşor mai pozitivă. Astfel, 34% dintre europeni au o imagine bună despre UE, în timp ce 26% au o imagine negativă. Pentru 44% dintre europeni, libertatea de a călători, studia şi munci peste tot în UE constituie principala atracţie a Uniunii.
UE reprezintă prosperitatea economică pentru 12% dintre europeni, pe când 17% o identifică cu şomajul. De asemenea, Uniunea reprezintă pacea şi democraţia pentru 25% şi, respectiv, 19% dintre europeni, în timp ce 22% o asociază cu birocraţia, iar 25% cu risipirea banilor.

Studiul aici :  http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_415_data_en.pdf

 

 

 

58 COMMENTS

 1. “800 de lei pe lună. Salariu sau leasing de sclavi?

  Multinaţionalele, hipermarketurile sau industria de componente auto duduie în România. Produc, exportă, oferă sute de mii de locuri de muncă. Pare nirvana capitalismului, dar de fapt este aproape tragic. Salariile de sub 1.000 de lei sunt, cred eu, o plagă pentru economia şi societatea românească. Nu sunt nici socialist, nici elitist, nici condescendent. Dar cred că modelul de dezvoltare aplicat în ultimii 15 ani în România, cel puţin în producţia industrială, este eronat. La Jucu, celebrul fost „hub tehnologic“, companiile străine angajează mii de oameni cu salarii de 600 de lei. Componentiştii şi asamblatorii de diverse oferă, în medie, salarii de 1.000 de lei. Casierii din hipermarketuri, şi ei la mare căutare, duc acasă 900 de lei pe lună. Vorbim de mult peste un milion de români care iau lunar lefuri de 200-250 de euro. Cred că avem o problemă şi trebuie făcut ceva foarte repede, până nu e prea târziu.

  Mulţi dintre marii noştri investitorii străini, scuzaţi-mi generalizarea, nu fac decât să recolteze munca brută şi ieftină. Investesc în zone speciale, obţin scutiri de taxe şi facilităţi, iar investiţiile înseamnă hale din panouri care pot fi demontate şi mutate într-o zi, cu tot cu utilajele din interior. Nu folosesc know-how, nici măcar materii prime româneşti. Aduc totul de afară şi angajaţii români prestează munci slab specializate. Pun şaibe la şuruburi, fac două cusături la o husă de scaun şi tot aşa. Un salariu de 1.000 de lei net înseamnă aproape 1.600 brut. Statul încasează puţin de pe urma muncii prost plătite. TVA aproape deloc, câteva taxe locale, pe ici pe colo. Şi cam asta-i contribuţia la buget, deşi producţia respectivă umflă cifrele şi PIB-ul aşa cum se întâmplă acum. Poate că nu e puţin lucru, vin totuşi nişte bani. Însă românii cu 800 de lei pe lună nu sunt consumatori, nu cumpără lucruri, nu-şi plătesc taxele individuale, serviciile publice şi nu iau credite. Nu au bani să investească în educaţia lor şi a copiilor lor şi nu se pot îngriji de propria sănătate. Una peste alta, trăiesc prost, la limita supravieţuirii fizice. Inevitabil, ei se transformă în restanţieri, în datornici la întreţinere sau în asistaţi medical, adică devin o cheltuială la buget. România, societatea în ansamblu, nu progresează dacă vindem pe doi lei muncă brută.”

  http://www.capital.ro/800-de-lei-pe-luna-salariu-sau-leasing-de-sclavi.html

  • Pavel ai uitat restul şi permite-mi să mai zic şi eu câte ceva…

   “Soluţia nu e majorarea salariului minim sau alte artificii electorale cu iz socialist.” — aici, de acord. Pentru cine nu ştie, dacă salariile se măresc, şansa de a te mai angaja undeva, şi aşa risipitor cum sunt serviciile în ziua de azi, va scădea considerabil. Totodată, să nu uităm că firmele sunt libere să se re-localizeze altundeva iar şomajul va creşte.

   “CAS-ul trebuie redus pentru ca investitorii să fie nevoiţi să plătească mai mult.” — aici, e cam greu: prea multă birocraţie, incompetenţă, iar ratele de impozitare trebuie diminuate: au rol esenţial în legătura CAS-ului (cel puţin, aşa cred, dacă nu cumva fac o eroare). Aici e important ca persoanele, atât la nivel individual şi la nivel de companie/firmă, să fie capabile să plătească taxele. Degeaba pui o taxare groasă pt. că toţi vor încerca s-o evite cât mai mult, mai ales patronii de firme, iar dacă taxele sunt mici, posibile de achitat de cât mai mulţi, cu atât şansa ca ele să fie plătite creşte.

