”Nu am încurajat niciodată conducerea conflictuală, indiferent că este vorba despre partid, sau despre instituțiile statului. Abordarea critică a realității nu înseamnă ”atac” la cineva. Înseamnă realism și exprimă dorința de a rezolva probleme, nu de a crea altele noi.

PSD nu reprezintă, prin problemele pe care le are, excepția pe scena politică actuală. De fapt, este printre puținele forțe politice care mai păstrează un minim de coerență în acțiunea și în proiectele sale. Dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne, va pierde și această minimă coerență.

Dincolo de orice, România are nevoie de stabilitate, de o guvernare coerentă, la rândul ei, responsabilă, și, mai ales, de consolidarea democrației. Repet ce am spus nu o dată: nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic. Este momentul să redeschidem canalele de comunicare, să reluăm dialogul între forțele politice, și cu societatea civilă.”, arată fondatorul PSD Ion Iliescu, pe blogul personal.

 

4 COMMENTS

  1. Iliescu are dreptate dar vorbeste pentru surzi si nebuni . Marea praduiala le-a luat mintile si auzul

  2. Du-te bte de le urla in sediu ca sa se trezeasca din starea comatoasa de bunastare si fuga de raspundere in fata legii, dar, urla la toti perindatii in politica incepand cu scaunarul principal al tarii, apoi toate partidele politice, niciunii nu sunt fata mare!

  3. Doamne apara și pazeste! Iliescu -simbol al democrației e un nonsens, dar sa-l mai și institui ca dătător de sfaturi pentru stingerea “conflictelor interne” care amenință “coerenta” guvernării mi se pare de-a dreptul o gluma proasta; destul sa ne amintim de 13-15 Iunie 1990 ca sa știm cum rezolva primul nostru președinte post-decembrist conflictele “interne”: cu oamenii “adâncurilor” dotați cu răngi de metal intrând prin universități sa-i învețe “ordinea și stabilitatea” pe intelectualii in devenire. Sigur ca epoca lui e epică și, in acest sens, preferabilă nimicniciei războiului actual între mercenarii angajați de “stânga”/sau “dreapta” sa facă praf toată simbolica revoluției din 89 dar nici sa-l punem pe post de înțeleptul din munte doar pentru merite in “lupta de clasa” nu se justifica. Probabil, sub Iliescu, alde Tutuianu și-ar fi ros fraul in vreun colț al cazărmii din Kiseleff, iar Firea ar fi tors ca o pisicuța pe chilimurile Cotrocenilor, ceea ce nu înseamnă ca cineva chiar vrea sa reînvie timpurile caricaturii de Gorbaciov numita Ion Iliescu. Cu un singur lucru dintre spusele “înțeleptului roșu” sunt total de acord: lăsați meschinaria și orgoliile încăpățânate pe seama lui Klaus Werner Johannis și-a ciracilor lui peneliști și puneți mâna sa guvernați, domnilor socialiști de ziua a opta! Și dacă se poate puneți și niște profesioniști in ministere și alte posturi-cheie ca așa s-a călit și otelul comunist—cu oameni competenti care lucrau și creau fără drept de semnatura, doar ca sa nu moara de plictis și enervare in impostura generală.

  4. A iesit Tatuca si pune piciorul in pragul usii psd. Constatam pe zi ce trece ca-n psd ca in orice partid care se respecta se dau lupte corp la corp pentru oarece ciolan si banuti. Daca n-ar fi acesta miza cu certitudine ar fi liniste.
    Cum spunea cineva mai sus, nu mai bine faceti treaba ca aveti de infaptuit un program de guvernare si neaparat cu oameni competenti, profesionisti ?

Leave a Reply