Alte două decese asociate furtunii de iarnă care a îngheţat mare parte din Statele Unite în perioada Crăciunului au fost înregistrate joi, ridicând bilanţul acestui viscol istoric la cel puţin 61 de morţi, au anunţat autorităţile, transmite AFP.

Ambele decese au avut loc în comitatul Erie din statul New York, unde se află oraşul Buffalo în care cel puţin 39 de persoane au murit.

 

Foto: (c) JALEN WRIGHT/EPA


 

Numărul morţilor este posibil să crească şi mai mult, a declarat într-o conferinţă de presă un responsabil din cadrul comitatului, Mark Poloncarz. Patru dintre victime au fost găsite în maşini, 11 în locuinţe şi 17 afară, a precizat el.

În condiţiile creşterii temperaturilor, autorităţile s-au temut că topirea rapidă a zăpezii ar putea provoca inundaţii. “Din fericire, se pare că inundaţiile vor fi minime. Există un risc de inundaţii, dar se pare că nu va fi grav”, a spus Poloncarz.

 

Foto: (c) JOSH THERMIDOR/EPA


 

Alimentarea cu energie electrică a fost în cele din urmă restabilită pentru toţi locuitorii comitatului, a adăugat el.

Regiunea Buffalo, deşi obişnuită cu iernile aspre, a fost puternic afectată de furtună.

Furtuna de iarnă, însoţită de ninsori abundente, vânturi îngheţate şi scăderea bruscă a temperaturilor, a făcut ravagii şi chiar şi echipele de intervenţie s-au confruntat cu situaţii în care au rămas blocate.

Autorităţile locale trebuie să răspundă acum criticilor potrivit cărora criza ar fi fost gestionată necorespunzător.

Frigul a fost resimţit în mare parte din ţară, până în Texas şi Florida, state în care astfel de condiţii meteorologice sunt neobişnuite.

Furtuna a provocat, de asemenea, perturbări majore în aeroporturi, mii de zboruri fiind anulate, scrie Agerpres.

Leave a Reply