   “Oamenii trebuie educaţi, învăţământul trebuie modernizat şi orientat spre abilităţi practice.” — Sulla cu prefectura, dl. Pavel. De mai bine de 15 ani, nimeni nu a spus ceva de reindustrializarea ţării. De unde nevoie de practică dacă nu e nevoie/cerere de ea? Dacă nu e nevoie de practică, ca să nu mai zic de oportunitatea nonexistentă, degeaba învăţământul trebuie modernizat şi orientat spre abilităţi practice. Totodată, să nu uităm că aici există şi o luptă între generaţii. Oricât de ciudat ar părea sugestia mea, cred că ăstea sunt două soluţii pentru educaţie şi “modernizare”:

   A) Ţara respectivă trebuie să aibă o populaţie extrem de redusă; gen Elveţia, Luxembourg, Belgia, Olanda sau oricare dintre ţările Scandinave.

   B) Ţara respectivă, care e de dimensiuni medie, medie-mare, trebuie să menţină o fluctuaţie continuă de profesori şi învăţători care să dureze pe un termen moderat mic. Ce înseamnă asta? Profesorii/învăţătorii, obligatoriu, trebuie să iasă la pensie după 25-30 şi ceva (nu înainte de 34) de ani de la profesarea ca profesor/învăţător. Este singura soluţie, cred eu. Uitaţi-vă câţi profesori şi învăţători stau pe tuşă şi aşteaptă să li se deschidă accesul la catedră. Deja se fac concursuri ca să intri şi sunt deja posibilităţi infinite de mită şi influenţă ca să câştigi un loc. Prea multă birocraţie şi prea multă nesimţire din partea cadrelor didactice cu peste 40 de ani de experienţă.

   Aaa, da, să nu uităm de esteticismele sociale; în care toţi suntem savanţi şi genii, cu inteligenţă nativă mare, ca japonezii şi nu trebuie să existe lucrători. Ce gândire mizerioasă estetică specifică societăţii.

   “Şi, cel mai important, mediul de afaceri autohton trebuie sprijinit masiv şi cu orice preţ ca să poată deveni o alternativă mai bănoasă la „lagărele“ de muncă, numite pretenţios „industrie“.” — presupun că vă referiţi la industria privată, ca cele “pretenţioase”, nu?

   Numai guvernul poate să angajeze/recruteze agenţi economici care să poarte sume imense de bani şi investirea lor în crearea industriilor/companiilor/firmelor. Important ar fi ca acel individ, care devine CEO-ul să nu devină dator guvernului pentru că se riscă la statism şi ieşirea din laissez-faire.

   Trebuie menţionat că primarii nu au asemenea putere să reînforţeze indivizi; baroni locali, corupţie, birocraţie şi toate ălea…

   Un individ ca mine nu are destul capital, cunoştinţe sau idei în a face aşa ceva; dar să revenim doar la ideea că individul obişnuit nu are capital.
   Dacă guvernul oferă anumitor indivizi acele sume de bani, din nou, optez la reindustrializare. În momentul în care am aruncat industria aia, “energofagă” cum era, ne-am făcut seppuku economic. Ilici şi restul ‘venerabililor’ fesenişti trebuie să fie trataţi cu aceeaşi faţă a banului, cu cea mai mare dobândă posibilă: decapitare. Nu se poate aşa ceva, şi după 15 ani după ce ne-am distrus şi arunat totul al fier vechi. Recunosc că şi reacţia publică era nicăieri dar, chiar şi aşa, ca lider politic la conducerea statului… ce oameni mizerabili, ticăloşi şi retrograzi.

   Domnu Pavel, dacă citiţi acest mesaj, n-am verificat dar sper că aţi scris, în detaliu, despre Paritatea Puterii de Cumpărare (PPC) în raport cu PIB-ul unei ţări: degeaba ai PIB-ul mare dacă nu-l raportezi cu PPC-ul. E altă discuţie…

   • 1. Nu profesorii sunt cauza birocratiei ci eventual victimele ei. Birocratia tine de un sistem prost gestionat!
    Basescu a aratat cu degetul spre angajatul de la ghiseu, indicand sursa birocratiei! Fals, birocratia era in curtea lui!
    2. Nu iesirea din sistem mai “devreme” a profesorilor va creste actul pedagogic, ci doar concurenta intre acestia, data de salarii pe masura!

