Am prezentat în emisiunea „Punctul de întâlnire” ce sume au fost alocate partidelor în anul 2018. În total, au fost acordate 35,5 milioane de euro.
Am prezentat în emisiunea „Punctul de întâlnire” ce sume au fost alocate partidelor în anul 2018. În total, au fost acordate 35,5 milioane de euro.
Daca ar fi dupa mine si nu numai, cred ca partidele nu ar mai trebui finantate de cetatenii Romaniei. Unii ar spune ca la nivelul unei tari, 35 de mil. de euro n-ar fi o suma exorbitanta, daca la nivel de stat exista Curtea de Conturi, neaparat si partidele ar trebui controlate.
Prezentarea sumelor ,fara a da si explicatiile necesare,privind criteriul de repartizare ..miroase de la o posta a manipulare antiPSD !
bani aruncati pe fereastra
nici o organizatie (partide, onguri) nu ar trebui sa primeasca bani din taxe si impozite. Cine e activist, politician, sa plateasca: cotizatii, donatii…. ; partidele care nu sunt in stare sa-si administreze propriul buget (venituri, cheltuieli) nu vor fi in stare sa-l administreze pe cel al tarii – iar rezultatele acestui sistem de subventionare socialista a profitorilor din politica le vedem zilnic.
Cit ne costa, pe fiecare, Statul?
Cam 70-75% din banii produsi de fiecare individ, din PIB… impozit pe venit, cas, cass, tva, sute de alte taxe, impozite locale, accize, timbre, contributii….. nu e aberant de mult? De aia nu avem bani, pentru ca nu mai ramin bani, ca trebuie sa platim milioane de taie-frunza, de multinationale care doar iau tribut din teritoriul cucerit si de hoti care sifoneaza banu “public”. De aia e Romania un stat falit, pentru ca trei sferturi asteapta sa “li se dea” din ce produce celalalt sfert. Iar din alea trei sferturi minim o treime paraziteaza sistemul degeaba, alta treime fura cit poate si abia o treime ar merita cu adevarat sprijin, ajutor.
Totalul taxelor si impozitelor nu ar trebui sa depaseasca 15-20% si ar trebui interzisa impozitarea venitului daca vrem bunastare, libertate si dezvoltare. Dar… nici o sansa, de aia ne vom si prabusi, si noi si UE, ca si comunismul in ’89-’91. Wellfare State-ul asta, construit ca si Caritas-ul, mai dureaza maxim 10 ani. Atunci va fi cu adevarat nasol!