Home Articole Mc Cain:”Rusia a lovit opozitia siriana sprijinita de SUA.Nu teroristii,nu dictatura!”

Mc Cain:”Rusia a lovit opozitia siriana sprijinita de SUA.Nu teroristii,nu dictatura!”

4597
19

Unul din cei mai respectati politicieni americani, senatorul republican John McCain a facut dezvaluiri suplimentare esentiale fata de afirmatiile presei occidentale si ale oficialilor europeni si americani potrivit carora Rusia a lovit orice altceva dar numai tinte ISIS nu. Bombardamentele ordonate de Putin in Siria au vizat acele zone de rezistenta anti-Bashar al Assad. Fragile si din ce in ce mai amenintate atat de teroristii ISIS dar si de armata dictatorului Al-Assad, oponentii acestuia au facut acum si obiectul bombardamentelor Rusiei. Parsiva si mincinoasa ca in toata istoria ei – cum au simtit-o si milioane de romani in comunismul impus cu pistolul la tampla si Securitatea la usa – Moscova a profitat de scandalul refugiatilor si a dat o mina de ajutor omului sau de paie, Bashar. In loc sa loveasca tinte ISIS, asa cum o face coalitia internationala formata din 60 de state, de un an si jumatate, Rusia minte si intareste dictatura in Siria. Din obsesia de a-si mentine influenta, indiferent cati morti inseamna asta. Vocatia seculara nu se dezminte.

=================

http://edition.cnn.com/2015/10/01/middleeast/russia-syria/index.html

“Pot confirma cu siguranță că aceste lovituri aeriene au vizat Armata Siriană de Eliberare sau grupări care au fost înarmate și antrenate de CIA”, a declarat John McCain joi dimineață, pentru CNN.

La rândul său, Hassan Haj Ali, șeful grupării rebele Liwa Suqour al-Jabal, a declarat pentru Reuters că bombardamentele rusești din Siria au lovit o tabără de pregătire a rebelilor care au fost antrenați de CIA în Qatar și Arabia Saudită. El a precizat că tabăra aflată în provincia Idlib a fost lovită de circa 20 de rachete în două atacuri diferite.

Ali, un căpitan al armatei siriene care a dezertat după începerea revoltei împotriva președintelui Bashar al-Assad, a declarat că unii dintre gardienii din tabără au fost ușor răniți în atac.

CIA a desfășurat un program de pregătire sub acoperire pentru grupuri ale rebelilor sirieni considerate moderate de statele occidentale care au sprijinit revolta împotriva lui Assad.

Ali a declarat că luptătorii săi au fost antrenați de CIA în Qatar și Arabia Saudită. Acesta este cea de-a treia grupare rebelă siriană care raportează că a fost vizată de atacurile aeriene despre care Rusia afirmă că sunt îndreptate împotriva Statului Islamic.

Iata si harta CNN :

CNN

John McCain – biografia unui mare luptator : https://en.wikipedia.org/wiki/John_McCain

Si publicatia italiana La Stampa se intreaba : Pe cine au bombardat rusii? Iata harta loviturilor Rusiei. Harta din La Stampa o public aici. Cred ca este simpla si foarte clara pentru orice om cu ratiune si bun simt. Rusia a mintit si a tradat. Ca intotdeauna.

http://www.lastampa.it/2015/10/01/esteri/ecco-dove-ha-colpito-la-russia-in-siria-gpDTINRy0rVoCZHPnDmsMN/pagina.html

UPDATE 1

Sute de trupe iraniene au intrat in Siria in ultimele 10 zile si se vor alatura in scurt timp fortelor guvernamentale si aliatilor libanezi Hezbollah pentru o ofensiva terestra majora sustinuta de raiduri aeriene ruse, au declarat pentru Reuters doua surse libaneze.

UPDATE 2 – New York Times

http://www.nytimes.com/interactive/2015/09/30/world/middleeast/syria-control-map-isis-rebels-airstrikes.html?smid=fb-nytimes&smtyp=cur&_r=0

 

 

19 COMMENTS

 1. Teroristii tot teroristi sunt chiar daca sunt antrenati si inarmati de USA si Arabia Saudita asa ca si ei trebuiesc eliminati alaturi de teroristii din ISIS ce activeaza-n Siria.