    • Şi cu ăia care stau pe tuşă, ce le faci? “Sorry băieţaşi şi feti’e, dar ăia cu peste 35-40 de ani la catedră nu vor să plece iar voi n-aveţi loc că deee…”

     Degeaba îmi spui că trebuie concurs, se dau mite ca să primeşti punctaj mai mare. Dacă la bacalaureat se poate, aici e în floare deoarece, nu, sunt toţi adulţi. Până la urmă, că tot îmi dai dreaptate, concursurile ălea nu sunt făcute şi organizate la nivel birocratic? Chiar nu te-ai gândit de unde apar atâţia profesori tâmpiţi, în ultima vreme, că, na, şi eie tot concurs au dat? E mită, corupţie şi favoritisme, chiar şi la concursuri.

     Repet, trebuie ţinută o fluctuaţie continuă pe un termen moderat, între 25-34 de ani la catedră. După aceea, afară, că mai sunt şi alţii care aşteaptă să fie profesori. Nu ai cum altfel. Dacă eram o ţară cu o populaţie scăzută, nevoia de profesori/învăţători era mai mare iar o asemenea fluctuaţie nu era nevoie.

  • exista totusi si destui pregatiti sa fie usor de calificat in munci mai complexe mana de lucru este ieftina,si cu toate astea nu sunt investitori pentru ca sunt multe alte cauze care nu convin investitorilor.lista este cam lunga,incepand cu vesnica instabilitate politica,infrastructura,coruptia si ciudata lupta “seculara” cu ea,atitudinea birocratica a autoritatilor dornice de spaga,incalceala legislativa,normative si rasturnari care provoaca blocaje si daune,trasnai peste trasnai ca intr-o cursa a prostilor,deasupra la toate bomboana pe coliva,basescu care vrea sa ii puna pe fuga si pe investitorii care mai sunt,destabilizand guvetnarea cu tot felul de obstructionari,asa ca sa nu-i mearga cumva prea bine tarii in guvernarea lui ponta.mai este si cercul vicios al taxelor care nu pot fi reduse daca nu ai bani sa pui in loc.salariile vor creste cand mana se lucru va avea mai multa cautare dar cine sa o caute? mai este acum si modelul neoliberal care nu mai vrea ca statul sa mai detina unitati productive.stam in asteptarea si la “mila” investitorilor.sa vedem pana cand.

 2. Lasati domnule radu tudor ,ca o ne apere comandantul nostru suprem ,victor ponta , si de europa si de rusia –

  • Eu zic să ne apere Băsescu că ăla-i mult mai smardoi ca Ponta. Sau pe la tine pe acolo, nu se vede asta ?

 3. Băsescu,Ponta și Rogozin la Moscova,despre neînțelegeri și amenințări:
  Ponta:Păi știți domnule vice-prim ministru…
  Băsescu:Lasă că vorbesc eu!Miroși a băutură,băiete!Când ați mers pe bicicletă,noi aveam deja DACIA
  Rogzin:Îți pute gura a minciună când respiri
  Ponta: Păi hai să găsim un front comun…
  Intră Putin nervos trântind ușa:
  V-am ascultat pe fiecare și am ajuns la o concluzie și un sfat!GET A ROOM you 3!

 4. Domnule Radu Tudor,ce-am văzut la Obsevator e absolut înfiorător!NU SE MAI POATE AȘA!Ceva trebuie făcut!Copiii cad pradă abuzurilor sexuale,și asta se întâmplă și sub privirile noastre.Cei care îndrăznesc să ne omoare copiii,trebuie castrați!Altă cale nu există!RUSIA și America practică această metodă de control și prevenție a acestei epidemii
  Vă trimit un link cu un grup pe facebook pe care l-am început.În cazul în care nu primiți link-ul sau link-ul are probleme vă voi trimite conținutul
  https://www.facebook.com/groups/594841937263951/?fref=ts

