Vineri, 26 ianuarie, Comitetul Executiv Național al PSD se reunește pentru a stabili noii miniștri din guvernul Viorica Dăncilă. Potrivit unor surse DC News, unii dintre aceștia sunt susținuți puternic. De asemenea, în unele cazuri, lupta urmează să fie tranșată în cursul zilei de vineri.
13 luni : 4 propuneri de premier, 2 guverne cazute, 30 de remanieri, zero km de autostrada, zero spitale noi.
Așadar, conform surselor citate, lista membrilor Cabinetului Dăncilă ar urma să arate astfel:
Vicepremier Viorel Ştefan
Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb
Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan
Ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor
Ministrul Finanţelor Publice – Se duc lupte grele între Mișa și Teodorovici.
Ministrul Agriculturii Petre Daea
Ministrul Educației – Poziția este disputată de Ecaterina Andronescu și un rector dintr-un centru universitar important din Iași sau Craiova.
Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu
Ministrul Economiei – În dezbatere, se joacă.
Ministrul Energiei Toma Petcu
Ministrul Transporturilor – Felix Stroe are în continuare susținere. Acesta se luptă cu Lucian Șova, actualul ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, susținut de Organizația de Bacău.
Ministrul Mediului de Afaceri – Funcția lui Ilan Laufer este dorită și de alte persoane. De menționat că acesta nu are în spate o organizație puternică.
Ministrul Sănătății – Bodog a ieșit din cărți. Lupta pentru funcție se dă între o senatoare de Giurgiu și propunerea Consiliului Baia Mare, Sorina Pintea.
Ministrul Culturii George Ivașcu
Ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneş
Ministrul Cercetării şi Inovării Lucian Georgescu
Ministrul Comunicațiilor – În cazul în care Șova ar urma să devină ministrul Transporturilor, atunci acest post rămâne să fie disputat vineri în CEx.
Ministrul Turismului Bogdan Trif
Ministrul Tineretului și Sportului Ioana Bran. Este absolventa Facultății de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Parlamentarul sătmărean deține şi un masterat în audit şi expertiză contabilă. A intrat în politică în 2010. Are 31 de ani, tatăl său activează în domeniul afacerilor cu alcool.
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Natalia Intotero
Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social Adrian Dobre
Secretar general al Guvernului Sevil Shhaideh.
Fostul premier spunea ca e prea gras guvernul,trebuie restructurat. Sa vedeti acum cati vor intra pe langa numiti! Guvernele Romaniei pot fi declarate cu brio,agentii de ocupate a locurilor de munca foarte bine platite,conditii: fara experienta in domeniu si cu teancul de diplome oriunde!
Niste hambarnisti care traiesc f.bine pe spinarea cetateanului din tara subnutrit si furat prin lege la orice! HAI CU BIROCRATIA :))))! SA CREASCA :))))! Mai trebuie destui birocrati sa ne linistim :))))!
Domnisoara Bran,o recomanda “talentul si familia” Regele palincii are pe mana sportul.Atentie sportivi,nu cedati tentatiei in cantonamente daca vi se ofera niste “intaritoare naturale” pt recuperare,incercati sala de forta,e mai sigura …
Nimic nou sub soare. Sunt in schimb fericit ca minstrul Daea continua la Agricultura. Cred cu tarie, ca este cel mai competent si simpatic ministrul din ultima vreme. Din pacate intr-o Romanie ghidata din exterior, indiferent de cat de competenti si cu experienta vor fi cei de la guvern, lucrurile nu vor avea un curs benefic pentru tara.
Am același sentiment legat de viitor. Daea este un român autentic care n-a fost atins de fariseismul occidental. Doar ascultându-l, îmi induce o stare de bine.
