Home Articole Dan Voiculescu : “Cladirile Antena 1 si Antena 3 – nici o...

Dan Voiculescu : “Cladirile Antena 1 si Antena 3 – nici o legatura cu ICA. Justitia va face lumina”

4131
7

Despre confiscarea si vanzarea sediului redactiilor Antena 1 si Antena 3, Dan Voiculescu a scris pe blogul sau :

”Vad cum unii se bucura ca vor fi vandute cladirile confiscate. Acestora doresc sa le spun ca sentimentele lor de ura si invidie le vor fi fatale. Ii vor autodistruge.

Imi pare rau pentru ei.

In ceea ce priveste confiscarea, celor de buna credinta le spun ca aceste cladiri au fost construite cu mult inainte de privatizare, cu autorizatii de construire legale si cu bani proveniti din credite bancare fara nicio legatura cu ICA.

Sa lasam justitia din Romania si din UE sa faca lumina.”

IntactMediaCenter_3

In urma unei sesizari de neconstitutionalitate, Curtea Constitutionala a decis ca masura confiscarii extinse prevazute in Codul Penal este posibila doar pentru bunurile dobandite dupa momentul intrarii in vigoare a legii care o prevede, respectiv 2012.

Curtea Constitutionala a fost sesizata cu privire la neconstitutionalitatea articolului 112, indice 1, alineatul 2, litera a) din Codul penal, unde este stipulat faptul ca in cazul “infractiunilor privind traficul de droguri si de precursori” este posibilă instituirea masurii de confiscare extinsa.

Decizia Curtii Constitutionale, luata cu majoritate de voturi, a fost de admitere a exceptiei de neconstitutionalitate si a constatat ca articolul 112, indice 1, alineatul 2, litera a) din Codul penal sunt constitutionale doar in masura in care confiscarea extinsa nu se aplica asupra bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea si completarea Codului penal al Romaniei şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Legea 63/2012 a fost publicata in Monitorul Oficial pe 19 aprilie 2012, insă intrarea in vigoare articolului asupra caruia s-a pronuntat Curtea Constitutională s-a produs in 2014, in momentul intrarii in vigoare a Codului penal şi a celui de procedură penală.

http://lege5.ro/Gratuit/gu2tanjsgy/decizia-nr-11-2015-referitoare-la-admiterea-exceptiei-de-neconstitutionalitate-a-dispozitiilor-art-1121-alin-2-lit-a-din-codul-penal

Cladirile Antena 1 si Antena 3 au fost ridicate in 1994 si respectiv 1999. Privatizarea ICA a fost realizata in 2003, in 2005 anchetata si soldata cu NUP. In 2007 a fost redeschis dosarul prin dispozitia lui Daniel Morar. In 2014 au fost pronuntate condamnari, dupa ce Traian Basescu si alti sefi de institutii au cerut in mod public condamnari cu executare in dosarul ICA-Telepatia.

 

7 COMMENTS

 1. Regret, legatura exista si trece pe la Camelia Bogdan, inventatoarea confiscarii speciale si-a termenului de “polisinela”(sic) care va trebui neaparat introdus in noile coduri penale, cand si daca vor fi amendate (de la amendament), fiind o capodopera a gandirii juridice. Iar pana sa vina vreo hotarare de la EU, CSM-ul va avea grija sa spele reputatia inventatoarei pana la a o scoate din piatra seaca in timp ce Kovesi va face strigarile/licitatia ca sa fie vandute cladirile in mod cat se poate de legitim. Singura speranta e la investitorii legitimi din imobiliar care s-ar putea sa se fereasca de “clopoteii” afacerii insa mai exista si mafia din domeniu, bine mersi in mare parte la ora actuala, asa ca nu se stie ce va veni. Cel putin, profesorul Voiculescu nu se dezice de increderea lui in oameni, asta mai da o speranta celor ce stau sa si-o piarda in fata cinismului generalizat al sistemului.