 5. Acest lucru are explicatia sa in diferite tari.
  Dar la modul general neincrederea in UE este influentata de ….diminuarea generala a nivelului de trai al tuturor cetatenilor europeni.Dar una este sa scazi de la 10.000 EURO la 8.ooo EURO sau sa scazi de la 100 EURO la 80 EURO ca in cazul amarastenilor de romani.Si la aceasta “bunastare a romanilor ” si-a adus “contributia” aproape toti conducatorii nostrii din 1989 si pana …astazi in frunte cu “guvernatorul tarii”.
  Si daca am gasi(adus de sfantul PETRE) ASTAZI personajul(politicianul minune cu puteri paranormale in a face bine in ROMANIA) care ar putea aduce bunastare romanilor ,acest personaj/politician ar fi hulit/denigrat/desfiintat de majoritatea cetatenilor romani(manipulati de propaganda facuta prin presa,televiziunilor,net care apartine in majoritate sau este dirijata de … HOTII/CORUPTII din ROMANIA care nu vor renunta niciodata la …HOTII/CORUPTIE/PRIVILEGII in scopul de a avea NUMAI si NUMAI ei ….PUTERE/AVERE/BANI/MOSII pe seama saracirii…norodului care…CULMEA… ii voteaza tot pe ..ei ,de 25 ani).
  Acest lucru se observa/constata numai de cel mult 20 % din cetatenii romaniei(fiind in minoritate , ei nu pot prin votul lor schimba ceva in aceasta tara).Cei votati de ei nu castiga niciodata…alegerile.

 6. daca nu va convin commenturile mele la ceea ce-mi postati pe pagina mea va rog pe viitor sa ma scoate-ti din lista .

 7. Cum sa se poata intelege Rogozin Cu Basescu? Daca crede ca Basescu bea mai mult ca el sau invers? Si de ce am avea incredere in UE? Pana acum ne-a demonstrat ca nu e un partener de incredere. Daca asta e uniune atunci toti suntem popi. Nu vedeti ca asa zisii dezvoltati se folosesc neloial fata de noi cei mai prosti? Aici e raiul lor in toate privintele. Piata de desfacere a produselor care nu le trec lor, Salarii de mizerie, Coletarea deseurilor de tot felul. nu ati vazut cu Flaminia cum a fost? Nimeni nu mai scoate o vorba despre aceasta nava fantoma care nu e primita de nici o tara cat de cat civilizata. Sa nu mai amintim de justitia corupta in ultimul hal. Pana nu se trezesc oamenii la normal nu o sa avem nici o sansa. Hotia sa fie pedepsita exemplar si nu numai de prostime ci de toti. Deci inclusiv demnitarii. Ce s-a ales de Blejnar? Ce s-a ales de Necolaiciuc? Ia sa vedem ce se v-a alege de Nemes. Precis la fel ca si ceilalti banditi care sunt eliberati de imaculata noastra justitie. Eu zic ca trebuie reintrodusa pedeapsa cu moartea. Ochipt ochi, dinte pentru dinte. Poate asa o sa mai rarim din infractori.

 8. Domnule Radu Tudor
  Si ce ii rau ma rog in asta ,inca ii un scor bun .Nu poti sa calci in picioare nationalitatea popoarelor europei printro structura politica ca uniunea europeana care isi pierde scopul si se indeparteaza din ce in ce mai mult de ce a fost : o uniune economica .Uniunea europeana a devenit o unealta de federalizare fortata a europei in vederea unui viitor guvern mondial .
  Uitati ce spune un cunoscut disident al urss despre ue : Vladimir Bukovsky
  Ascultati si dumneavoastra Domnule Radu Tudor si hai sa ne mai gandim o data toti…
  https://www.youtube.com/watch?v=bM2Ql3wOGcU
  http://synonblog.dailymail.co.uk/2013/03/the-new-soviet-union-cyprus-shows-how-the-eu-destroys-democracy.html
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10383879/Marine-Le-Pen-EU-will-collapse-like-the-Soviet-Union.html

  • UE nu e de fapt decît un grup de state mai puternice care subjugă economia și puterea statelor mai mici pe care chipurile le-au primit ca parteneri egali , impunîndu-le condiții și reguli absurde și implicîndu-se în legislația altor state cu scopul de a trăi ei și mai bine.

   • Pai mai bine mergeti la Moscova daca nu va convine in UE. Dvs. vi se potriveste perfect dictonul: STALIN si poporul rus LIBERTATE ne-a adus!

    Daca dupa 50 ani de comunism mai pot exista oameni care sa gandeasca asa, viitorul nostru e in pom si pomul in aer……

    • @ady – Te-ai trezit și tu acum să comentezi? EU NU AM SPUS că Rusia sau comunismul este bun sau au fost vreodată.
     Dar mulți se prefac că nu văd adevărata fața a UE .
     Iar tu și alții faceți parte dintre ei.

