Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat, luni, că lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului vor începe pe data de 22 octombrie şi vor fi încheiate până de Ziua Dobrogei, adică 14 noiembrie. Edilul a precizat că lucrările respective vor fi realizate de o firmă în baza unui parteneriat public-privat şi nu va implica niciun fel de cost din partea Primăriei.
“Lucrările de punere în siguranţă, lucrările de primă urgenţă vor începe pe data de 22 octombrie. Lucrările vor fi realizate într-un parteneriat încheiat între municipiul Constanţa şi o companie. Municipiul a emis autorizaţia de construire, de fapt, pachet certificat de urbanism şi autorizaţia de construire pentru lucrări de primă urgenţă. Am obţinut avizul Ministerului Culturii pentru aceste lucrări”, a afirmat edilul.
El a precizat că printre lucrările care vor fi realizate cu acest prilej se numără înlocuirea geamurilor sparte, curăţarea jgheanurilor, demontarea candelabrelor, hidroizolarea teraselor.
Decebal Făgădău a afirmat că lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului nu generează costuri pentru municipalitate. Întrebat care este profitul companiei respective, primarul a răspuns: “Un câştig de imagine”.
El a menţionat că aceste lucrări vor fi realizate până la Ziua Dobrogei, adică 14 noiembrie.
“După ce am făcut o mulţime de conferinţe pe subiectul Cazino, mai multe companii s-au arătat interesate să sprijine acest efort de punere în siguranţă al Cazinoului. Una dintre aceste companii ne-a făcut o ofertă concretă. Avem un contract de parteneriat între municipalitate şi această companie, noi acordăm tot sprijinul, autorizaţii, grupul de lucru local, specialiştii samd, iar compania va face aceste lucrări până de Ziua Dobrogei”, a explicat Decebal Făgădău.
Primarul a anunţat că, în cadrul campaniei SOS Cazino, lansată în vară de organizatorii Festivalului Neversea, s-au strâns aproximativ 25.000 de euro, bani care vor fi folosiţi la elementele de protecţie exterioară ale monumentului.
“Una peste alta vorbim de aproximativ 25.000 de euro. Banii aceştia îi vom folosi după ce ne vom sfătui cu Compania Naţională de Investiţii la elementele de protecţie exterioară. Deci pe măsură ce Compania Naţională de Investiţii va finaliza licitaţia în acel moment oraşul se va ocupa să împrejmuiască într-un mod atractiv, într-un corespunzător astfel încât nouă să nu lipsească Cazinoul”, a mai spus Făgădău.
Primarul a afirmat că, în prezent, Compania Naţională de Investiţii este în procedură de actualizare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru Cazinou, după care urmează lansarea unei noi licitaţii pentru reabilitarea monumentului. Făgădău speră ca lucrările pentru restaurarea Cazinoului să înceapă până în 2020.
Cazinoul a trecut în urmă cu aproape patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci şi până în prezent cele trei licitaţii organizate au fost contestate, fiind în cele din urmă anulate, scrie news.ro
Vaiiii! Autorizatie de construire pentru schimbat geamuri nu am mai auzit, Asta nu stie pe ce lume este. Poate leaga cu lanturi de chei sa nu il ia apa si pune doua randuri placaj in fereastra si belciuge cu lacate ca la vaduve. O sa emita in 2020 autorizatie de demolare.
Cu termopane si acoperis poleit cu aur ca la catedrala “neamului prost ortodox”?! Cand afost vorba de catedrala,au sarit totiparaditii cu banet,si, cand a fost vorba de vestigii…pas! ‘reati ai naibii de “maimutoi” vorbitori!
Nu e numai un castig de imagine pt firma resoectiva. De ce? Pt ca atunci cand se va reabilita pe bune Cazinoul si se va face licitatie, ghici ce se va trece in caietul de sarcini. Ai ghicit: experienta in domeniu. Ghici cine o sa aiba experienta in domeniu:)
Da nu e ceva de rau. Doar ca afirmatia ca doar inagine castiga e vrajeala
Eu daca as fi fost jurnalist as fi investigat daca licitatiile alea au fost contestate cumva de firma care face azi lucrari. Zic si eu. Poate avem o surpriza
Intr-adevar un semn de bun augur “punerea in siguranta” a Cazinoului din Constanta. Totusi am o nedumerire, de ce toate lucrarile astea se fac numai toamna-iarna ? Nu era mai bine ca acestea sa fie facute primavara-vara si mai pe indelete ?
dupa 15 ani de intarziere, sa le faca oricand, numai sa le faca
E un inceput firav , insa este un inceput. Este un sacrilegiu ce i s-a intamplat acestei cladiri emblema in ultimii 15-20 de ani.
mi se pare frectie la un picior de lemn. E ca si cum unuia in faza terminala ii dai un Piramidon sa-i scada febra.
Dar e tipic pentru politrucii de toate culorile si din toate timpurile. Daca lor nu le iese nimic, la ce bun sa se chinuie?