Despre confiscarea si vanzarea sediului redactiilor Antena 1 si Antena 3, Dan Voiculescu a scris pe blogul sau :
”Vad cum unii se bucura ca vor fi vandute cladirile confiscate. Acestora doresc sa le spun ca sentimentele lor de ura si invidie le vor fi fatale. Ii vor autodistruge.
Imi pare rau pentru ei.
In ceea ce priveste confiscarea, celor de buna credinta le spun ca aceste cladiri au fost construite cu mult inainte de privatizare, cu autorizatii de construire legale si cu bani proveniti din credite bancare fara nicio legatura cu ICA.
Sa lasam justitia din Romania si din UE sa faca lumina.”
In urma unei sesizari de neconstitutionalitate, Curtea Constitutionala a decis ca masura confiscarii extinse prevazute in Codul Penal este posibila doar pentru bunurile dobandite dupa momentul intrarii in vigoare a legii care o prevede, respectiv 2012.
Curtea Constitutionala a fost sesizata cu privire la neconstitutionalitatea articolului 112, indice 1, alineatul 2, litera a) din Codul penal, unde este stipulat faptul ca in cazul “infractiunilor privind traficul de droguri si de precursori” este posibilă instituirea masurii de confiscare extinsa.
Decizia Curtii Constitutionale, luata cu majoritate de voturi, a fost de admitere a exceptiei de neconstitutionalitate si a constatat ca articolul 112, indice 1, alineatul 2, litera a) din Codul penal sunt constitutionale doar in masura in care confiscarea extinsa nu se aplica asupra bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea si completarea Codului penal al Romaniei şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.
Legea 63/2012 a fost publicata in Monitorul Oficial pe 19 aprilie 2012, insă intrarea in vigoare articolului asupra caruia s-a pronuntat Curtea Constitutională s-a produs in 2014, in momentul intrarii in vigoare a Codului penal şi a celui de procedură penală.
Cladirile Antena 1 si Antena 3 au fost ridicate in 1994 si respectiv 1999. Privatizarea ICA a fost realizata in 2003, in 2005 anchetata si soldata cu NUP. In 2007 a fost redeschis dosarul prin dispozitia lui Daniel Morar. In 2014 au fost pronuntate condamnari, dupa ce Traian Basescu si alti sefi de institutii au cerut in mod public condamnari cu executare in dosarul ICA-Telepatia.