Si toate din cauza penalului dragnea…de fiecare data s-a pastrat 95% din efectivul precedent deci tragem concluzia ca seful guvernului il incomoda foarte tare pe infractor. Am pierdut economic, diplomatic, international , zero din toate puncetele de vedere si noi inca il mai sustinem cocotat sus unde nu-i este locul. Ce tara-i asta care se lasa condusa de condamnati?
Nu-ți place deloc democrația! Pute rău. Că n-a ieșit cum doreai! Dragnea a câștigat alegerile parlamentare din noiembrie 2016, el are tot dreptul din lume să conducă. Condamnarea aia de pe urma referendumului îl legitimează în plus nicidecum să fie o frână!
Asta cu “fara experienta” e placa de descurajare sau rautacioasa, pentru ca eu n-am vazut scoli de ministri sau de presedinti de stat. In schimb, exista scoli de “jurnalism” unde ar trebui sa-i invete sa promoveze echidistanta intr-o stire. Profetiile astea sint pentru aia cu ghiocul si cu cartile.
Ne meritam soarta!
Imi doresc sa si duca guvernarea pana la capat! Sa distrugă tot ce se poate! ( o vor face din incompetență )
Poate, romanii se vor trezi intr un final!
Un singur lucru nu trebuie lasat, sa ne scoata din UE si sa ne indrepte spre Rusia!
Ce simpatic ești! De parcă te mai lasă UE să pleci! Chiar atât de dobitoci îi crezi pe granzii UE încât să renunțe la vaca de muls care le asigură prosperitate!
Ei da. In Romania statea prosperitatea lor.
România poate accesa anual, ca fonduri nerambursabile 4 miliarde de euro. Tot anual, pleacă din România, înainte de fiscalizare vreo 40 miliarde de euro. Se pot lipsi granzii UE de colonia Românica!
Manci rahat. Nu pleaca 40 de miliarde. Asta ar fi 20% din PIB, nu cred ca iti dai seama ce spui. Dar si prin absurd, 40 de miliarde sa fie. UE cu tot are PIB de peste 10.000 de miliarde din care peste 8000 in Europa de Vest (EU inainte de aderarile din 2004+). Ce zici, se simte asa mult 40 de miliarde?
Așa este! Mănânc rahat. De fapt sunt vreo 50 miliarde de euro, scoși din țară doar prin subfacturarea a tot ceea ce livrează afară din România și suprafacturarea a tot ceea ce aduce din afară în România.
UE nu este decât un imperiu prost organizat și gestionat.
UE se dă de ceasul morții doar pentru cele 12 miliarde de euro cu care contribuia Marea Britanie și tu spui că are balta pește?
Hai s-o luăm și logic!
Protecția de care beneficiază România ca membru al UE este mai mult fără obiect! Nu că UE n-ar avea putința sau dorința de a proteja România! Este vorba însă de faptul că România, acea Românie economică din componența UE, nu prea mai are nimic românesc care să fie protejat, căci totul a ajuns la străini, în copioasă majoritate din UE! Dacă, să presupunem, „expansionista” Rusie ar râvni la economia din România, nu românilor ar urma să le smulgă din mână bogățiile, întrucât au făcut-o alții deja: rușii ar trebui să ia petrolul și gazele românești de la austrieci, explorările de gaze de la americani, distribuțiile de energie de la nemți, francezi și italieni, băncile de la austrieci, francezi și greci, industria auto de la francezi și americani, pământurile agricole și pădurile de la unguri, italieni, danezi și arabi, iar industria feroaselor și neferoaselor … chiar de la ruși! De la români n-ar mai fi cam nimic de luat. Doar datorii și o administrație proastă, cvasisimilară cu cea rusească!
Toti spun ca noii nu au “probleme penale”! Niciunii nu au la vedere pana nu sunt agatati cu ceva din trecutul’glorios’ in partid :))))! La momentul de fata,dupa cum arata tara si politica romaneasca plus legislatia practicata,e foarte greu daca nu imposibil,sa gasesti un om curat in politica celor 28 ani!