 2. Teroristii antrenati de USA si Arabia Suadita lupta chipurile pentru libertatea poporului sirian, ha, ha, ha!!! “În 2009, gigantul Qatar Petroleum a demarat un program de investitii la zacamântul de gaze din nordul tarii care viza triplarea capacitatii de productie anuala de gaze, pâna la sfârsitul lui 2013. În acelasi an 2009, Assad a refuzat sa semneze acordul propus de Qatar, Turcia si Arabia Saudita, de constructie pe teritoriul Siriei a tronsonului gazoductului menit sa aprovizioneze pietele europene, utilizînd gazele din Qatar si Arabia Saudita ( Planul A ). Din Turcia, Qatar Petroleum utiliza vechiul traseu al gazoductului Nabucco, sustinut de americani si UE, despre care se stia ca era nascut mort, datorita debitului prea mic al depozitului azer Sah Deniz II. În schimb, în anul 2010, Assad a finalizat negocierile cu Iranul pentru o conducta de gaze alternativa prin Irak, direct în Siria.

  http://images.energy365dino.co.uk/
  http://images.energy365dino.co.uk/
  Ca o coincidenta, în 2011, în Siria a izbucnit razboiul civil, Arabia Saudita si Qatarul cheltuind 4 miliarde USD pentru înrolarea, pregatirea si înarmarea rebelilor islamisti pe care, cu sprijinul Turciei i-a infiltrat în Siria. Privind din aceasta perspectiva a aprovizionarii Europei cu gaz, din alta sursa decît Rusia, motivatia Germaniei, Frantei, Angliei, Olandei ( tarile cade decid în UE ) de a-i sprijini pe rebelii sirieni, devine cît se poate de clara. Ca o recunoastere a contributiei avute la aruncarea în aer a Siriei, este si atitudinea extrem de permisiva a Germaniei ( spre deosebire de perfidia Frantei si Angliei ), în criza valului de migranti care matura Europa.

  Lucruri mai putin stiute vis-a-vis de imensul val de imigranti din Europa

  N-a mai surprins pe nimeni ( dintre cunoscatori ) faptul ca ulterior din rîndul rebelilor care actionau în Siria a aparut ISIS care a ocupat prin surprindere si nordul Irakului, facînd imposibila aprovizionarea cu gaze din Iran, a Siriei. Încercînd sa deschida o ruta alternativa spre Turcia pentru gazoductul Qatar Petroleum ( Planul B ). Prin urmare, acesta este de fapt motivul sprijinului acordat de SUA si de aliatii sai europeni, rebeilor sirieni. Si tot asa se explica faptul ca ISIS a aparut si s-a dezvoltat sub privirea mai mult decît îngaduitoare a coalitiei condusa de SUA. Coalitie care se face ca bombardeaza de peste un an ISIS, fara niciun rezultat.

  http://gallery.military.ir/
  http://gallery.military.ir/
  Conceptia SUA de rasturnare de la putere a lui Bashar Al-Assad si de livrare a unui guvern subordonat intereselor americane si a emiratelor Golfului, se bazeaza pe constituirea Coalitiei Arabe Siriene. Planurile americanilor prevedeau ca un nucleu dur de 5.400 de luptatori pregatiti de ei sa devina Coalitia Araba Siriana, o grupare care în teorie ar fi instruita sa lupte împotriva ISIS. În realitate, scopul Coalitiei Arabe Siriene ar fi acela de a deveni o forta politica si militara care sa coalizeze pe toti rebelii sirieni si sa preia conducerea Siriei. De aceea o misiune importanta a ei ar fi fost aceea de a cauta, captura si convinge oficiali sirieni importanti, desemnati de CIA ca fiind utili în formarea unui nou guvern, dupa debarcarea de la putere a lui Al-Assad. Totul fiind subordonat gazoductului Qatar Petroleum.

  http://i.ytimg.com
  http://i.ytimg.com
  În 2014, SUA au alocat 500 milioane USD pentru selectarea, pregatirea si înarmarea asa-zisilor ”rebeli moderati” deveniti Coalitia Araba Siriana si trimisi sa lupte împotriva armatei nationale a lui Bashar Al-Assad. Totodata, SUA introducînd pentru acestia, în Siria si 1.500 de instalatii de rachete antitanc BGM-71E ( TOW ). Luptatorii Coalitiei Arabe Siriene sunt pregatiti în Turcia, de instructori din Fortele pentru Operatiuni Speciale ale SUA si pe lînga mînuirea unei game diverse de arme si explozibili, capata deprinderi de a organiza gherile urbane. O alta specializare este acea de a crea în ascuns, pe teritoriul sirian, locuri pentru depozite de arme si munitii ( parasutate de armata SUA ).