    • Nu exista si nici nu va exista vreodata vreun sistem miraculos care sa rezolve problemele omeniri (cel putin nu pentru oameni obisnuiti….dar pentru elite….)
     De ce mas increde intr-o structura in care nu am votat sa fiu ,in care lideri sunt pusi nu votati ,care este condusa de Barosso un maoist ,cea mai putreda forma de comunism (https://www.youtube.com/watch?v=wAHv3UnXvmM) si multi alti cu trecuturi si ideologi dubioase ca el .
     @Ady Vreau sa te intreb cand ii ultima data cand tiai dat votul asupra unei decizi importante luate in ue care te afecteaza si pe tine ?
     Am de multe ori impresia ca traim in 1984 a lui Orwel .Asemene cu cartea avem instituti si ministere care parca fix invers fac fata de cum se numesc ,mai ales diferitele ministere ale ue .Uniunea europeana care in curand va primi turcia si cipru ,doi reprezantanti de seama ai europeanismului.
     Nu trebuie sa fim in UE ca sa stiu ca sunt cetatean intr-o tara europeana ,ii deajuns sa ma uit pe harta ca sa stiu ca romania ii in europa .

 9. SI AILALTII IN CE CRED?cui pasa.
  eu stiu ca indiferent ce incre3dere au rumanii in ue multi din ei habar n au ce inseamna ue continentul planta etc

  pt rumania inseamna refularea saraciei dovada ca peste 4mil de sclaveti rumani misuna in tarile alora

  • Și credeți dv. că ăia care au plecat să muncească dincolo, au plecat de prea mult bine ce-l aveau aici? Vă exprimați cu un termen oribil (sclavete!) la adresa lor și nu e prea corect.

 10. basau presedinte!repet iar si iar

  unul cu numele BESESCU presedintele tarii?la ce v ati astepti fratilor?
  cat de prost sa fii sa te faca un gainar cu numele asta\?

  bine..nici mihaiiieeela dragostea mea nu era vreo branza da macar nu l cheama basescu!

  apropo ROGAOZIN ALA STIE CE INSEAMNA NUMELE ‘presedintelui”nostru..presedintele gaurii cu par..basescu

 11. ai vazut ce treliiiingi bagati in ciorapi avea?sportiv ytare frate si tanarrrr cat n a fost el niciodata,stit nasta era shui de mic ce alura are!@….. si udrula sumetecata la curea,hhhhhhh…nuuuu….nu se poate asa ceva

  ce tara e asta frate!?cu c e o purifici pe tara asta frate? cu aghiazma cu legea care lege?glontu ala rau ala de kalasnikov ala e iti zic eu.era am ajuns sa traim
  ce rusine

  ce decad

 12. Dacă îmi îngădui un off topic… De ce partidul lui Băsescu n-a semnat moțiunea de cenzură inițiată de PNL? PDL și PP-DD au semnat.

  PMP ( Găbița Udrea ) a spus că va semna moțiunea de cenzură. De ce n-a făcut-o? Pentru că Băsescu &Comp mai are de jucat de-a dușmanii cu Victor Ponta?

  Întreb, nu dau cu parul.

  P.S. PDL oricum nu e frecventabil pentru mine.

  • cat efort faceti voi pnl-istii sa mascati colaborarea intre antonescu si basescu.nu m-ar mira sa incepeti o campanie puturoasa in care sa afirmati ca voi de fapt duceti stindardul luptei antibasiste si de aceea atacati guvernul ponta.deja semnati trasnai cu pdl-ul de parca gata,pdl-ul nu mai este basist.sunteti ridicoli.

