Potrivit unor surse politice, noul tandem de la varful PSD – Marcel Ciolacu, presedinte interimar si Paul Stanescu, secretar general – ar dori sa redeschida portile partidului pentru fosti lideri care au plecat in perioada Dragnea-Dancila.
Este vorba despre fostii premieri Mihai Tudose si Sorin Grindeanu, despre fostul secretar general Marian Neacsu si despre fostul vicepresedinte Adrian Tutuianu.
Aceasta echipa ar putea reprezenta noul centru de putere in PSD incepand cu 1 ianuarie 2020 si va pregati congresul din luna martie, cand se va alege o noua conducere legitima.
In perspectiva celor doua randuri de alegeri – locale si parlamentare – la varful PSD se pregateste scoaterea din uz a mitralierelor politice uzate, generatoare de extremism si populism, si promovarea unor guri de tun capabile sa restabileasca profilul bine conturat in PES si in alte institutii europene.
PS : Personal, sper ca intelectuali cu certa vocatie europeana, precum Ioan Mircea Pascu, sa revina intr-o pozitie la varful partidului al carui fondator este de la inceputul anilor ’90. Ar fi semnalul ca persoanele cu o calitate profesionala indoielnica, promovate in ultimii ani, se pot intoarce acolo unde le este locul.
Tudose, Grindeanu, Tutuianu, astia da.
fara Neacsu…
As aprecia un psd, cu Tudose presedinte.
Tudose chiar a vrut sa faca ceva, si chiar a facut: la Braila se construieste pod peste dunare:
https://www.youtube.com/watch?v=zh8ofbb1ahQ
Da, dl. Prim Ministru Mihai Tudose chiar a facut ceva, si-a dat demisia exact in ziua sosirii la Bucuresti a Premierului Japoniei.
probabil asta a fost cea mai mare greseala a lui Tudose.
Știu că patriotismul sună ciudat și azi a devenit chiar un antonim al globalismului-socialist, însă vă rog să cântăriți cu mare atenție formula „extremism și populism”, să faceți tot posibilul în a nu o confunda cu patriotismul. În politica românească au rămas prea puțini patrioți, în partidele actuale pot identifica doar câteva nume. Eu consider că e nevoie în primul rând de patrioți cerebrali, în toate forțele politice, diplomați foarte bine pregătiți pentru a putea negocia pentru interesul României, alături de celelalte țări europene care au trăit pe propria piele socialismul stalinist. Orice altă formă de raportare la vest sau est va menține România exact în același experiment acceptat și cu siguranță nu veți avea ocazia să rulați pe autostradă de la Constanța la Iași, și de la Iași la Timișoara. Negocierea diplomatică este extrem de importantă, mai ales acum. Vocația europeană înseamnă în primul rând capacitatea de a negocia cu Rusia, această uniune contra naturii depinzând economic de Rusia, mult prea mult.
În contextul actual, o poziționare radicală pro-vest sau pro-est a vreunei țări europene, este imposibilă. Știu că vă doriți acest lucru (poziționarea totală pro-vest) mai mult ca orice, și eu îmi doresc, dar sunt conștient că un rezultat pozitiv poate fi obținut doar prin aderarea tărilor europene marginalizate, la o ideologie conservatoare și întârzierea cât mai mult cu putință a politicilor partidului democrat american, care cîștigă zi de zi teren cu sloganuri de tipul „capitalismul este opresiv, ne dorim socialism gratuit”. România chiar are nevoie de o reformă politică totală, în lipsa acesteia vom continua să regresăm și să ajungem înapoi în socialism mai repede decât vă imaginați. Râmăne la latitudinea dumneavoastră în a aborda cu seriozitate aceste subiecte în emisiunile pe care le realizați, însă aveți prea puțini posibil invitați capabili să discute cu cărțile pe față, sincer și extrem de serios pe aceste teme. E important să se înțeleagă că după căderea cortinei de fier, s-a produs un dezechilibru în ceea ce însemna puterea bipolară mondială disputată între URSS și Vest, iar țelul suprem în organizarea noii lumi se regăsește în integralitate în cadrul Agendei 21, ideologia neo-marxista predominând în conținutul acestui document ce trasează viitorul lumii. V-am perceput mereu ca pe un veritabil luptător cu ideologia marxistă, mă aștept să amendați orice subiect cu caracter marxists, orice comportament și dezbatere ce aduce, chiar și tangențial, în temă, asemenea manifestări.
La nivelul politicii românești este posibilă o reformă care să reprezinte mai bine nevoia românului care a înțeles și a suferit de pe urma regimului pre ‘89, mă îndoiesc însă că actualii lideri și reprezentanții partidelor politice prezenți în eșalonul unu mai au puterea și tăria de caracter să o facă. E nevoie în primul rând de o generație nouă de politicieni, intransigenți, extrem de cerebrali, cu o coloană vertebrală dreaptă precum coloana infinitului, și mai ales cu o doză de nebunie care să le dea forța de a crede că pot schimba ceva prin punerea în slujba binelui a acestor calități. Orice altă formulă și găselniță, ca această scamatorie a celor de la PSD, este doar atât, o scamatorie. Nu așa se reformează un partid cu un istoric atît de negru și cu origini atât de dubioase. Majoritatea invitaților care se perindă prin emisiuni, are aceeași abordare, comportându-se ca agenți ai aceleași școli de propagandă. Principalul lor obiectiv este harța pe micul ecran, și cuantificare în vot a urii semănate. Dacă asta se va schimba și vor dovedi că pot să conlucreze, să realizeze proiecte ce se întind pe o durată mai mare de 4 ani ai unei guvernări, să dezbată același proiect utilizând metode izvorîte din doctrine diferite, să încheie odată episodul justiției și manipularea emoției maselor cu circul cătușelor, și altele, atunci vor avea și votul meu.
P.S. Acum că am scris și asta, sper să nu mă lovească o mașină neagră 😀 .
[…] PS : Personal, sper ca intelectuali cu certa vocatie europeana, precum Ioan Mircea Pascu, sa revina intr-o pozitie la varful partidului al carui fondator este de la inceputul anilor ’90. Ar fi semnalul ca persoanele cu o calitate profesionala indoielnica, promovate in ultimii ani, se pot intoarce acolo unde le este locul.”, scrie Radu Tudor, pe blog. […]
[…] PS : Personal, sper ca intelectuali cu certa vocatie europeana, precum Ioan Mircea Pascu, sa revina intr-o pozitie la varful partidului al carui fondator este de la inceputul anilor ’90. Ar fi semnalul ca persoanele cu o calitate profesionala indoielnica, promovate in ultimii ani, se pot intoarce acolo unde le este locul.”, scrie Radu Tudor, pe blog. […]
Eu n i-as accepta inapoi in PSD…
Sunt curiosă să văd cum va influența acest lucru dinamica internă a partidului și peisajul politic românesc în general.