  Numai ca odata ajuns în nordul Siriei, al doilea grup de comando format din 70 de luptatori, pregatiti de SUA, denumit escadronul 30, s-ar fi predat gruparii Jabhat al-Nusra, aripa siriana a al-Qaeda. Din primul grup de comando, format din 54 de luptatori pregatit de americani, doar 10 mai actioneaza sub ordinele armatei SUA, restul trecînd de partea gruparii Jabhat al-Nusra.

  Cine lupta cu adevarat împotriva ISIS ?

  Între timp Rusia s-a ocupat de Irak, pentru a zadarnici Planul B al Qatar Petroleum, începînd livrarea a 56 elicoptere de atac Mi-28 NE si Mi-35. Rusia a mai furnizat Irakului si 12 avioane Su-25, supranumite ”vînatoare de tancuri”. Tot printr-o întelegere intermediata de Rusia, alte 7 avioane Su-25 iraniene, fiind înapoiate Irakului si trimise sa opereze împotriva ISIS de pe baza aeriana irakiana Balad pe 13 iulie 2015.

  În timp ce americanii au grave neîntelegeri cu oamenii pregatiti de ei si de Arabia Saudita, trupele terestre ale Rusiei care sustin armata siriana, au intrat deja în lupta în Siria.

  Trupele terestre ale Rusiei au intrat în lupta în Siria

  Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a facut o vizita la Moscova pentru a se întîlni cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi au discutat detaliile unui mecanism de coordonare a operatiilor aeriene, navale, terestre si de lupta radioelectronica în Siria. Mecanismul are ca scop eliminarea lovirii accidentale a trupelor celor doua state si obliga Israelul sa nu infiltreze rebeli si sa nu execute nicio incursiune a armatei israeliene în Siria. Israelul nevînd niciun interes direct în gazoductul Petroleum. Adoptarea acestui mecanism de coordonare reprezinta actul de întorcere a armelor de catre Israel si este esential pentru libertatea de actiune a rusilor, în declansarea operatiei aero-terestre pe care o planuiesc în Siria.

  Ce urmareste Putin prin actiunile militare din Siria?

  Si mai interesant este ca Arabia Saudita s-a declarat pentru prima oara de acord cu propunerea rusa. Anume ca Assad sa ramâna presedinte în timpul unei perioade de tranzitie, cu conditia ca acestuia sa i se anuleze puterile, conform generalului saudit Anwar Eshki. Ori acest lucru echivaleaza cu capitularea, adica suspendarea oricarui ajutor acordat rebelior sirieni. Si din acest motiv, proiectul european al Qatar Petroleum a fost înmormîntat definitiv, în favoarea unuia comun al iranienilor si rusilor.”

 3. rusii fac ca turcii , zic ca bobardeaza pe isis , dar de fapt se ocupa de ce-i doare: turcii ii bombardeaza pe kurzi, rusii pe rebeli.

 4. 28 septembrie 2015
  YPG (kurzii) taie linia de alimentare a brigazilor FSA din Allepo cu Turcia
  29-30 septembrie 2015
  atacuri aeriene rusesti impotriva pozitiilor FSA din Allepo
  30 septembrie 2015
  ISIS ataca cu trupe la sol pozitiile FSA din Allepo

  ale dracului coincidente, toti impotriva rebelilor sirieni

  p.s. 30 septembrie 2015 Rusia ataca civilii din Homs, 37 morti din care 7 copii si 6 femei, aflati la citeva zute de km de orice asezare aflata sub controlul ISIS

    • pai rusii au recunoscut ca au atacat opozantii regimului in primele atacuri la indemnul lui assad.
     rusii pare ca au atacat fsa in aleppo , dar au declarat recent ca fsa nu sunt teroristi si trebuie sa faca parte din negocieri. considera ca s-au grabit ?
     fsa si ypg lupta contra isis si assad si ypg contra fsa si al nusra. oricum balamucul e mare.