Apropo,parca spun de un nou program de guvernare! Ce mai trebuie sa puna in practica legislativa pentru amicii lor? Programul anterior a fost cu marirea pana la triplare a salariilor,indemnizatiilor si pensiilor in domeniul politic! Marea aroganta pentru cei multi: am marit pensiile cu 0,0000 ciuciu/gem de saracie /100 sa avem cu ce scoate ochii la alegeri! Daca erau dreptacii,cei care iau din plin cu dreapta…era mai bine :)))) …vai mama lor cei care se chinuie de pe o zi pe alta!
În goana după penali, deneaul a mai pus pe butuci o firmă românească (Tel Drum SA) cu aproape 700 de angajați. Să sperăm că străinii (privați sau de stat) vor deveni angajatori majoritari și atunci tot ei vor administra colonia. Măcar atunci ar fi o șansă să apară o mișcare de eliberare națională de sub jugul colonial. Săracii și locuitorii coloniilor nu mai au ce pierde! Eventual lanțurile!
Cu ajutorul cozilor de topor, tradatoare si aservite unora sau altora, tradatori de joasa speta, incet, incet, toate cele romanesti, fie ca sunt intreprinderi, regii de stat, intreprinzatori din mediul privat, fie ca activeaza in mediul urban, fie ca sunt fermieri si activeaza in mediul rural trebuie sa dispara, sa nu mai ramana piatra pe piatra si atunci “partenerii si aliatii nostri strategici” vor intra in scena. Au si intrat de ceva vreme si in batjocura Legii, fac nefacute.
Personal, n-am vreo pretenție de la partenerii și aliații noștrii strategici. Practică de mult colonialismul și își datorează prosperitatea de secole exploatării coloniale a altor popoare. Ce te poți aștepta de la aceste țări?
Jecmănirea României de către colonialiștii străini și vătafii lor români este în plină acțiune, dar procesul și efectele lui au înaintat atât de puternic încât nu mai poate trece mult până la desființarea sau dezmembrarea României în urma jecmănirii. Și acest pericol este mai aproape decât s-ar crede! Căci UE a instituit un fel de „colonialism colectiv”. România nu aparține unui colonialist, ci mai multora, în felii. Și dacă frați proprietari se ceartă, primul lucru pe care îl fac împart între ei ceea ce dețin, ca frații!
Cu tot respectul pentru doamna Andronescu, a fost ministrul educatiei de mai multe ori si nu s-a schimbat nimic in bine in educatia din Romania. Eu zic sa-i lase pe altii.
https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/
ma da de unde atata respect? Ce a facut de merita respectata?
Stiti drumul ala dintre Mamaia si Navodari…Era atat de ingust incat se incalecau masinile,pe un sens,daca era si un biciclist pe pargine dupa aia o gramada de boscheti si gramezi cu varf de gunoaie basculate…Au trecut vreo 10-12 ani pana sa-l faca circulabil desi la capitolul trafic era ticsit.Au avut grija ca la fiecare club de fitze sa faca un sens giratoriu,sa nu astepte cocalarul in gipan sa iasa de acolo la terminarea parangheliilor…Sensuri giratorii in cascada care fac banda la fel de ingusta si de periculoasa ca atunci cand era salbaticie…Au asteptat sa-si faca firma TelDrum timp si pentru el ca sa-l modernizeze…Drum judetean aflat in grija CJ implicit a directiei dezvoltare cu doamna Sevil in frunte.I-au asteptat pe unii ca cei de la TelDrum ca in alta parte nu mai existau constructori.Zece ani in care vara, in weekend-urile din sezon cozile la masini se intindeau de la intrarea in Mamaia dinspre Navodari pana la Delfinariu din Constanta,aproape 10 km.Daca nu exista a aparut in sfarsit chiar TelDrum deci lucrarea putea incepe,au venit si banii europeni deci nu-i incurca cu nimic demararea lucrarii.