   • Deci PNL, PDL și PPDD au semnat o trăsnaie. De aceea n-a semnat și PMP, nu că Ponta e coabitant și, de fapt, se împacă bine cu Băsescu. Lasă că o să-ți aducă Ponta aminte, după campanie. A mai făcut-o, când ne-a explicat că ”Jos Băsescu” a fost un slogan de campanie și-atât. 🙂

 13. Încă o bâtă, două, de felul acelora care ne-au lovit în moalele capului la Referendumul din 2012, date de către figurile sinistre care conduc ASTĂZI Consiliul European sau Comisia Europeană, și-o s-o luăm ușurel, ușurel pe urmele lui Nigel Farage care oricât de distructiv lucrează împotriva a tot ceea ce se înseamnă UE avea mare dreptate atunci când mi-i descria pe alde ăștia la care face referire Nigel Farage. http://www.youtube.com/watch?v=ioxurFpwc7E Și noi nu-l credeam și-l declaram extremistul europei, atunci când ne arăta că așa arată imfamii europei portocalii. Că despre ei zicea omu. Eu știu că omu nu are toate țiglele pe casă dar unii paranoici spun și lucruri adevărate.
  ”Fanatismul vostru se vede pe fețele voastre!”(și el nu văzuse încă -era în august 2011-fanatismul și monstruozitatea acțiunii RIDINGILOR PORTOCALII impotriva poporului român in cazul Referendumului). Eu nu știu cine se mai poate uita la fețele lor dar eu unul nu pot. Nu mai pot. Vă mai puteți uita la fețele acestor ”bolnavi” care conduc Europa , după cele ce ne-au făcut?
  Ca și la noi, trebuie să scăpăm și acolo de ei. De ăștia, care nesocotind votul popular al românilor l-a menținut în funcție pe băsescu nesocotind și Constituția noastră invitându-l la Congresul lor portocaliu la Dublin, trebuie să scăpăm. Prin vot democratic, binențeles.
  PS. Cât despre Nigel Farage consider că ….”scopul scuză mijloacele”. Dealtfel, ca și la noi, așa cum sunt tratați Cristian Tudor Popescu, Cornel Nistorescu, Sorin Roșca Stanescu de care ne folosim atunci când lovesc în cine trebuie , în basescu și, de ce nu?!, Ponta.

  • ..si-am uitat , măi să fie?!, de bogdan chireac (era cât pe ce să zic…bogdan oprea) care de la antena 3,de la LOZ-ul Danei Grecu, tzushti la Realitatea lui …rareș antonescu. Același mesaj dimineața, la prânz și seara.

   • Corect, gemil.
    bogdan chirieac e cu 2 feţe. Cu stilul sau molcom, isi schimba mastile cu o viteza uluitoare.

 14. Radu, viziunea mea în legătură cu acţiunile Rusiei. În perioada imediat următoare, după ce vor face vîlvă vesticii prin ţara noastră(declaraţii, vizite, manevre, destul de grave), vom auzi clar de atacuri armate, lupte dure, în forţă, vărsare de sînge în zona de est dincolo de graniţa noastră, ca repere la noi: între Galaţi şi Huşi-Vaslui. Luptele vor fi groaznice între Odessa şi graniţa României, chiar şi Moldova va fi atacată începînd cu sudul ţării. Totul va dura cîteva zile,, punct ochit,punct lovit”(vedeţi ce sărbătoresc ruşii în perioada următoare, acesta este reperul lor), apoi apare liniştea, de parcă nimic nu s-a întîmplat(ruşii negînd totul). Mare atenţie la ce şi cum li se răspunde ruşilor, înainte de a deschide gura, consultaţi un psiholog pentru a analiza profilul psihologic şi cuvintele, apoi, cine răspunde, să nu se trezească vorbind(jigniri,… sau în milogeală, ori temători). Americanii, UE, NATO, se vor spăla pe mîini, vor rîde prin spate că şi-au atins scopul…, o să vedeţi…

  • nato si americanii nu pot trata problema ucrainei cu superficialitate.ceea ce se intampla acum era prevazut si gandit din vreme dar este o mare necunoscuta ce face ca reactia lor sa fie prudenta,si anume gradul de determinare a populatiei si al armatei ucrainiene de a se opune imperialismului rusesc.acelasi lucru este valabil si pentru basarabia.apoi nici rusii nu cred ca ignora ca ucraina nu este cecenia cea cu un milion de locuitori care le-au facut si le mai fac serios probleme.ucraina are totusi o capacitate militara considerabila.nato oricum o sa trebuiasca si acum si pe viitor sa intareasca putermic zona ca sa impiedice inaintarea cu pasi marunti a rusilor.rusi joaca la cacialma mizand pe faptul ca americanii evita de a se angaja in conflict direct cu ei.dar cred ca ii asteapta o surpriza.nato ii asteapta sa vada daca rusii invadeaza ceva in teritoriul ucrainei.