 5. Iranul impreuna cu Rusia pregateste ofensiva in IDLIB singura provincie din Siria aflata sub controlul rebelilor.

  in ultimele 4 luni de zile ofiterii iranieni au comis masacre importante chiar in interiorul armatei lui assad impotriva ofiterilor siiti sirieni. Epurarea este completa in acest moment unde ofiteri sirieni nu mai exista decat cativa din secta alawita din jurul lui assad.
  Armata lui assad s-a transformat practic intr-o armata de invazie Iraniano-Ruseasca

 6. s-au adunat toti in cea mai hidoasa coalitie cu rusii. armata iraniana a dat rateu in irak.
  se pregateste un macel de civili, alti refugiati se pregatesc de europa.

 7. interesant. probabil au aceleasi informatii si prezinta aceleasi harti cu depozitele lui saddam cu arme de distrugere in masa! si apropo unde sunt armele alea ca le cauta aceeasi americani de cand au invadat irakul. si atunci ieseau la rampa “respectabilul ” presedinte american buch si “respectabilul” premier blair ca sa nu mai zic de respectabilul colin power. aha stiu! sunt pro rus sau nostalgic al uniunii sovietice dar bine unde sunt armele alea? si de ce trebuie neaparat sa zic ca americanii ca bashar ala e dictator si rebelii aia sunt democrati? trebuie sa-i cred pe cuvant pe americani? asa ziceau si de aia care au pus mana finantati si inarmati de sua pe putere prin celebra “primavara araba” si apoi au distrus tari intregi ca egiptul, libia etc. unde era economia acestor tari sub “dictatorii” aia si unde este acum? sau asta s-a si urmarit?

  • “Constantin Moldovean
   Durerea pricinuită la Washington de înfrângerea geopolitică din Siria este mare.

   Îndurerat, senatorul McCanin n-a mai rezistat ș-a dat din casă: ”Teroriștii din Siria sunt antrenați, echipați și introduși în țară de către CIA.”
   Avioanele rusești au lovit structurile CIA. Mă aștept la o hemoragie, în media, de ”dovezi” despre ”atrocitățile” rușilor.

   Întregul mapamond a putut vedea hidoșenia monstrului american. Așa-zisa democrație americană înseamnă alegerea unui regim politic nu de către populație ci de un grup înarmat și violent pregătit în exteriorul țării.
   Așa s-antâmplat și la Kiev în iarna 2013-2014.
   Nu pot să nu revăd episodul profund democratic al locuitorilor Crimeii. Episod contestat de lumea ….. democratică (sau așa-zis democratică, mă rog !).

   Alan Dershowitz, profesor de drept de la Universitatea Harvard, un comentator politic al conflictului arabo-israelian, a menționat că:
   ”.. în prezent, președintele Obama a fost învins Vladimir Putin în Siria și Orientul Mijlociu. Acum, locul americanilor va fi luat de Iran și Rusia. Ne-am apucat să jucăm dame cu cei care au inventat șahul.”

   De câțiva ani buni media occidentală (și Serviciile Secrete occidentale) se chinuie să ne convingă cât monstruoși sunt teroriștii islamici. În aceste condiții va fi foarte greu să se conteste acțiunile Rusiei, care lucrează – nu-i așa ? – cu materialul clientului.”

 8. kurzii au declarat oficial prin Sipan Hemo, comandantul general al YPG, ca ar accepta ajutorul aerian al rusiei, ca orice ajutor impotriva isis e binevenit, dar sunt ingrijorati de invazia iraniana.
  contextul nu e bun pentru ei si rusii nu vor ca ei sa aiba tara lor ci sa continue cu assad. trebuie sa aleaga si sa stea cu americanii si aliatii. europa nu-i suporta pe turci si ar avea sanse mai mari alaturi de occidentali.
  nu poti sa ceri asistenta ruseasca cand astia aduc pe iranieni pe care-i urasti. o declaratie proasta din punct de vedere strategic.
  usa si kurzii trebuie sa ia initiativa , sunt cei mai eficienti in zona si sa continue ce au inceput, sa isi declare uniunea in operatiuni, altfel e balamuc.

