Cel mai mare atac terorist asupra Israelului în decenii. Pe fondul divizarii extreme a societatii israeliene generata de promovarea unor interese personale ale premierului Benjamin Netanyahu, acest atac fara precedent este un esec de proportii pentru serviciile de securitate si armata israeliana. Mii de militari activi protesteaza de peste 1 an impotriva degradarii intentionate a mecanismelor institutionale si democratice din Israel. Netahyahu si partidul sau, Likud, au transformat Israelul intr-un camp de batalie interna, neglijand marile pericole asupra Israelului. Si jocurile sulfuroase facute de Netanyahu cu Rusia, aliatul Iranului si protectorul Siriei, se intorc acum foarte dureros la adresa statului israelian. 


Hamas si jihadistii islamici au lansat mii de rachete asupra unor tinte civile din Israel. Au trecut frontiera dinspre Gaza si au ucis zeci de cetateni pasnici, au ucis militari si au luat ostatici din unitatile militare.

Imagine

Liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat sâmbătă declanşarea unei operaţiuni – “Potopul Al-Aqsa” – împotriva Israelului, în timp ce rachete sunt lansate cu sutele dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian, informează agenţiile de presă internaţionale.

Imagine
“Am decis să punem capăt tuturor crimelor de ocupaţie” (ale Israelului) şi “peste 5.000 de rachete” au fost trase în această dimineaţă, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, postul de televiziune al Hamas, mişcare islamistă la putere în Gaza.

Imagine

Înainte de aceasta, armata israeliană a anunţat că un “număr nedeterminat de terorişti” s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza şi a cerut locuitorilor din zonele ce se învecinează cu Gaza să rămână în locuinţele lor.

Imagine

Rachetele, trase din mai multe zone din Fâşia Gaza, au început înainte de orele 06:30 (03:30 GMT) şi continuau aproape 45 de minute mai târziu.

În Israel, sirenele au răsunat în mai multe oraşe din jurul teritoriului palestinian, dar şi mai în adâncul teritoriului, în nord şi est, potrivit armatei israeliene.

#Israel
#atac
#terorism
#Hamas

1 COMMENT

  1. Printr-o atitudine absurdă, dar care se vrea cu orice preț democratică și un comportament sinucigaș, lăsăm inamicul să sărbătorească pe străzile noastre, părând să nu înțelegem că suntem într-un război care ne amenință ființa și felul nostru de a trăi în modul cel mai direct si complet posibil. Nu avem de-a face cu un inamic care vrea să ne ocupe, ne confruntăm cu o invazie al cărei scop final este anihilarea noastră ca civilizație. Dar noi continuăm să-i invităm pe la noi şi-i privim impasibili cum ne sfidează celebrându-şi masacrele.
    Somn ușor!

Leave a Reply