 15. Am găsit în cutia poștală multe pliante de la PSD pt. alegerile astea.
  Mă întreb de unde D-zeu au fonduri pt .că pliantele sunt pe hartie de calitate și au și un fel de broșură în care își fac reclamă ,cu programul lor.
  Păcat de cantitatea de hîrtie consumată, care va ajunge la gunoi și nici măcar nu poate fi reciclată.
  Psd-ul și mai ales ponta niciodată nu vor primi votul meu.
  Au dezamăgit cumplit și ei și întreaga formațiune USL.
  Au făcut toți înțelegeri secrete fără ca noi să avem habar și să fim de acord cu ele, deci pt. mine personal nu mai au nici un fel de valoare.
  Prefer să mă duc să anulez votul și la alegerile astea și la cele prezidențiale.Măcar așa știu că votul meu nu-l vor putea fura.

 16. Numai cineva care sfidează realitatea poate avea încredere într-o structură care, înafara propriilor interese, nu vede altceva. Unde e industria României, unde e agricultura României, deci, unde e economia României, PERFORMANTĂ, în anumite domenii înainte de ’89?! Mă uitam la Petre Roman, unul din marii distrugători ai economiei româneşti, cum îşi permitea el, hidrologul, să-l contrazică pe profesorul de economie Ilie Şerbănescu. Acest fătălău ar trebui să se ascundă dracului şi să zică mersi că nu se află după gratii. Al dracu’ fesenist, îndrăgostit de un membru, valoros totuşi, al familiei Ceauşescu, a ajuns mare liberal. Ce realizări a avut acest derbedeu politic, în perioada cât a fost premier, înafara faptului că a considerat industria românească “un morman de fiare vechi”?! Domnule Tudor, chiar nu mai găseşte nimeni inregistrările din perioada în care acest înfumurat a fost premier şi să-i dea cu ele-n cap?! Fiincă acest neulander, jidan de meserie, nu recunoaşte nici în ruptul capului că el ar fi declarat aşa ceva. Dacă nu publicaţi acea afirmaţie, sau ceva apropiat, sunteţi complici, fără supărare!

  • Just. După ce au vîndut pe nimic , după ce au distrus totul pt. așa-zis-a economie de piață cu care ne împuiau urechile, acum vin și fac pe sfătuitorii și indignații.
   Toți dar absolut toți au vină. De 24 de ani, ne mint, ne fură, fac promisiuni pe care le încalcă în minutul următor de cum ajung la putere, fac afaceri oneroase cu rude , neamuri, cunoscuți, sau susținători de partid ,…și apoi apar pe la tv , deplîngînd soarta omului de rînd.
   Niște farisei cu toții.

 17. Am vazut mai demult la televizor un documentar despre masiva implicare a Camerei de Comert a Germaniei in dezvoltarea si consolidarea pietelor de desfacere a producatorilor germani la nivel mondial.
  Este impresionant sa vezi ca un stat considera ca este in interesul lui sa te ajute sa-ti deschizi o afacere oriunde in lume oferindu-ti informatii, know-how si chiar translatori!

  Nu stiu sau poate nu am auzit eu ca la nivel European sa existe o structura similara camerelor de comert nationale care sa sprijine efectiv producatorii europeni din orice tara ar fi ei, pentru a-si gasi piete de desfacere.

  Daca nu exista, acest lucru ar trebui incercat pentru ca doar cu masuri concrete poti reda increderea oamenilor obisnuiti in niste institutii care par mai degraba abstracte si costisitoare!

  Am vazut multi lideri europeni declarand ca doar uniti putem face fata marilor jucatori de pe piata, dar fara masuri concrete asemenea dezbateri tind sa devina sterile ca guvernarile-slogan ale lui Boc!

  • corect zici.dar aici si presa ar trebui sa “preseze” si nu doar sa execute relatarea bataliilor politice .

 18. La Congresul PC din iarna 2013 deja Voiculescu il ataca de la tribuna pe Antonescu deși acesta era încă oficial candidatul USL .

  Ruperea USL a inceput cand Voiculescu a trecut dinspre dreapta liberala cu care erau in alianță la stanga PSD sperând ca PSD îl va proteja de procesul în care Băsescu-l vrea cu orice preț închis .

  Fără PC si Antena3 la dispoziția PSD (atacându-l pe Antonescu si lăudându-l pe Ponta) acestia nu ar fi avut curajul sa scoată PNL de la guvernare prin refuzul propunerilor PNL cu Johannis Vicepremier în locul lui Chițoiu .