 9. Doamne ajuta! In sfarsit lucrurile se schimba si intra pe fagas normal. Poate pana la urmatorul Craciun, ISIS va fi lichidat, Siria va fi stabilizata si de acolo poate va incepe o restaurare a linistii si ordinii in regiune.
  Iranieinii si-au adus aminte ca sunt descendentii persilor, un mare popor si au inceput sa se poarte ca atare, ajutand tarile vecine.

 10. cum dracu sa cred prostiile astea ?”prestigioasa publicatie la stampa” nu este in stare sa publice macar informatii reale despre armamentul rusesc.dupa ei rusii au trimis in siria rachete antiaeriene s-125.gresit .le-au scos din dotare din 1990[o varianta derivata din acest tip e folosita ca tinta in poligoane].o alta tampenie:complexul pantsir este ptr. aparare antiaeriana la joasa inaltime si are 2 tunuri si 4 rachete.in realitate are 2 tunuri duble si 12 rachete.si este SI ptr. aparare la joasa altitudine dar rachetele au o raza de actiune de 20 km si o altitudine de 15 km.tinand cont ca plafonul de lupta al unui f-16 este de 14400 m eu zic ca este un sistem antiaerian universal care poate dobora orice fel de tinte aeriene.la banii pe care ii castiga jurnalistii italieni ar fi bine sa se documenteze un pic.

 11. Lucrurile devin interesante. Probabil rusii se saturasera sa accepte prezenta americanilor in toate zonele rusesti de influenta, si au zis sa se bage si ei peste americani. E extrem de amuzant, pentru ca americanii nu se asteptau la actiuni atat de ferme ale rusilor in Siria, si acum au cam ramas cu gura cascata. Sunt convins ca inca nu stiu cum sa procedeze in continuare pentru ca nu aveau planuri pentru intrarea in joc a unui atat de mare competitor.
  Eu intotdeauna am fost pentru principiul echilibrului in lume si recunosc importanta unor state ca Rusia si China in mentinerea acestuia, cu scopul de a evita crearea unui Imperiu Mondial al Statelor Unite ale Americii, cum imi place mie sa-i zic 🙂 E bine sa ramana fiecare cu jucaria lui, fiecaruia sa-i fie frica de celalalt, si astfel sa se controleze unul pe celalalt. Numai echilibrul poate mentine lumea libera, in umila mea opinie.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/

 12. Prea multe nu mai sunt de spus! Omenirea se pare ca nu poate exista fara confruntare, fara crima. Pana si animalele daca sunt crescute intr-un anumit fel, se accepta intre ele. De as putea, i-as teleporta undeva in univers, pe toti acei indivizi care nu sunt in stare sa traiasca in buna-pace cu semenii lor! Acum ca meciul a inceput si gladiatorii sunt in arena, nu avem incotro si pariem pe unii sau pe altii, vom vedea la sfarsit daca spectacolul a meritat, iar regizorii si actorii vor pasii sau nu pe covorul rosu. Oricum, unii indiferent de unde Mama Lor vin, i-au transformat pe altii Vai Mama Lor in experimente si, ne demostreaza pe viu cum dispare o civilizatie, un popor, o tara, niste oamei de pe strada, de cum se desteleneste pamantul cu MIG-ul sau F-ul. Da, sunt niste BESTII, care privesc confortabil in monitoare HD, de cum sunt atinse tintele, eventual ‘’mai adu’ un rand baiete’’ ca tocmai ne-am incins! Pana acum, cu exporturile lor voite, de dictatura sau democratie, nu au rezolvat NIMIC, NICIUNDE!

 13. ”…grupări care au fost înarmate și antrenate de CIA” Asa arata miscarile ”democrate”care lupta pentru ”libertate” sustinute de sua si ”aliatii” ei. Politicienii americani sunt cei mai mari mincinosi, sa nu uitam ca au distrus o tara, Irakul , incepand cu acuze aberante si au predat-o in mana organizatiilor extremiste. Sa-l cred eu pe Mc Cain? Poate daca as fi redus mintal sau, atentie!, platit de americani pentru propaganda…

Leave a Reply