 2. Este adevarat Radu Tudor.Justitia nu mai e justitie.Unii sunt prea razbunatori,altii sunt prea indiferenti, altii delasatori.Nu se mai aplica legea,decat se interpreteaza dupa buna dispozitie a unor judecatori,poate si grefieri care sunt neglijenti si apar diverse anomalii,care nu se corecteaza.
  In cateva cuvinte un caz civil: Zece fosti colegi de serviciu,dam in judecata Casa de Pensii pentru a ne recalcula pensiile tinand cont de niste adeverinte eliberate de institutele la care am lucrat in acord., in baza unei Hotarari a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 2012. Suntem repartizati aleatoriu la mai multe instante,eu fiind repartizata cu inca doi colegi la acelasi complet, in aceeasi zi si ora,avand aceeasi avocata.Deci si intampinarile au fost facute identic,doar persoanele reclamante erau diferite. Solutia instantei insa difera ,la doua se aproba recalcularea cu data de intai a lunii urmatoare depunerii actiunii in instanta si cheltuieli de judecata doar 2/3 din suma platita la avocata,iar mie mi se aproba recalcularea pentru un institut cu aceeasi data,dar pentru al doilea cu o data peste trei luni fata de prima., si cheltuieli de judecata doar 1/3 din suma platita avocatei ( plata avocatului a fost aceeasi de catre toti).S-a facut intampinare pentru corectarea acestora,fara nici un rezultat,. La apelul de la Alba a Casei de pensii ni s-a dat dreptate noua si cheltuielile de judecata ,de la apel, integrale pentru toti cei trei colegi.
  Va intreb,ce pot sa cred despre cei care au judecat aceste cauze IDENTICE? Decat ca ori nu sunt pregatiti,ori sunt superficiali,ori……nu gasesc nici o explicatie. Si atunci,ce pot face? Sa ies in strada? Sa tip in gura mare,….Degeaba caci daca nu este o actiune a celor care pot face ceva (Parlament ,Guvern, CSM…) noi ne multumim cu ce primim ,eventual mai comentam cu prietenii si doar atat.
  In cazul Telepatia prezentat mai sus este la fel,atat doar ca aici sunt si alte interese,alte presiuni, alte dictari chiar din exteriorul tarii. Luptati-va si sigur veti reusi sa demonstrati aberatiile din acest proces.O vede o lume intreaga,cum de nu o vede cei in drept sa faca ceva legal,nu altceva.DREPTATE pentru toti ,LEGALITATE pentru toti si abea atunci va fi DEMOCRATIA DORITA DE TOTI.

 3. nu cred că mai contează. în final a3 incomodează pe toţi politicienii. nu o să sară nimeni dintre autorităţi în ajutor,dar poate că românii au şansa unei revoluţii reale!

 4. DNA-ul face legea în această ţară. Magistraţii din România nu respectă legea, ci fac legea. Este clar că Antena 3 este un cui pentru toată mafia DNA-PDL-Iohanis.

 5. Întrebare pentru politicieni:”nu aveţi o copie a DNA-ului pentru export”???:)(glumesc). Dacă ar avea copii ar avea de muncă non-stop în alte ţări!
  ‘’ Şi la alţii se FACE ! Asociațiile de consumatori din Italia US auacuzat gigantul fast alimente McDonald aevaziunii fiscale.
  Ei susțin că între 2009 și 2013, profiturilerealizate de McDonalds în Italia a apărut peregistrele unei companii Luxemburg’’ http://www.thelocal.it/20151001/italy-consumers-accuse-mcdonalds-of-tax-evasion
  Ceva cumva corupţie şi pe aici??? ‘’ A former top executive of German giant Siemens pleaded guilty on Wednesday in the US to a massive bribery scheme to win a $1 billion contract with the Argentine government.’’ http://www.thelocal.de/20151001/ex-siemens-exec-pleads-guilty-to-argentine-bribery-plot
  La alţii se poate şi la noi toţi sînt împotrivă!!! ‘’Gas prices to be cut by 1.4 percent. Another cut in gas prices – this time by 1.4 percent compared to September – is good news for customers of provider Engie. Prices have now dropped 7.8 percent since the start of the year.’’ http://www.thelocal.fr/20151001/how-france-will-change-from-october-1st

Leave a Reply