Antena 3 a evidentiat cele 5 puncte fierbinti ce diferentiaza ALDE si PSD.
Dezacordurile dintre PSD și ALDE au devenit tot mai numeroase și sunt profunde, spune Antena 3.
Există cinci teme sensibile pe marginea cărora liderii celor două partide nu se înţeleg. ALDE nu pare dispus să negocieze.
1. Nominalizarea unui candidat unic la președinție încă din primul tur.
2. Legea offshore, cea mai mare miză financiară din întreaga istorie a României.
3. O ordonanță de urgență vizând amnistia și grațierea.
4. Legea fondului suveran de investiții.
5. Tema suspendării președintelui Klaus Iohannis.
De fapt e un singur punct cheie, punctul 2. De acolo ar putea sa se deblocheze si celelalte, mai putin 5 care nu mai reprezinta o miza pentru cele doua partide, prezidentialele sunt deja adjudecate cu sau fara suspendare.
Da,punctul 2,dar acest punct nu este doar de disputat intre PSD si ALDE,ci este de interes mult mai intins si poate intelegeti si voi, cei care ati tot aplaudat asazisa “lupta” cu coruptia si asazisa justitie “independenta” a lui Basescu si apoi a lui Iohannis,ca,de fapt,Cineva nu a avut niciun interes sa lupte cu coruptia aia mare si adevarata,aia pe milioane ca parandarat,ci doar sa vulnerabilizeze permanent pe oricare ar fi ajuns la butoanele guvernarii ca “cine trebe” sa-si realizeze interesele in Romania fara ca nimeni sa nu aiba curaj ca sa se opuna.Si pentru ca Romania totusi este cea mai bogata in resurse din UE,dar si paduri,dar si bun teren agricol, se explica astfel si tavaleala crancena care a tot fost ,este si va fi pe la noi si asa cum nu cred ca s-a mai pomenit asa ceva prin UE,asta pentru controlul intregii puteri politice ce,prin marionete,acestea cu sau fara dosare, asigura accesul la toate celelalte bunataturi si acareturi care sunt in aceasta tara bogata,dar cu popor sarac,dar popor si usor de manipulat,mai ieri cu “revolutia portocalie “(sper ca nu ai uitat) si dupa ce aia s-a fasait si nimeni nu a trait mai bine,au aparut aceiasi flacai de la “Centru ideologic” cu “lupta cu coruptia” care a fost si este inca doar praf in ochii fraierilor,dar un eficace instrument contra politicienilor incomozi, sau care au de gand sa fie indisciplinati,adica sa mai apere si interesul romanilor..
Nici alegatorii fideli nu mai doresc compromisuri deoarece simt ca sunt mintiti,si, ma refer la absolut toata clasa politica actuala! Toate partidelesau majoritatea isi aroga solutia referendumului,dar niciunii nu au dreptate! Alegatorul a votat sau nu, cum a crezut de cuviinta si in baza comportamentului politic al tuturor scaunarilor mincinosi!
Visul neputinciosilot !
Daca eu nu sunt capabil sa devin mare, macar sa l fac pe dusman mai mic…in sondaje !
Sper sa fie ultimile zbateri ale hidrei !
De s-ar rupe odata, sa puna teutonul “guvernul meu v2.0”. Corina Cretu, si Comisia in general, a fost super multumita de colaborarea cu Ciolos in 2016, cand s-au atras zero fonduri europene, Acum, ca suntem la o rata de absortie de aproape 90% din fondurile EU alocare Romaniei pe exercitiul financiar 2014-2020, este nemultumita de colaborarea cu Guvernul. Asa ca eu sugerez celor de la PSD sa se retraga de la guvernare si sa-i lase pe ‘astia’ (oricine ar fi ‘astia’) sa faca borsh. Vorba lui Mircea Badea…de ce sa insisti sa o ajuti pe batranica sa treaca strada cand ea poate este foarte fericita pe trotuarul pe care se afla.
ambele tabere sunt intr-un soi de negare a evidentelor. dl Tariceanu este extrem de penibil, sustine ca referendumul nu este edificator pentru ca nu s-a intrunit pragul. exact teza pe care PSD nu a avut curajul s-o spuna, anume ca mai multa mobilizare ar fi adus modificarea legislativa dorita. atata timp cat dosarul pe care il are nu este clarificat, dl Tariceanu va ramane in discursul ambiguu. odata clarificat, va prelua fara retineri intreg arsenalul retoric conservator.
Punctele fierbinti care rup PSD de ALDE, cele 5 enumerate aici sunt numai varful iceberg-ului, sunt mult mai multe. Ar fi de asteptat ca cei doi sefi de partid impreuna cu specialistii lor sa se inchida in biroul unuia dintre ei si sa discute apasat si la obiect apoi sa iasa cu cele mai bune solutii pentru tara si coalitie. Oricum Romania nu este in cea mai confortabila situatie, nici politica, nici economica si nici a relatiilor cu partenerii UE.