  Așadar Ponta și Voiculescu oricum erau înțeleși ca nu-l vor susține pe Antonescu și au forțat ieșirea PNL de la Guvernare .

  Propaganda ca liberalii au rupt USL este manipularea PSD prin RTV si A3

  Alianta anti-Băsescu votata ca USL a fost dizolvata de Ponta treptat prin :
  -lista lui Barroso
  -coabitare Base-Ponta-Gittenstein
  -numirea basistei Kovesi la DNA

  Antonescu nu mai avea ce sa rupă – doar a constatat ca USL a fost deturnat de către PSD care ne-a mințit cu :

  Jos Băsescu! = Coabitare și Dreptate pana la capăt ! = Kovesi la DNA

  • iar ai aparut cu cacialmaua aia cu iohannis, pregatita de antonescu in colaborare cu basescu ca sa rastoarne guvernul ponta?.aveau flacaii nevoie de guvernare ca nu prea mai puteau sa fure cu ponta la butoane.ponta le-a gonit capusele si continua sa faca curatenie.basistilor si pnl-istilor “aripa antonescu” nu le-a iesit “miscarea” si acum turbeaza de oftica.

 19. vad comentarii ca aia s buni aia s rai..crin mcel ce se intilneste cu taratura natiunii de 50x pe ora daca vrea..

  .decebal cacalau dupa traian beshescu,eu am scornit treaba asta acu multi ani

  “cand dududia economia in capul de cal a lui tariceanu” ,

  era logic dupa un traian bashina sa avem presedintele pli un decebal cacalau.rumanii au mai ales odata basanau.

  alde plica basita,telefonistii curosi au preluat ideea si i au zis astuia cacarau…ma rog..shit.daca basanau sau geoana

  sau falca sau cocos sau udrula poate fi presedinte..”lasati orice speranta voi ce intrati aici”.

  din capul locului eu decretez ca DEOCAMDATA mai mare injosire si rusine decat acest non-human BESESCU si regimul sau manelist rumania nu a avut din evul mediu.basnaraiotu basau.trageam bashescu presedintele rumaniei.de 2x.poporu ruman sa traiasca.ce zice asta ca mafia basita sau emanata inca mai rules trara asta despre poporul tau?

  doar numele regimului si specimenului ce a ridicat coruptia la rang de lege si mod de viata spune tot.
  fapt/
  pe fapte vorbim.

  pact de coabiteisan cu parazitul suprem bashescu.justitia,clanul manelist cu numele pompos de STAT..ponta si compania.usl.
  psd este o structura de paraziti imbecili.paradoxal nu sunt mai rai ca cei basiti,pt ca basirea pura estwe climaxul ticalosiei “evolutia” emanarii post decembriste.spuma emanarii este basirea.

  antonescu s-a intrevazut cu acest nimic BESESCU sa discute ce?cata dezonoare! sa se vada cu jegu ghertosheniei si ticalosiei de tradare de tara nu mai zic, reprezentantul ales si demis in mod legitim in ambele cazuri de [poporul roman tembel.care acum iar vrea basire cu ardoare.

  alege nene intre ce si ce

  • pai nu ai constatat ca dupa guvernarea bashita care facu rahatu praf, veni basescu sa ne prelucreze cum ca toti politicienii sunt rai,sunt hoti,sunt puscariabili,etc.si apoi o sa vina intr-o zi sa ne spuna ca de ce sa mai voteze lumea ca nu are pe cine,si apoi ca el considera ca este mai bine sa ramana el basescu, pe viata spre binele tarii dupa care sa il urmeze udrea sau fisa eba.te facu basescu si pe tine si pe multi altii sa vorbiti ca el si sa ii dati apa la moara.

 20. @Paris
  Aveti dreptate.PNl-istii s-au bagat in USL fiindca au vrut ..doar sa fure … pe cand PSD s-a bagat in USL doar pentru binele ROMANIEI si romanilor(nu mai putea sa doarma pana nu aduceau ..prosperitate pentru romani chiar cu ..riscul vietii lor).
  De altfel vedem ca astazi GHITA(parlamentar PSD) il ameninta pe NEGOITA(primar PSD) cu moartea fiindca probabil Negoita nu-l lasa sa ..aduca prosperitatea pentru romani.
  E corect sa fi FAN al unui partid dar incorect sa fi …FANATIK.

Leave a Reply